Curve: csak ez kell nálad legyen, hogy pénzt spórolj és visszamenj az időben (2024)

Van már Revolut és PayPal számlád is? Akkor a Curve egyenesen a kedvenced lesz, mert jól kiegészíti az előzőeket, de mégis más. Képekkel is megmutatjuk a legérdekesebb funkciókat.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. január 1.
 • promóció

A Curve alkalmazással itt a lehetőség, hogy lecseréld bankkártyáidat, még többet takaríts meg vásárlásaiddal és még az időben is visszamehetsz. Az új pénzügyi alkalmazás egyedülálló feltételeket kínál, melyekre neked is érdemes odafigyelned.

A Curve applikáció 2018 óta gazdagítja a pénzügyi technológia piacát, és magyaroknak is elérhető. Sok hasonló funkciót kínál, mint versenytársai (pl. a Revolut), azonban van, amiben verhetetlen.

A Curve azt az egyedülálló lehetőséget kínálja, hogy az összes bankkártyádat egy alkalmazással, egy kártyába összegyűjtve tudd használni. Legyen az bank-, vagy hitelkártya, a Curve-vel a zsebedben bárhol, bármelyiket használhatod, és még csak magaddal sem kell vinned őket. Lássuk, hogyan is működik, és mit rejt még magában a Curve!

Az útmutató a Curve 2023. november 15-től érvényes díjai és limitjei szerint aktualizált!

Egy kártyával, egyszerűen

A Curve nem rendelkezik banki háttérrel, így a hagyományos pénzintézeteket nem fogja kiváltani. Amit viszont a segítségével lecserélhetsz, azok a bankkártyáid. Ha sokféle lapul a pénztárcádban és szeretnél valami kényelmesebb opciót, mint hogy mindegyiket magaddal hurcolod, akkor a Curve neked lett kitalálva.

A Curve alkalmazás letöltése és a regisztráció is ingyenes. Ezután választhatod az ingyenes kártyatípust (kb. 2 000 forint postázási díjért), vagy további előnyökért előfizetéses díjcsomagot is. Mindegyik csomagnál kapsz feliratkozás után egy érintéses Curve Mastercard bankkártyát.

Az applikáción keresztül teljes kontrollod van a kártyád felett, azt bármikor zárolhatod, hogy nagyobb biztonságban legyél, majd feloldhatod, amit a legtöbb magyar bank appja még mindig nem tud.

Akkor kezdheted meg a használatát, ha már legalább egy kártyát hozzárendeltél a fiókodhoz. A Curve a legtöbb Visa és Mastercard bank-, és hitelkártyatípust támogatja.

Mivel nem bankszámlanyitásról van szó, így amiatt sem kell aggódnod, hogy milyen devizát válassz alapul. A Curve kártya használatakor a pénznem a kiválasztott bankszámládéval fog megegyezni.

Az alkalmazás 26 féle deviza használatát támogatja, többek között a forintot, az eurót és a fontot is. Ezek közt bármikor van lehetőséged váltani, nagyon kedvező bankközi átváltási árfolyamon. Ha olyan kártyát csatolsz a Curve fiókodhoz, aminek pénzneme nem támogatott, akkor a tranzakciók fontban fognak felszámítódni.

Automatikusan is válthatsz fizetőeszközt az ún. okos szabályok segítségével. Beállíthatod, hogy egy bizonyos összeghatár felett vagy alatt, illetve bizonyos üzlettípusokban melyik kártyáddal fizess.

Az alkalmazásban, ami elérhető iOS-re és Androidra is, kiválaszthatod, melyik kártyádról történjen vásárláskor a tranzakció. Vásárláskor használhatod a Curve által adott bankkártyát is, és mivel az Apple Pay és a Google Wallet (Google Pay) is elérhető náluk, így a telefonoddal vagy a kompatibilis okosóráddal is fizethetsz. Sőt azt is meg tudod csinálni, hogy az appba beregisztrálsz egy olyan bankkártyát, aminél normál esetben nem tudsz Apple Payjel vagy Google Wallettel fizetni, de mivel ez már a Curve „mögött” van és a Curve-vel fizetsz valójában, így használhatod azt.

A kártyák közötti váltás másodperceket vesz igénybe, így elég, ha csak sorban állás közben döntesz. Ha pedig véletlenül meggondolnád magad a fizetés után, a Curve kártyával akár az időben is visszamehetsz.

10 + 1 legérdekesebb funkció a Curve applikációban

1. A belépés utáni főképernyő. A képen a terhelendő kártya látszik (ez egy Revolut kártya) az egyenleggel, alatta pedig a legutóbbi tranzakciók. Ez az applikáció pénztárca (Wallet) főmenüpontja.

Curve főképernyő egyenleggel

2. Ahogy feljebb húzod a számlatörténetet, megjelennek a korábbi tranzakciók. Itt látszanak azok a terhelések, melyek a Curve-n keresztül bonyolódtak.

curve-szamlatortenet

3. A kártya nevére behívható kártyabeállítások képernyőn ki lehet cserélni a kártya becenevét, a kártya képét és árfolyamát. Alatta lehet kérni e-mail értesítést a tranzakciókról.

Curve kártya beállítások képernyő

4. A Curve-vel történt költések mögötti kártya vízszintesen csúsztatva cserélhető, ha több is van regisztrálva. Amelyik a képernyőn marad, arról a kártyáról lesznek terhelve a költések.

Curve képernyő másik kártyára váltásra

5. A My Money (Pénzem) főmenüpontban egy idővonal (Timeline) és betekintések (Insights) alképernyő. Az idővonalon időrendben láthatók a tranzakciók.

Curve pénzügyi áttekintő nézet

6. A betekintések alképernyő pedig a legnagyobb összegű tranzakciókat csoportosítja.

Curve legtöbb költés nézet

7. A Curve az app közvetítésével történt vásárlások során kedvezményeket biztosít. Ezek az ajánlatok láthatók a visszatérítések (Rewards) képernyőn, mely egy főmenüpontból nyílik meg.

Curve nézet visszatérítésekről vásárlások után

8. A Curve beállítási képernyője az Account főmenüpontban. Itt lehet a Curve kártyát az Apple Wallethez vagy Google Wallethez adni, előhívhatók a kártya adatai, illetve blokkolható a kártya (Lock). Lejjebb a kártya előfizetési csomagjai válthatók át, limitek kezelhetők, illetve a kártyához kapcsolt szolgáltatások (biztosítás, repülőtéri belépők) állíthatók be.

Curve fiók beállítási képernyő

9. A fiókbeállítási képernyő folytatásában hívhatók elő az applikáció beállítások, a segítség és az applikáció adatai.

Curve fiók beállítási képernyő folytatás

10. Az applikáció beállításaiban a személyes adatok cserélhetők, illetve pár beállítás tehető meg, jelszó cserélhető és beállítható a biometrikus azonosítás.

Curve applikáció alap beállítások

10 + 1. A kezdőképernyő jobb felső sarkából előhívható kártyák képernyő, amelyen szerkeszthető a kártyák sorrendje, hozzáadható új kártya, és látható az alapértelmezett kártya.

Curve kártya lista

Időutazás a Curve-vel

Ha fizetés után vetted csak észre, hogy nem a megfelelő kártyát használtad, a Curve-nek arra is van megoldása. A Curve kártyával a fizetés után 30 napig (illetve előfizetési csomagtól függően 60-90-120 napra is) lehetőséged van megváltoztatni a tranzakcióhoz használt kártyát, hogy a számodra kedvezőbbről történjen a levonás. Ezzel az ingyenes csomagnál a 30 napos időn belül 3-szor, a legolcsóbb fizetős csomagnál 60 napon belül szintén 3-szor, a két drágább előfizetési csomagnál viszont korlátlan számban élhetsz.

Bármelyik tranzakciódat áthelyezheted bármelyik, a Curve fiókodhoz kapcsolt kártyádra. A kifizetés ideje nem lehet régebbi, mint 90 nap és csak teljesített (nem függő) státuszúra vonatkozik, 5 000 fonttal megegyező tranzakciós összeghatárig (ami bő 2 millió forintnak felel meg).

A lehetőséget egy tranzakció esetében csak egyszer használhatod, így érdemes jól meggondolni, mielőtt igénybe veszed.

Ha a fizetéskor használt deviza nem egyezik meg a kártyádéval, arra is van megoldás. Ha például a forint alapú számládról euróban történt a kifizetés, akkor azt áthelyezheted másik forint vagy euró alapú kártyára. Ha viszont a számla és a tranzakció is forint alapú volt, azt csak forint alapú kártyára fogod tudni áthelyezni.

Mire is jó ez?

Ha olyan vásárlást hajtottál végre a betéti kártyádról, amiért pénzvisszatérítés járt volna hitelkártya-használat esetében, vagy, ha az egyik hitelkártyádon már elérted a havi visszatérítési limitet, és a további fizetéseid utáni kedvezményeket egy másikon még tudod gyűjteni. Vagy ha csak egyszerűen lusta vagy arra, hogy ezt mindig cserélgesd vásárlás előtt, akkor utólag is megteheted, minimum egy hónapra visszamenőleg.

A pénzed biztonságban van, mert nem kell feltöltened

A Curve kártyád használatakor a fizetés nem a kártyádra feltöltött összeggel történik (mint például a Revolutnál), hanem közvetlenül a hozzákapcsolt bankszámláidról. Így, ha bármiféle probléma merül fel az applikációval kapcsolatban, nincs olyan kockázat, hogy a kártyára áthelyezett pénzed elvész, esetleg befagyasztják.

Ha nincs valójában pénz a kártyámon, hogyan tudok vele fizetni?

A Curve kártyád elektronikus pénz (e-money) háttérrel rendelkezik. Amikor hozzákapcsolod a kártyáidat a fiókodhoz, ezt az e-money számlát fogod majd feltölteni, de csakis a vásárlás pillanatában. Tehát, az appon keresztül kiválasztod a kártyát, amivel fizetni szeretnél, majd a fizetés pillanatában az összeg azonnal feltöltődik a Curve e-money számládra, és el is költöd a fizetésre.

Nincs várakozási idő, és a Curve kártyádon nem tárolódik a pénz, vagyis nagyobb biztonságban vagy, mint a Revolutnál, mivel csak a vásárlás pillanatában vonódik le a pénz a normál bankszámládról. A tranzakció online vásárlásnak számít, a kereskedőnek pedig a Curve lesz megjelölve. Ennek vannak bizonyos hátulütői is. Például a Curve költései az internetes limitedet fogyasztják, bolti vásárláskor is!

Curve bankkártyák

A választható kártyatípusok

Regisztráció után választhatsz, hogy lakossági, vagy üzleti fiókot szeretnél-e nyitni, és melyik kártyatípust szeretnéd használni a három közül.

Curve Blue

A Curve Blue kártya az ingyenes csomag része. A következőket biztosítja:

 • Ingyenes Mastercard Curve kártya, amit postán küldenek ki kb. 2 000 forintért
 • 3 kártya rakható a Curve kártya mögé
 • applikáció Android és iPhone használók számára
 • Mastercard és Visa típusú bank- és hitelkártyák támogatása
 • Bankközi árfolyamon váltás havi 250 euróval megegyező összegig (afelett 2,5 százalék)
 • A kártyádtól eltérő devizában felvett készpénzfelvétel 2 százalék, minimum 2 euró díjért (hétvégéken magasabb váltási költséggel)
 • Curve Cash: nincs
 • Vissza az időben, 30 napon belül
 • Ügyfélpénz-védelem, 100 000 euróval megegyező összegig
 • Használható Google Wallet, Samsung Pay és Apple Pay alkalmazásokkal

Az ingyenes csomag magában foglalja a Curve legjobb tulajdonságait, így, ha kényelmes és megfizethető megoldásokra vágysz a mindennapokban, akkor tökéletes választás lehet.

A Curve azokra a felhasználókra is gondolt, akik aktívabbak és többet szeretnének megtakarítani, vagy csak nem szeretik a korlátokat.

Íme az előfizetéses csomagok:

Curve X

A Curve X kártyával többet kaphatsz, mint az ingyenes csomaggal:

 • 5 kártya tehető a Curve kártya mögé
 • 60 napig vissza lehet menni az időben a tranzakciók mögötti bankkártya utólagos átállításakor
 • 300 euróig ingyenes, a kártyától eltérő devizában történt készpénzfelvétel 30 naponta, afelett 2 százalék, minimum 2 euró
 • 30 naponta 1 000 euróig ingyenes devizaváltás, afelett 2,5 százalék

Curve Black

A Curve Black kártyával a fentieken túl a következő kedvezményekre is jogosult leszel:

 • bármennyi kártya tehető a Curve kártya mögé
 • 90 napig vissza lehet menni az időben a tranzakciók mögötti bankkártya utólagos átállításakor
 • 500 euróig ingyenes, a kártyától eltérő devizában történt készpénzfelvétel 30 naponta, afelett 2 százalék, minimum 2 euró
 • 30 naponta 2 000 euróig ingyenes devizaváltás, afelett 2,5 százalék
 • 1 százalékos pénzvisszatérítés, 3 kiválasztott szolgáltatónál, időkorlát nélkül
Boldog ügyfél aki kiválasztotta a Curve Metal csomagot

Curve Metal

A Curve Metal kártya nyújtja a legtöbbet:

 • Prémium 18 grammos fémkártya 3 színben
 • bármennyi kártya tehető a Curve kártya mögé
 • 120 napig vissza lehet menni az időben a tranzakciók mögötti bankkártya utólagos átállításakor
 • 1 000 euróig ingyenes, a kártyától eltérő devizában történt készpénzfelvétel 30 naponta, afelett 2 százalék, minimum 2 euró
 • 30 naponta korlátlanul ingyenes devizaváltás
 • 1 százalékos pénzvisszatérítés, 6 kiválasztott szolgáltatónál, időkorlát nélkül

A globális utasbiztosítás, valamint a készülék- és bérautóbiztosítás Magyarországon sajnos nem érhető el.

Mindegyik kártyatípus esetében érdemes figyelembe venni, hogy hétvégén a pénzváltásért 1 százalékos díjat számítanak fel, ha a forrás kártya nem euró, nem amerikai dollár vagy nem angol font pénznemben van, mert akkor díjmentes.

Az ATM készpénzfelvétel ingyenességéhez hozzá kell tenni, hogy a Curve mögötti bankkártya kibocsátója értesül arról, hogy készpénzfelvétel történt, ezért felszámíthat díjat érte. Más szóval a Curve-vel történő ingyenes készpénzfelvételben van kockázat a banki díj szempontjából.

Biztonságosan és egyszerűen külföldön is

A Curve kártyával a zsebedben nem kell azon aggódnod, hogyan fizess külföldön, és vajon mennyi pluszköltséget fog felszámolni a bankod. Bárhol fizethetsz vele, ahol a Mastercard kártyákat elfogadják.

A Curve kártyádról ingyen vehetsz fel készpénzt az előfizetéstől függő összegig. Ha több pénzre van szükséged, a Curve díjat számol fel az ATM-használatért.

Mivel a Curve fiókodhoz kapcsolt kártyáidat, amiről a pénzlevonás történik, titkosítás védi, így azok adatait soha nem kell megosztanod a kereskedőkkel, vagy szolgáltatókkal. Így annak a veszélynek sem leszel kitéve, hogy külföldi utazásod során csalás áldozatává válsz. Minden költés mögött csak a Curve kártya látszik, az eredeti kártya, amiről költesz valójában, nem.

Minden elköltött összeget saját és helyi valutában is láthatsz, és minden fizetés után értesítést küld az alkalmazás e-mailben, ha kéred. Lopás esetén a Curve kártyádat bármikor zárolhatod a fiókodon keresztül, utána pedig a 24 órás ügyfélszolgálat segítségét is igénybe veheted. Az új kártya igénylése ingyenes.

A kártyád által használt devizát bármikor megváltoztathatod, így az adott ország pénznemét használhatod, mindezt a legkedvezőbb, bankközi árfolyamon.

Amire érdemes odafigyelni, hogy készpénzfelvétel előtt a fiókodban fizetőeszköznek az adott országban használt helyi devizát (például eurót) állítsd be, mert csak így biztosítják az ingyenes használatot.

A kártyád és az applikáció segítségével a költéseidet is nyomon követheted, méghozzá akkor is egyetlen appban, ha több kártyáról is költöttél. Azonnal, egy felületen láthatod, mennyit és mire is költöttél. Az applikáció a tranzakciókat kategóriákba rendezi, így láthatod, mennyit költöttél például élelmiszerre, vagy szórakozásra. Ezt egyébként a Revolut is tudja, és egyre több magyar banknak is van hasonló költségkövető funkciója az applikációjukban.

Itt megnézhetsz pár bankszámlát, de az útmutató még nem ért véget, a kalkulátor után tovább olvashatsz.

Ezek a hazai bankszámlák tudják kategóriába sorolni a költéseidet

Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 450 Ft Kezdetben 304 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 015 Ft Kezdetben 718 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 809 Ft Kezdetben 806 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • Digitalizáld Visa betéti kártyádat és 5 000 Ft díjkedvezményt kapsz
  4 / 4 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Ha emiatt nem váltanál bankszámlát, de szeretnéd kipróbálni, hogy milyen appok tudnak segíteni a havi kiadásaid átlátásában, akkor ebben az útmutatóban bemutatunk neked pár ilyet.

  Pontgyűjtés vásárlásaiddal

  A Curve azzal jutalmazza rendszeres használóit, hogy több, mint 100 kereskedőnél (Tesco, Aldi stb.) biztosít azonnali 1-5 százalékos visszatérítést a fizetés összegéből, Curve Cash programja keretében. Az ingyenes és a legolcsóbb fizetős fiók kivételével három vagy hat kereskedőt választhatsz, akiknél ezt a kedvezményt beválthatod.

  A fizetéskor visszatérített 1 százalék a Curve Cash kártyádon fog landolni, Curve Cash pontok formájában. 100 pont értéke 1 fonttal egyezik meg. Az alkalmazásban mind pontok, mind a kiválasztott pénznemed formájában láthatod a gyűjtött összeget.

  A megtakarított összeget bárhol elköltheted, ahol a Curve kártyát elfogadják, csak válaszd fizetési módként a Curve Cash kártyát. Amire még érdemes figyelni, hogy biztosan lefedje a rajta levő összeg a vásárlásodét, különben elutasításra kerülhet.

  Curve Cash pontjaidat készpénzként nem tudod felhasználni, és ha visszatérítést használsz fel egy vásárlásod után, a megkapott pontjaidat levonják.

  Hitelkártyahasználat

  Curve fiókodhoz természetesen hitelkártyádat is hozzákapcsolhatod, amivel még további előnyökben részesülhetsz. A bankod által biztosított hitelkártya-használati kedvezmények (pl.: pénzvisszatérítés bizonyos kereskedőknél történő vásárlás után) mellett ugyanis a Curve kártya használatakor az általuk kínált kedvezményekre is jogosult leszel.

  Így nemcsak magasabb lesz a visszatérített összeg, de szélesebb körben kihasználhatod ezt a lehetőséget.

  Készpénzfelvétel hitelkártyáról

  Curve kártyád azt is lehetővé teszi, hogy a hitelkártyádról készpénzt vegyél fel. Bizonyos bankok nagyon magas összeget vagy hitelkamatot számítanak fel ilyenkor, tehát a Curve-n keresztüli készpénzfelvételkor, így érdemes vigyázni.

  Ezenfelül a Curve is 2 százalékot számol fel a készpénzfelvételért a csomagban foglalt havi összeg felvétele után.

  Mire érdemes figyelni

  A hitelkártya használatakor előfordulhat, hogy a megjelölt terméktípusok megvásárlása, vagy a kijelölt kereskedőknél történt fizetés után mégsem számítja fel a bankod a kedvezményt. Ennek hátterében az MCC kód állhat, vagyis a kereskedő üzlettípusának kódja, ami a POS terminálba van programozva és a kereskedő nem tudja megváltoztatni.

  Az MCC kód (Merchant Category Code) elárulja a kártyaelfogadó kereskedő vagy szolgáltató tevékenységének típusát. Így például különböző kóddal jelölik az élelmiszerláncoknál, szórakozóhelyeknél, vagy ruházati üzleteknél történt tranzakciókat. Ezt az információt a bankod meg fogja kapni, így tudják nyomon követni, hogy a bankkártyás vásárlásaid során mire is költesz.

  Boldog házaspár webshopról vásárol Curve kártyával

  Ha tehát a bankoddal kötött szerződésben az szerepel, hogy pénzvisszatérítésre vagy jogosult ruházati termékek vásárlása után, de a kiválasztott kereskedő MCC kódja nem megfelelő, a bankod nem fogja a kedvezményt odaítélni neked. Különösen nagyobb összegű vásárlás esetén tehát érdemes biztosra menni, hogy az adott kereskedő MCC kódja rendben van-e. Amire még lehetőséget ad a Curve, hogy ilyen esetben a Vissza az időben funkcióval a tranzakciót áthelyezheted arra a hitelkártyádra, amelyikkel jobban megérte volna a fizetés.

  Az ATM-használatnak is külön kódja van, ami megjelenhet a tranzakció során a bankod felé, tehát hiába használod a Curve kártyádat, lehet, hogy pluszköltségek lesznek felszámolva.

  Ezeket is tudja még a Curve

  Curve Fronted

  A Curve Fronted szolgáltatással a fiókodhoz csatolt hitelkártyáddal lehetőséged van egy másik hitelkártyádon felgyűlt tartozásod kifizetésére. Ezenfelül arra is lehetőséget ad, hogy olyan típusú kifizetéseket hajts végre, amiket normál esetben hitelkártyával nem, vagy csak nagyon magas díjak ellenében tudnál megtenni.

  Ezekért a tranzakciókért a Curve 1,5 százalékos díjat számíthat fel attól függően, hogy a bankkártyád milyen típusú (ez külön bekapcsolható az applikációban). Annak viszont érdemes utánanézni, hogy a hitelkártyádat biztosító banknál milyen szerződési feltételek vonatkoznak ezekre a kifizetésekre, ezzel elkerülve, hogy nem várt összegeket vagy kamatot számoljanak fel.

  Ügyfélszolgálat

  A Curve használatakor felmerülő problémákkal a 24 órás ügyfélszolgálathoz lehet fordulni. Lehetőség van kapcsolatba lépni velük telefonon, e-mailben, valamint az alkalmazás chat-ablakán keresztül küldött üzenetben. Az átlagos válaszidő kb. 3-4 óra.

  A biztonságról ezt érdemes tudnod

  Azzal, hogy a Curve lehetőséget ad, hogy otthon hagyd a bankkártyáidat, csökkenti az elvesztésük veszélyét. A titkosításnak köszönhetően a fiókodhoz kapcsolt kártyák adatai sosem lesznek kiadva a fizetés menete során, így azokkal nem válhatsz csalás áldozatává.

  Másik nagy előnye még, hogy nem kell közvetlenül pénzt feltöltened a Curve kártyádra. A hasonló alkalmazások használatakor jó páran számoltak be róla, hogy minden ok nélkül befagyasztották az előrefizetős bankkártyájukon lévő összeget, és ahhoz többet nem tudtak hozzáférni (pl. Revolut).

  Másik probléma, hogy a felhasználói adatok megváltoztatásakor a fiók tulajdonosa többé nem tudott hozzáférni a kártyán tárolt pénzéhez. Akkor is segíthet a Curve, ha elfelejtetted a kártyád PIN-kódját (hiszen a Curve PIN-kódját használod) és a Curve segítségével ingyen alakíthatsz ki társkártyákat.

  A Curve kártyával a fenti problémák nem fordulhatnak elő. Ha probléma merül fel a fizetés során, a Curve Ügyfélszolgálathoz fordulhatsz. Segíthetnek a kereskedővel való kommunikációban, vitás esetekben melletted állnak. Azonban ezt a szolgáltatást csak akkor lehet igénybe venni, ha közvetlenül még nem nyújtottál be panaszt a kereskedő felé és a saját bankodnál sem tettél panaszt az adott tranzakció esetében.

  Curve előnyök és hátrányok

  • Egyedülálló lehetőségként az összes kártyádat kiválthatod egy Curve kártyával
  • Fizetéskori kártyakiválasztási szabályokat alkothatsz
  • Nincs szükség a kártya feltöltésére, így biztonságosabb a használata
  • legalább 30 napig megváltoztathatod a fizetéskor terhelt kártyádat
  • Ingyenes készpénzfelvétel és bankközi átváltási árfolyam biztosítása a fizetős csomagokban
  • Biztonságos kártyahasználat külföldön is
  • A költségvetés-analízis elvégzi helyetted a tranzakcióid csoportosítását
  • Kedvezményesebb visszatérítési feltételek hitelkártya-használóknak a saját bank feltételeihez képest
  • Fintech versenytársaihoz képest jóval alacsonyabb a felvehető készpénz összege
  • Magasabb hétvégi valutaváltási költségek
  • Kártyatípustól függően a bankod készpénzfelvételi díjat vagy hitelkamatot számolhat fel
  • A következő kártyatípusokra nem terjed ki a támogatás: American Express, Maestro, Diners Club, JCB és UnionPay
  • Magyarországon egyelőre nem érhető el az utas-, bérautó-, és készülékbiztosítás
  • Nem biztosít automatikus megtakarítási lehetőséget (pl. a fizetéseid összegének felkerekítése, mint Revolut)
  • A Curve Cash megtakarításaidat nem tudod készpénzre váltani, vagy áthelyezni más kártyádra

  Curve kártya összegezve

  A Curve egyedülálló lehetőségeket rejt magában, amiket a pénzügyi technológia piacán más szolgáltatóktól nem kapsz meg. Azoknak, akik szeretnék kicsit kényelmesebbé tenni mindennapjaikat, vagy csak nem akarják az összes kártyájukat magukkal cipelni, a Curve biztosan jó választás lesz.

  Akik pedig szeretnek minden kedvezményt megtalálni és kihasználni, esetleg kicsit jártasabbak a pénzügyekben, szintén jó döntés lehet belevágni a Curve használatába. Külföldi utazásokon is nagy előnyt jelent, valamint, ha rendszeresen használunk különböző valutákat.

  Bár jelenleg nem minden tekintetben nyújtja azt a színvonalat, mint a hasonló applikációk, bízunk benne, hogy a Curve a jövőben fel fog zárkózni hozzájuk.

  Revolutot vagy Curve-t igényeljek?

  Szerintünk mindkettőt érdemes, hiszen mindkettőnél vannak ingyenes csomagok, és habár sok olyan van, amit mindkettő tud, más célra is jól használhatóak. Ha mindkettőt igényeled, akkor több készpénzt tudsz ingyenesen felvenni, és kedvezményes árfolyamon is több devizát tudsz átváltani.

  Homa Péter
  Homa Péter bankszámlaszakértő
  Linkedin
  Homa Péter bankszámlaszakértő

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.