CVC és CVV

A CVC2 (Mastercard) vagy CVV2 (Visa) kód általában a bankkártya hátulján, az aláíráscsíkon szereplő háromjegyű szám, melyet az internetes vásárlások során kell megadni.

A kártyaszám utolsó négy számjegyével együtt is szerepelhet.

A CVC/CVV kódok szerepe az, hogy bizonyítsa, hogy a kártya valóban a kezedben van. Ha ugyanis ellopják a kártyaszámod, ami a kártya előlapján van, valószínűleg nem sikerül megszerezniük mellé a CVC/CVV kódot a kártya hátuljáról, így nem tudják kitölteni a kártyafizetési űrlapot.

A CVC/CVV kód szerepe az Európai Unióban ma már csekély az erős ügyfélhitelesítésnek köszönhetően, amely a vásárlás folyamatában megadott újabb kódot jelenti (mely lehet SMS-ben kapott kód vagy például biometrikus azonosítás), de az unión kívül még mindig fontos biztonsági elem.

Ebben az útmutatóban sokkal részletesebben bemutatjuk, hogy mi az a CVC kód.

Ezek is érdekelhetnek

 • OTP Szép kártya van a fiatalok kezében egy étteremben
  Bankszámla

  OTP SZÉP kártya: minden információ egy helyen róla 2023-ban

  Az OTP SZÉP kártyával igénybe veheted az egyedi adókedvezményeket, amennyiben a munkáltatód kínál ilyen lehetőséget az ún. cafeteria juttatások keretében. Ha van ilyen kártyád, a szabályok figyelembevételével a bankkártyához nagyon hasonlóan költhetsz vele olyan szolgáltatóhelyeken, ahol elfogadják azt. Ismerd meg a lehetőségeidet, hogy a lehető legjobban kihasználhasd az OTP SZÉP kártya előnyeit!

  frissítve: 2023. július 16.
 • OTP számlacsomagok 2023
  Bankszámla

  OTP számlacsomagok 2023

  Ismerd meg az OTP bankszámláit! A bankszámla-kalkulátorral a költségeket is megmutatjuk és kiválaszthatod a legolcsóbb csomagot. Képekkel bemutatjuk a mobilbankjuk legérdekesebb funkcióit is.

  frissítve: 2023. augusztus 5.
 • Bankkártya amit egyéni vállalkozók is igényelhetnek a bankszámlához
  Bankszámla

  Bankszámla egyéni vállalkozóknak - kalkulátor és feltételek

  Olyan egyéni vállalkozó vagy aki nem áfakörös? Netán a kata adózást választottad? Van egy jó hírünk! Nem kell drága céges bankszámlát nyitnod, hanem egy elkülönített lakossági számla bőven elég. Segítünk megtalálni a legolcsóbb ajánlatot és elmondjuk, hogy mire figyelj oda.

  frissítve: 2023. július 16.