Digitális bankkártya

A digitális bankkártya egy olyan bankkártya, amelyet a mobilalkalmazásba mobilfizetési (mobiltelefonnal fizetési) célból regisztrálsz, telepítesz.

Erre a bankodnak felkészültnek kell lennie.

Olyan alkalmazásba, mint a Google Pay és az Apple Pay, csak akkor tudod regisztrálni a kártyádat, ha a bank és a szolgáltató megállapodtak egymással.

A digitális bankkártya látszólag a meglévő fizikai bankkártyád mása, azonban valójában mégsem azonos vele. Külön adatcsomagokkal (tokenekkel) működik, elkülönülhet a lejárati ideje a fizikaitól és külön kell letiltani is. Más limitekkel lehet használni őket és más lehet a díja is a kettőnek.

Persze lehet, hogy a bank együtt kezeli a kettőt a fentiekben, így nem fogod észrevenni a különbséget a két kártya között.

Ezek is érdekelhetnek

 • Egyetemista fiú írja a házidolgozatát
  Bankszámla

  Utalványok, kedvezmények diákoknak

  A hagyományos őszi szezontól eltérően már tavasszal és nyár elején is kampányolnak a bankok a diákokért, köztük a főiskolás és egyetemista gólyákért.

  frissítve: 2023. július 24.
 • Fal előtt nyil
  Bankszámla

  Egy új szolgáltatást fejlesztenek a bankok tömegesen

  Nap mint nap rengetegszer kézbe vesszük a mobiltelefonunkat, akár szórakozásból, akár ügyes-bajos dolgainkat intézzük vele. Emellett a pénzügyeinket is. Talán nem mindenki tudja, de kizárólag internetbankból vagy okostelefonon küldve megy át a pénz egyik magyar bankszámláról egy másikra 5 másodperc alatt, még éjjel és hétvégén is. A bő 800 000 magyar regisztráltat nyilvántartó Revolut is teljes körűen eleve csak okostelefonon használható, még laptopon sem. A mobilra épülő szolgáltatások gyors fejlődése arra ösztönzött minket, hogy górcső alá vegyük a hazai banki mobilappokat.

  frissítve: 2023. augusztus 4.
 • Garmin Pay fizetésre alkalmas okosóra egy lány csuklóján
  Bankszámla

  Így használd a Garmin Pay-t fizetésre

  Az okosórás fizetések a csúcsát jelentik a gyors fizetéseknek, ráadásul egyben a legkönnyebben hordozható eszközökről beszélünk, hiszen néhány grammos teherként rögzülnek a csuklódon. Ebben az útmutatóban bemutatjuk a Garmin okosórák fizetési rendszerét, a Garmin Pay-t és azt, hogy milyen egyedi szabályok mentén működik.

  frissítve: 2023. szeptember 13.