Inkasszó

Az inkasszó egy olyan pénzmozgás, mely az adós bankszámlája ellen irányul. Az nyújtja be a bankhoz, akinek követelése van. Az inkasszót hívják (okmányos) beszedési megbízásnak is, sőt, a csoportos beszedési megbízást is gyakran emlegetik inkasszónak, pedig igazából nem ez a név eredete, az a (kül)kereskedelmi fizetések világából származik.

A szállítási okmányok bankhoz történő benyújtásával egyidejűleg adható meg a beszedvény. Az inkasszó hatálya lehet azonnali és halasztott. Az inkasszót a vevőnek el kell fogadnia. Miután ez megtörtént, a két bank elintézi egymás között a tranzakciót, ezért könnyű és rugalmas fizetési megoldásnak tartják.

Ha céges bankszámlád van, te is használhatsz inkasszót, de érdemes odafigyelned a művelet banki díjára.

Mobil Aktív Plusz számlacsomag
 • 35 000 Ft jóváírás online számlanyitás esetén
 • korlátlanul ingyenes belföldi átutalás mobilalkalmazással
 • havidíj-mentes elektronikus szolgáltatások
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Információk a Raiffeisen Bank fiókjairól
  Bankszámla

  Információk a Raiffeisen Bank fiókjairól

  A Raiffeisen Bank eléggé jelentős fiókhálózattal rendelkezik országszerte, még akkor is, ha a fiókok mintegy harmada Budapesten található. A bankfiókokban lakossági, vállalati, sőt önkormányzati ügyeket is intézhetsz és előre foglalhatsz időpontot is a sorban állás elkerülésére. Mutatjuk, milyen szolgáltatásokat vehetsz igénybe a Raiffeisen Bank fiókjaiban.

  frissítve: 2024. január 15.
 • SWIFT kód megadása mobilbankban
  Bankszámla

  SWIFT kód, IBAN szám, BIC kód: bankonként megmutatjuk és mindent elmondunk róluk

  A SWIFT kód, BIC kód és az IBAN számlaszám ismerete elengedhetetlen lehet a nemzetközi utalásokhoz, akár kapsz pénzt, akár küldesz. Ebből az útmutatóból megismerheted ezeket a kódokat, illetve hogy hogyan találhatod meg őket.

  frissítve: 2023. július 16.
 • OTP számlacsomagok 2024
  Bankszámla

  OTP számlacsomagok 2024

  Ismerd meg az OTP bankszámláit! A bankszámla-kalkulátorral a költségeket is megmutatjuk és kiválaszthatod a legolcsóbb csomagot. Képekkel bemutatjuk a mobilbankjuk legérdekesebb funkcióit is.

  frissítve: 2024. február 18.