Türelmi időszak

A türelmi időszak a hitelkártya 30 napos elszámolási időszakát követő, általában 15 napos időszak, ami alatt következmények nélkül befizetheted a hitelkártya-tartozásod. Ez az az idő, amelynek lejártával a vissza nem fizetett költésre kamatszámítás indul. Egy másik következménye ennek az időszaknak, hogy ha a határidőig nem fizeted be a tartozásod, akkor késedelmi díjat számíthat fel a bank.

Egyes bankoknál külön díjért van olyan szolgáltatás, hogy a minimum visszafizetendő összeget automatikusan beszedik a bankszámládról. Előnye, hogy nem felejted el befizetni, de hátránya, hogy csak a minimum összeget szedi be a bank, nem a teljes tartozást, így kamatmentességről ebben az esetben szó sem lehet. Legfeljebb akkor, ha te külön befizetéssel kiegészíted a teljes tartozás összegére.

Ezek is érdekelhetnek

 • Erste George megnyitása a földön lévő laptoppal
  Bankszámla

  Erste George – minden, amit tudnod kell róla 2023-ban

  Az Erste George az Erste Bank internetbank és mobilapplikáció szolgáltatása közös márkanév alatt. Sokféle egyedi szolgáltatást nyújt, melyet más bankok nem, vagy csak elszórva nyújtanak. Ráadásul az elektronikus szolgáltatások segítségével a bankba küldött tranzakciók a legolcsóbbak, a bankkártyás vásárlásaiddal pedig még pénzt kereshetsz! Tarts velünk és ismerd meg ezeket a funkciókat!

  frissítve: 2023. augusztus 7.
 • Egy nő nézi az óráján az átutalás idejét
  Bankszámla

  Mindig azonnal megérkezik a pénzem, ha most utalják?

  A rövid válasz az, hogy nem. A magyar átutalási rendszer jelenleg egy átmeneti állapotban van. Egyes tranzakciók bizonyos összeg alatt azonnal teljesülnek, míg más tranzakciókra akár napokat is várni kell, összegtől függetlenül. Bemutatjuk, hogy mikor ér át azonnal a pénz és azt is, hogy mikor kell napokat várnod rá. Tippeket is adunk, hogy tudod kikerülni a rendszert, hogy azonnal megkaphasd a pénzed. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2023. szeptember 6.
 • Budapest Bank számlacsomagok 2023
  Bankszámla

  Budapest Bank számlacsomagok 2023

  Sokaknak van még Budapest Bankos bankszámlája. Bemutatjuk ezeket az ajánlatok és a mobilbankjuk legérdekesebb funkcióit is.

  frissítve: 2023. július 16.