Bankszámla nyitás - megmutatjuk, hogy mire figyelj oda, hogy a legjobb számlád lehessen

Bankszámla nyitás - megmutatjuk, hogy mire figyelj oda, hogy a legjobb számlád lehessen Bankszámla nyitás - megmutatjuk, hogy mire figyelj oda, hogy a legjobb számlád lehessen
Bankszámla nyitás - megmutatjuk, hogy mire figyelj oda, hogy a legjobb számlád lehessen Bankszámla nyitás - megmutatjuk, hogy mire figyelj oda, hogy a legjobb számlád lehessen

Egy bankszámlával egyszerűbben tudod kezelni a pénzügyeidet és sok olyat el tudsz intézni akár a mobilodról, ami máshogy nem menne. Ha az első számládat nyitnád meg vagy a meglévő bankodat váltanád le, akkor neked szól az útmutatónk. Sok hasznos tanácsot adunk a választáshoz és segítünk, hogy minél kevesebbe kerüljön a számlád.

Eddig készpénzzel fizettem. Miért kellene bankszámlát nyitnom?

Egy bankszámla nagyban megkönnyítheti a mindennapjaidat. Ha bárkitől pénzt vársz – legyen ez ösztöndíj, munkabér vagy csak egy családtag küldene neked pénzt –, akkor sokszor nekik is egyszerűbb elutalni, illetve vannak olyan munkahelyek, ahol készpénzben már nem is kérheted a fizetést. Ugyanez igaz arra, ha te fizetnél ki valamit utalással. Ez lehet egy olyan dolog, amit az interneten vásároltál használtan, vagy akár egy közműszámla is.

Ha neked utalnak, akkor a pénzt azonnal fel tudod használni, így nem kell magadnál tartanod készpénzt, ha nem akarsz. Ha mégis szükséged van valamennyi készpénzre, akkor havonta két részletben akár 150 000 forintot is fel tudsz venni ingyen bankautomatából.

A bankkártyáddal szinte bárhol tudsz ingyenesen vásárolni, legyen az a sarki bolt, vagy egy webshop. Így nem kell készpénzezned vagy utánvétnél az extra díjat kifizetned. Bankkártyával külföldi webshopokból is vásárolhatsz, sőt ha van Revolutod, akkor azt is ingyenesen fel tudod tölteni.

Ha nem költenéd el egyből a pénzed, akkor kamatoztatni is tudod a banknál.

Ha hitelre lesz szükséged – legyen ez egy átmeneti pár százezer forintos biztonsági tartalék, vagy egy lakáshitel –, akkor sokkal könnyebben megkaphatod, ha bankszámlád van, és oda érkezik a jövedelmed.

Bármelyik magyar bankot választod, a pénzed biztonságban van. Ha a bank bármilyen okból nem tudja kifizetni a pénzed, akkor az Országos Betétbiztosítási Alap 100 000 euróig, vagyis kb. 35 millió forintig garantálja, hogy visszakapod a megtakarításodat.

Magyar bankszámlát nyissak, vagy inkább Revolutot?

Habár a Revolutnál is kapsz egy forint-bankszámlát, de az valójában egy külföldi bankszámla. Számos előnye ellenére, a Revolutnak nincs Magyarországon ügyfélszolgálata, ha bármilyen panaszod van, vagy ügyintézővel szeretnél beszélni, az nagyon nehézkes lesz és csak angolul fognak kommunikálni.

Nem vonatkozik rá:

 • az ingyenes havi 150 000 forintos készpénzfelvétel (habár az ingyenes csomagjukban havi 75 000 forintot fel tudsz venni a világon bárhol legfeljebb havi öt tranzakció keretében),
 • az Országos Betétbiztosítási Alap körülbelül 35 millió forintos garanciája (helyette a litván betétbiztosítás védi az Európai Unió szabályainak megfelelően),
 • és magyarországi bankszámlákra se tudsz róla utalni azonnali utalással.

Ugyanakkor, ha szoktál külföldre utazni vagy külföldről vásárolni és egy olyan ingyenes számlára van szükséged, amivel tudsz vásárolni, revolutos ismerőseidnek pénzt küldeni és olcsón devizát váltani, akkor jó választás lehet. Minden fontosat elmondunk a Revolutról ebben az útmutatóban.

Hogyan kerülhet pénz a bankszámlámra?

Amikor fizetést, vagy bármilyen más pénzt kapsz, az érkezhet a bankszámládra, de akár külföldről is utalhatnak neked. A legtöbb munkáltató, valamint diákszövetkezet is megköveteli már a bankszámla meglétét a fizetés elutalásához. De ha még nincsenek munkával kapcsolatos terveid, az egyetemi tanulmányok megkezdése során is praktikus, ha már van bankszámlád, amire az ösztöndíj vagy a szülőktől kapott zsebpénz érkezhet.

Így tehát érkezhet pénz a bankszámládra magánszemélyektől, cégektől, Magyarországról és külföldről is, de te is utalhatsz rá másik számláról.

Ha a te bankszámládra utalnak pénzt Magyarországról, akkor ezért a bank nem von le tőled semmilyen díjat. Ha külföldről utalnak, akkor azon kívül, hogy az utalást indító félnek ki kell fizetni az utalás költségét, a te bankod is levonhat ezért költséget. Ez banktól függ és ez csak akkor fontos, ha rendszeresen érkezik a számládra külföldről pénz.

Akár készpénzt is befizethetsz a saját számládra. Ezt megteheted a bankod bármelyik bankfiókjában is, ez általában ingyenes. Ma már több banknak is van pénzbefizetős bankautomatája (ATM), ahol a befizetés után egyből a számládon van a pénz és akár el is költheted azt.

Így lehet másnak pénzt küldeni, számlákat kifizetni vagy pénzt felvenni

Egy bankszámlával alapvetően utalni tudsz egy másik bankszámlára, legyen az magyarországi vagy külföldi számla és a kártyáddal vásárolni vagy pénzt felvenni.

Ha utalni szeretnél, akkor több lehetőséged is van:

 • Eseti utalással általában akkor szoktak pénzt küldeni, amikor ez egy egyszeri alkalom. Persze eseti utalással utalhatsz akár hetente vagy havonta is bárkinek pár kattintással. Az Azonnali Fizetési Rendszernek köszönhetően a legtöbb ilyen utalás 5 másodpercen belül átér a másik félhez még hétvégén is.

  A sárga csekkeket is befizetheted a bankszámládról, így emiatt többet nem kell a postára menned. Te döntöd el, hogy mikor melyik csekket fizeted be. Ezt megteheted eseti utalással is, de ma már nagyon jó appok vannak erre, ahol bankkártyás vásárlásnak számít a csekkbefizetés, így még utalási költséget sem kell fizetned.
 • A rendszeres utalás akkor hasznos, ha az utalás bizonyos időközönként ismétlődik (például naponta, hetente, vagy havonta egyszer). Ez főleg olyan pénzküldések esetén lehet praktikus, melyek összege nem változik, és hosszú távon szükséges befizetni azt. Ez lehet albérleti díj is vagy akár a telefonszámla, ha annak fix havi díja van.

  Te állítod be az összeget és a gyakoriságot is, illetve azt is, hogy a hónap melyik napján menjen el a pénz. Utána ezzel nem kell foglalkoznod. Amíg nem változtatod meg, vagy nem állítod le a rendszeres utalást és van pénz a számládon, addig ez folytatódni fog.
 • A csoportos beszedés hasonló a rendszeres utaláshoz. Itt is egy ismétlődő fizetésről van szó és általában olyan számlafizetéseknél a legjobb, ahol havonta változó összeget kell kifizetned. Általában rezsiszámlákat szoktak így fizetni.

  Az utalást nem te indítod el vagy választod ki, hogy pontosan mikor mennyi összeg menjen ki a számládról, hanem megengeded a másik félnek, hogy a számládról automatikusan levonhassa a számla összegét. Ezt bármikor leállíthatod vagy szüneteltetheted, sőt havi limiteket is be tudsz állítani, hogy bizonyos összeg felett ne valósulhasson meg adott szolgáltatótól a számla kifizetése.

Bankszámlától függően a legtöbb utalásnak van valamilyen díja, amit a bankod felszámít. Ha olyannak utalsz, akinek ugyanannál a banknál van a számlája, mint neked, akkor általában olcsóbb az utalás, mintha egy másik magyar banknál lenne. A külföldi utalások általában drágábbak, mint az országon belüliek.

Mutatunk pár bankszámlát, de a útmutatónak még nincs vége, a kalkulátor után folytatódik.

Ilyen bankszámlák közül választhatsz

Bankszámla kalkulátor
Havonta 300 000 Ft számlára érkező jövedelem és átlagos költések alapján kalkuláltuk a bankszámlákat.
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

Havonta számlára érkező összeg
Ft
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  • Diamond számlacsomag
   Online ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 230 Ft
   Bankfiókok száma 8 db
   Havi összköltség 230 Ft
   Bankfiókok száma 8 db
   Tovább
  • Házhozszámla
   Online ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 248 Ft
   Bankfiókok száma 8 db
   Havi összköltség 248 Ft
   Bankfiókok száma 8 db
   Tovább
   • Csak online igényelhető új ügyfeleknek
  • Díjnyertes Számla
   Online ügyintézés
   3,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 422 Ft Kezdetben 363 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Havi összköltség 422 Ft
   kezdetben 363 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Tovább
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Online ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 498 Ft Kezdetben 314 Ft
   Bankfiókok száma 360 db
   Havi összköltség 498 Ft
   kezdetben 314 Ft
   Bankfiókok száma 360 db
   Tovább
  • Klassz számlacsomag
   Online ügyintézés
   3,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 674 Ft
   Bankfiókok száma 51 db
   Havi összköltség 674 Ft
   Bankfiókok száma 51 db
   Tovább
  • Fair Számlacsomag 3. kategória
   Online ügyintézés
   1,8
   Mi ez?
   Havi összköltség 715 Ft Kezdetben 566 Ft
   Bankfiókok száma 27 db
   Havi összköltség 715 Ft
   kezdetben 566 Ft
   Bankfiókok száma 27 db
   Tovább
  • ECO bankszámla
   Online ügyintézés
   4,8
   Mi ez?
   Havi összköltség 742 Ft Kezdetben 538 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Havi összköltség 742 Ft
   kezdetben 538 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Tovább
  • K&H minimum plusz számlacsomag 100% számlavezetési díjkedvezmény 2 feltétel teljesítésével
   Online ügyintézés
   4,2
   Mi ez?
   Havi összköltség 806 Ft Kezdetben 518 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Havi összköltség 806 Ft
   kezdetben 518 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Tovább
   • Feltétel, hogy a K&H-nál legyen legalább 500 000 Ft megtakarításod
  • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
   Online ügyintézés
   4,4
   Mi ez?
   Havi összköltség 830 Ft Kezdetben 809 Ft
   Bankfiókok száma 52 db
   Havi összköltség 830 Ft
   kezdetben 809 Ft
   Bankfiókok száma 52 db
   Tovább
  • Aktivitás 3.0 Számla
   Online ügyintézés
   3,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 870 Ft Kezdetben 719 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Havi összköltség 870 Ft
   kezdetben 719 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Tovább
  • K&H minimum plusz számlacsomag 50% számlavezetési díjkedvezmény 1 feltétel teljesítésével
   Online ügyintézés
   4,2
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 189 Ft Kezdetben 901 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Havi összköltség 1 189 Ft
   kezdetben 901 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Tovább
  • Extra számlacsomag
   Online ügyintézés
   3,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 264 Ft
   Bankfiókok száma 51 db
   Havi összköltség 1 264 Ft
   Bankfiókok száma 51 db
   Tovább
  • K&H bővített plusz számlacsomag 50% számlavezetési díjkedvezmény 1 feltétel teljesítésével
   Online ügyintézés
   4,2
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 339 Ft Kezdetben 1 051 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Havi összköltség 1 339 Ft
   kezdetben 1 051 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Tovább
  • Általános számlacsomag
   Online ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 376 Ft
   Bankfiókok száma 8 db
   Havi összköltség 1 376 Ft
   Bankfiókok száma 8 db
   Tovább
  • Presztízs számlacsomag
   Online ügyintézés
   1,8
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 453 Ft
   Bankfiókok száma 27 db
   Havi összköltség 1 453 Ft
   Bankfiókok száma 27 db
   Tovább
   • A számlanyitásnál legalább 100 000 Ft betétet kell lekötnöd és a banknál tartanod
  • Szimpla bankszámla
   Online ügyintézés
   1,8
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 536 Ft
   Bankfiókok száma 27 db
   Havi összköltség 1 536 Ft
   Bankfiókok száma 27 db
   Tovább
   • A számlanyitásnál betétet kell lekötnöd a banknál
  • K&H kényelmi plusz számlacsomag online kedvezménnyel; 50% számlavezetési díjkedvezmény 1 feltétel teljesítésével
   Online ügyintézés
   4,2
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 696 Ft Kezdetben 1 297 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Havi összköltség 1 696 Ft
   kezdetben 1 297 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Tovább
   • Ezt a számlát csak online tudod megnyitni
  • K&H kényelmi plusz számlacsomag 50% számlavezetési díjkedvezmény 1 feltétel teljesítésével
   Online ügyintézés
   4,2
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 696 Ft Kezdetben 1 408 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Havi összköltség 1 696 Ft
   kezdetben 1 408 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Tovább
  • Classic Magánszámla
   Online ügyintézés
   4,8
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 898 Ft Kezdetben 1 706 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Havi összköltség 1 898 Ft
   kezdetben 1 706 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Tovább
  • Mindennapok 2.0 Számlacsomag
   Online ügyintézés
   3,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 077 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Havi összköltség 2 077 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Tovább
  • Online Számla
   Online ügyintézés
   3,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 077 Ft Kezdetben 994 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Havi összköltség 2 077 Ft
   kezdetben 994 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Tovább
   • Csak online nyitható új ügyfeleknek
  • Standard lakossági bankszámla
   Online ügyintézés
   1,8
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 184 Ft
   Bankfiókok száma 27 db
   Havi összköltség 2 184 Ft
   Bankfiókok száma 27 db
   Tovább
  • Bázis számlacsomag
   Online ügyintézés
   3,2
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 761 Ft Kezdetben 3 178 Ft
   Bankfiókok száma 93 db
   Havi összköltség 2 761 Ft
   kezdetben 3 178 Ft
   Bankfiókok száma 93 db
   Tovább
  • Komfort számlacsomag
   Online ügyintézés
   3,2
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 761 Ft Kezdetben 2 234 Ft
   Bankfiókok száma 93 db
   Havi összköltség 2 761 Ft
   kezdetben 2 234 Ft
   Bankfiókok száma 93 db
   Tovább
  • Privilégium "X" Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Online ügyintézés
   4,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 455 Ft Kezdetben 863 Ft
   Bankfiókok száma 103 db
   Havi összköltség 3 455 Ft
   kezdetben 863 Ft
   Bankfiókok száma 103 db
   Tovább
   • Csak új ügyfelek nyithatják
  • Privilégium "2.0" Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Online ügyintézés
   4,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 455 Ft Kezdetben 925 Ft
   Bankfiókok száma 103 db
   Havi összköltség 3 455 Ft
   kezdetben 925 Ft
   Bankfiókok száma 103 db
   Tovább
   • Csak az Erste közvetítőin keresztül igényelhető
  • Ikon Plusz számlacsomag
   Online ügyintézés
   4,4
   Mi ez?
   Havi összköltség 4 976 Ft
   Bankfiókok száma 52 db
   Havi összköltség 4 976 Ft
   Bankfiókok száma 52 db
   Tovább
  • Bázis 2.0 Számlacsomag
   Online ügyintézés
   3,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 5 179 Ft Kezdetben 5 133 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Havi összköltség 5 179 Ft
   kezdetben 5 133 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Tovább
  • ECO Plusz bankszámla
   Online ügyintézés
   4,8
   Mi ez?
   Havi összköltség 5 755 Ft Kezdetben 4 925 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Havi összköltség 5 755 Ft
   kezdetben 4 925 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Tovább
  • K&H prémium számlacsomag – feltételek teljesítése nélkül
   Online ügyintézés
   4,2
   Mi ez?
   Havi összköltség 6 415 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Havi összköltség 6 415 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Tovább

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.

  A különböző típusú utalásokért a legtöbb bank más díjat számít fel attól függően, hogy az utalást a bankfiókban indítod el, telebankon (vagyis telefonon keresztül banki ügyintézővel) vagy netbankon, mobilbankon (utóbbiakat hívják elektronikus felületnek). A bankfiókot nem ajánljuk, mert ez a legdrágább és leglassabb.

  A legjobban akkor jársz, ha mobil- vagy netbankon intézed az utalásokat – egyrészt így a legolcsóbb, hiszen nem kell a banki ügyintéző idejét foglalnod, ráadásul akár a buszon ülve is ki tudod fizetni számládat vagy bárkinek tudsz utalni.

  Ha bankkártyát használnál:

  Vásárolhatsz a bankkártyáddal bárhol, ez minden banknál ingyenes. Ha külföldön használnád a bankkártyádat vásárlásra, készpénzfelvételre, vagy külföldi webshopból rendelnél, akkor annak devizakonverziós költségei lesznek.

  Bankfiókban, vagy ATM-ben is felvehetsz készpénzt. Ha kéred az ingyenes készpénzfelvételt, akkor havonta akár 150 000 forintot is felvehetsz 2 részletben, de ennek feltételei vannak. Itt elmondunk mindent az ingyenes készpénzfelvételről és arról, hogyan kérd és mikre figyelj oda.

  A banki és a postai készpénzfelvétel a leglassabb és a legdrágább is, ezekre nem vonatkozik az ingyenes felvétel. Bankfióki készpénzfelvételt csak akkor érdemes használni, ha több milliót vennél fel és ezt előre be is kell jelenteni.

  Honnan tudom, hogy mennyi pénz van a számlámon?

  A bankszámládnak egyenlege van, ez mutatja meg, hogy éppen mennyi pénz van a számládon, amit elkölthetsz. Amikor pénzt költesz, az egyenleg csökken, amikor például fizetést kapsz, az egyenleg növekszik.Ha folyószámlahiteled is van, akkor annak összegéig (ez általában kéthavi fizetés szokott lenni) akár mínuszba is mehet a számlád.

  A számlaegyenlegedet bármikor lekérdezheted ingyenesen a netbankodból és a mobilbankodból is. Akár a bankod telebankját is használhatnád erre, de ez kicsit körülményes, mert be kell azonosítanod magad. ATM-ből is le tudod kérdezni az egyenlegedet, de ennek több banknál díja van, így mi a mobilbankot ajánljuk.

  Honnan tudom, hogy mi történik a bankszámlámon?

  A számlaegyenlegen kívül minden banknál van lehetőség arra, hogy az összes múltbeli pénzmozgást meg tudd nézni. Ezt általában számlatörténetnek hívják, vagy ha az előző hónapok adatait néznéd meg, akkor számlakivonatnak (minden hónapra a bankok automatikusan számlakivonatot készítenek). Ezt is ingyenesen meg tudod nézni a netbankodban vagy a mobilbankodban, általában az elmúlt 30-90 napra.

  Ha régebbi időszak érdekel, akkor a netbankodból tudsz számlakivonatot letölteni szintén ingyenesen. Több banknál csak legfeljebb az elmúlt egy év számlakivonatait láthatod a netbankban. Ha ennél régebbiek érdekelnek, akkor be kell menned a bankfiókba és ki kell nyomtassák neked, ami havi kivonatonként pár száz vagy 1-2 ezer forintba szokott kerülni.

  A számlatörténetedben láthatod az összes pénzt, ami a számládra érkezett (ezt hívják jóváírásnak) és azt is, amit te költöttél el a bankkártyáddal vagy utalásokkal (ezek a terhelések). Emellett a bankszámlához és a bankkártyához kapcsolódó díjakat is itt tudod követni. Ezekre egyébként nem a számlatörténet a legjobb, mert egyrészt elég macerás az utolsó 12 hónapot végignézni, ha a teljes éves banki költségeidet szeretnéd átlátni, ráadásul ez az összeg elég sok kicsi tételből adódik össze.

  Ha kéred, akkor a bankod minden hónapban postán elküldi neked az előző havi számlakivonatodat, de ennek általában pár száz forintos díja van, amit meg lehet spórolni, hiszen a netbankban ezeket ingyenesen letöltheted. Ha mégis kéred postán, akkor is ott lesznek a netbankodban a számlakivonatok.

  Hogyan nyithatok bankszámlát?

  • Online számlanyitás videóhívással: A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, ugyanis anélkül megnyithatod a számládat, hogy ki kellene mozdulnod otthonról. Szükséged lesz a személyi okmányaidra, stabil internetre és érdemes olyan számítógépet (asztalit vagy laptopot) vagy mobil eszközt használni, aminek jó minőségű a kamerája, mert az okmányaidat majd be kell mutatnod a banki ügyintézőnek.

   A számlanyitás fél óráig is eltarthat, és ha megszakad a hívás (például a mobilodat használod és pont akkor van bejövő hívásod), akkor szinte biztosan elölről kell kezdeni. A szobában nem lehet más rajtad kívül (banki biztonsági okokból), tehát csak akkor kezdj bele, ha nyugodt körülmények között vagy.

   Azért is jó a videós számlanyitás, mert vannak olyan kisebb bankok, például a Gránit Bank, amelyiknek nagyon kevés bankfiókja van, és lehet, hogy azok még messze is vannak tőled. Ennek ellenére, ha neked éppen ők ajánlják a legjobb bankszámlát és nem akarsz egyébként se bankfiókba mászkálni, akkor az ilyen kisebb bank is jó választás lehet.
  • Személyesen, bankfiókban: Körülményesebb, mert sorba kell állnod, ha nem foglaltál előre időpontot. A számlanyitás az ügyintézővel itt is fél óráig szokott tartani. Személyes okmányaidat vidd magaddal, vagyis személyi igazolványt és lakcímkártyát.

  Mindkét megoldásnál banki ügyintézővel fogsz beszélni, feltehetsz neki kérdéseket, akár az ingyenes készpénzfelvételt is azonnal be tudjátok állítani és bankkártyát is tudtok a számlához rendelni.

  3 + 1 féle bankkártyából is választhatsz

  Mindenképpen érdemes bankkártyát igényelned, enélkül sokkal kevesebb dologra tudod a bankszámládat használni. Az első 3-féle bankkártyához kérheted az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 000 forintig.

  A számlanyitásnál meg fogja kérdezni az ügyintéző, hogy milyen kártyát szeretnél. Bemutatjuk az előnyeiket a legolcsóbbal kezdve:

  1. Mindegyik banknál kérhetsz elektronikus bankkártyát.
   A nevével szemben ez egy átlagos műanyag bankkártya, amit a világon szinte bárhol elfogadnak. Bolti vásárlásra, internetes rendelésekhez és készpénzfelvételre is használhatod. Sok banknál az első évben ingyenesen adják vagy féláron.

   A teljes éves díja általában évi pár ezer forint szokott lenni. Mi ezt a kártyatípust ajánljuk. Magyarországon bármire tudod használni, külföldön is legfeljebb néhány szálloda, vagy autóbérlő cég fog tőled inkább drágább, dombornyomott kártyát kérni.
  2. A dombornyomott kártya kinézetre majdnem ugyanolyan műanyag bankkártya, mint az elektronikus.
   Az egyetlen különbség az, hogy a kártyára írt bankkártyaszám kidudorodik a kártyából. Ennek régebben volt jelentősége, amikor a kártyás vásárlásokról nem kapott a bank azonnali értesítést és úgynevezett lehúzógépeken vitték át az önátírós bizonylatra a kártya adatait, hogy azok olvashatók és emberi tévesztés nélküliek legyenek.

   A világon mindenhol elfogadják, ha sokat mész külföldre, akkor érdemes lehet ilyet igényelned, mert általában utasbiztosítás is tartozik hozzá. Évente akár 10 000 forintba is kerülhet. Ha nem mész külföldre legalább évente egyszer, akkor szerintünk nem sok értelme van dombornyomott kártyát igényelni.
  3. Azoknak érdemes arany, vagy platina bankkártyát igényelni, akik sokat utaznak külföldre és szeretik (és meg is tudják fizetni) a presztízsszolgáltatásokat.
   Az ilyen kártyák dombornyomottak és általában még exkluzívabban néznek ki, mint a többi bankkártya. Teljeskörűbb utasbiztosítás tartozik hozzá, mint bármelyik előző kártyához. Általában olyan extra szolgáltatások tartoznak hozzájuk, mint a gyorsabb sorra kerülés a bankfiókokban vagy ingyenes lounge váró használata és étkezés repülőtéri várókban a világ számos pontján, vagy akár több ingyenes készpénzfelvétel a világ bármely részén.

   Évente legalább 15-20 000 forintba szoktak kerülni. Ha nem utazol sokat, akkor nem biztos, hogy ki tudod használni az előnyöket, amiket az ilyen kártyák adnak.
  4. A virtuális bankkártya, ahogy a neve is mondja, általában csak a netbankodban létezik, vagyis általában nem tudod kézbe fogni, így boltban vásárolni vagy készpénzt felvenni se tudsz vele, hiszen ha kézbe is tudod fogni, nincs rajta chip vagy mágnescsík. A virtuális kártya kifejezetten internetes vásárláshoz lett létrehozva, akkor érdemes ilyet kérni, ha maximális biztonságra törekszel.

  Ezeket még érdemes tudnod, ha már választottál bankkártyát

  A bankkártya a számládhoz kapcsolódik, tehát a kártyával is csak azt tudod elkölteni, ami a számládon van, vagy esetleg mínuszba menni a hitelkeret összegéig, ha van folyószámla-hiteled. Egy számlához több bankkártya is tartozhat (ezt hívják társkártyának), tehát igényelhetsz egyet a párodnak is, ha közös bankszámlán szeretnétek a pénzügyeiteket intézni.

  A bankkártyát általában 1-2 héttel a számlanyitás után kapod meg postán. Külön levélben szokott megérkezni a kártya és egy másik levélben a hozzá tartozó titkos 4 jegyű PIN kód (biztonsági okokból). Erre szükséged lesz, amikor a kártyádat használod, így jól jegyezd meg és ne írd fel a kártyára, vagy ne tedd a pénztárcádba a kártya mellé, mert ha kizsebelnek, akkor leemelhetik róla a pénzedet.A bankkártyát először aktiválnod kell, az általában egy készpénzfelvétel, vagy olyan bankkártyás vásárlás is jó, ahol be kell dugnod a kártyádat és a PIN kódodat meg kell adnod.

  Ezek után már használhatod a kártyádat ezekre is:

  • Vásárlásra érintés nélkül személyesen, például egy üzletben, étteremben
  • Boltokban fizethetsz mobilfizetéssel is, vagyis ha összekapcsoltad a bankkártyádat a mobiltelefonoddal, akkor onnantól elég, ha az NFC képes okostelefonodat érinted oda a bolti fizető terminálhoz
  • Online (pl. webáruházak felületein)
  • Mobiltelefonos vásárlásra - több üzlet és étterem online, okostelefonon és/vagy tableten is elérhető alkalmazást kínál, sőt már a MÁV vonatjegyeit is meg tudod vásárolni így, és egyre több cég törekszik ugyanerre. A Simple applikációval parkolást tudsz fizetni, moziba jegyet vásárolni és még sok minden mást.
  • Postai rendelés során

  Ha online fizetsz, több, a kártya két oldalán található adat megadására is szükség lesz, így például a 16 számjegyből álló kártyaszámra, a lejárat dátumára, és/vagy az aláírás melletti három számjegyből álló kódra. Egyes esetekben biztonsági okokból további adatok, mint például a lakcím megadása is szükséges lehet.

  Bankkártyás bolti vásárlásnál bizonyos összegig (ez jellemzően 15 000 forint), ma már nem szükséges a PIN-kód megadása, hiszen egyre több bank teszi lehetővé az érintéses fizetést, ami mind higiéniai, mind kényelmi szempontból nagyon hasznos.

  Ezeket kell beállítani, hogy a pénzed még nagyobb biztonságban legyen

  A legtöbb bankkártyához érdemes beállítani limiteket, amikkel növelheted a bankszámlád biztonságát. Többféle limit és beállítás van, amit személyre lehet szabni. A két leggyakoribb, amit mi is ajánlunk már a bankszámlanyitásnál kérni az ügyintézőtől, az a napi vásárlási limit és a napi ATM készpénzfelvételi limit beállítása.

  Napi vásárlási limit

  Ehhez egy összeg és egyes bankoknál pluszban egy vásárlási darabszám tartozik.

  Vegyünk egy olyan példát, ahol ez a limit 50 000 forint, és 5 db vásárlás, vagyis napi ötször fizethetsz a kártyával. A két korlátot ilyenkor nem lehet túllépni, vagyis ha egy 50 000 forint értékű vásárláson vagy túl, aznap már nem tudod használni a bankkártyádat, hiába van rajta pénz. Hasonlóképpen, ha ötször vásároltál 3-3 000 forintért, akkor hiába vagy még bőven az 50 ezres limit alatt, hatodik alkalommal aznap már nem fizethetsz bankkártyáddal.

  Természetesen, ha tudod, hogy te ennél többször vagy többet is költesz, akkor érdemes ezeket a korlátokat úgy beállítani, hogy a későbbiekben ne érjen emiatt kellemetlen meglepetés. Érdemes olyan összeget és darabszámot beállítani, amit ritkán lépsz át. Így ha még el is lopják a kártyádat és nem veszed ezt észre, legfeljebb eddig az összegig vagy darabszámig tudnak róla költeni.

  Több olyan bank is van, ahol már a mobilbankon keresztül át lehet állítani ezeket a limiteket. Tehát ha egy nagyobb vásárlás előtt állsz, akkor magadnak érdemes átállítani a mobilodon és a vásárlás után visszaállítani pár kattintással.

  A készpénzfelvételi és a vásárlási limit két külön dolog, tehát mindegy, hogy a napi vásárlási limitedet már elérted (a darabszámot vagy az összeget), az ATM-ből tudsz felvenni pénzt.

  Napi készpénzfelvételi limit

  A napi készpénzfelvételi limit is hasonlóan működik a vásárlási limithez. Beállíthatsz egy maximális összeget és darabszámot, amennyit naponta ATM-ből fel tudsz venni a bankkártyáddal. Ha ez például 150 000 forint és napi 2 db felvétel, akkor mindegy, hogy melyiket éred el hamarabb (akár akkor is, ha egy nap kétszer 30-30 000 forintot veszel fel), aznap már ATM-es készpénzfelvételre nem tudod használni a bankkártyádat.

  SMS vagy push értesítések

  Érdemes még SMS értesítéseket is kérni a kártyás vásárlásokról és a készpénzfelvételekről, hogy azonnal kapj értesítést, ha valami történik a számládon. Ezekre is be tudsz állítani limitet, tehát például kérheted, hogy csak a 10 000 forint feletti kártyás vásárlásokról kapj SMS-t. Ezzel sok pénzt tudsz spórolni, mert általában 20-40 forintos díja van egy SMS-nek, ha sokat használod a bankkártyádat, akkor ez évente akár tízezres költség is lehet.

  Bankszámlák ingyenes push értesítésekkel

  Bankszámla kalkulátor
  Havonta 300 000 Ft számlára érkező jövedelem és átlagos költések alapján kalkuláltuk a bankszámlákat.
  Bezár

  A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

  Havonta számlára érkező összeg
  Ft
  Életkorod
  év

  Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

  Utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Automatikus beszedések
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Rendszeres utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

  Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Kp felvétel másik bank ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Bankkártyás vásárlás
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

  
  					
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   bankszámláit...
   Mit szeretnél mobilról elintézni?
   • Diamond számlacsomag
    Online ügyintézés
    2,7
    Mi ez?
    Havi összköltség 230 Ft
    Bankfiókok száma 8 db
    Havi összköltség 230 Ft
    Bankfiókok száma 8 db
    Tovább
   • Házhozszámla
    Online ügyintézés
    2,7
    Mi ez?
    Havi összköltség 248 Ft
    Bankfiókok száma 8 db
    Havi összköltség 248 Ft
    Bankfiókok száma 8 db
    Tovább
    • Csak online igényelhető új ügyfeleknek
   • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
    Online ügyintézés
    5,0
    Mi ez?
    Havi összköltség 498 Ft Kezdetben 314 Ft
    Bankfiókok száma 360 db
    Havi összköltség 498 Ft
    kezdetben 314 Ft
    Bankfiókok száma 360 db
    Tovább
   • Klassz számlacsomag
    Online ügyintézés
    3,3
    Mi ez?
    Havi összköltség 674 Ft
    Bankfiókok száma 51 db
    Havi összköltség 674 Ft
    Bankfiókok száma 51 db
    Tovább
   • ECO bankszámla
    Online ügyintézés
    4,8
    Mi ez?
    Havi összköltség 742 Ft Kezdetben 538 Ft
    Bankfiókok száma 61 db
    Havi összköltség 742 Ft
    kezdetben 538 Ft
    Bankfiókok száma 61 db
    Tovább
   • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
    Online ügyintézés
    4,4
    Mi ez?
    Havi összköltség 830 Ft Kezdetben 809 Ft
    Bankfiókok száma 52 db
    Havi összköltség 830 Ft
    kezdetben 809 Ft
    Bankfiókok száma 52 db
    Tovább
   • Extra számlacsomag
    Online ügyintézés
    3,3
    Mi ez?
    Havi összköltség 1 264 Ft
    Bankfiókok száma 51 db
    Havi összköltség 1 264 Ft
    Bankfiókok száma 51 db
    Tovább
   • Általános számlacsomag
    Online ügyintézés
    2,7
    Mi ez?
    Havi összköltség 1 376 Ft
    Bankfiókok száma 8 db
    Havi összköltség 1 376 Ft
    Bankfiókok száma 8 db
    Tovább
   • Classic Magánszámla
    Online ügyintézés
    4,8
    Mi ez?
    Havi összköltség 1 898 Ft Kezdetben 1 706 Ft
    Bankfiókok száma 61 db
    Havi összköltség 1 898 Ft
    kezdetben 1 706 Ft
    Bankfiókok száma 61 db
    Tovább
   • Privilégium "X" Díjcsomag Kedvezményes szinten
    Online ügyintézés
    4,7
    Mi ez?
    Havi összköltség 3 455 Ft Kezdetben 863 Ft
    Bankfiókok száma 103 db
    Havi összköltség 3 455 Ft
    kezdetben 863 Ft
    Bankfiókok száma 103 db
    Tovább
    • Csak új ügyfelek nyithatják
   • Privilégium "2.0" Díjcsomag Kedvezményes szinten
    Online ügyintézés
    4,7
    Mi ez?
    Havi összköltség 3 455 Ft Kezdetben 925 Ft
    Bankfiókok száma 103 db
    Havi összköltség 3 455 Ft
    kezdetben 925 Ft
    Bankfiókok száma 103 db
    Tovább
    • Csak az Erste közvetítőin keresztül igényelhető
   • Ikon Plusz számlacsomag
    Online ügyintézés
    4,4
    Mi ez?
    Havi összköltség 4 976 Ft
    Bankfiókok száma 52 db
    Havi összköltség 4 976 Ft
    Bankfiókok száma 52 db
    Tovább
   • ECO Plusz bankszámla
    Online ügyintézés
    4,8
    Mi ez?
    Havi összköltség 5 755 Ft Kezdetben 4 925 Ft
    Bankfiókok száma 61 db
    Havi összköltség 5 755 Ft
    kezdetben 4 925 Ft
    Bankfiókok száma 61 db
    Tovább

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.

   Különösképpen a sikertelen, meghiúsult tranzakciókról érdemes SMS-t kérned, ugyanis így deríthető ki a legegyszerűbben, ha valaki esetleg jogtalanul szeretne a pénzeddel visszaélni.

   Szeretnél azonnali értesítést, de ingyen? Megmutatjuk, hogy érdemes beállítani az SMS értesítéseket és hogy milyen ingyenes és azonnali értesítést kaphatsz hagyományos SMS helyett.

   Ha kértél társkártyát a bankszámládhoz, akkor kártyánként be lehet állítani a limiteket és az SMS értesítéseket is.

   A legtöbb banknál tényleg mindent el tudok már intézni mobilról?

   Igen, a legtöbb banknak van appja androidos és iPhonos készülékekre is (telefonra és tabletre is) és ezeken a legtöbb dolgot el tudod intézni, például:

   • Meg tudod nézni a számlaegyenlegedet
   • Le tudod kérdezni a számlatörténetet legalább az utolsó 30 napra
   • Utalásokat tudsz indítani
   • Bankkártya-limiteket (vásárlási és ATM felvételi) tudsz átállítani
   • Betétet tudsz lekötni

   Szerintünk a számla költsége és a bankfiók távolsága mellett az is nagyon fontos, hogy milyen a mobilbankja és netbankja a szimpatikus banknak. A legtöbbször jó eséllyel ezeken fogsz mindent elintézni.

   Milyen típusú számlák közül választhatok?

   Magyarországon jellemzően három bankszámlatípust van:

   1. Folyószámla: hivatalos nevén fizetési számla, ami alatt olyan átlagos bankszámlát értünk, ami a legtöbbünknek van. Igényelhetsz hozzá bankkártyát, utalhatsz róla, pénzt fizethetsz be rá és bármikor bárhonnan tudod az interneten keresztül intézni a pénzügyeidet. Ide kapod a fizetésedet és erről fizeted a legtöbb számlát is. A legtöbb banknak többféle bankszámlája is van. Vannak diákszámlák, amiket csak tanulók igényelhetnek, ezek általában ingyenesek vagy nagyon olcsók, amíg tanulmányaidat végzed.

    Vannak a normál bankszámlák, azoknak, akiknek a fizetése számlára érkezik, és vannak még nyugdíjasoknak ajánlott számlák is. Ezek is ugyanúgy fizetési számlák, de csak nyugdíjasok nyithatják meg. Általában minél magasabb összeget vállalsz, hogy a számlára érkezik rendszeresen, annál több kedvezményre számíthatsz.

    A számládon lévő pénzedet, amit nem szeretnél éppen elkölteni, berakhatod lekötött betétbe is, ahol meghatározott ideig (ami általában 1-3-6-12 hónap) a bank használja a pénzedet és ezért garantált kamatot ad. Ha nem tudod, hogy mikor lesz szükséged a pénzre és azt szeretnéd, hogy a számládon lévő megtakarításod kamatozzon minden nap, akkor kérj a bankszámlád mellé még egy betétszámlát is, amit megtakarítási számlának is szoktak hívni.
   2. Betétszámla: Ha takarékoskodni szeretnél, érdemes a bankszámládon lévő összeg egy részét betétszámlára áttenni. Ennek az előnye, azon túl, hogy így akarva-akaratlanul is tudatosabban tervezel, hogy magasabb kamatot kaphatsz érte, mintha ugyanaz a pénzed a normál bankszámládon lenne. A kamatszámítás általában naponta történik, tehát minden nap végén megnézi a bank, hogy mennyi pénz van ezen a számládon és ad rá kamatot. Rugalmas az egész, bármikor rakhatsz ide több pénzt, vagy akár visszavezetheted a bankszámládra is.

    A betétszámláról csak a fő bankszámládra tudsz átvezetni pénzt.
   3. Vállalkozói számla: itt is van többféle számlatípus (például letéti számla) de a legtöbb vállalkozásnak normál bankszámla, szaknéven pénzforgalmi bankszámla kell. Pontosabban ilyet a társas vállalkozásoknak és azoknak kell nyitni, akik az áfakörben benne vannak. Az egyéni vállalkozók, katások a sima magán bankszámlájukat is használhatják, de döntésük szerint pénzforgalmi bankszámlát is nyithatnak.

   Milyen költségekre számíthatok?

   A bankszámla, ha tudatosan használod minimális költségű is lehet. Ehhez azonban tisztában kell lenned azzal, miért vonhatnak le pénzt a számládról:

   • Bizonyos összegek havonta vagy évente levonásra kerülhetnek a számla fenntartása miatt. Ilyen lehet a számlavezetési díj vagy a bankkártya éves díja. A bankkártya éves díja lehet havi bontású is.
   • Ha folyószámlahitelt is kértél, akkor ennek is lehet díja, ha az egyenleged mínuszba menne (kamat és kezelési költség).
   • Külföldön történő bankkártyás vásárlásért vagy készpénzfelvételért, mely esetben fontos tudnod, hogy a legtöbb bank más és más árfolyamot alkalmaz.
   • Készpénzfelvételért: az ATM-ek használata esetén figyelembe kell venned, hogy a saját bankod automatáit jellemzően alacsonyabb költséggel használhatod, mint a többi gépet. Magyarországon ráadásul a bankoknak - külön rendelkezésed alapján - biztosítaniuk kell havonta kettő, legfeljebb 150 000 forint értékű készpénz felvételét ingyenesen.
   • Az utalásokért is fizetned kell
   • Az SMS értesítéseknek is van díja

   2020-tól a bankok minden januárban automatikusan küldenek neked bankszámla díjkimutatást. Ez más, mint a számlakivonat, mert ebben csak azokat a költségeket láthatod, amiket a bankod felszámolt és kifizettél az előző évre.

   Hány éves kortól lehet bankszámlám?

   Erre a világ valamennyi országában eltérő válaszokat találhatunk: például Hollandiában folyószámla 10, illetve néhány bank esetében 12 éves kortól igényelhető, az Egyesült Királyság szigorúbb, ott 16, egyes esetekben 18 éves életkor szükséges. A szomszédos Ausztriában más a helyzet: 14 éves kor betöltése esetén akár szülői hozzájárulás nélkül is nyithat bárki folyószámlát, ha állandó jövedelme van.

   Magyarországon jellemzően 14 éves kortól lehet bárkinek bankszámlája (általában kártyát is csak ekkor kaphatnak a gyerekek), de vannak ennél kisebb korúak számára is megnyitható számlák, természetesen a brit és holland példához hasonlóan csak szülői beleegyezéssel.

   Ha a szülők célirányosan a gyermek számára már ezen kor betöltése előtt is pénzt akarnak elkülöníteni, egyes bankoknál ez már születéstől kezdődően lehetséges. 18 éves kortól már szülői engedély nélkül is, bárkinek lehet bankszámlája, ha bizonyos követelményeknek eleget tesz. Természetesen a számlanyitáshoz minden esetben szükség lesz személyi igazolványodra és lakcímkártyádra.

   Hogyan érdemes számlát választanom?

   Mivel a legtöbb bankszámlához többféle választható kedvezmény is van, összességében többszáz-féle bankszámla-kombinációból lehet választani. Ehhez használhatunk bankszámla-kalkulátort is, ami megmutatja, hogy a te bankolási szokásaiddal melyik lehet a legjobb bankszámla. Érdemes átgondolnod, hogy mennyi pénz fog a számládra érkezni, és hogy mennyi utalásod vagy bankkártyás vásárlásod lesz, mert ezek leszűkítik a kört.

   A választásnál szerintünk nemcsak a költségekre érdemes odafigyelni, hanem arra is, hogy milyen közel van bankfiók, és hogy milyen a bank mobilbankja és netbankja. Jó eséllyel 10 évente fogsz csak bankszámlát váltani, így érdemes jól átgondolnod.Mindegyik magyar bank ugyanannyira biztonságos a kötelező betétbiztosítás miatt, ha kevesebb, mint körülbelül 35 millió forint van a számládon.

   Maradtak kérdéseid?

   • Mennyibe kerül egy jó bankszámla átlagosan?

    Attól függ, hogy mennyi fizetés érkezik a számlára és hogy mennyit utalsz róla. Érdemes kérned a havi 2 ingyenes készpénzfelvételt és 150 000 forintnál több készpénzt ne vegyél fel. Vásárolj minél többet bankkártyával, mert a legtöbb banknál az is ingyenes. Így évente akár 10 000 forint alatt megúszható minden bankköltség.
   • Miért érdemes bankszámla-kalkulátort használnom?

    Azért, mert annyira sokféle bankszámla van, hogy nehezen fogsz magadtól kiigazodni közöttük. Ráadásul mindegyikhez kb. 100-féle költség tartozik.

    Amíg az egyiknél olcsóbb a havi számlavezetési díj, addig a másiknál a bankkártyának nincs díja. Mindegyik banknak több bankszámlája van és attól függően, hogy a te költési szokásaiddal melyik a legolcsóbb, ugyanannál a banknál szinte biztosan találsz sokkal drágább számlacsomagot is.

   • Ugyanannyiba kerülnek a céges bankszámlák is, mint amiket magánszemélyként nyithatok?

    Nem. A céges bankszámlák általában sokkal drágábbak. Kevesebb akció és költségelengedés van ezeknél és a havi 2 ingyenes készpénzfelvétel sem vonatkozik rájuk.
   Homa Péter
   Homa Péter
   LinkedinE-mail

   Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

   Tartalomjegyzék