Bankszámlanyitás - erre figyelj oda, hogy a legjobb számlád lehessen 2023-ban

PROMÓCIÓ
Sztár számlacsomag
 • Nem kell a bankhoz utald a fizetésed
 • 0 Ft számlavezetési díj
 • Szelfis számlanyitásnál 12 000 Ft jóváírást kapsz
 • Apple Pay, Google Pay mobilfizetéssel
Részletek

Egy bankszámlával egyszerűbben tudod kezelni a pénzügyeidet és sok olyat el tudsz intézni akár a mobilodról, ami máshogy nem menne. Ha az első számládat nyitnád meg vagy a meglévő bankodat váltanád le, akkor neked szól az útmutatónk. Sok hasznos tanácsot adunk a választáshoz és segítünk, hogy minél kevesebbe kerüljön a számlád.

Eddig készpénzzel fizettem. Miért kellene bankszámlát nyitnom?

Egy bankszámla nagyban megkönnyítheti a mindennapjaidat. Ha bárkitől pénzt vársz – legyen ez ösztöndíj, munkabér vagy csak egy családtag küldene neked pénzt –, akkor sokszor nekik is egyszerűbb elutalni, illetve vannak olyan munkahelyek, ahol készpénzben már nem is kérheted a fizetést. Ugyanez igaz arra, ha te fizetnél ki valamit utalással. Ez lehet egy olyan dolog, amit az interneten vásároltál használtan, vagy akár egy közműszámla is.

Ha neked utalnak, akkor a pénzt azonnal fel tudod használni, így nem kell magadnál tartanod készpénzt, ha nem akarsz. Ha mégis szükséged van valamennyi készpénzre, akkor havonta két részletben akár 150 000 forintot is fel tudsz venni ingyen bankautomatából.

A bankkártyáddal szinte bárhol tudsz ingyenesen vásárolni, legyen az a sarki bolt, vagy egy webshop. Így nem kell készpénzezned vagy utánvétnél az extra díjat kifizetned. Bankkártyával külföldi webshopokból is vásárolhatsz, sőt ha van Revolutod, akkor azt is ingyenesen fel tudod tölteni.

Ha nem költenéd el egyből a pénzed, akkor kamatoztatni is tudod a banknál.

Ha hitelre lesz szükséged – legyen ez egy átmeneti pár százezer forintos biztonsági tartalék, vagy egy lakáshitel –, akkor sokkal könnyebben megkaphatod, ha bankszámlád van, és oda érkezik a jövedelmed.

Bármelyik magyar bankot választod, a pénzed biztonságban van. Ha a bank bármilyen okból nem tudja kifizetni a pénzed, akkor az Országos Betétbiztosítási Alap 100 000 euróig, vagyis kb. 35 millió forintig garantálja, hogy visszakapod a megtakarításodat.

Magyar bankszámlát nyissak, vagy inkább Revolutot?

Habár a Revolutnál is kapsz egy forint-bankszámlát, de az valójában egy külföldi bankszámla. Számos előnye ellenére, a Revolutnak nincs Magyarországon ügyfélszolgálata, ha bármilyen panaszod van, vagy ügyintézővel szeretnél beszélni, az nagyon nehézkes lesz és csak angolul fognak kommunikálni.

Nem vonatkozik rá:

 • az ingyenes havi 150 000 forintos készpénzfelvétel (habár az ingyenes csomagjukban havi 75 000 forintot fel tudsz venni a világon bárhol legfeljebb havi öt tranzakció keretében),
 • az Országos Betétbiztosítási Alap körülbelül 35 millió forintos garanciája (helyette a litván betétbiztosítás védi az Európai Unió szabályainak megfelelően),
 • és magyarországi bankszámlákra se tudsz róla utalni azonnali utalással.

Ugyanakkor, ha szoktál külföldre utazni vagy külföldről vásárolni és egy olyan ingyenes számlára van szükséged, amivel tudsz vásárolni, revolutos ismerőseidnek pénzt küldeni és olcsón devizát váltani, akkor jó választás lehet. Minden fontosat elmondunk a Revolutról ebben az útmutatóban.

Hogyan kerülhet pénz a bankszámlámra?

Amikor fizetést, vagy bármilyen más pénzt kapsz, az érkezhet a bankszámládra, de akár külföldről is utalhatnak neked. A legtöbb munkáltató, valamint diákszövetkezet is megköveteli már a bankszámla meglétét a fizetés elutalásához. De ha még nincsenek munkával kapcsolatos terveid, az egyetemi tanulmányok megkezdése során is praktikus, ha már van bankszámlád, amire az ösztöndíj vagy a szülőktől kapott zsebpénz érkezhet.

Így tehát érkezhet pénz a bankszámládra magánszemélyektől, cégektől, Magyarországról és külföldről is, de te is utalhatsz rá másik számláról.

Ha a te bankszámládra utalnak pénzt Magyarországról, akkor ezért a bank nem von le tőled semmilyen díjat. Ha külföldről utalnak, akkor azon kívül, hogy az utalást indító félnek ki kell fizetni az utalás költségét, a te bankod is levonhat ezért költséget. Ez banktól függ és ez csak akkor fontos, ha rendszeresen érkezik a számládra külföldről pénz.

Akár készpénzt is befizethetsz a saját számládra. Ezt megteheted a bankod bármelyik bankfiókjában is, ez általában ingyenes. Ma már több banknak is van pénzbefizetős bankautomatája (ATM), ahol a befizetés után egyből a számládon van a pénz és akár el is költheted azt.

Így lehet másnak pénzt küldeni, számlákat kifizetni vagy pénzt felvenni

Egy bankszámlával alapvetően utalni tudsz egy másik bankszámlára, legyen az magyarországi vagy külföldi számla és a kártyáddal vásárolni vagy pénzt felvenni.

Ha utalni szeretnél, akkor több lehetőséged is van:

 • Eseti utalással általában akkor szoktak pénzt küldeni, amikor ez egy egyszeri alkalom. Persze eseti utalással utalhatsz akár hetente vagy havonta is bárkinek pár kattintással. Az Azonnali Fizetési Rendszernek köszönhetően a legtöbb ilyen utalás 5 másodpercen belül átér a másik félhez még hétvégén is.

  A sárga csekkeket is befizetheted a bankszámládról, így emiatt többet nem kell a postára menned. Te döntöd el, hogy mikor melyik csekket fizeted be. Ezt megteheted eseti utalással is, de ma már nagyon jó appok vannak erre, ahol bankkártyás vásárlásnak számít a csekkbefizetés, így még utalási költséget sem kell fizetned.
 • A rendszeres utalás akkor hasznos, ha az utalás bizonyos időközönként ismétlődik (például naponta, hetente, vagy havonta egyszer). Ez főleg olyan pénzküldések esetén lehet praktikus, melyek összege nem változik, és hosszú távon szükséges befizetni azt. Ez lehet albérleti díj is vagy akár a telefonszámla, ha annak fix havi díja van.

  Te állítod be az összeget és a gyakoriságot is, illetve azt is, hogy a hónap melyik napján menjen el a pénz. Utána ezzel nem kell foglalkoznod. Amíg nem változtatod meg, vagy nem állítod le a rendszeres utalást és van pénz a számládon, addig ez folytatódni fog.
 • A csoportos beszedés hasonló a rendszeres utaláshoz. Itt is egy ismétlődő fizetésről van szó és általában olyan számlafizetéseknél a legjobb, ahol havonta változó összeget kell kifizetned. Általában rezsiszámlákat szoktak így fizetni.

  Az utalást nem te indítod el vagy választod ki, hogy pontosan mikor mennyi összeg menjen ki a számládról, hanem megengeded a másik félnek, hogy a számládról automatikusan levonhassa a számla összegét. Ezt bármikor leállíthatod vagy szüneteltetheted, sőt havi limiteket is be tudsz állítani, hogy bizonyos összeg felett ne valósulhasson meg adott szolgáltatótól a számla kifizetése.

Bankszámlától függően a legtöbb utalásnak van valamilyen díja, amit a bankod felszámít. Ha olyannak utalsz, akinek ugyanannál a banknál van a számlája, mint neked, akkor általában olcsóbb az utalás, mintha egy másik magyar banknál lenne. A külföldi utalások általában drágábbak, mint az országon belüliek.

Mutatunk pár bankszámlát, de a útmutatónak még nincs vége, a kalkulátor után folytatódik.

Ilyen bankszámlák közül választhatsz

Vissza
Havonta 300 000 Ft számlára érkező jövedelem és átlagos költések alapján kalkuláltuk a bankszámlákat.
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

Havonta számlára érkező összeg
Ft
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  • Diamond számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,6
   Mi ez?
   Havi összköltség 241 Ft
   Bankfiókok száma 14 db
   Havi összköltség 241 Ft
   Bankfiókok száma 14 db
   Tovább
   • Minden 100. új számlanyitó ügyfél e-rollert és minden 1000. egy e-kerékpárt kap
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Havi összköltség 378 Ft
   kezdetben 315 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Tovább
   • 12 000 forint jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Privilégium "2.0" Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 657 Ft Kezdetben 898 Ft
   Bankfiókok száma 103 db
   Havi összköltség 657 Ft
   kezdetben 898 Ft
   Bankfiókok száma 103 db
   Tovább
   • Csak az Erste közvetítőin keresztül igényelhető
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 779 Ft Kezdetben 552 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Havi összköltség 779 Ft
   kezdetben 552 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Tovább
  • K&H kényelmi plusz számlacsomag 100% számlavezetési díjkedvezmény 2 feltétel teljesítésével
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 838 Ft Kezdetben 535 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Havi összköltség 838 Ft
   kezdetben 535 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Ismerd meg!
   • Feltétel, hogy a K&H-nál legyen legalább 3 000 000 Ft megtakarításod
  • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 896 Ft Kezdetben 515 Ft
   Bankfiókok száma 52 db
   Havi összköltség 896 Ft
   kezdetben 515 Ft
   Bankfiókok száma 52 db
   Tovább
   • 35 000 Ft jóváírás lehet az Öné, ha teljesíti a feltételeket!
  • Takarék Prémium Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   3,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 607 Ft Kezdetben 757 Ft
   Bankfiókok száma 736 db
   Havi összköltség 2 607 Ft
   kezdetben 757 Ft
   Bankfiókok száma 736 db
   Ismerd meg!
   • Feltétel, hogy a Takarék Banknál legyen legalább 8 000 000 Ft megtakarításod.

  Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   4,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 520 Ft Kezdetben 327 Ft
   Bankfiókok száma 360 db
   Havi összköltség 520 Ft
   kezdetben 327 Ft
   Bankfiókok száma 360 db
   Ismerd meg!
  • Díjnyertes Számla
   Mobilbanki ügyintézés
   3,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 823 Ft Kezdetben 642 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Havi összköltség 823 Ft
   kezdetben 642 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Ismerd meg!
  • MKB Prémium Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 857 Ft Kezdetben 1 174 Ft
   Bankfiókok száma 51 db
   Havi összköltség 2 857 Ft
   kezdetben 1 174 Ft
   Bankfiókok száma 51 db
   Ismerd meg!

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  A különböző típusú utalásokért a legtöbb bank más díjat számít fel attól függően, hogy az utalást a bankfiókban indítod el, telebankon (vagyis telefonon keresztül banki ügyintézővel) vagy netbankon, mobilbankon (utóbbiakat hívják elektronikus felületnek). A bankfiókot nem ajánljuk, mert ez a legdrágább és leglassabb.

  A legjobban akkor jársz, ha mobil- vagy netbankon intézed az utalásokat – egyrészt így a legolcsóbb, hiszen nem kell a banki ügyintéző idejét foglalnod, ráadásul akár a buszon ülve is ki tudod fizetni számládat vagy bárkinek tudsz utalni.

  Ha bankkártyát használnál:

  Vásárolhatsz a bankkártyáddal bárhol, ez minden banknál ingyenes. Ha külföldön használnád a bankkártyádat vásárlásra, készpénzfelvételre, vagy külföldi webshopból rendelnél, akkor annak devizakonverziós költségei lesznek.

  Bankfiókban, vagy ATM-ben is felvehetsz készpénzt. Ha kéred az ingyenes készpénzfelvételt, akkor havonta akár 150 000 forintot is felvehetsz 2 részletben, de ennek feltételei vannak. Itt elmondunk mindent az ingyenes készpénzfelvételről és arról, hogyan kérd és mikre figyelj oda.

  A banki és a postai készpénzfelvétel a leglassabb és a legdrágább is, ezekre nem vonatkozik az ingyenes felvétel. Bankfióki készpénzfelvételt csak akkor érdemes használni, ha több milliót vennél fel és ezt előre be is kell jelenteni.

  Honnan tudom, hogy mennyi pénz van a számlámon?

  A bankszámládnak egyenlege van, ez mutatja meg, hogy éppen mennyi pénz van a számládon, amit elkölthetsz. Amikor pénzt költesz, az egyenleg csökken, amikor például fizetést kapsz, az egyenleg növekszik.Ha folyószámlahiteled is van, akkor annak összegéig (ez általában kéthavi fizetés szokott lenni) akár mínuszba is mehet a számlád.

  A számlaegyenlegedet bármikor lekérdezheted ingyenesen a netbankodból és a mobilbankodból is. Akár a bankod telebankját is használhatnád erre, de ez kicsit körülményes, mert be kell azonosítanod magad. ATM-ből is le tudod kérdezni az egyenlegedet, de ennek több banknál díja van, így mi a mobilbankot ajánljuk.

  Honnan tudom, hogy mi történik a bankszámlámon?

  A számlaegyenlegen kívül minden banknál van lehetőség arra, hogy az összes múltbeli pénzmozgást meg tudd nézni. Ezt általában számlatörténetnek hívják, vagy ha az előző hónapok adatait néznéd meg, akkor számlakivonatnak (minden hónapra a bankok automatikusan számlakivonatot készítenek). Ezt is ingyenesen meg tudod nézni a netbankodban vagy a mobilbankodban, általában az elmúlt 30-90 napra.

  Ha régebbi időszak érdekel, akkor a netbankodból tudsz számlakivonatot letölteni szintén ingyenesen. Több banknál csak legfeljebb az elmúlt egy év számlakivonatait láthatod a netbankban. Ha ennél régebbiek érdekelnek, akkor be kell menned a bankfiókba és ki kell nyomtassák neked, ami havi kivonatonként pár száz vagy 1-2 ezer forintba szokott kerülni.

  A számlatörténetedben láthatod az összes pénzt, ami a számládra érkezett (ezt hívják jóváírásnak) és azt is, amit te költöttél el a bankkártyáddal vagy utalásokkal (ezek a terhelések). Emellett a bankszámlához és a bankkártyához kapcsolódó díjakat is itt tudod követni. Ezekre egyébként nem a számlatörténet a legjobb, mert egyrészt elég macerás az utolsó 12 hónapot végignézni, ha a teljes éves banki költségeidet szeretnéd átlátni, ráadásul ez az összeg elég sok kicsi tételből adódik össze.

  Ha kéred, akkor a bankod minden hónapban postán elküldi neked az előző havi számlakivonatodat, de ennek általában pár száz forintos díja van, amit meg lehet spórolni, hiszen a netbankban ezeket ingyenesen letöltheted. Ha mégis kéred postán, akkor is ott lesznek a netbankodban a számlakivonatok.

  Hogyan nyithatok bankszámlát?

  3 féleképen is meg tudod nyitni a számlát, bár a szelfis számlanyitás még csak pár banknál van.

  Online számlanyitás videóhívással

  A legegyszerűbb megoldás ez volt évekig, ugyanis anélkül megnyithatod a számládat, hogy ki kellene mozdulnod otthonról. Szükséged lesz a személyi okmányaidra, stabil internetre és érdemes olyan számítógépet (asztalit vagy laptopot) vagy mobil eszközt használni, aminek jó minőségű a kamerája, mert az okmányaidat majd be kell mutatnod a banki ügyintézőnek.

  A számlanyitás fél óráig is eltarthat, és ha megszakad a hívás (például a mobilodat használod és pont akkor van bejövő hívásod), akkor szinte biztosan elölről kell kezdeni. A szobában nem lehet más rajtad kívül (banki biztonsági okokból), tehát csak akkor kezdj bele, ha nyugodt körülmények között vagy.

  Azért is jó a videós számlanyitás, mert vannak olyan kisebb bankok, például a Gránit Bank, amelyiknek nagyon kevés bankfiókja van, és lehet, hogy azok még messze is vannak tőled. Ennek ellenére, ha neked éppen ők ajánlják a legjobb bankszámlát és nem akarsz egyébként se bankfiókba mászkálni, akkor az ilyen kisebb bank is jó választás lehet.

  Személyesen, bankfiókban

  Körülményesebb, mert sorba kell állnod, ha nem foglaltál előre időpontot. A számlanyitás az ügyintézővel itt is fél óráig szokott tartani. Személyes okmányaidat vidd magaddal, vagyis személyi igazolványt és lakcímkártyát.

  Mindkét megoldásnál banki ügyintézővel fogsz beszélni, feltehetsz neki kérdéseket, akár az ingyenes készpénzfelvételt is azonnal be tudjátok állítani és bankkártyát is tudtok a számlához rendelni.

  Szelfis ügyintézés

  Ennek jogi körülményei 2019 elejére születtek meg. Előnye, hogy nincs szükség előzetes időpont-megbeszélésére, nem kell bemenned a bankba és nem kell egyidejűleg vonalban lenned a banki ügyintézővel a videóhívásban, ahogy egy videóbankos számlanyitásnál tennéd.

  Amire szükséged lesz, az egy fénykép vagy esetleg egy rövidebb videó, a fontos adatok megadása és egy személyi okmány bemutatása, szintén egy fénykép elküldése által. A Revolutnál és a Curve-nél ez már évek óta működik, a magyar bankok közül pedig elérhető az alábbi hitelintézeteknél: CIB Bank, Gránit Bank, K&H Bank, OTP Bank.

  Így kell szelfivel bankszámlát nyitni

  1. Fotót készítesz a személyi azonosító okmányodról – tehát a személyi igazolványodról vagy a jogosítványodról –, majd pedig vagy szelfit, vagy egy rövid videót magadról, itt a lényeg, hogy mindenképp jól látszódj és felismerhető legyél.
  2. Megadod a fontos adatokat, amelyeket hivatalos ügyek intézéséhez kérni szoktak. Ez a születési hely és idő, az édesanyád leánykori neve és az aktuális lakcímed.
  3. Azok az adatok, amelyek szerepelnek a megadott személyi azonosító okmányon, automatikusan bevezetődnek a rendszerbe NFC kapcsolaton keresztül.
  4. Ha nem az adott bank nyitvatartási idején belül végzed a regisztrációt, várnod kell, ugyanis hivatalossá csak akkor válhat, ha egy ottani ügyintéző jóvá is hagyja a kérelmedet. Ha pedig valamilyen probléma adódna, a banknak két munkanapon belül szólnia kell róla.

  Azt azonban tudnod kell, hogy a csupán szelfivel, NFC kapcsolat nélkül megnyitott számlát korlátozottan fogod tudni használni. Ez azt jelenti, hogy mindössze 300 000 forint készpénzt vehetsz fel, az EU-n kívülre nem végezhetsz átutalást és 10 millió forintot elérő ügyletet nem bonyolíthatsz le.

  Mindez akkor oldódik fel, ha a szelfis számlanyitást követően elvégzel egy „valós idejű”, tehát vagy videóchaten vagy személyes találkozáson történő azonosítást is.

  Most pedig nézzünk meg pár olyan bankszámlát, amit szelfivel is meg tudsz nyitni!

  Vissza
  Havonta 300 000 Ft számlára érkező jövedelem és átlagos költések alapján kalkuláltuk a bankszámlákat.
  Bezár

  A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

  Havonta számlára érkező összeg
  Ft
  Életkorod
  év

  Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

  Utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Automatikus beszedések
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Rendszeres utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

  Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Kp felvétel másik bank ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Bankkártyás vásárlás
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

  
  					
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   bankszámláit...
   Mit szeretnél mobilról elintézni?
   • Bajnok bankszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    4,1
    Mi ez?
    Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
    Bankfiókok száma 2 db
    Havi összköltség 378 Ft
    kezdetben 315 Ft
    Bankfiókok száma 2 db
    Tovább
    • 12 000 forint jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
   • ECO bankszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    4,3
    Mi ez?
    Havi összköltség 779 Ft Kezdetben 552 Ft
    Bankfiókok száma 61 db
    Havi összköltség 779 Ft
    kezdetben 552 Ft
    Bankfiókok száma 61 db
    Tovább
   • K&H kényelmi plusz számlacsomag 100% számlavezetési díjkedvezmény 2 feltétel teljesítésével
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Mi ez?
    Havi összköltség 838 Ft Kezdetben 535 Ft
    Bankfiókok száma 200 db
    Havi összköltség 838 Ft
    kezdetben 535 Ft
    Bankfiókok száma 200 db
    Ismerd meg!
    • Feltétel, hogy a K&H-nál legyen legalább 3 000 000 Ft megtakarításod

   Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

   • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
    Mobilbanki ügyintézés
    4,9
    Mi ez?
    Havi összköltség 520 Ft Kezdetben 327 Ft
    Bankfiókok száma 360 db
    Havi összköltség 520 Ft
    kezdetben 327 Ft
    Bankfiókok száma 360 db
    Ismerd meg!

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

   3 + 1 féle bankkártyából is választhatsz

   Mindenképpen érdemes bankkártyát igényelned, enélkül sokkal kevesebb dologra tudod a bankszámládat használni. Az első 3-féle bankkártyához kérheted az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 000 forintig.

   A számlanyitásnál meg fogja kérdezni az ügyintéző, hogy milyen kártyát szeretnél. Bemutatjuk az előnyeiket a legolcsóbbal kezdve:

   1. Mindegyik banknál kérhetsz elektronikus bankkártyát.
    A nevével szemben ez egy átlagos műanyag bankkártya, amit a világon szinte bárhol elfogadnak. Bolti vásárlásra, internetes rendelésekhez és készpénzfelvételre is használhatod. Sok banknál az első évben ingyenesen adják vagy féláron.

    A teljes éves díja általában évi pár ezer forint szokott lenni. Mi ezt a kártyatípust ajánljuk. Magyarországon bármire tudod használni, külföldön is legfeljebb néhány szálloda, vagy autóbérlő cég fog tőled inkább drágább, dombornyomott kártyát kérni.
   2. A dombornyomott kártya kinézetre majdnem ugyanolyan műanyag bankkártya, mint az elektronikus.
    Az egyetlen különbség az, hogy a kártyára írt bankkártyaszám kidudorodik a kártyából. Ennek régebben volt jelentősége, amikor a kártyás vásárlásokról nem kapott a bank azonnali értesítést és úgynevezett lehúzógépeken vitték át az önátírós bizonylatra a kártya adatait, hogy azok olvashatók és emberi tévesztés nélküliek legyenek.

    A világon mindenhol elfogadják, ha sokat mész külföldre, akkor érdemes lehet ilyet igényelned, mert általában utasbiztosítás is tartozik hozzá. Évente akár 10 000 forintba is kerülhet. Ha nem mész külföldre legalább évente egyszer, akkor szerintünk nem sok értelme van dombornyomott kártyát igényelni.
   3. Azoknak érdemes arany, vagy platina bankkártyát igényelni, akik sokat utaznak külföldre és szeretik (és meg is tudják fizetni) a presztízsszolgáltatásokat.
    Az ilyen kártyák dombornyomottak és általában még exkluzívabban néznek ki, mint a többi bankkártya. Teljeskörűbb utasbiztosítás tartozik hozzá, mint bármelyik előző kártyához. Általában olyan extra szolgáltatások tartoznak hozzájuk, mint a gyorsabb sorra kerülés a bankfiókokban vagy ingyenes lounge váró használata és étkezés repülőtéri várókban a világ számos pontján, vagy akár több ingyenes készpénzfelvétel a világ bármely részén.

    Évente legalább 15-20 000 forintba szoktak kerülni. Ha nem utazol sokat, akkor nem biztos, hogy ki tudod használni az előnyöket, amiket az ilyen kártyák adnak.
   4. A virtuális bankkártya, ahogy a neve is mondja, általában csak a netbankodban létezik, vagyis általában nem tudod kézbe fogni, így boltban vásárolni vagy készpénzt felvenni se tudsz vele, hiszen ha kézbe is tudod fogni, nincs rajta chip vagy mágnescsík. A virtuális kártya kifejezetten internetes vásárláshoz lett létrehozva, akkor érdemes ilyet kérni, ha maximális biztonságra törekszel.

   Ezeket még érdemes tudnod, ha már választottál bankkártyát

   A bankkártya a számládhoz kapcsolódik, tehát a kártyával is csak azt tudod elkölteni, ami a számládon van, vagy esetleg mínuszba menni a hitelkeret összegéig, ha van folyószámla-hiteled. Egy számlához több bankkártya is tartozhat (ezt hívják társkártyának), tehát igényelhetsz egyet a párodnak is, ha közös bankszámlán szeretnétek a pénzügyeiteket intézni.

   A bankkártyát általában 1-2 héttel a számlanyitás után kapod meg postán. Külön levélben szokott megérkezni a kártya és egy másik levélben a hozzá tartozó titkos 4 jegyű PIN kód (biztonsági okokból). Erre szükséged lesz, amikor a kártyádat használod, így jól jegyezd meg és ne írd fel a kártyára, vagy ne tedd a pénztárcádba a kártya mellé, mert ha kizsebelnek, akkor leemelhetik róla a pénzedet.A bankkártyát először aktiválnod kell, az általában egy készpénzfelvétel, vagy olyan bankkártyás vásárlás is jó, ahol be kell dugnod a kártyádat és a PIN kódodat meg kell adnod.

   Ezek után már használhatod a kártyádat ezekre is:

   • Vásárlásra érintés nélkül személyesen, például egy üzletben, étteremben
   • Boltokban fizethetsz mobilfizetéssel is, vagyis ha összekapcsoltad a bankkártyádat a mobiltelefonoddal, akkor onnantól elég, ha az NFC képes okostelefonodat érinted oda a bolti fizető terminálhoz
   • Online (pl. webáruházak felületein)
   • Mobiltelefonos vásárlásra - több üzlet és étterem online, okostelefonon és/vagy tableten is elérhető alkalmazást kínál, sőt már a MÁV vonatjegyeit is meg tudod vásárolni így, és egyre több cég törekszik ugyanerre. A Simple applikációval parkolást tudsz fizetni, moziba jegyet vásárolni és még sok minden mást.
   • Postai rendelés során

   Ha online fizetsz, több, a kártya két oldalán található adat megadására is szükség lesz, így például a 16 számjegyből álló kártyaszámra, a lejárat dátumára, és/vagy az aláírás melletti három számjegyből álló kódra. Egyes esetekben biztonsági okokból további adatok, mint például a lakcím megadása is szükséges lehet.

   Bankkártyás bolti vásárlásnál bizonyos összegig (ez jellemzően 15 000 forint), ma már nem szükséges a PIN-kód megadása, hiszen egyre több bank teszi lehetővé az érintéses fizetést, ami mind higiéniai, mind kényelmi szempontból nagyon hasznos.

   Ezeket kell beállítani, hogy a pénzed még nagyobb biztonságban legyen

   A legtöbb bankkártyához érdemes beállítani limiteket, amikkel növelheted a bankszámlád biztonságát. Többféle limit és beállítás van, amit személyre lehet szabni. A két leggyakoribb, amit mi is ajánlunk már a bankszámlanyitásnál kérni az ügyintézőtől, az a napi vásárlási limit és a napi ATM készpénzfelvételi limit beállítása.

   Napi vásárlási limit

   Ehhez egy összeg és egyes bankoknál pluszban egy vásárlási darabszám tartozik.

   Vegyünk egy olyan példát, ahol ez a limit 50 000 forint, és 5 db vásárlás, vagyis napi ötször fizethetsz a kártyával. A két korlátot ilyenkor nem lehet túllépni, vagyis ha egy 50 000 forint értékű vásárláson vagy túl, aznap már nem tudod használni a bankkártyádat, hiába van rajta pénz. Hasonlóképpen, ha ötször vásároltál 3-3 000 forintért, akkor hiába vagy még bőven az 50 ezres limit alatt, hatodik alkalommal aznap már nem fizethetsz bankkártyáddal.

   Természetesen, ha tudod, hogy te ennél többször vagy többet is költesz, akkor érdemes ezeket a korlátokat úgy beállítani, hogy a későbbiekben ne érjen emiatt kellemetlen meglepetés. Érdemes olyan összeget és darabszámot beállítani, amit ritkán lépsz át. Így ha még el is lopják a kártyádat és nem veszed ezt észre, legfeljebb eddig az összegig vagy darabszámig tudnak róla költeni.

   Több olyan bank is van, ahol már a mobilbankon keresztül át lehet állítani ezeket a limiteket. Tehát ha egy nagyobb vásárlás előtt állsz, akkor magadnak érdemes átállítani a mobilodon és a vásárlás után visszaállítani pár kattintással.

   A készpénzfelvételi és a vásárlási limit két külön dolog, tehát mindegy, hogy a napi vásárlási limitedet már elérted (a darabszámot vagy az összeget), az ATM-ből tudsz felvenni pénzt.

   Napi készpénzfelvételi limit

   A napi készpénzfelvételi limit is hasonlóan működik a vásárlási limithez. Beállíthatsz egy maximális összeget és darabszámot, amennyit naponta ATM-ből fel tudsz venni a bankkártyáddal. Ha ez például 150 000 forint és napi 2 db felvétel, akkor mindegy, hogy melyiket éred el hamarabb (akár akkor is, ha egy nap kétszer 30-30 000 forintot veszel fel), aznap már ATM-es készpénzfelvételre nem tudod használni a bankkártyádat.

   SMS vagy push értesítések

   Érdemes még SMS értesítéseket is kérni a kártyás vásárlásokról és a készpénzfelvételekről, hogy azonnal kapj értesítést, ha valami történik a számládon. Ezekre is be tudsz állítani limitet, tehát például kérheted, hogy csak a 10 000 forint feletti kártyás vásárlásokról kapj SMS-t. Ezzel sok pénzt tudsz spórolni, mert általában 20-40 forintos díja van egy SMS-nek, ha sokat használod a bankkártyádat, akkor ez évente akár tízezres költség is lehet.

   Bankszámlák ingyenes push értesítésekkel

   Vissza
   Havonta 300 000 Ft számlára érkező jövedelem és átlagos költések alapján kalkuláltuk a bankszámlákat.
   Bezár

   A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

   Havonta számlára érkező összeg
   Ft
   Életkorod
   év

   Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

   Utalások
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Automatikus beszedések
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Rendszeres utalások
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft

   Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

   Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Kp felvétel másik bank ATM-jéből
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Bankkártyás vásárlás
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft

   Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

   
   					
   Bezár

   Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

   Most kalkuláljuk a(z)
    bankszámláit...
    Mit szeretnél mobilról elintézni?
    • Diamond számlacsomag
     Mobilbanki ügyintézés
     2,6
     Mi ez?
     Havi összköltség 241 Ft
     Bankfiókok száma 14 db
     Havi összköltség 241 Ft
     Bankfiókok száma 14 db
     Tovább
     • Minden 100. új számlanyitó ügyfél e-rollert és minden 1000. egy e-kerékpárt kap
    • Bajnok bankszámla
     Mobilbanki ügyintézés
     4,1
     Mi ez?
     Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
     Bankfiókok száma 2 db
     Havi összköltség 378 Ft
     kezdetben 315 Ft
     Bankfiókok száma 2 db
     Tovább
     • 12 000 forint jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
    • Privilégium "2.0" Díjcsomag Kedvezményes szinten
     Mobilbanki ügyintézés
     4,3
     Mi ez?
     Havi összköltség 657 Ft Kezdetben 898 Ft
     Bankfiókok száma 103 db
     Havi összköltség 657 Ft
     kezdetben 898 Ft
     Bankfiókok száma 103 db
     Tovább
     • Csak az Erste közvetítőin keresztül igényelhető
    • ECO bankszámla
     Mobilbanki ügyintézés
     4,3
     Mi ez?
     Havi összköltség 779 Ft Kezdetben 552 Ft
     Bankfiókok száma 61 db
     Havi összköltség 779 Ft
     kezdetben 552 Ft
     Bankfiókok száma 61 db
     Tovább
    • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
     Mobilbanki ügyintézés
     4,1
     Mi ez?
     Havi összköltség 896 Ft Kezdetben 515 Ft
     Bankfiókok száma 52 db
     Havi összköltség 896 Ft
     kezdetben 515 Ft
     Bankfiókok száma 52 db
     Tovább
     • 35 000 Ft jóváírás lehet az Öné, ha teljesíti a feltételeket!

    Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

    • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
     Mobilbanki ügyintézés
     4,9
     Mi ez?
     Havi összköltség 520 Ft Kezdetben 327 Ft
     Bankfiókok száma 360 db
     Havi összköltség 520 Ft
     kezdetben 327 Ft
     Bankfiókok száma 360 db
     Ismerd meg!
    • MKB Prémium Számlacsomag
     Mobilbanki ügyintézés
     2,7
     Mi ez?
     Havi összköltség 2 857 Ft Kezdetben 1 174 Ft
     Bankfiókok száma 51 db
     Havi összköltség 2 857 Ft
     kezdetben 1 174 Ft
     Bankfiókok száma 51 db
     Ismerd meg!

    A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
    Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

    Különösképpen a sikertelen, meghiúsult tranzakciókról érdemes SMS-t kérned, ugyanis így deríthető ki a legegyszerűbben, ha valaki esetleg jogtalanul szeretne a pénzeddel visszaélni.

    Szeretnél azonnali értesítést, de ingyen? Megmutatjuk, hogy érdemes beállítani az SMS értesítéseket és hogy milyen ingyenes és azonnali értesítést kaphatsz hagyományos SMS helyett.

    Ha kértél társkártyát a bankszámládhoz, akkor kártyánként be lehet állítani a limiteket és az SMS értesítéseket is.

    A legtöbb banknál tényleg mindent el tudok már intézni mobilról?

    Igen, a legtöbb banknak van appja androidos és iPhonos készülékekre is (telefonra és tabletre is) és ezeken a legtöbb dolgot el tudod intézni, például:

    • Meg tudod nézni a számlaegyenlegedet
    • Le tudod kérdezni a számlatörténetet legalább az utolsó 30 napra
    • Utalásokat tudsz indítani
    • Bankkártya-limiteket (vásárlási és ATM felvételi) tudsz átállítani
    • Betétet tudsz lekötni

    Szerintünk a számla költsége és a bankfiók távolsága mellett az is nagyon fontos, hogy milyen a mobilbankja és netbankja a szimpatikus banknak. A legtöbbször jó eséllyel ezeken fogsz mindent elintézni.

    Milyen típusú számlák közül választhatok?

    Magyarországon jellemzően három bankszámlatípust van:

    1. Folyószámla: hivatalos nevén fizetési számla, ami alatt olyan átlagos bankszámlát értünk, ami a legtöbbünknek van. Igényelhetsz hozzá bankkártyát, utalhatsz róla, pénzt fizethetsz be rá és bármikor bárhonnan tudod az interneten keresztül intézni a pénzügyeidet. Ide kapod a fizetésedet és erről fizeted a legtöbb számlát is. A legtöbb banknak többféle bankszámlája is van. Vannak diákszámlák, amiket csak tanulók igényelhetnek, ezek általában ingyenesek vagy nagyon olcsók, amíg tanulmányaidat végzed.

     Vannak a normál bankszámlák, azoknak, akiknek a fizetése számlára érkezik, és vannak még nyugdíjasoknak ajánlott számlák is. Ezek is ugyanúgy fizetési számlák, de csak nyugdíjasok nyithatják meg. Általában minél magasabb összeget vállalsz, hogy a számlára érkezik rendszeresen, annál több kedvezményre számíthatsz.

     A számládon lévő pénzedet, amit nem szeretnél éppen elkölteni, berakhatod lekötött betétbe is, ahol meghatározott ideig (ami általában 1-3-6-12 hónap) a bank használja a pénzedet és ezért garantált kamatot ad. Ha nem tudod, hogy mikor lesz szükséged a pénzre és azt szeretnéd, hogy a számládon lévő megtakarításod kamatozzon minden nap, akkor kérj a bankszámlád mellé még egy betétszámlát is, amit megtakarítási számlának is szoktak hívni.
    2. Betétszámla: Ha takarékoskodni szeretnél, érdemes a bankszámládon lévő összeg egy részét betétszámlára áttenni. Ennek az előnye, azon túl, hogy így akarva-akaratlanul is tudatosabban tervezel, hogy magasabb kamatot kaphatsz érte, mintha ugyanaz a pénzed a normál bankszámládon lenne. A kamatszámítás általában naponta történik, tehát minden nap végén megnézi a bank, hogy mennyi pénz van ezen a számládon és ad rá kamatot. Rugalmas az egész, bármikor rakhatsz ide több pénzt, vagy akár visszavezetheted a bankszámládra is.

     A betétszámláról csak a fő bankszámládra tudsz átvezetni pénzt.
    3. Vállalkozói számla: itt is van többféle számlatípus (például letéti számla) de a legtöbb vállalkozásnak normál bankszámla, szaknéven pénzforgalmi bankszámla kell. Pontosabban ilyet a társas vállalkozásoknak és azoknak kell nyitni, akik az áfakörben benne vannak. Az egyéni vállalkozók, katások a sima magán bankszámlájukat is használhatják, de döntésük szerint pénzforgalmi bankszámlát is nyithatnak.

    Milyen költségekre számíthatok?

    A bankszámla, ha tudatosan használod minimális költségű is lehet. Ehhez azonban tisztában kell lenned azzal, miért vonhatnak le pénzt a számládról:

    • Bizonyos összegek havonta vagy évente levonásra kerülhetnek a számla fenntartása miatt. Ilyen lehet a számlavezetési díj vagy a bankkártya éves díja. A bankkártya éves díja lehet havi bontású is.
    • Ha folyószámlahitelt is kértél, akkor ennek is lehet díja, ha az egyenleged mínuszba menne (kamat és kezelési költség).
    • Külföldön történő bankkártyás vásárlásért vagy készpénzfelvételért, mely esetben fontos tudnod, hogy a legtöbb bank más és más árfolyamot alkalmaz.
    • Készpénzfelvételért: az ATM-ek használata esetén figyelembe kell venned, hogy a saját bankod automatáit jellemzően alacsonyabb költséggel használhatod, mint a többi gépet. Magyarországon ráadásul a bankoknak - külön rendelkezésed alapján - biztosítaniuk kell havonta kettő, legfeljebb 150 000 forint értékű készpénz felvételét ingyenesen.
    • Az utalásokért is fizetned kell
    • Az SMS értesítéseknek is van díja

    2020-tól a bankok minden januárban automatikusan küldenek neked bankszámla díjkimutatást. Ez más, mint a számlakivonat, mert ebben csak azokat a költségeket láthatod, amiket a bankod felszámolt és kifizettél az előző évre.

    Hány éves kortól lehet bankszámlám?

    Erre a világ valamennyi országában eltérő válaszokat találhatunk: például Hollandiában folyószámla 10, illetve néhány bank esetében 12 éves kortól igényelhető, az Egyesült Királyság szigorúbb, ott 16, egyes esetekben 18 éves életkor szükséges. A szomszédos Ausztriában más a helyzet: 14 éves kor betöltése esetén akár szülői hozzájárulás nélkül is nyithat bárki folyószámlát, ha állandó jövedelme van.

    Magyarországon jellemzően 14 éves kortól lehet bárkinek bankszámlája (általában kártyát is csak ekkor kaphatnak a gyerekek), de vannak ennél kisebb korúak számára is megnyitható számlák, természetesen a brit és holland példához hasonlóan csak szülői beleegyezéssel.

    Ha a szülők célirányosan a gyermek számára már ezen kor betöltése előtt is pénzt akarnak elkülöníteni, egyes bankoknál ez már születéstől kezdődően lehetséges. 18 éves kortól már szülői engedély nélkül is, bárkinek lehet bankszámlája, ha bizonyos követelményeknek eleget tesz. Természetesen a számlanyitáshoz minden esetben szükség lesz személyi igazolványodra és lakcímkártyádra.

    Hogyan érdemes számlát választanom?

    Mivel a legtöbb bankszámlához többféle választható kedvezmény is van, összességében többszáz-féle bankszámla-kombinációból lehet választani. Ehhez használhatunk bankszámla-kalkulátort is, ami megmutatja, hogy a te bankolási szokásaiddal melyik lehet a legjobb bankszámla. Érdemes átgondolnod, hogy mennyi pénz fog a számládra érkezni, és hogy mennyi utalásod vagy bankkártyás vásárlásod lesz, mert ezek leszűkítik a kört.

    A választásnál szerintünk nemcsak a költségekre érdemes odafigyelni, hanem arra is, hogy milyen közel van bankfiók, és hogy milyen a bank mobilbankja és netbankja. Jó eséllyel 10 évente fogsz csak bankszámlát váltani, így érdemes jól átgondolnod.Mindegyik magyar bank ugyanannyira biztonságos a kötelező betétbiztosítás miatt, ha kevesebb, mint körülbelül 35 millió forint van a számládon.

    Maradtak kérdéseid?

    • Mennyibe kerül egy jó bankszámla átlagosan?

     Attól függ, hogy mennyi fizetés érkezik a számlára és hogy mennyit utalsz róla. Érdemes kérned a havi 2 ingyenes készpénzfelvételt és 150 000 forintnál több készpénzt ne vegyél fel. Vásárolj minél többet bankkártyával, mert a legtöbb banknál az is ingyenes. Így évente akár 10 000 forint alatt megúszható minden bankköltség.
    • Miért érdemes bankszámla-kalkulátort használnom?

     Azért, mert annyira sokféle bankszámla van, hogy nehezen fogsz magadtól kiigazodni közöttük. Ráadásul mindegyikhez kb. 100-féle költség tartozik.

     Amíg az egyiknél olcsóbb a havi számlavezetési díj, addig a másiknál a bankkártyának nincs díja. Mindegyik banknak több bankszámlája van és attól függően, hogy a te költési szokásaiddal melyik a legolcsóbb, ugyanannál a banknál szinte biztosan találsz sokkal drágább számlacsomagot is.

    • Ugyanannyiba kerülnek a céges bankszámlák is, mint amiket magánszemélyként nyithatok?

     Nem. A céges bankszámlák általában sokkal drágábbak. Kevesebb akció és költségelengedés van ezeknél és a havi 2 ingyenes készpénzfelvétel sem vonatkozik rájuk.
    Homa Péter
    Homa Péter bankszámlaszakértő
    LinkedinE-mail
    Homa Péter bankszámlaszakértő

    Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.