MagNet Bank

Tudod, hogy mitől közösségi egy bank? Esetleg elképzelted már, milyen lehet egy becsületkasszás bankszámlavezetés? Netán azzal tisztában vagy, hogy a MagNet Bankkal megduplázhatod a törvényi 150 ezres ingyenes készpénzfelvételi limitedet minden hónapban? Ha bármelyik kérdésre nem tudod a választ, vagy csak a MagNet ajánlatairól érdeklődsz, akkor jó helyen vagy.

Gergely Péter • Frissítve 2024. június 18.
MagNet Bank

Hivatalos adatok

Bank neve MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.
Székhely 1062 Budapest, Andrássy út 98.
Telefonszám 06 1 428 8888
Email info@magnetbank.hu
Weboldal https://www.magnetbank.hu/
Nemzetiség Magyar
Fiókok száma 20
ATM-ek száma 500
SWIFT kód (BIC) HBWEHUHB
Mérlegfőösszeg 402 milliárd Ft
Hasonlítsd össze a hiteleket könnyen, gyorsan a kalkulátorunk segítségével!

Ezek az előnyök várnak rád a MagNet Banknál

A MagNet Bankról most egy egész rendhagyó összefoglalót olvashatsz, amely tele van olyan bankszolgáltatásokkal, melyeket más bank ügyfelei még hírből sem ismernek. Vagy talán tényleg csak hírből ismerik, de tapasztalatból biztosan nem.

Itt van mindjárt például a más banknál rettegett bankszámlavezetés havidíja, mely bizony minden évben emelkedik. A MagNetnél azonban mindezt megúszhatod teljesen ingyen, csak nem úgy, mint más banknál. Hanem magnetesen, becsületkasszásan.

A MagNet Banknál nem kell nyilatkoznod arról, hogy igénybe veszed a törvényi, 150 000 forintos ATM készpénzfelvételi kedvezményt, anélkül is megkapod. Így ha más banknál is van bankszámlád, és ott viszont kéred ezt a kedvezményt, akkor a két banknál együttesen 300 000 forint kedvezményt is összegyűjthetsz minden hónapban.

Magas kamatozású bankbetétek? Csak néhány bank hajlandó lehajolni manapság a lakossági megtakarításokért és korrekt kamatokat kínálni értük. A MagNet szerencsére köztük van, sőt náluk szinte még észrevétlenül is takarékoskodhatsz az Apránként Megtakarítási Programban.

A hitelek közül például az állami kedvezményt nyújtó Babavárót is elérheted a MagNetnél, de van folyószámlahitelük vagy Zöld Személyi Kölcsönük is.

Takarékszövetkezetből közösségi bank – a MagNet Bank egyedülálló története

1995-ben indult a mai MagNet Bank sikersztorija HBW Express Takarékszövetkezet néven, azaz takarékszövetkezetként. Egyik webcímük már az 1990-es évek végén is az ebank.hu volt, utalva a bank digitális működésére, mely címet máig megőrizték, így ezen is eléred a MagNet Bank honlapját.

A HBW Express 2008-ban alakult bankká, benne 30 százalékos kisebbségi részesedést birtokolt a közösségi banki működés európai úttörője, a spanyol Banca Cívica. A bank neve 2010-ben változott MagNet Magyar Közösségi Bankká, 2013. március 1-jétől pedig teljesen magyar tulajdonba került. A korábbi spanyol kisebbségi tulajdonos azonban addigra már kijelölte a MagNet Bank útját a közösségi bankká válásáig.

A MagNet Bank 2017-es csatlakozásával az értékalapú bankok nemzetközi szövetségéhez, a Global Alliance for Banking on Values (GABV) közösségéhez, a mindennapi tevékenységével is felelős bankká vált a gazdasági, társadalmi és környezeti fenntarthatóság tekintetében.

2021. október 13-án a MagNet Bank felvásárolta a Sopron Bankot, mely beolvadt a MagNet Bankba.

Magnet Bank számlavezetési kimutatását olvassa egy banki nő

Ismerd meg a becsületkasszás számlavezetést!

Képzeld el, amikor te mondod meg, hogy mennyit akarsz fizetni a bankszámlád vezetéséért havonta! És bátran mondhatsz nullát is, hiszen ha az ember választhatja az ingyenességet is, akkor gyakran dönt amellett.

Ha azonban ennél tudatosabb vagy, és partnerként szeretnél csatlakozni a fenntartható bankoláshoz, akkor 0 és 1 000 forint között bármekkora havi számlavezetési díjat választhatsz a MagNetnél. Ez a becsületkasszás számlavezetés. A számlavezetési banki önköltsége egyébként 400 forint.

A bank alapesetben 0 forintos számlavezetési díjat állít be neked. Ezt tudod postán, személyesen vagy online módosítani.

Pénzgyűjtés bankkártyás vásárlás utáni kerekítéssel

Képzeld el, amikor minden egyes bankkártyás vásárlással – mely egyébként díjmentes – borravalót adsz saját magadnak! Így is felfoghatod ugyanis a MagNet Bank egyedi szolgáltatását, az Apránként Megtakarítási Programot.

A bankkártyás vásárlásaid után, ha kéred a banktól, 10, 100, vagy 1 000 forintra felkerekíti a vásárlásaid összegét, a kerekítést pedig gyűjtögeti neked, melyre kamatot kapsz.

A megtakarításhoz bármikor hozzáférhetsz, ha pedig fegyelmezetten takarékoskodsz, 5 év múlva még kamatprémiumot is kapsz.

A gyűjtéshez takarékoskodási célt is beállíthatsz és ha kéred, a bank automatikusan küld értesítést, ha a gyűjtés céljának eléréséhez intenzívebb megtakarításra van szükség.

A programba természetesen hagyományos módon, tehát betétlekötéssel is félretehetsz pénzt.

Kimagasló betétkamatok a MagNet Banknál

Kevés bank büszkélkedhet azzal, hogy nála nem kell nagyítóval nézni a betétkamatokat, mert nem olyan kicsik. A MagNet Bank, ha nem is mindig a legmagasabb kamatokat kínálja, de általában ott van a magas kamatokat kínáló bankok dobogóján, piaci részesedésénél jóval nagyobb bankokat is maga mögé utasítva.

A bank betétajánlatai folyamatosan változnak, az aktuális ajánlatokat megtekintheted a BiztosDöntés.hu betétkamat kalkulátorában.

Zöld Személyi kölcsön – zöld hitelcélokra

 • Akár környezettudatossági megfontolásokból,
 • akár villanyszámlád csökkentése céljából,
 • ha napelem rendszerbe tervezel beruházni,
 • ha otthoni autótöltő állomás kiépítése a célod, vagy
 • ha zöldítenéd a közlekedésedet és elektromos kerékpárral, elektromos rollerral, elektromos motorkerékpárral vagy környezetkímélő gépkocsival közlekednél, sőt,
 • energetikai korszerűsítésre is

mind-mind igényelheted a Zöld Személyi Kölcsönt, mely kamatkedvezményt nyújt, sőt folyósítási díjat sem kell érte fizetned.

A kamatkedvezménynek bankszámlahasználathoz kötődő feltételei is vannak.

Két kisbaba szépen felöltöztetve

Babaváró Kölcsön a MagNet Banknál

A Babaváró Kölcsön akár 11 millió forint hitelösszegig igényelhető, szabad felhasználásra, akár a futamidő végéig kamatmentesen, a kamatmentesség időszakában maximum 51 000 forint törlesztőrészlettel (a kezességvállalási díjjal együtt).

A futamidő 60 és 240 hónap között lehet.

Az állami kezességvállalás miatt ingatlanfedezet nem szükséges a kölcsönhöz.

A Babaváró kölcsönhöz állami kamattámogatás kapcsolódik: az első gyermek érkezése (12. hetet betöltött magzat vagy közösen örökbefogadott gyermek) után a kölcsön a futamidő végéig kamatmentessé válik.

A Babaváró kölcsönhöz állami gyermekvállalási támogatás kapcsolódik: a második gyermek érkezése után a fennálló tőketartozás 30 százalékát elengedik, a harmadik gyermek érkezése után pedig a fennálló tőketartozás 100 százalékát. Ennél a konstrukciónál a támogatás szempontjából kizárólag a hitelfelvételt követően született vagy örökbe fogadott gyermekek számítanak.

De vajon mitől közösségi ma egy bank? – Íme 8 jellemző!

 1. Például attól, hogy elnyeri az Év Társadalmilag Felelős Bankja örökös díjat a Mastercard Év Bankja versenyen.
 2. Például attól, ha kiszámítja, és hazánkban egyedülálló módon minden évben megosztja ügyfeleivel, hogy mennyivel járultak hozzá a bank éves nyereségéhez.
 3. Például attól, hogy az ügyfelek döntik el, hogy a bank nyereségének egy részével mely társadalmi szervezeteket támogassa a bank (KAP – Közösségi Adományozási Program).
 4. Például attól, hogy lakossági ügyfélként te döntheted el, hogy mennyit fizess havonta a bankszámla vezetéséért, mely lehet 0 forint is (becsületkasszás számlavezetés).
 5. Például attól, hogy az ügyfelek a bankkártyás vásárlásaikkal hasznos társadalmi kezdeményezéseket támogathatnak a bank pénzéből (Segítő bankkártya).
 6. Például attól, hogy az ügyfelek meghatározhatják, hogy a betétben elhelyezett pénzüket a bank milyen hitelcélra használhatja fel (Mentor, Szféra Betét).
 7. Például attól, hogy a közösségi konstrukcióik segítségével, a betétesek közreműködésével könnyítik meg a társadalmilag hasznos projektek hitelterheit.
 8. Például attól, hogy a hitelbírálat során pozitívan szűrik azokat a projekteket, amelyek jótékonyan hatnak a társadalmunkra, környezetünkre.

A fenti 8 jellemző mindegyikét megtalálod a MagNet Banknál.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.