Revolut: megmutatjuk hogyan teszi könnyebbé az életedet és hogyan használd ingyen 2024

Már több mint egymillió magyarnak van Revolut Bank-os számlája. Ennyien nem tévedhetnek.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. május 9.
 • promóció

Szeretnél ingyenes számlavezetést, bankkártyát, készpénzfelvételt és átutalást? Ha igen, akkor jó helyen jársz, mert a Revolut a megoldás. A Revolut mindezt - és még sok minden mást is - egyben tartalmazza. Emellett devizaváltásban, befektetésekben, kriptovaluta váltásban és egyéb befektetésekben is számíthatsz rá. Az ingyenes szolgáltatásai miatt több százezren használják idehaza, de nem csak ez jelenti a fő előnyét, hanem a mobilappjának szolgáltatásai, melyet így egyben egyetlen hazai bank sem nyújt. Részletesen bemutatjuk, hogy miért érdemes a Revolutot választanod és őszintén szólunk arról is, hogy milyen buktatói vannak. Vágjunk is bele!

Revolut kártya

Ha a Revolutnál számlát nyitsz, akkor kapsz egy bankkártyát, amit a mobilbankkal együtt tudsz majd a legjobban használni. Habár a Revolutnak nincs bankfiókja Magyarországon, de ne aggódj, a kártyát a magyar címedre kipostázzák (mint bármelyik hazai bank). A magyar nyelven is használható appon keresztül tudsz aztán további devizaszámlákat nyitni, kártyalimiteket beállítani, utalni és még sok mindent mást elintézni.

A Revolut kártya használatával külföldön sem kell aggódnod a rejtett költségek miatt.

Több, mint 150 féle pénznem közül választva, korrekt árfolyamon, pénzváltók és brókerek bevonása nélkül intézheted pénzügyeidet belföldön és külföldön is. Az applikáció lehetőséget biztosít átutalásra bárhová a világon, rejtett költségek nélkül, biztonságosan és gyorsan.

Azzal, hogy a Revolut korrekt árfolyamot biztosít, körülbelül 8 százalékot spórol meg felhasználóinak.

 • A Revolut megkönnyíti az ismertebb kriptovaluták (Bitcoin, Ether, Litecoin stb.) vásárlását és átváltását is, 10 féle pénznemre, korrekt árfolyamon.
 • A Revolut egyszerű megoldásokat kínál a megtakarítások tekintetében is. Emellett lehetőséget ad ismétlődő kifizetésekre vagy befizetésekre, a kiadások összegének felfelé kerekítésével pedig a különbözetet hozzáadhatod a megtakarításainkhoz.
 • A Revoluttal előnyösebb díjakon vagy teljesen díjmentesen is végezhetsz tranzakciókat mindaddig, míg a Revolut nem dönt úgy, hogy áthárítja rád a pénzügyi tranzakciós illetéket, melyet 2022. július 1. óta neki is meg kell fizetnie.
 • Nyomon követheted a kiadásaidat az azonnali fizetési értesítés, valamint az egyszerű kimutatások segítségével. Az analízis csoportokba rendezi a tranzakciókat, ezzel növelve az átláthatóságot és segítve a havi költségvetés elkészítését. Ezt egyébként más appok is tudják.
Revolut kártya

A Revolut hiánypótló szerepe

A nemzetközi pénzügyi szolgáltatások igencsak drágák lehetnek. Akár a SWIFT-rendszert veszed igénybe, akár harmadik fél szolgáltatókat, mint a Western Union, vagy ha csak pénzt veszel fel a bankszámládról egy másik országban, a bankszámládat igencsak megterheli.

A Revolut jó eséllyel kiválthatja a meglévő piac ezen szolgáltatóit, az így megtakarított pénz pedig az ügyfeleik pénztárcájában landol.

Mielőtt mindent elmondunk a Revolutról, nézzük meg a mobilbankjukat és a legérdekesebb funkciókat!

A Revolut mobilbank legérdekesebb funkciói

A Revolut Bank mobilalkalmazása nagyon sok mindent tud. Az alábbi képernyőkön végignézheted az applikáció tudását, mielőtt úgy döntesz, hogy revolutos leszel.

1. Belépés után ez a képernyő fogad. A legfontosabb adatokat láthatod rajta, így az egyenlegedet, és a legutóbbi tranzakciókat. Át tudsz váltani másik devizában vezetett számlára is.

A Hozzáadás gombbal pénzt adhatsz a számládhoz, a Küldés gombbal pedig pénzt küldhetsz róla. A fenti menüpontok, mint Számlák, Kártyák, Részvények stb. átrendezhetőek a fontossági sorrendednek megfelelően.

Revolut egyenleg és számlatörténet

2. Amikor pénzt küldesz, azt a Revolut partnereknek történő pénzküldéssel (R gomb), más partnereknek történő pénzküldéssel (Partnerek gomb) vagy külső bankszámlára küldéssel (Számlák gomb) teheted meg. Lejjebb a gyakori partnerek láthatók, így nincs szükség űrlapokra, a rendszer magától is eltárolja, akinek gyakrabban fizetsz.

Revolut átutalás és pénzküldés képernyő

3. A Revolutnál a fizikai (plasztik) Revolut bankkártyán kívül innen vezérelheted a virtuális kártyáidat is. Virtuális kártyából kétféle van: egyszer használatos kártyaszám és állandó kártyaszám. Mindkét kártya csak az interneten használható és külön állítható be a fizikai bankkártyától, továbbá értelemszerűen más kártyaszámmal rendelkezik.

Revolut bankkártyák

Az egyszer használatos kártyaszám egy használat után lejár így nem lehet többé megterhelni. Noha így minden vásárláshoz új kártyaszámot kell igényelni, de igazából ez számít a legbiztosabb megoldásnak a csalások ellen. Amint esetleg kitudódott a kártyaszám az első használatkor, azonnal le is jár, így nem lehet vele fizetni többé, vagyis visszaélni sem.

4. A Revolut többféle befektetést kínál, így részvényeket vagy árucikkeket (nemesfémeket) is. Nemesfémeknél arany és ezüst kitettség vásárolható. Ezeknél a pénzed átkerül a befektetési számlára és a választott befektetéseknek megfelelően növekedhet is az egyenleged és csökkenhet is.

Revolut befektetések nézet

5. A kriptopénzek egy külön szelete a Revolut szuperapp képességeinek. Több népszerű kriptovalutába is befektethetsz a bitcoinon túl, és bármikor visszaválthatod.

Fontos tudod, hogy ezzel nem kapsz bitcoin (vagy más altcoin) tárcát. Csak a Revolut számlád és a kriptovaluta befektetés között tudsz pénzt áramoltatni, máshová nem. Tehát a kriptopénzt sem tudod hová továbbküldeni. Így ha vissza akarod váltani, csak a Revolut által felkínál árfolyamon teheted.

Revolut kripto pénzek képernyő

6. A széfek egy megtakarítási lehetőség. Valójában ide a hosszú távú terveidhez szükséges pénzeket helyezheted el, nem jelent tehát fizikailag valódi széfszolgáltatást. A széfnek az az értelme, hogy félretedd azokat a pénzeidet, amikre átmenetileg nincs szükséged, vagy gyűjtöd valamire, így nem költöd el.

Ezek ugyanis nem érhetőek el a bankkártyával vagy átutalással, mert ahhoz vissza kell vezetni a pénzt a számládra. Ez egy ingyenes szolgáltatás, olyasmi, mint a lekötött betét, de kamatot nem kapsz rá.

Revolut széfek nézet

7. Itt láthatod a személyes képernyőt. A Profil részben megismerheted az adatokat, melyeket a Revolut tárol rólad. Láthatod a számla adatait is, itt látod az éppen érvényes díjcsomagodat is, kezelni tudod a költési limiteket - vagy akár ki is kapcsolhatod a készpénzfelvételt.

Revolut személyes képernyő - 1

8. A személyes képernyőt lejjebb görgetve beállíthatod a témát, megváltoztathatod az applikáció ikonját. Itt végezheted el a jelszócserét és látsz pár adatot, melyet a Revolut a beállításaidnak megfelelően kezel.

Revolut személyes képernyő - 2

9. A Rólunk részben inkább általános információk vannak. Minden jogilag kötelező tájékoztatás itt található meg.

Itt tudod megszüntetni a számládat is és itt tudsz kijelentkezni az alkalmazásból. Erre csak kivételes esetekben lehet szükség, az applikáció ugyanis képernyőváltást követően vagy egy tranzakcióindítást követően ismét kéri a hitelesítést. Egy asztalon hagyott telefonnal nem lehet tehát pénzhez jutni a Revolutodról.

Revolut személyes képernyő - 3

10. A bankkártyás feltöltés nyitóképernyőjén a legutóbb sikeresen feltöltő bankkártya adatait mutatja a rendszer. Ha újra ezt a kártyát használod, akkor nem kell az adatokat újra megadni, csak a CVV2/CVC2 kódot, ami a kártya hátulján, az aláíráscsíkon található. Bankkártyás feltöltésnél legkevesebb 4 000 forintot tudsz feltölteni.

Revolut bankkártyás feltöltés nyitó nézet

11. Az egyes devizaszámláid között ezen a képernyőn tudsz pénzt váltani. A számjegybillentyűzeten megadva az átváltani kívánt összeget, a tranzakció azonnal megtörténik.

Revolut devizaváltás nézet

12. A Revolut Bank is ad számlakivonatokat, még ha nem is a hagyományos postai úton. A számlakivonatokat erről a képernyőről tudod letölteni. Nem csak a hagyományos PDF, hanem XLS formátum is választható. Két és fél évig visszamenőleg lehet letölteni a számlakivonatokat.

Revolut bankszámlakivonat letöltése

13. Ezen a képernyőn láthatod azokat az adatokat, melyeket meg kell adnod ahhoz, hogy fogadni tudj pénzt a hagyományos banki rendszerben, azaz úgynevezett IBAN számlaszámon. A SWIFT rendszerből érkező pénzekhez a BIC kódot is meg kell adnod.

Revolut swift átutalás fogadása

14. Itt láthatod azt a képernyőt, amelyen váltani tudsz az egyes devizaszámlák között. Köztük látható a forintszámlád egyenlege is. A legfelső Minden számla gomb egyesített egyenleget mutat az összes számládra vonatkozóan.

Revolut devizaszámlák

15. A jobb felső, grafikon ikonra koppintva megjelenő elemzések során a Revolut grafikonokkal mutatja a költéseidet és a korábbi múltad alapján megpróbálja megbecsülni a jövőbeni kiadásaidat.

A költségkeretnél megadott ciklusonként elkölthető költségkeretet állíthatsz be vásárlási, illetve fizetési kategóriánként (pl. átutalás, biztosítás, befektetés, egészségügy stb.). Ez segít abban, hogy ne lépj túl egy bizonyos összeget egy adott költségkategóriában. A Revolut nem enged több pénzt költeni az itt beállítottnál. Ezt természetesen bármikor feloldhatod, megváltoztathatod.

Revolut elemzések képernyő

16. A jobb felső csillagra kattintva éred el ezt a képernyőt. Itt különféle változó árfolyamokat állíthatsz be azért, hogy egy képernyőn átláthasd a befektetéseidet, ne kelljen böngészni ezekért az adatokért. Ezek a pénznemek, kriptopénz, árucikkek és a részvények.

Revolut kedvencek és figyelőlista

17. Itt egy másik aloldala a Kedvencek menüpontnak. Itt a devizaárfolyamokkal számolhatsz.

Revolut kedvencek devizaárfolyamokkal

18. A Revolut Bank neked szánt üzeneteit ezen a képernyőn láthatod. Itt kapod meg a különféle promóciós üzeneteket is.

Revolut bejövő üzenetek képernyő

19. A pénzküldés és a pénzkérés összefoglaló képernyője. Innen (is) tudsz küldeni pénzt más revolutosnak (azonnal teljesül) és itt tudsz pénzt kérni is más revolutostól. Ez pontosan ugyanaz a funkció, mint az azonnali fizetési rendszerben a fizetési kérelem, de nem azonos azzal, tehát nem tudod használni magyar bankszámlaszámokra. (Ahogy a fizetési kérelem sem érvényes Revolutra.)

A kért pénzt a küldőnek csak jóvá kell hagynia és máris megkapod. (Persze elutasítást is kaphatsz.) Ha a Revolut rendszerén kívül küldesz pénzt Magyarországra (hagyományos átutalást választva), az nem érkezik meg azonnal, csak 1-2 munkanap múlva, mivel a Revolut nincs benne a magyar azonnali fizetési rendszerben.

Revoluton igy tudsz pénzt kérni

20. A Revolut alsó három gombos menüjének harmadik gombjának megnyomására megjelenő Irányítópult képernyője. A Revolut ezen foglalta össze a szolgáltatásait. A Számlák szekcióból eléred a zsebeket, amelyek segítségével rendszerezheted a kifizetendő számláidat. Ugyanitt láthatod a 18 év alatti gyermeked részére kért "Revolut <18" kártya pénzmozgásait és engedélyezheted, felügyelheted is azokat.

A Csoportszámlák a csoportos költségek szétosztását segíti, tehát amikor például egy albérletet többen fizetnek, de ide tartozhat egy sörözés összedobása is. Az ATM-ek a közeli bankautomatákat mutatja. Az Adományozás ikonnal adományokat adhatsz rendszeresen vagy odaadhatod a felkerekített aprópénzt a költések után.

Revolut irányítóközpont nézet 1

A Shopper egy Chrome bővítményt tölt le, melynek telepítésével vásárlási kedvezményekhez ad hozzáférést. Ennek elterjedése Magyarországon csak később várható.

21. Az Irányítóközpontban lejjebb görgetve látható az Ajándékok. Ez vicces animációval együttes pénzküldést jelent másik revolutosnak. Az Ajánlások egy fontos menüpont, itt mások Revoluthoz ajánlásával pénzt kereshetsz. A Szállások egy utazási szolgáltatás, melyen szállásokat foglalhatsz az applikáción keresztül. A SmartDelay szolgáltatás a fizetős Revolut csomagok előfizetőinek kínál ingyenes repülőtéri prémium váró igénybevételt a késő járatok után.

Ugyancsak prémium előfizetőknek kínált szolgáltatás a kedvező áron igénybevett Reptéri várók világszerte több mint 1 000 helyen. Végül, szintén előfizetőnek többféle biztosítás is jár, melyet a Személyes menüpont részletez.

Revolut irányítóközpont nézet 2

A Revolut bankszámla feltöltése

Sokféleképpen fel lehet tölteni a Revolut számládat. Utalhatsz is - 2022. április 1-étől csak litván IBAN számlaszámra - és a bankkártyáddal is feltöltheted a számládat. Akár Google Walleten (Google Pay) vagy Apple Payen keresztül is feltöltheted a bankkártyáddal.

A Revolut kártya mind Google Walleten, mind pedig az Apple Pay-en keresztül használható érintéses bolti mobilfizetésre, ha beregisztrálod a kártyádat. Ha NFC képes a telefonod, a vásárlások tekintetében otthon is hagyhatod a Revolut kártyád, főleg, hogy már egyre több banknál érintéses ATM készpénzfelvételre is használható a mobiltelefon.

Ha bankkártyán keresztül töltöd fel, az a legtöbb esetben ingyenes, mert a bankodnál ez kártyás vásárlásnak számít. Utalásnál ez már nem igaz, így inkább kártyával töltsd fel mindig a Revolut számládat. Utalásnál, ha euróban utalsz - akár forint számláról -, annak díja a litván eurós IBAN számládra is ugyanannyi, mintha belföldre utalnád a pénzt.

Revolut Ltd.-ből Revolut Bank

A Revolut 2021. szeptember 28-án bejelentette, hogy bankként is elindul Magyarországon. A szolgáltatás neve és elérése nem változott, de az ügyfeleknek egy gombnyomással át kellett szerződniük a Revolut Ltd.-től a Revolut Bankhoz. Aki nem szerződött át, azt automatikusan átszerződtették. Az átszerződés a Revolut Bankhoz a következő változásokkal járt:

 • a korábbi, speciális e-pénz alapú számla mögötti teljes pénzfedezet helyett a klasszikus európai betétbiztosítási szabályok vonatkoznak a Revolut Banknál elhelyezett betétekre, azaz 100 000 euróig biztosan visszakapod a pénzed egy esetleges bankcsőd esetén
 • a Revolut ettől kezdve klasszikus bankszolgáltatásokat is nyújt, így betétet gyűjthet vagy hitelt adhat
 • a betétbiztosítást a bank székhelye szerinti litván betétbiztosító nyújtja, így az olyan magyar intézmények, mint az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), vagy a pénzpiaci felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank ténylegesen nem sokat tehet az ügyfelekért, helyettük a litván hatóságokhoz kell fordulnod probléma esetén

A Revolut Bank magyarországi vezetője 2022. január eleje óta Léder Tamás. A szakember korábban a Magyar Nemzeti Bank Digitalizációs politika és szabályozási főosztályát vezette 2020 óta, amely a hazai fintech innovációs ökoszisztémának valamint a pénzügyi szektor digitalizációjának a támogatását végezte a szabályozó oldaláról. Léder Tamás az MNB-s munkája előtt kereskedelmi bankoknál töltött be stratégiai, innovációs és fintech feladatokkal kapcsolatos pozíciókat.

Külföldi tranzakciók a Revoluton kívül

A meglévő banki hálózat nem a legrugalmasabb. A bankok feltételezik, hogy az ügyfeleiknek állandó lakóhelyük van, így helyi pénzügyi szolgáltatókra van szükségük. Bár ez a modell valóban elég nagy ügyfélkört lefed, de nem mindenki számára jelent optimális megoldást.

Az emberek nagy része ugyanis nem foglalkozik nemzetközi pénzutalással, és ezt a bankok ki is használják. Amint átléped az országhatárt, a pénzügyek valóságos nyűggé válnak. A készpénzfelvétel jó opciónak tűnhet, azonban gyakran mindkét irányba fizetned kell a költségét, tehát a saját és az idegen bank felé is.

Lássuk, milyen lehetőségeid vannak, ha a hagyományos pénzintézeteket szeretnéd külföldön használni.

Banki átutalás/SWIFT-rendszer

Amióta a 70-es években bevezették, a SWIFT-rendszer uralja a nemzetközi tranzakciók világát. Nagy kár, hogy olyan régen vezették be, amikor a fax gép még újdonságnak számított.

Fizetés Revoluttal mobiltelefonon

A SWIFT-rendszer használata igen drága. Nagy összegű tranzakciók (4 000 000 Ft felett) esetében a 20 000 Ft-os kezelési díj elhanyagolhatónak tűnik, de a kisebb összegek esetén aránytalanul költséges.

Fontos tisztázni, hogy a bankok közti utalások csak könyvelési lábjegyzetnek számítanak, nincs szó kézzel fogható pénzmozgásról. Az elvégzett minimális munka ellenében elvárt díjak bizony extrém magasnak tűnhetnek.

Független utalási ügynökségek/Western Union/MoneyGram

Bankszámlát nyitni külföldön nem kis feladat. Mostanáig olyan szolgáltatók, mint a Western Union képviselték az egyetlen lehetőséget a pénz külföldre mozgatására, nem kevés hátránnyal. Nem elég, hogy magas kezelési költséggel dolgoznak, a független utalási ügynökségek igénybevétele időigényes is.

A küldőnek fel kell keresnie az ügyintézőt, majd a fogadónak várnia kell a pénzére. A különböző szolgáltatók által felszámolt költségek változóak.

ATM készpénzfelvétel külföldön

Az ATM-ek számának növekedése jelentősen megkönnyítette a hozzáférést a bankszámlánkhoz külföldön is, de ez a kényelem magas költségekkel jár.

Ezeken a költségeken kívül bizonyos bankok akkor is felszámítanak díjat, ha más országban használják fizetésre a bankkártyát. Nem nehéz belátni, hogy nem ez a legtökéletesebb megoldás.

A Revolut ezt a profitközpontú modellt gondolta újra, hogy jobb megoldásokat biztosítson nemzetközi vizeken bankoló ügyfeleinek.

ATM készpénzfelvétel belföldön az Erste Bank automatáin, külön díjért

2023. április 30-tól az Erste Bank magyarországi bankautomatáin a külföldön kibocsátott bankkártyával, köztük a Revolut kártyával végzett készpénzfelvételi tranzakció után 1 200 Ft eszközhasználati díjat kell fizetni. Az eszközhasználati díjról az ATM tájékoztat a készpénzfelvétel előtt. Ha nem fogadod el ezt a díjat, akkor megszakíthatod a tranzakciót, ekkor nem történik semmilyen terhelés a kártyádon.

Revolut a gyermekeknek

2020. augusztusában élénk neonsárga színvilággal megújult a Revolut 18 év alatti gyermekeknek nyújtott szolgáltatása, a "Revolut <18". Ettől kezdve személyre szabható grafikájú bankkártya és több pénzügyi szabadság fogadja a 18 év alatti ügyfeleket a Revolut Junior névről átkeresztelt új "Revolut <18" márkanév keretében.

A gyermek bankkártyája azóta az Apple Pay vagy Google Wallet szolgáltatáshoz is hozzáadható. A szülő jóváhagyásával a gyermek 16 éves kor felett ingyenesen küldhet (és fogadhat) pénzt a Revolut <18-on elérhető ismerőseinek, a tranzakcióhoz akár jegyzeteket és gifeket is hozzáadva.

Az applikáció segítségével a költőpénztől elkülönített megtakarítási célokat lehet kitűzni és nyomon is lehet követni azokat az alkalmazáson belül. A Revolut <18 alkalmazás képernyője letisztultabb lett, egyértelműbb egyenleg feltüntetéssel és a kiadások jobb nyomon követésével, értesítésekkel.

Magyarországon a 16 éves vagy annál idősebb tizenévesek szülői vagy gondviselői jóváhagyással ingyenesen hozhatnak létre fiókot. A fiatalabbak esetében a szülőnek vagy gondviselőnek kell létrehoznia a számlát a Revolut alkalmazásból.

Revolut csomagok közül megtalálta a legjobbat ez a boldog új ügyfél

Revolut csomagok

A Revolut díjcsomagokkal lehetőség van egyesült királyságbeli vagy más európai IBAN számla létrehozására hitelbírálati minősítés és állandó lakcím igazolása nélkül. Akár 25 féle pénznem között válthatsz, mindig korrekt árfolyamon számolva.

Revolut Standard csomag

Ez az ingyenesen létrehozható számlájuk. 150 féle valuta esetén bankközi átváltási árfolyamon való fizetést, 24 különböző fiat (fedezet nélküli) pénznem közti átváltást és magyar ügyfeleknek havi 75 000 forint készpénzfelvételt ingyenesen biztosít az egész világon.

Plus fiók

Ennek a számlának a költsége havonta 1 600 forint, és ugyanezen szolgáltatások mellett még a következőket is tudja:

 • Nonstop elsőbbségi ügyfélszolgálat
 • Hozzáférés a "Revolut <18" exkluzív funkcióihoz
 • Akár évi 1 000 eurós visszatérítést is kaphatsz az elmulasztott eseményekre váltott jegyek után
 • Visszaküldési védelem a vásárlás után 90 napig
 • Napról napra kamatozó megtakarítások
 • "Revolut <18" számla 2 gyermeknek
 • Testreszabható kártyák
 • Díjmentes devizaváltás 1 050 000 forint (3 000 euró) vagy ezzel megegyező más devizában, hétköznapokon

Prémium díjcsomag

Ennek a számlának a költsége 3 000 forint havonta, a drágább Metal díjcsomag költsége pedig 4 800 forint havonta, ezekben az ingyenesen felvehető készpénz összege havonta 50 000, illetve 300 000 forint. A havi időszak nem a naptári hónaphoz, hanem mindenkinél egyedileg a hónap bizonyos fordulónapjáig igazodik.

A havi díjmentes készpénzfelvételi keretből fennmaradó részt bármikor megnézheted a mobilappban a "Profil" részen, az aktuális díjcsomagodat jelző résznél. Amit kínálnak még a Prémium és Metal díjcsomaghoz:

 • Különféle exkluzív kártyadizájnok
 • Rozsdamentes acélból készült ingyenes exkluzív Revolut Metal kártya
 • Pénzvisszatérítés kártyás fizetésekre: Európán belül 0,1 százalék, Európán kívül 1 százalék (csak a Metal díjcsomaghoz)
 • Korlátlan nemzetközi átutalások és 1 ingyenes SWIFT-átutalás
 • Ingyenes expressz bankkártya kézbesítés
 • A Metal díjcsomagban 5 gyerek számára is nyitható "Revolut <18"
 • Vásárlási védelem: lopás elleni biztosítás és balesetbiztosítás akár 365 napra is, a Prémiumnál évi 2 500 angol font, a Metálnál évi 10 000 font összegig (ez bő 1 millió, illetve bő 4 millió forintnak felel meg)
 • Tetszőleges számú egyszer használatos virtuális kártya internetes vásárlásokhoz
 • Kedvezményes készülékbiztosítás: 20 százalékos kedvezmény a normál biztosítás díjából
 • Kriptovaluta-átváltási felár 2,5 százalék helyett csak 1,5 százalék
 • Külföldi, téli sportokra érvényes egészségügyi biztosítás
 • Biztosítás poggyász- és járatkésés esetére
 • Ingyenes prémiumváró-belépők a SmartDelay funkcióval a legalább 1 órát késő járatok esetén te és 1 barátod (Metal csomagnál te és 3 barátod) részére
 • Autóbérlési önrész az utazás 31 napja során (csak a Metal csomagnál)
 • Partneri előfizetések: a NordVPN Standard (VPN szolgáltatás), Headspace (meditációs és mindfulness alkalmazás), Freeletics Coach (testreszabott edzésprogram), Sleep Cycle Premium (intelligens ébresztőóra és alváskövető alkalmazás), Picsart Gold (képszerkesztő és kreatív eszköz) és Tinder Plus (társkereső alkalmazás) előfizetésekkel

Figyelj arra, hogy - a Revolut Standard csomag kivételével - a Revolut mindegyik díjcsomagja 12 havi hűségidőt tartalmaz, melyet csak meghatározott időszakban tudsz kötbérmentesen lemondani: először az első 14 napban, majd utána évi egyszeri díjfizetés esetén a fordulónapod szerinti 11. hónap végéig, havi díjfizetés esetén pedig a fordulónapod szerinti 11. hónapban.

Más esetben a kártyára és a számlacsomagra külön-külön kötbér fizetendő, melyek együttesen az előfizetés éves összegével összemérhető nagyságrendű fizetési kötelezettséget jelenthetnek. A díjcsomag - a lemondás időpontjában már kifizetett - előfizetési díjához tartozó időszak végéig a lemondástól függetlenül használható a benne foglalt szolgáltatásokkal és kedvezményekkel.

Ingyenes készpénzfelvételek a Revolut csomagjaival - összefoglaló

A Revolutnál a Standard és Plus csomagban havi 75 000 forintig - vagy annak megfelelő más devizaösszegig, összevonva - díjmentes a készpénzfelvétel tetszőleges számban. Ez a kedvezmény csak az ATM-ekre vonatkozik, azokra viszont Magyarországon és az egész világon, függetlenül attól, hogy milyen devizában veszel fel pénzt.

Ha a Revolutnál előfizetsz valamilyen más csomagra, az több kedvezményt tartalmaz havi 75 000 forintnál. A Premium havi 150 000 Ft ingyenes készpénzfelvételt, a Metal 300 000 forintot, míg az Ultra havi 750 000 forintot tartalmaz.

Így válts Revolut számlacsomagot mobilappon

A Revolutnál a számlacsomagváltás egy alapvető üzleti érdeke a banknak. Ők ugyanis jelentős mértékben építenek arra a bevételre, amely az általános ingyenes számláról átcsábított ügyfelektől érkezik.

Nyilván ennek megfelelően vonzó alternatívát kell kínálni, főleg egy ingyenes havidíjú csomaghoz képest, így itt a különbségek sokkal jelentősebbek, mint a magyarországi bankok esetében. A díjak magyarországi szemmel nézve igen magasak.

A kezdőképernyőről a személyes oldalt kell behívni a bal felső sarokban lévő személyes ikonra kattintva.

Revolut számlacsomagváltás kezdő képernyő
A Revolut számlacsomagváltást a személyes adatlaphoz vezető ikonról kell elkezdeni a számlacsomag váltást

Az így megjelenő képernyőn a „Váltás magasabb szintre” feliratú gombbal lehet kezdeményezni a számlacsomagváltást.

Revolut képernyő számlacsomagváltáshoz
A

Az egyes számlacsomagokról a következő oldalon lehet tájékozódni a felső füleken, és a kiválasztott számlacsomagra váltást az alsó gombbal lehet elindítani. Figyelj arra, hogy ha már váltottál, csak meghatározott feltételekkel lehet visszaváltani a számlacsomagot!

Ezekről a feltételekről mindenképpen tájékozódj a gomb megnyomása előtt!
Az egyes számlacsomagok tulajdonságai a felső füleken válthatók, majd az alsó gombbal lehet elindítani a váltást

Így segít a Revolut Bank, hogy elérd a pénzügyi céljaidat

Valljuk be, a legtöbb ember nem bánik túl jól a pénzzel. Nem nagyon érdekel minket az egyenlegünk, amíg ott nem állunk, hogy nincs miből bevásárolni. Na, meg a nyugdíjra spórolás is olyan, mint a kondiba járás: tudjuk, hogy kellene, de mégse tesszük.

A Revolut más pénzügyi vállalatokkal együttműködve teszi könnyen átláthatóvá a költési szokásaidat. Nemcsak lehetővé teszik, hogy nyomon kövesd a kiadásaidat, de úgy is beállíthatod a fiókodat, hogy a Revolut kártyás vásárlásaid összegének felkerekítésével gyarapítsd a megtakarításaidat.

Kiadás analízis

Az a tény, hogy a pénz önmagában nem túl érdekes téma, eléggé megnehezíti az átlagember számára a takarékoskodást. A Revolut emiatt is kínál egy könnyen használható elemző rendszert, ami megmutatja, hol, hogyan és mire költöd a pénzedet. Nem kell többé a számlákat és blokkokat gyűjtögetned, se hónap végén visszakeresgélned, mi hogyan is volt.

Amint kézben tudod tartani a kiadásaidat, sokkal könnyebb lesz ellenállni a kísértésnek, hogy szükségtelen dolgokra költs. Bár a felület nem tud felelősségteljes döntésekre kényszeríteni, de segíthet megérteni és átlátni a pénzügyeidet, és azt is, vajon hova tűnik el a pénzed minden hónapban.

Automatikus megtakarítások

Az egyik legnagyobb újítás, amit az olyan cégek kínálnak, mint a Revolut, az automatikus pénzmegtakarítás. Nem titok, hogy minél fiatalabb korban kezdesz el félretenni, annál korábban hagyhatod magad mögött a munka és a pénz miatti aggódást.

Az emberek nagy részének nehezére esik aktívan megtakarítani az idős korukra, ezért is teszik kötelezővé a legtöbb országban a nyugdíjalapba való befizetést.

A Revolut különböző lehetőségeket kínál az automatikus megtakarításra, hogy aztán azt tehess a pénzeddel, amit csak szeretnél.

Revolut széf

A széfek teszik lehetővé a megtakarítást és a pénzügyi célok gyors elérését. Csak pár percig tart egy széfet létrehozni. Bármennyit létrehozhatsz, más-más célokra. Egyszerűen megadod a Revolut applikációnak a kitűzött cél összegét, majd elnevezed azt. Ezután akár közvetlenül is áthelyezhetsz pénzt a Revolut számládról a széfbe, vagy választhatsz más spórolási lehetőségek közül.

Népszerű módszer a kifizetett összegek felkerekítése, majd a keletkező különbség széfbe való áthelyezése. Ezt a módszert úgy is használhatod, hogy a megtakarított összeget automatikusan kriptovalutába számítsa át a rendszer.

Arra is lehetőség van, hogy ismétlődő kifizetést állíts be a széfedhez, ezzel havonta egy meghatározott összeggel növelve megtakarításaidat. Ha megtörténik a tranzakció, arról értesítést küld neked az applikáció, valamint közli a megtakarított összeget és a széfedben jelenlévő teljes összeget.

Revolut egyszer használatos virtuális kártyák

Ingyenes, egyszer használatos virtuális kártyákat is kínál az applikáció. A kártyákkal biztonságos online kifizetéseket bonyolíthatsz. A kártyaszám automatikusan változik minden tranzakciónál, ezzel biztosítva a csalás elleni védelmet.

Közös számla bárkivel

A Revolut applikáció 9-es változatától kezdve parancsikonok (widgetek) helyezhetők el a kezdőképernyőn, melyeket át lehet mozgatni, sorrendbe lehet állítani. Az ügyfelek cseveghetnek a csoportszámlák további tulajdonosaival, ezzel egyeztethetnek a közös fizetésekről. Az EGT-ben élő ügyfelek pedig bárkivel közös számlát nyithatnak és azt közösen láthatják, menedzselhetik.

Revolut kriptovaluta elszmolásához szükséges szerverek

Revolut és a kriptovaluta

A jövőben a kriptovaluta fontos részévé válhat az üzleti életnek, ezért is építette be a Revolut a kriptovaluták átváltására szolgáló felületet az applikációba. Az előnye, hogy rajta keresztül könnyedén lehet venni és eladni kriptovalutát, valamint azt készpénzre váltani.

Nem árt észben tartani azonban, hogy a kriptovaluta sokkal változékonyabb árfolyamon mozog, mint a nemzeti valuták.

Ha kriptovalutát akarsz vásárolni és készpénzként felhasználni, a Revolut az egyik legjobb rendszer ehhez. A kriptovaluta-váltóktól és digitális tárcáktól eltérően, a Revoluttal lehetőséged van a kriptovalutát készpénzként használni, és ezzel akár a mindennapi kiadásaidat is fedezni.

Függetlenül attól, hogy mi történik a kriptopiacon, a Revolut felülete az egyik legjobb módszer a kriptovaluták valutaként való használatára. Sok helyen még nem fogadják el a kriptoval való fizetést, de a Revolut erre is lehetőséget ad.

Vásárolj, adj el és válts kriptovalutát

A Revolut egy gyors és egyszerű módszert kínál a kriptovaluták (Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash és Ripple) vásárlására és átváltására, mindezt a legelőnyösebb árfolyamon.

A Revolut büszke arra, hogy a kriptovaluta adásvétele során a tranzakciókat sohasem terheli rejtett költségekkel.

Helyette egy átlátható árfolyamot kínál. Lehetőséget ad a fent említett 10 legismertebb kriptovaluta vásárlására, eladására és 25-féle pénznemre való átváltására.

Ehhez engedélyre sem kell várni, hiszen a Revolut díjcsomagok alapvető részét képezi a kriptovaluták kezelésére szolgáló felület. A fiókok létrehozása 1 percet vesz igénybe és már kezdheted is a kriptovaluta adásvételét, egyszerűen és gyorsan.

Arra is használhatod az applikációt, hogy valós időben grafikonokon kövesd nyomon a kriptovaluták árfolyamát. Ezenfelül a múltbéli kripto-árfolyamváltozásokról is információt szolgáltat az alkalmazás, ezzel megkönnyítve az eladás idejének megválasztását. Ha a kriptovaluta árfolyama elér egy meghatározott értéket, az applikáció értesítést is küldhet.

A magyar bankszámlák ilyeneket még nem tudnak.

De még ennél is többet tud A Revolut kripto

Ezenkívül, arra is lehetőség van, hogy úgy használd a kriptovalutát, mint bármelyik másik valutát. Ez azt jelenti, hogy küldhetsz és fogadhatsz a Revolut-felhasználóktól kriptókat, azonnal, fenntartások nélkül. A Revolut kártya segítségével is elköltheted a kriptovalutát, ami automatikusan a helyi valutába konvertálja majd az összeget.

A Revolut által kínált lehetőségek azonban nem biztos, hogy mindenkinek megfelelnek, akik kriptovaluta kereskedelemmel akarnak foglalkozni.

Mint sok másik kriptovalutaváltó, a Revolut is afféle megőrzőként működik a kriptóid számára. Azoktól eltérően viszont nincs lehetőséged a fiókodból a Revolut rendszerén kívüli tárcákba áthelyezni, vagy azokból fogadni devizát.

Ez abból következik, hogy a kriptovalutákhoz tartozó privát kulcsok nem lesznek a birtokodban.

Ezek hiányában a devizaösszegekhez közvetlenül nem lehet hozzáférni.

Csak a Revolut rendszerén belül küldhetsz és fogadhatsz kriptopénzt és csak a fiókodon keresztül költheted azt el.

Ha úgy akarod felhasználni a kriptókat, mint a készpénzt, akkor a Revolut jó választás lehet számodra. A másik oldalról azonban a Revolut nem kínál olyan rugalmasságot, amit a legtöbb kriptofelhasználó szeretne, és nem is ad közvetlen birtoklási lehetőséget a kriptovalutáid felett.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Revolut kriptovaluta-szolgáltatása nem tartozik az angol vagy a litván Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Hatóság (FCA) szabályozása alá és a kriptovaluták vásárlására szánt pénzügyi alap védelmét sem biztosítja a cég.

A Revolut nemzetközi utalásokban is segít ezekbe az országokba is

A Revolut és a nemzetközi pénzügyek

Az egyik legnagyobb lehetőség, amit a Revolut kínál, az a sokszorosan olcsóbb nemzetközi pénzküldés egy hagyományos bankhoz képest.

A Revolut ingyenes, gyors, biztonságos tranzakciókat kínál 31 deviza esetében, korrekt árfolyamon. Mindez erős kontrasztban áll azokkal a tipikus átváltási árakkal, amiket a bankok kínálnak.

A Revolut által használt árfolyamok megegyeznek a bankközi átváltási árfolyammal, vagyis azzal az árfolyammal, amivel a bankok dolgoznak az egymás közti valuta-adásvétel során.

Egy díjcsomagtól függő ingyenes keretösszegig nem számítanak fel díjat a különböző nemzeti valuták váltása és küldése során. Az ingyenes átutalások átfutási ideje azonban 2 napot is igénybe vehet. Ha egy munkanapon belül van szükség az átutalás intézésére, használd a SEPA átutalást, mely a Revolutról (is) csak euróban lehetséges (vagy Revolut forintszámláról vagy/és hazai banki forintszámlára utalás esetén a Revolut/bank konvertálja azt).

A pénz a Revolut fiókodból kerül kiküldésre, melyet a hitel-, vagy bankkártyád segítségével tudsz feltölteni. Az átutalás egyszerűen a fogadó személy és az összeg kiválasztásával történik. Ismétlődő kifizetéseket is indíthatsz, meghatározva mikor és milyen gyakorisággal történjen meg a tranzakció.

A Revolut abban is egyedi, hogy a korábban már rögzített átutalásokhoz nincs szükség banki adatok újbóli megadására, csak egy gombot kell megnyomni a folyamat indításához. Ezenfelül a bel-, és külföldi átutalások folyamata teljesen megegyezik.

A Revolut közösség

Arra is használhatod a Revolutot, hogy más revolutosoknak ingyenesen utalj vagy igényelj pénzt a felhasználó kiválasztásával. Akkor is küldhetsz valakinek pénzt, ha nem tudod a telefonszámát. A Revolut GPS-t használva megmutatja a közeledben levő Revolut felhasználókat, és elég rányomnod a megfelelő személyre, hogy elküldd az összeget, vagy pénzt kérj tőlük.

Az applikációba be van építve egy olyan lehetőség is, hogy megoszthatsz például egy éttermi számlát a barátaiddal vagy a családoddal. Kiválasztod kivel szeretnél osztozni, a Revolut pedig elküldi a kérést. Ha a másik elfelejti visszafizetni neked, az appon keresztül küldhetsz neki emlékeztetőt.

Egyedi lehetőséget kínál a Revolut azzal, hogy olyanoktól is fogadhatsz pénzt, akiknek nincs Revolut fiókjuk. Ebben az esetben kiküldhetsz egy értesítést egy linkkel, ami a fizetési felületre irányítja az illetőt. A bankkártyaadataik megadása után perceken belül el is küldhetik neked az összeget.

Revolut és a biztonság

A Revolutot kiemelkedően biztonságosnak tartják:

 1. Lopás estén könnyedén befagyaszthatod és feloldhatod a Revolut kártyád az applikáción keresztül
 2. Az appon keresztül letilthatod az érintéses fizetési lehetőséget, ATM használatot és az online fizetést, majd ezeket bármikor vissza is vonhatod, ha akarod.
 3. A Revolut által nyújtott szolgáltatások (a kriptovaluta-szolgáltatás kivételével) megfelelnek a Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Hatóság (FCA) pénzalap-védelmi biztonsági előírásainak, valamint a Pénzügyi Szolgáltatások Szabályozásáról szóló 2017-ben és az Elektronikus Pénzforgalmi Szabályozásról szóló, 2011-ben életbe lépett rendeleteknek.

A Revolut előnyei és hátrányai

 • 31 féle devizához hozzáférsz
 • Ingyenes számla ingyenes havi készpénzfelvétellel
 • Hozzáférés kriptovalutához
 • Nemzetközi utalások, a lehető legjobb árfolyamon konvertálva a pénzed, ha szükséges
 • 24 órás ügyfélszolgálat, mely elérhető a honlapon, vagy az appon keresztül
 • Valódi, kézzelfogható bankkártya
 • Hétvégén devizaváltáskor az átváltási árfolyam ingadozásának kivédése miatt +1 százalék felárral kell számolni pluszban, minden díjcsomagban
 • A havi (pontosabban 30 napos, mert nem naptári hónaphoz kötődik) ingyenes készpénzfelvétel határa 75 000 forint (kivéve fizetős díjcsomagok esetén)
 • Nincs fizikai ügyfélszolgálatuk, bankfiókjuk, sőt, telefonos ügyfélszolgálatuk sem

A Revolut összegezve

A Revolut célja, hogy a hagyományos pénzintézetek helyett alternatívaként szolgáljon, előnyöket szolgáltatva azoknak, akik többféle valutában intézik tranzakcióikat.

Ingyenesen is létrehozhatsz Revolut fiókot, vagy bizonyos havi díjért több előnyt kínáló díjcsomagokat választhatsz. Mindig korrekt árfolyamon történik a pénzváltás, nincsenek rejtett költségek. Az alkalmazás elérhető Android, Apple és Huawei eszközökön is.

Az applikációnak jól megtervezett felülete van, felhasználóbarát, igazán könnyű megszokni a használatát.

A 31 különböző pénznem közti ingyenes átváltás különösen kedvező azoknak, akik nyaralást terveznek, sokat utaznak, vagy más pénznemben kapják meg fizetésüket, mint az otthoni. Sok hasonlót tud a Wise is és sokan nyitottak számlát mindkét cégnél, de a Revolut elterjedt a fiatalok körében.

Nem szabad megfeledkezni a hétvégén érvényes árfolyamkülönbségről, amely 1 százalék.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Revolut kártya kiszállítása 7-14 munkanapot is igénybe vehet. Ha nyaralás idején lenne szükség rá, érdemes időben elkezdeni az ügyintézést.

A Revolut olyan technológiát kínál, amire a rohamosan fejlődő globális kommunikációt igénylő pénzügyi világban nagy szükség van. A cég által kínált lehetőségek a jövőben akár az elavult hagyományos bankrendszert is kiválthatják, vagy legalább a versenyképességre ösztönözhetik azokat. Rejtett költségek fizetése már a múlté, ideje megmenteni pénztárcánkat a Revoluttal.

Ha tetszett a Revolut, akkor érdemes még megismerned a Curve nevű fintechet, mert nekik is van ingyenes szolgáltatásuk, amit ráadásul még tudsz kombinálni a revolutos vagy a magyar bankszámláddal is.

Maradtak kérdéseid?

 • A magán Revolutomat feltölthetem céges bankkártyával is?

  Igen, de ez bekerül a vállalkozás könyvelésébe és külön díja lehet, melyet a Revolut számít fel, azaz von le a feltöltött összegből.
 • Feltölthetem hitelkártyával a Revolut fiókomat?

  Igen, de számíts arra, hogy a hitelkártyás bankod készpénzfelvételi hitelkamatot fog felszámítani érte. A műveletnek külön díja azonban nem lesz.
 • A kriptovalutában lévő pénzre is érvényes a betétbiztosítás a Revolutnál?

  Nem. A betétbiztosítás csak fiat pénzekre vonatkozik, bármely banknál, kriptopénzekre nem.
Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.