Revolut: megmutatjuk hogyan teszi könnyebbé az életedet és hogyan használd ingyen 2022

Már 500 ezer magyarnak van Revolut Bank-os számlája. Ennyien nem tévedhetnek.

Revolut: megmutatjuk hogyan teszi könnyebbé az életedet és hogyan használd ingyen 2022 Revolut: megmutatjuk hogyan teszi könnyebbé az életedet és hogyan használd ingyen 2022
 • Írta: Homa Péter
 • Ellenőrizte: Gergely Péter
 • publikálva: 2021. július 16.
 • frissítve: 2022. január 16.
Revolut: megmutatjuk hogyan teszi könnyebbé az életedet és hogyan használd ingyen 2022 Revolut: megmutatjuk hogyan teszi könnyebbé az életedet és hogyan használd ingyen 2022

Szeretnél ingyenes számlavezetést, bankkártyát, készpénzfelvételt és átutalást? Ha igen, akkor jó helyen jársz, mert a Revolut a megoldás. A Revolut mindezt - és még sok minden mást is - egyben tartalmazza. Emellett devizaváltásban, befektetésekben, kriptovaluta váltásban és egyéb befektetésekben is számíthatsz rá. Az ingyenes szolgáltatásai miatt több százezren használják idehaza, de nem csak ez jelenti a fő előnyét, hanem a mobilappjának szolgáltatásai, melyet így egyben egyetlen hazai bank sem nyújt. Részletesen bemutatjuk, hogy miért érdemes a Revolutot választanod és őszintén szólunk arról is, hogy milyen buktatói vannak. Vágjunk is bele!

A Revolut kártya

Ha a Revolutnál számlát nyitsz, akkor kapsz egy bankkártyát, amit a mobilbankkal együtt tudsz majd a legjobban használni. Habár a Revolutnak nincs bankfiókja még külföldön se, ne aggódj, a kártyát a magyar címedre kipostázzák (mint bármelyik hazai bank). A magyar nyelven is használható appon keresztül tudsz aztán további devizaszámlákat nyitni, kártyalimiteket beállítani, utalni és még sok mindent mást elintézni.

Ha Revolut érintőkártyát használsz külföldön, akkor nem kell aggódnod a rejtett költségek miatt.

Több, mint 150 féle pénznem közül választva, korrekt árfolyamon, pénzváltók és brókerek bevonása nélkül intézheted pénzügyeidet külföldön is. Az applikáció lehetőséget biztosít átutalásra bárhová a világon, rejtett költségek nélkül, biztonságosan és gyorsan.

Azzal, hogy a Revolut korrekt árfolyamot biztosít, körülbelül 8 százalékot spórol meg felhasználóinak.

 • A Revolut megkönnyíti az ismertebb kriptovaluták (Bitcoin, Ether, Litecoin stb.) vásárlását és átváltását is, 10 féle pénznemre, korrekt árfolyamon.
 • A Revolut egyszerű megoldásokat kínál a megtakarítások tekintetében is. Emellett lehetőséget ad ismétlődő kifizetésekre vagy befizetésekre, a kiadások összegének felfelé kerekítésével pedig a különbözetet hozzáadhatjuk a megtakarításainkhoz.
 • A felhasználók nyomon követhetik a kiadásaikat az azonnali fizetési értesítés, valamint az egyszerű kimutatások segítségével. Az analízis csoportokba rendezi a tranzakciókat, ezzel növelve az átláthatóságot és segítve a havi költségvetés elkészítését. Ezt egyébként más appok is tudják.

A Revolut hiánypótló szerepe

A nemzetközi pénzügyi szolgáltatások igencsak drágák lehetnek. Akár a SWIFT-rendszert veszed igénybe, akár harmadik fél szolgáltatókat, mint a Western Union, vagy ha csak pénzt veszel fel a bankszámládról egy másik országban, a bankszámládat igencsak megterheli.

A Revolut jó eséllyel kiválthatja a meglévő piac ezen szolgáltatóit, az így megtakarított pénz pedig az ügyfeleik pénztárcájában landol.

A Millásreggeliben beszéltünk egy olyan elemzésünkről, ahol a magyar banki appokat összehasonlítottuk a Revoluttal.

A Revolut számla feltöltése

Sokféleképpen fel lehet tölteni a Revolut számládat. Utalhatsz is és a bankkártyáddal is feltöltheted a számládat. Akár Google Payen vagy Apple Payen keresztül is feltöltheted a bankkártyáddal. Jelenleg az Apple Pay támogatás például 60 országban elérhető, a lista azonban folyamatosan nő.

A Revolut kártya mind Google Pay-en, mind pedig az Apple Pay-en keresztül használható érintéses bolti mobilfizetésre, ha beregisztrálod a kártyádat. Ha NFC képes a telefonod, a vásárlások tekintetében otthon is hagyhatod a Revolut kártyád.

Ha bankkártyán keresztül töltöd fel, az a legtöbb esetben ingyenes, mert a bankodnál ez kártyás vásárlásnak számít. Utalásnál ez már nem igaz, így inkább kártyával töltsd fel mindig a Revolut számládat.

Revolut Ltd. vagy Revolut Bank?

A Revolut 2021. szeptember 28-án bejelentette, hogy bankként is elindul Magyarországon. A szolgáltatás neve és elérése nem változik, de az ügyfeleknek egy gombnyomással át kell szerződniük a Revolut Ltd.-től a Revolut Bankhoz, mely a következő változásokkal jár:

 • A korábbi, speciális e-pénz alapú számla mögötti teljes pénzfedezet helyett a klasszikus európai betétbiztosítási szabályok vonatkoznak majd a Revolut Banknál elhelyezett betétekre, azaz 100 000 euróig biztosan visszakapod a pénzed egy esetleges bankcsőd esetén
 • A Revolut ettől kezdve klasszikus bankszolgáltatásokat is nyújt, így betétet gyűjthet vagy hitelt adhat
 • a betétbiztosítást a bank székhelye szerinti litván betétbiztosító nyújtja, így az olyan magyar intézmények, mint az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), vagy a pénzpiaci felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank ténylegesen nem sokat tehet az ügyfelekért, helyettük a litván hatóságokhoz kell majd fordulnod probléma esetén (ez egyébként a Revolut Ltd. ügyfeleire is vonatkozik, de a betétbiztosítás megjelenésével ezt érdemes újra kihangsúlyozni)
 • Azt, hogy az e-pénz alapú Revolut Ltd.-nél maradsz, vagy átszerződsz a klasszikus bankszámlát kínáló Revolut Bankhoz a szélesebb szolgáltatási paletta elérése érdekében, te döntöd el (ez a banki üzletág elindulásának időszakában érvényes helyzet, de később változhat)

A Revolut Bank magyarországi vezetője 2022. január eleje óta Léder Tamás. A szakember korábban a Magyar Nemzeti Bank Digitalizációs politika és szabályozási főosztályát vezette 2020 óta, amely a hazai fintech innovációs ökoszisztémának valamint a pénzügyi szektor digitalizációjának a támogatását végezte a szabályozó oldaláról. Léder Tamás az MNB-s munkája előtt kereskedelmi bankoknál töltött be stratégiai, innovációs és fintech feladatokkal kapcsolatos pozíciókat.

Külföldi tranzakciók a Revolut előtt

A meglévő banki hálózat nem a legrugalmasabb. A bankok feltételezik, hogy az ügyfeleiknek állandó lakóhelyük van, így helyi pénzügyi szolgáltatókra van szükségük. Bár ez a modell valóban elég nagy ügyfélkört lefed, de nem mindenki számára ez az optimális megoldás.

Az emberek nagy része ugyanis nem foglalkozik nemzetközi pénzutalással, és ezt a bankok ki is használják. Amint átléped az országhatárt, a pénzügyek valóságos nyűggé válnak. A készpénzfelvétel jó opciónak tűnhet, azonban gyakran mindkét irányba fizetned kell a költségét.

Lássuk, milyen lehetőségeid vannak, ha a hagyományos pénzintézeteket szeretnéd külföldön használni.

Banki átutalás/SWIFT-rendszer

Amióta a 70-es években bevezették, a SWIFT-rendszer uralja a nemzetközi tranzakciók világát. Nagy kár, hogy olyan régen vezették be, amikor a fax gép még újdonságnak számított.

Fizetés Revoluttal mobiltelefonon

A SWIFT-rendszer használata igen drága. Nagy összegű tranzakciók (4 000 000 Ft felett) esetében a 20 000 Ft-os kezelési díj elhanyagolhatónak tűnik, de a kisebb összegek esetén aránytalanul megcsapolja a pénztárcádat.

Fontos tisztázni, hogy a bankok közti utalások csak könyvelési lábjegyzetnek számítanak, nincs szó kézzel fogható pénzmozgásról. Az elvégzett minimális munka ellenében elvárt díjak bizony extrém magasnak tűnhetnek.

Független utalási ügynökségek/Western Union/MoneyGram

Bankszámlát nyitni külföldön nem kis feladat. Mostanáig olyan szolgáltatók, mint a Western Union képviselték az egyetlen lehetőséget a pénz külföldre mozgatására, nem kevés hátránnyal. Nem elég, hogy magas kezelési költséggel dolgoznak, a független utalási ügynökségek igénybevétele időigényes is.

A küldőnek fel kell keresnie az ügyintézőt, majd a fogadónak várnia kell a pénzére. A különböző szolgáltatók által felszámolt költségek változóak.

ATM készpénzfelvétel külföldön

Az ATM-ek számának növekedése jelentősen megkönnyítette a hozzáférést a bankszámlánkhoz külföldön is, de ez a kényelem magas költségekkel jár.

Ezeken a költségeken kívül bizonyos bankok akkor is felszámítanak díjat, ha más országban használják fizetésre a bankkártyát. Nem nehéz belátni, hogy nem ez a legtökéletesebb megoldás.

A Revolut ezt a profitközpontú modellt gondolta újra, hogy jobb megoldásokat biztosítson nemzetközi vizeken dolgozó ügyfeleinek.

Bemutatjuk a Revolut díjcsomagokat

A Revolut díjcsomagokkal lehetőség van egyesült királyságbeli vagy más európai IBAN számla létrehozására hitelbírálati minősítés és állandó lakcím igazolása nélkül. Akár 25 féle pénznem között válthatsz, mindig korrekt árfolyamon számolva.

Standard fiók

Ez az ingyenesen létrehozható számlájuk. 150 féle valuta esetén bankközi átváltási árfolyamon való fizetést, 24 különböző fiat (fedezet nélküli) pénznem közti átváltást és magyar ügyfeleknek havi 75 000 forint készpénzfelvételt ingyenesen biztosít az egész világon.

Plus fiók

Ennek költsége havonta 1 199,99 forint, és ugyanezen szolgáltatások mellett még a következőket is tudja:

 • Nonstop elsőbbségi ügyfélszolgálat
 • Hozzáférés a Junior exkluzív funkcióihoz
 • Akár évi 1 000 eurós visszatérítést is kaphatsz az elmulasztott eseményekre váltott jegyek után
 • Visszaküldési védelem a vásárlás után 90 napig
 • Napról napra kamatozó megtakarítások
 • Revolut Junior számla 2 gyermeknek
 • Testreszabható kártyák

Prémium díjcsomag

Ennek költsége 2 500 forint havonta, a legdrágább Metal díjcsomag költsége pedig 4 200 forint havonta, ezekben az ingyenesen felvehető készpénz összege havonta 50 000, illetve 300 000 forint. A havi időszak nem a naptári hónaphoz, hanem mindenkinél egyedileg a hónap bizonyos fordulónapjáig igazodik.

A havi díjmentes készpénzfelvételi keretből fennmaradó részt bármikor megnézheted a mobilappban a "Profil" részen, az aktuális díjcsomagodat jelző résznél. Amit kínálnak még a Prémium és Metal díjcsomaghoz:

 • Különféle exkluzív kártyadizájnok
 • Rozsdamentes acélból készült ingyenes exkluzív Revolut Metal kártya
 • Pénzvisszatérítés kártyás fizetésekre: Európán belül 0,1 százalék, Európán kívül 1 százalék (csak a Metal díjcsomaghoz)
 • Korlátlan nemzetközi átutalások és 1 ingyenes SWIFT-átutalás
 • Ingyenes expressz bankkártya kézbesítés
 • A Metal díjcsomagban 5 gyerek számára is nyitható Revolut Junior
 • Vásárlási védelem: lopás elleni biztosítás és balesetbiztosítás akár 365 napra is, a Prémiumnál évi 2 500 angol font, a Metálnál évi 10 000 font összegig (ez bő 1 millió, illetve bő 4 millió forintnak felel meg)
 • Tetszőleges számú egyszer használatos virtuális kártya internetes vásárlásokhoz
 • Kedvezményes készülékbiztosítás: 20 százalékos kedvezmény a normál biztosítás díjából
 • Kriptovaluta-átváltási felár 2,5 százalék helyett csak 1,5 százalék
 • Külföldi, téli sportokra érvényes egészségügyi biztosítás
 • Biztosítás poggyász- és járatkésés esetére
 • Ingyenes prémiumváró-belépők a SmartDelay funkcióval a legalább 1 órát késő járatok esetén te és 1 barátod (Metal csomagnál te és 3 barátod) részére
 • Autóbérlési önrész az utazás 31 napja során (csak a Metal csomagnál)

Megmutatjuk milyen bankszámlákat kínálnak a bankok, utána pedig folytatódik az útmutatónk, érdemes tovább olvasnod.

A magyar bankok ilyen számlákat kínálnak

Bankszámla kalkulátor
Havonta 300 000 Ft számlára érkező jövedelem és átlagos költések alapján kalkuláltuk a bankszámlákat.
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

Havonta számlára érkező összeg
Ft
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  • Diamond számlacsomag
   Online ügyintézés
   2,6
   Mi ez?
   Havi összköltség 230 Ft
   Bankfiókok száma 8 db
   Havi összköltség 230 Ft
   Bankfiókok száma 8 db
   Tovább
  • Díjnyertes Számla
   Online ügyintézés
   3,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 422 Ft Kezdetben 350 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Havi összköltség 422 Ft
   kezdetben 350 Ft
   Bankfiókok száma 66 db
   Tovább
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Online ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 498 Ft Kezdetben 314 Ft
   Bankfiókok száma 360 db
   Havi összköltség 498 Ft
   kezdetben 314 Ft
   Bankfiókok száma 360 db
   Tovább
  • Klassz számlacsomag
   Online ügyintézés
   3,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 674 Ft
   Bankfiókok száma 51 db
   Havi összköltség 674 Ft
   Bankfiókok száma 51 db
   Tovább
  • Fair Számlacsomag 3. kategória
   Online ügyintézés
   1,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 715 Ft Kezdetben 566 Ft
   Bankfiókok száma 27 db
   Havi összköltség 715 Ft
   kezdetben 566 Ft
   Bankfiókok száma 27 db
   Tovább
  • ECO bankszámla
   Online ügyintézés
   4,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 742 Ft Kezdetben 485 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Havi összköltség 742 Ft
   kezdetben 485 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Tovább
   • Akár 15 000 Ft jóváírás
  • K&H minimum plusz számlacsomag 100% számlavezetési díjkedvezmény 2 feltétel teljesítésével
   Online ügyintézés
   4,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 806 Ft Kezdetben 518 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Havi összköltség 806 Ft
   kezdetben 518 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Tovább
   • Feltétel, hogy a K&H-nál legyen legalább 500 000 Ft megtakarításod
  • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
   Online ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 830 Ft Kezdetben 809 Ft
   Bankfiókok száma 52 db
   Havi összköltség 830 Ft
   kezdetben 809 Ft
   Bankfiókok száma 52 db
   Tovább
  • Zéró számlacsomag
   Online ügyintézés
   2,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 761 Ft Kezdetben 1 269 Ft
   Bankfiókok száma 93 db
   Havi összköltség 2 761 Ft
   kezdetben 1 269 Ft
   Bankfiókok száma 93 db
   Tovább
  • Privilégium "X" Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Online ügyintézés
   4,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 4 513 Ft Kezdetben 863 Ft
   Bankfiókok száma 103 db
   Havi összköltség 4 513 Ft
   kezdetben 863 Ft
   Bankfiókok száma 103 db
   Tovább
   • Csak új ügyfelek nyithatják

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.

  Így segít a Revolut, hogy elérd a pénzügyi céljaidat

  Valljuk be, a legtöbb ember nem bánik túl jól a pénzzel. Nem nagyon érdekel minket az egyenlegünk, amíg ott nem állunk, hogy nincs miből bevásárolni. Na, meg a nyugdíjra spórolás is olyan, mint a kondiba járás: tudjuk, hogy kellene, de mégse tesszük.

  A Revolut más pénzügyi vállalatokkal együttműködve teszi könnyen átláthatóvá a költési szokásaidat. Nemcsak lehetővé teszik, hogy nyomon kövesd a kiadásaidat, de úgy is beállíthatod a fiókodat, hogy a Revolut kártyás vásárlásaid összegének felkerekítésével gyarapítsd a megtakarításaidat.

  Kiadás analízis

  Az a tény, hogy a pénz önmagában nem túl érdekes téma, eléggé megnehezíti az átlagember számára a takarékoskodást. A Revolut emiatt is kínál egy könnyen használható elemző rendszert, ami megmutatja, hol, hogyan és mire költöd a pénzedet. Nem kell többé a számlákat és blokkokat gyűjtögetned, se hónap végén visszakeresgélned, mi hogyan is volt.

  Amint kézben tudod tartani a kiadásaidat, sokkal könnyebb lesz ellenállni a kísértésnek, hogy szükségtelen dolgokra költs. Bár a felület nem tud felelősségteljes döntésekre kényszeríteni, de segíthet megérteni és átlátni a pénzügyeidet, és azt is, vajon hova tűnik el a pénzed minden hónapban.

  Automatikus megtakarítások

  Az egyik legnagyobb újítás, amit az olyan cégek kínálnak, mint a Revolut, az automatikus pénzmegtakarítás. Nem titok, hogy minél fiatalabb korban kezdesz el félretenni, annál korábban hagyhatod magad mögött a munka és a pénz miatti aggódást.

  Az emberek nagy részének nehezére esik aktívan megtakarítani az idős korukra, ezért is teszik kötelezővé a legtöbb országban a nyugdíjalapba való befizetést.

  A Revolut különböző lehetőségeket kínál az automatikus megtakarításra, hogy aztán azt tehess a pénzeddel, amit csak szeretnél.

  Revolut széfek

  A széfek teszik lehetővé a megtakarítást és a pénzügyi célok gyors elérését. Csak pár percig tart egy széfet létrehozni. Bármennyit létrehozhatsz, más-más célokra. Egyszerűen megadod a Revolut applikációnak a kitűzött cél összegét, majd elnevezed azt. Ezután akár közvetlenül is áthelyezhetsz pénzt a Revolut számládról a széfbe, vagy választhatsz más spórolási lehetőségek közül.

  Népszerű módszer a kifizetett összegek felkerekítése, majd a keletkező különbség széfbe való áthelyezése. Ezt a módszert úgy is használhatod, hogy a megtakarított összeget automatikusan kriptovalutába számítsa át a rendszer.

  Arra is lehetőség van, hogy ismétlődő kifizetést állíts be a széfedhez, ezzel havonta egy meghatározott összeggel növelve megtakarításaidat. Ha megtörténik a tranzakció, arról értesítést küld neked az applikáció, valamint közli a megtakarított összeget és a széfedben jelenlévő teljes összeget.

  Revolut egyszer használatos virtuális kártyák

  Ingyenes, egyszer használatos virtuális kártyákat is kínál az applikáció. A kártyákkal biztonságos online kifizetéseket bonyolíthatsz. A kártyaszám automatikusan változik minden tranzakciónál, ezzel biztosítva a csalás elleni védelmet.

  Revolut és a kriptovaluta

  A jövőben a kriptovaluta fontos részévé válhat az üzleti életnek, ezért is építette be a Revolut a kriptovaluták átváltására szolgáló felületet az applikációba. Az előnye, hogy rajta keresztül könnyedén lehet venni és eladni kriptovalutát, valamint azt készpénzre váltani.

  Nem árt észben tartani azonban, hogy a kriptovaluta sokkal változékonyabb árfolyamon mozog, mint a nemzeti valuták.

  Ha kriptovalutát akarsz vásárolni és készpénzként felhasználni, a Revolut az egyik legjobb rendszer ehhez. A kriptovaluta-váltóktól és digitális tárcáktól eltérően, a Revoluttal lehetőséged van a kriptovalutát készpénzként használni, és ezzel akár a mindennapi kiadásaidat is fedezni.

  Függetlenül attól, hogy mi történik a kriptopiacon, a Revolut felülete az egyik legjobb módszer a kriptovaluták valutaként való használatára. Sok helyen még nem fogadják el a kriptoval való fizetést, de a Revolut erre is lehetőséget ad.

  Vásárolj, adj el és válts kriptovalutát

  A Revolut egy gyors és egyszerű módszert kínál a kriptovaluták (Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash és Ripple) vásárlására és átváltására, mindezt a legelőnyösebb árfolyamon.

  A Revolut büszke arra, hogy a kriptovaluta adásvétele során a tranzakciókat sohasem terheli rejtett költségekkel. Helyette egy átlátható árfolyamot kínál. Lehetőséget ad a fent említett 10 legismertebb kriptovaluta vásárlására, eladására és 25-féle pénznemre való átváltására.

  Ehhez engedélyre sem kell várni, hiszen a Revolut díjcsomagok alapvető részét képezi a kriptovaluták kezelésére szolgáló felület. A fiókok létrehozása 1 percet vesz igénybe és már kezdheted is a kriptovaluta adásvételét, egyszerűen és gyorsan.

  Arra is használhatod az applikációt, hogy valós időben grafikonokon kövesd nyomon a kriptovaluták árfolyamát. Ezenfelül a múltbéli kripto-árfolyamváltozásokról is információt szolgáltat az alkalmazás, ezzel megkönnyítve az eladás idejének megválasztását. Ha a kriptovaluta árfolyama elér egy meghatározott értéket, az applikáció értesítést is küldhet.

  A magyar bankszámlák ilyeneket még nem tudnak.

  De még ennél is többet tud

  Ezenkívül, arra is lehetőség van, hogy úgy használd a kriptovalutát, mint bármelyik másik valutát. Ez azt jelenti, hogy küldhetsz és fogadhatsz a Revolut-felhasználóktól kriptókat, azonnal, fenntartások nélkül. A Revolut kártya segítségével is elköltheted a kriptovalutát, ami automatikusan a helyi valutába konvertálja majd az összeget.

  A Revolut által kínált lehetőségek azonban nem biztos, hogy mindenkinek megfelelnek, akik kriptovaluta kereskedelemmel akarnak foglalkozni.

  Mint sok másik kriptovalutaváltó, a Revolut is afféle megőrzőként működik a kriptóid számára. Azoktól eltérően viszont nincs lehetőséged a fiókodból a Revolut rendszerén kívüli tárcákba áthelyezni, vagy azokból fogadni devizát.

  Ez abból következik, hogy a kriptovalutákhoz tartozó privát kulcsok nem lesznek a birtokodban.

  Ezek hiányában a devizaösszegekhez közvetlenül nem lehet hozzáférni.

  Csak a Revolut rendszerén belül küldhetsz és fogadhatsz kriptopénzt és csak a fiókodon keresztül költheted azt el.

  Ha úgy akarod felhasználni a kriptókat, mint a készpénzt, akkor a Revolut jó választás lehet számodra. A másik oldalról azonban a Revolut nem kínál olyan rugalmasságot, amit a legtöbb kriptofelhasználó szeretne, és nem is ad közvetlen birtoklási lehetőséget a kriptovalutáid felett.

  Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Revolut kriptovaluta-szolgáltatása nem tartozik az angol vagy a litván Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Hatóság (FCA) szabályozása alá és a kriptovaluták vásárlására szánt pénzügyi alap védelmét sem biztosítja a cég.

  A Revolut és a nemzetközi pénzügyek

  Az egyik legnagyobb lehetőség, amit a Revolut kínál, az a tízszer olcsóbb nemzetközi pénzküldés, mint egy hagyományos bankon keresztül.

  A Revolut ingyenes, gyors, biztonságos tranzakciókat kínál 31 deviza esetében, korrekt árfolyamon. Mindez erős kontrasztban áll azokkal a tipikus átváltási árakkal, amiket a bankok kínálnak.

  A Revolut által használt árfolyamok megegyeznek a bankközi átváltási árfolyammal, vagyis azzal az árfolyammal, amivel a bankok dolgoznak az egymás közti valuta-adásvétel során.

  Egy díjcsomagtól függő ingyenes keretösszegig nem számítanak fel díjat a különböző nemzeti valuták váltása és küldése során. Az ingyenes átutalások átfutási ideje azonban 2 napot is igénybe vehet. Ha egy munkanapon belül van szükség az átutalás intézésére, használd a SEPA átutalást, mely a Revolutról (is) csak euróban lehetséges (vagy Revolut forintszámláról vagy/és hazai banki forintszámlára utalás esetén a Revolut/bank konvertálja azt).

  A pénz a Revolut fiókodból kerül kiküldésre, melyet a hitel-, vagy bankkártyád segítségével tudsz feltölteni. Az átutalás egyszerűen a fogadó személy és az összeg kiválasztásával történik. Ismétlődő kifizetéseket is indíthatsz, meghatározva mikor és milyen gyakorisággal történjen meg a tranzakció.

  A Revolut abban is egyedi, hogy a korábban már rögzített átutalásokhoz nincs szükség banki adatok újbóli megadására, csak egy gombot kell megnyomni a folyamat indításához. Ezenfelül a bel-, és külföldi átutalások folyamata teljesen megegyezik.

  A Revolut közösség

  Arra is használhatod a Revolutot, hogy más revolútosoknak ingyenesen utalj és igényelj a felhasználó kiválasztásával. Akkor is küldhetsz valakinek pénzt, ha nem tudod a telefonszámát. A Revolut GPS-t használva megmutatja a közeledben levő Revolut felhasználókat, és elég rányomnod a megfelelő személyre, hogy elküldd az összeget, vagy pénzt kérj tőlük.

  Az applikációba be van építve egy olyan lehetőség is, hogy megoszthatsz például egy éttermi számlát a barátaiddal vagy a családoddal. Kiválasztod kivel szeretnél osztozni, a Revolut pedig elküldi a kérést. Ha a másik elfelejti visszafizetni neked, az appon keresztül küldhetsz neki emlékeztetőt.

  Egyedi lehetőséget kínál a Revolut azzal, hogy olyanoktól is fogadhatsz pénzt, akiknek nincs Revolut fiókjuk. Ebben az esetben kiküldhetsz egy értesítést egy linkkel, ami a fizetési felületre irányítja az illetőt. A bankkártyaadataik megadása után perceken belül el is küldhetik neked az összeget.

  Revolut és a biztonság

  A Revolutot kiemelkedően biztonságosnak tartják:

  1. Lopás estén könnyedén befagyaszthatod és feloldhatod a Revolut kártyád az applikáción keresztül
  2. Az appon keresztül letilthatod az érintéses fizetési lehetőséget, ATM használatot és az online fizetést, majd ezeket vissza is vonhatod, ha akarod.
  3. A Revolut elkülönített számlán tárolja az ügyfelei pénzét, mely összegeket a partner pénzintézet saját céljaira nem használhatja fel (ez egyébként a Revolut ún. prepaid kártyás versenytársaira is igaz).
  4. A Revolut által nyújtott szolgáltatások (a kriptovaluta-szolgáltatás kivételével) megfelelnek a Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Hatóság (FCA) pénzalap-védelmi biztonsági előírásainak, valamint a Pénzügyi Szolgáltatások Szabályozásáról szóló 2017-ben és az Elektronikus Pénzforgalmi Szabályozásról szóló, 2011-ben életbe lépett rendeleteknek.

  A Revolut előnyei és hátrányai

  • 31 féle devizához hozzáférsz
  • Ingyenes számla ingyenes havi készpénzfelvétellel
  • Hozzáférés kriptovalutához
  • Nemzetközi utalások, a lehető legjobb árfolyamon konvertálva a pénzed, ha szükséges
  • 24 órás ügyfélszolgálat, mely elérhető a honlapon, vagy az appon keresztül
  • Valódi, kézzelfogható bankkártya
  • A díjcsomagtól függő havi devizaváltási keret felett hétvégén az átváltási árfolyam ingadozás kivédése miatt +1-2 százalék felárral kell számolni a hétköznapi, devizaváltási kereten felüli 0,5 százalék helyett.
  • A havi (pontosabban 30 napos, mert nem naptári hónaphoz kötődik) ingyenes készpénzfelvétel határa 75000 forint (kivéve Prémium és Metal díjcsomagok esetén) és ezt 5 tranzakcióval érheted el.
  • Nincs fizikai ügyfélszolgálatuk, bankfiókjuk

  A Revolut összegezve

  A Revolut célja, hogy a hagyományos pénzintézetek helyett alternatívaként szolgáljon, előnyöket szolgáltatva azoknak, akik többféle valutában intézik tranzakcióikat.

  Ingyenesen is létrehozhatsz Revolut fiókot, vagy bizonyos havi díjért több előnyt kínáló díjcsomagokat választhatsz. Mindig korrekt árfolyamon történik a pénzváltás, nincsenek rejtett költségek. Az alkalmazás elérhető Android és Apple eszközökön is.

  Az applikációnak jól megtervezett felülete van, felhasználóbarát, igazán könnyű megszokni a használatát.

  A 31 különböző pénznem közti ingyenes átváltás különösen kedvező azoknak, akik nyaralást terveznek, sokat utaznak, vagy más pénznemben kapják meg fizetésüket, mint az otthoni. Sok hasonlót tud a Wise is és sokan nyitottak számlát mindkét cégnél, de a Revolut elterjedett a fiatalok körében.

  Nem szabad megfeledkezni a hétvégén érvényes árfolyamkülönbségről, amely 1-2 százalékot is elérhet.

  Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Revolut kártya kiszállítása 7-14 munkanapot is igénybe vehet. Ha nyaralás idején lenne szükség rá, érdemes időben elkezdeni az ügyintézést.

  A Revolut olyan technológiát kínál, amire a rohamosan fejlődő globális kommunikációt igénylő pénzügyi világban nagy szükség van. A cég által kínált lehetőségek a jövőben akár az elavult hagyományos bankrendszert is kiválthatják, vagy legalább a versenyképességre ösztönözhetik azokat. Rejtett költségek fizetése már a múlté, ideje megmenteni pénztárcánkat a Revoluttal.

  Ha tetszett a Revolut, akkor érdemes még megismerned a Curve nevű fintechet, mert nekik is van ingyenes szolgátlatásuk, amit ráaádsul még tudsz kombinálni a Revolutos és a magyar bankszámláddal is.

  Homa Péter
  Homa Péter
  LinkedinE-mail

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

  Tartalomjegyzék