Szakértői útmutatók a stresszmentes döntésekhez

Olvasd el szakértőink tanácsait fontos pénzügyi kérdésekről, hogy magabiztosan dönthess!

Útmutató
 • Banki ügyfél elaludt a banki kamatok nézegetése közben
  Hírek

  Már nem elég egy beetető ajánlat a legjobb betéti kamathoz

  Van még kétszámjegyű betéti ajánlat a magyar bankpiacon – kár, hogy már nemcsak, hogy beetető ajánlatról van szó, hanem az is, hogy a feltételeinek az emberek elenyésző része tud megfelelni – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. Ugyanakkor van bank, ahol még emeltek is a betéti ajánlaton.

  frissítve: 2024. május 26.
 • MBH Nyugdíjpénztár 2024
  Nyugdíj megtakarítás

  MBH Nyugdíjpénztár 2024

  A magyarországi nyugdíjpénztárak, közte az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár is ösztönzik a hosszú távú megtakarítást és a felelősségteljes pénzügyi tervezést, amivel hozzájárulnak az időskori anyagi biztonságodhoz. A befizetéseidre ráadásul adójóváírást vehetsz igénybe. Tudj meg mindent az MBH Nyugdíjpénztárról!

  frissítve: 2024. május 25.
 • Prémium Nyugdíjpénztár 2024
  Nyugdíj megtakarítás

  Prémium Nyugdíjpénztár 2024

  Ismerd meg a Prémium nyugdíjpénztárban kezelt nyugdíjvagyonod előnyeit! És hogy ez miért fontos? A nyugdíjas évekről szóló öngondoskodás egyre nagyobb reflektorfénybe kerül a magyar társadalom fokozatos elöregedése miatt, így egyre több szó esik az önkéntes nyugdíjpénztárakról is. Az egyéni érdekeken túl, a közösségi megtakarításokat is ösztönzik azzal, hogy a nyugdíjpénztárak által kezelt vagyon növekedése kihat a gazdaságra és a megtakarítók pénzének biztonságára is. Mindezt az állam adó-visszatérítéssel is ösztönzi.

  frissítve: 2024. május 24.
 • Egyetemista malacperselyt és diplomát tart a kezében
  Egészségpénztár

  Így csökkentheted egyetemista/főiskolás gyermeked tandíját

  Jól jönne évente 40 000 forint támogatás gyermeked felsőoktatási kiadásaihoz, például a tandíjhoz vagy akár az albérlethez, kollégiumhoz? Az OTP Egészségpénztári számla ebben is segít!

  frissítve: 2024. május 23.
 • Bőröndöket húz két túrista a repülőtéren
  Hírek

  Már nem kell a valutaváltókat megrohanni pénzváltásért

  Érdemes kihasználni az erős forintot a nyaralást tervezőknek – a nyári hónapokban rendre gyengülni szokott a magyar fizetőeszköz – figyelmeztet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu szakértője szerint érdemes kihasználni azt, hogy a bankok a Revolut támadására válaszul ma már kedvezményes díj mellett váltanak forintot.

  frissítve: 2024. május 21.
 • OTP Nyugdíjpénztár 2024
  Nyugdíj megtakarítás

  OTP Nyugdíjpénztár 2024

  Az OTP Nyugdíjpénztár egy olyan megtakarítási forma, amellyel gondoskodhatsz a nyugdíjas éveid anyagi biztonságáról. Ha szükséges, előbb is hozzáférhetsz a pénzedhez, de a legjobb, ha tényleg a nyugdíjas éveidre képzel megtakarítást. Ebben az útmutatóban bemutatjuk hogyan működik ez a fajta megtakarítás, és milyen szolgáltatásokat kínál az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár.

  frissítve: 2024. május 21.
 • Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár 2024
  Nyugdíj megtakarítás

  Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár 2024

  A magyarországi nyugdíjpénztárak sokat segítenek abban, hogy biztonságos és kényelmes nyugdíjas éveket élvezhess anyagilag is. Az adóvisszatérítés, a rugalmas portfólió választási lehetőségek, a professzionális vagyonkezelés és mindezzel együtt a pénzügyi tudatosság növelése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nyugdíjpénztárak vonzó megoldást jelentsenek a hosszú távú megtakarításaid terén. Így van ez az Aranykor nyugdíjpénztárral is, melyről részletesen olvashatsz ebben az útmutatóban.

  frissítve: 2024. május 22.
 • Építkezésen a kivitelező megmutatja az építtetőknek a munkát
  Hírek

  Semmi nem ment meg minket: egyre több pénzzel tartozunk majd a bankoknak

  Újabb csúcsra jutott a lakosság fennálló lakáshitel-állománya és az állomány bővülése is. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a következő hónapokban az alacsony kamatozás mellett elérhető akár 50 millió forintos CSOK Plusz által hajtott hitelkereslet-bővülés, valamint az ingatlanárakban prognosztizálható emelkedés felgyorsíthatja a hitelállomány bővülését.

  frissítve: 2024. május 19.
 • Stabilitás, biztonság és most garantált jóváírás az új ügyfeleknek az OTP Nyugdíjpénztárnál!
  Hírek

  Stabilitás, biztonság és most garantált jóváírás az új ügyfeleknek az OTP Nyugdíjpénztárnál!

  Az OTP Nyugdíjpénztár Magyarország piacvezető önkéntes nyugdíjpénztára: jelenleg 266 ezer tagja van és összesen 436 milliárd forintnyi vagyont kezel.

  frissítve: 2024. május 26.
 • Banki ügyfél csodálkozva nézi a mobilján a magas banki díjakat
  Hírek

  Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

  frissítve: 2024. május 16.
 • Szelfis online számlanyitáshoz mosolyog ez a lány
  Bankszámla

  Online számlanyitás 2024

  Eljött a kor, amelyben már nincs szükség arra, hogy bemenj egy bankba bankszámlát nyitni. Az interneten kényelmesen kiválaszthatod a számodra legkedvezőbb bankszámlát és utána a mobiltelefonodon elvégezhető az online számlanyitás, ha pár feltételnek megfelelsz. Ebben az útmutatóban részletesen írunk számodra az online bankszámlanyitáshoz szükséges lépésekről.

  frissítve: 2024. május 16.
 • Minden ötödik számla a Gránit Banknál nyílt 2023-ban
  Hírek

  Minden ötödik számla a Gránit Banknál nyílt 2023-ban

  A Gránit Bank 2023-ban több, mint 1.200 milliárd forint mérlegfőösszeggel, egyedileg 19 milliárd forintos, konszolidált szinten 21,6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta az évet, ezzel pedig ma már a nyolcadik legnagyobb univerzális bank. A bank tulajdonosai az adózott eredményt teljes egészében visszaforgatták, amelynek következtében a Bank saját tőkéje konszolidált szinten megközelíti a 80 milliárd forintot. A közgyűlés megerősítette a bank igazgatósági és a felügyelő bizottsági tagjainak mandátumát is, azaz a bank vezető testületei változatlan összetételben dolgoznak tovább, ami az MNB hozzájárulását követően válik hatályossá. A Bank az elmúlt év során is számos piacvezető innovációt vezetett be, többek között a Fair Payt, amely az öt másodpercen belül megvalósított fizetési kérelmen alapul, illetve a piaci középárfolyamon történő devizaváltást, az azonnali devizaszámla-nyitással, devizakártya igényléssel egybekötve, illetve az öt percen belül megvalósuló szelfis számlanyitást.

  frissítve: 2024. május 14.