Szakértői útmutatók a stresszmentes döntésekhez

Olvasd el szakértőink tanácsait fontos pénzügyi kérdésekről, hogy magabiztosan dönthess!

Útmutató
 • Kisgyerekek lábai a szülők kezében
  Babaváró hitel

  Baba-boom még nem, de babaváró-boom lesz 2024-ben

  Nagyot mentett az életkori szigorítás miatt előrehozott igénylések száma a babaváró 2023-as piacán. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint ugyanakkor 2024. eleje 3 okból is egész biztosan a legnépszerűbb családtámogatási termékről fog szólni.

  frissítve: 2024. február 26.
 • Befektetési alapokban felgyűlt pénz
  Megtakarítás

  Befektetési alapok: Így érdemes választanod

  A befektetési alapok egy jó választás a pénzügyi piacon, hiszen a kezelésük hasonlóan egyszerű, mint a bankbetéteké. Viszont, azokkal ellentétben itt akár el is veszítheted a pénzed egy részét. Ezért célszerű tisztában lenned a kockázatokkal, mielőtt befektetsz, mert a végeredmény nem biztos, hogy az lesz, amire a befektetéskor számítottál. Fogjunk is bele!

  frissítve: 2024. február 25.
 • Népszerű a díjmentes azonnali devizaváltás a Gránit Bank mobilappjában
  Bankszámla

  Népszerű a díjmentes azonnali devizaváltás a Gránit Bank mobilappjában

  Gyorsan megkedvelték a Gránit Bank ügyfelei a bank mobilapplikációjában elérhető azonnali devizaváltást devizapiaci középárfolyamon. Az élvonalbeli innovációk és a rejtett költségek nélküli árazás következtében a szolgáltatás bevezetését követő hónapban több devizaszámla nyílt, mint előtte egész évben, és ez a dinamika folytatódott 2024-ben is.

  frissítve: 2024. február 22.
 • Cofidis
  Személyi kölcsön

  Cofidis

  Kölcsönt igényelni egy olyan pénzügyi szolgáltatótól, amely csak erre szakosodott? Nem lehet rossz gondolat, hát ha még kedvező ajánlatokat is kínál! A Cofidisnél megtalálhatod mindezt, és ami különösen jó benne, hogy nem kell sehová sem bemenned, mindez működik teljes mértékben online!

  frissítve: 2024. február 20.
 • Ha teljesíted a feltételeket, akár 10 százalék önerővel is vehetsz fel lakáshitelt
  Lakáshitel

  Lakáshitel 10 százalék önerővel? Megmutatjuk hogyan lehetséges

  Ha a lakáscéljaid megvalósításához lakáshitelt kell felvenned, akkor könnyen lehet, hogy a legnagyobb dilemmát számodra is az jelenti, hogy összeszedd a szükséges önerőt. Ez több millió forintos összeg, ami keveseknek van a bankszámlájukon. 2024-től azonban már 10 százalék önerővel is lehetséges hitelt felvenni. De kinek áll nyitva a lehetőség, és mit is jelent ez? Görgess lejjebb, megmutatjuk.

  frissítve: 2024. február 22.
 • Társasházi lakások amikre lakásbiztosítást kötöttek
  Mindennapi pénzügyek

  Hitel mellé kötöttél lakásbiztosítást? A kampány neked hozhat a legtöbbet a konyhára!

  Nemhogy nem zárja ki a korábban lakáshitel felvétel mellé kötött lakásbiztosítások tulajdonosait a biztosításokra feljegyzett hitelfedezeti záradék a márciusban induló lakásbiztosítási kampányból, hanem ellenkezőleg: az átlagos lakásbiztosítással bíró ügyfeleknél talán ebben a körben a legfontosabb a korábbi biztosítási szerződések áttekintése. A lakásbiztosítások újrakötésével az érintettek tízezreket spórolhatnak, ráadásul komoly mértékben javíthatják a család vagyonának biztosítási kondícióit – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu szakértője.

  frissítve: 2024. február 20.
 • Ilyen kis házra nem lehet lakásbiztosítást kötni
  Mindennapi pénzügyek

  Lezárult az INSURA lakásbiztosítási kutatása: az otthonok fele alulbiztosított lehet

  Bár az ingatlanok háromnegyedét lakásbiztosítás védi, a szerződések fele potenciálisan alulbiztosított – többek között ez derült ki az INSURA lakásbiztosítási kutatásából, amelyben több mint nyolcezren vettek részt. A közelgő lakásbiztosítási kampány miatt különösen aktuális az alulbiztosítottság témaköre, mi azonban nem csak erre voltunk kíváncsiak – nézzük az eredményeket!

  frissítve: 2024. február 20.
 • MBH Bank
  Bankszámla

  MBH Bank

  Három magyar bankból összeállva született meg az MBH Bank 2023-ban, mely egyből dobogós helyre került a nagybankok között. Az előd bankokból áthozott gazdag termékválaszték és jelentős országos lefedettség jellemzi az MBH-t, hiszen a Takarékbank jogutódjaként számos kis vidéki településen örökölt meg fiókokat, kirendeltségeket, ahol más bank nincs jelen. Ha az MBH-t választod, a bankfióki elérhetőségre biztosan nem lesz panaszod.

  frissítve: 2024. február 16.
 • Vitorlások
  Biztosítás alapfogalmak

  Youth America’s Cup vitorlásverseny: az UniCredit Group támogatja a fiatal generációt

  Az UniCredit Group névadó partnerként támogatja a Youth America’s Cup vitorlásverseny harmadik évadát.

  frissítve: 2024. február 20.
 • A jegybank határozza meg az alapkamatot és bocsát ki pénzt
  Lekötött betét

  Jegybanki alapkamat - minden amit tudni akarsz róla 2024-ben

  Az utóbbi időben, egész pontosan mióta az infláció jelentős emelkedésnek indult, sokkal többen hallottunk az inflációról és a jegybanki alapkamatról is. A gazdaság szereplői feszülten várták, hogy az MNB (Magyar Nemzeti Bank) vajon mikor és mennyivel emeli, vagy épp csökkenti a jegybanki alapkamatot. Figyeltük az árakat és a hitelkamatokat is, de vajon mi köze van ezekhez az alapkamatnak? Ebben az útmutatóban elmagyarázzuk.

  frissítve: 2024. február 16.
 • Társasház
  Lakáshitel

  Ma már „büntetőkamat” a thm-plafon

  Januárban még csodaszámba ment, ma már lényegében büntetőkamatnak számít, ha valaki a bankok és a kormány által kötött megállapodás 7,3 százalékos thm-plafonján kap lakáshitel-ajánlatot a bankjától. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a következő hetek még ádáz kamatcsökkentési lázat hoznak majd, így aki ki tud várni, havonta több ezer forintot, a futamidő egészében pedig milliókat tud spórolni.

  frissítve: 2024. február 20.
 • CIB Bank
  Bankszámla

  CIB Bank

  Az olasz hátterű CIB Bank legfontosabb banki adatait, történetét egyaránt megismerheted ebből az útmutatóból. Emellett szólunk arról is, hogy miben érezheted magad kiemelt ügyfélként, ha a CIB-nél bankolsz. A CIB Bank ugyanis kezdettől fogva törekedett arra, hogy megkülönböztesse magát versenytársaitól, még akkor is, amikor az elit bankból nyitott a lakossági ügyfelek felé. Ez a törekvés máig megmaradt a banknál.

  frissítve: 2024. február 16.