UniCredit Bank

Az UniCredit Bank számos tulajdonosváltáson volt már túl, mire az olasz UniCredit megvásárolta. Rögtön előkelő pozíciót tudhatott magának a magyar bankpiacon, amelyen azóta javítani is tudott. Az UniCredit különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ügyfeleit magas színvonalon szolgálja ki, és hatékonyan oldja meg a problémáit. Az UniCredit Csoport szeret magára egyetlen csapatként tekinteni, és fontos számára, hogy az ügyfelei ugyanolyan bánásmódban részesüljenek bármelyik országban járva, ahol a bank jelen van.

Simondán Eszter • Frissítve 2024. április 7.
UniCredit Bank

Hivatalos adatok

Bank neve UniCredit Bank Hungary Zrt.
Székhely 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.
Telefonszám 06 1 325 3200
Email info@unicreditgroup.hu
Weboldal http://www.unicreditbank.hu/
Nemzetiség olasz
Fiókok száma 51
ATM-ek száma 98
SWIFT kód (BIC) BACXHUHB
Mérlegfőösszeg 5 126 milliárd Ft
Hasonlítsd össze a hiteleket könnyen, gyorsan a kalkulátorunk segítségével!

Miért ajánljuk az UniCredit Bankot?

Az UniCredit Bank legnagyobb erősségei a pénzügyi stabilitás, a széleskörű nemzetközi hálózat és a magas szintű ügyfélszolgálat.

Az UniCredit Bank Európa egyik legnagyobb bankcsoportja. Jelen van Olaszországban, Németországban, illetve Közép- és Kelet-Európa több országában. 15 millió ügyfele van világszerte, vállalati és lakossági ügyfeleket egyaránt kiszolgál. Az UniCredit kiemelt figyelmet fordít az ügyfélelégedettségre, ügyfeleinek egyedi megoldásokat nyújt.

Az UniCredit csoport egy csapatként működik. Széles nemzetközi hálózatuknak köszönhetően az ügyfelek külföldön is hozzáférhetnek a számlájukhoz és intézhetik a pénzügyeiket. A bank folyamatosan fejleszti az elektronikus platformjait annak érdekében, hogy az online ügyintézés minél hatékonyabb és gyorsabb legyen.

Emellett a banknak 51 bankfiókja, és csaknem 100 ATM-je van.

A bank története

Az UniCredit Bank ezen a néven a 2000-es évek elején jelent meg Magyarországon, amikor az olasz tulajdonosi hátterű UniCredit Csoport terjeszkedni kezdett Európában, és ennek részeként a magyar piacra is belépett.

A Creditanstalt Rt. 1990-ben alakult, az ugyanilyen néven működő nagy múltú osztrák bank leányvállalataként. Később az anyavállaltot a Bank Austria vásárolta meg, így a magyar bank is tulajdonost váltott.

A Bank Austria Creditanstalt Hungary-t 2000-ben a német HypoVereinsbank vásárolta meg, amelynek már volt leányvállalata az országban Ezek egyesülése után HVB Bank Hungary néven működött, mígnem 2005-ben megvette az olasz UniCredito Italiano. A bank 2007 óta viseli az UniCredit nevet. Már ekkor is az ország hetedik legnagyobb bankja volt.

Az UniCredit Bank a mérlegfőösszege alapján 2022-ben az ötödik volt a bankok listáján, az UniCredit Csoport pedig a harmadik legnagyobb az országban. Több leányvállalata is van, például az UniCredit Jelzálogbank vagy az UniCredit Leasing.

Az ügyfélbarát bank

Az UniCredit Bank elsősorban a magas szintű ügyfélszolgálatáról ismert. Akár személyes vagy telefonos tanácsadásra van szükséged, akár online kérsz segítséget, kedves, segítőkész hozzáállást fogsz tapasztalni.

Az UniCredit igyekszik válaszolni az egyedi igényekre, és hatékonyan segíteni az ügyfeleket a pénzügyi döntéseik során.

Az Unicreditben figyel a banki ügyintéző az ügyfél problémájára

Ilyen bankszámlacsomagokat kínál az UniCredit

Az UniCredit összesen több számlacsomagot kínál felnőttek számára. Ezek közül az egyikkel megfelelően magas jövedelemmel az ingyenes számlavezetés is elérhető. A másik számlacsomag díja pedig az érkező jóváírástól függ, minél magasabb összeg érkezik havonta a számlára, annál alacsonyabb a számla havidíja.

Az UniCreditnél szelfis számlanyitás egyelőre nincs, de videóbankon keresztül nyithatsz náluk számlát.

Diákoknak 14 és 26 év között diákszámla is elérhető, ennek kedvezményes havidíja van, és számos más kedvezmény is jár mellé. Hallgatói jogviszony nem szükséges hozzá, de 18 éves kor alatt csak törvényes képviselővel együtt nyitható.

Pénzfelvétel az UniCreditnél

Érdekesség, hogy külföldön kedvezményesen vehetsz fel pénzt azokban az ATM-ekben, amelyek az UniCredit Csoporthoz tartoznak.

Az EGT-n belül, tehát Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Németországban, Romániában, Szlovéniában, Szlovákiában és Olaszországban a bank ATM-jeit a belföldön is érvényes díjak ellenében használhatod.

Mit tud az UniCredit mobilbankja?

Az UniCredit mBanking számos funkciót kínál. Még a belépési oldalon található benne ATM kereső és egy árfolyam kereső is. Utóbbi egyben kalkulátor is, amely kiszámolja az általad beírt összeget átváltva.

Az UniCredit mobilalkalmazásával belföldre forintban teljesen ingyenesen utalhatsz (ennek a netbankon keresztül van díja). Ez a csoportos beszedésekre és a fix összegű állandó utalási megbízásokra is kiterjed.

Az applikáció kategorizálja a költéseidet, push üzenetet küld a tranzakciókról, és bankkártya nélkül is vehetsz fel készpénzt a segítségével.

A bankkártyádat Google Wallet és Apple Pay fizetési rendszerekbe is regisztrálhatod. A mobilapplikációval befizetheted a sárga és fehér csekkjeidet, melyért a bank az átutalások díját számolja fel.

Befektetések az UniCredit Banknál

Az UniCredit Bank több futamidőre is kínál lekötött betétet, de ezeknek általában elég alacsony kamatuk van.

Vannak viszont a banknak befektetési alapjai. A onemarkets Fundon keresztül kötvény-, részvény- és vegyes alapok is elérhetők.

Vásárolhatsz az UniCredit Banknál vezetett értékpapírszámládra állampapírokat, és kereskedhetsz a BÉT-en forgó részvényekkel is.

A bank egyéb megtakarítási programokat is kínál. A Rendszeres Megtakarítási programokon keresztül már alacsony összeggel is indíthatsz rendszeres befizetést.

Az UniCreditnél Tartós Befektetési Számlát (TBSZ) és Nyugdíj-előtakarékossági Számlát (NYESZ) is nyithatsz.

A mobilbankon keresztül nyomon követhetjük a költéseinket

Jelzáloghitelek az UniCredit Banknál

Az UniCredit Bank hitelekben kifejezetten erős, általában kedvező kamatok mellett kínál jelzáloghiteleket és személyi kölcsönt.

A jelzáloghitelek kapcsán érdekesség, hogy a bank szabad felhasználású jelzáloghitelét is csak bizonyos lakáscélokra használhatod, tehát az UniCredit nem nyújt jelzáloghitelt valódi szabad felhasználásra. A jelzáloghitelek kapcsán tehát kifejezetten szigorú elveket követ.

Hitelkiváltáskor csak lakáshitel kiváltására van lehetőséged, és a hitelnek nem lehet szabadon felhasználható része.

A hitelfelvételkor számlát kell majd nyitnod, de kamatkedvezményt kaphatsz, ha erre a számlára rendszeresen adott nagyságú átutalást vállalsz. Kaphatsz kedvezményt aktív számlahasználat esetén, vagy ha a hiteled mellé hitelfedezeti biztosítást kötsz.

Ezen kívül elérhető ökokedvezmény, és induló díj kedvezményekre is rendszeresen számíthatsz.

A hiteligénylés online nem intézhető, és nincs előminősítés sem, de visszahívást kérhetsz és a bank honlapján kalkulátor is segíti a választást.

Az UniCredit a lakáshiteleit 10 éves kamatperiódus mellett vagy 6-20 éves végig fix futamidővel kínálja. A hitelösszeg lakáshitel esetében 1 és 60 millió forint között terjedhet.

A lakáshitelek türelmi idővel is elérhetők, 6 vagy 12 hónap között választhatsz. A türelmi idő alatt csak a hitel kamatát kell törlesztened, a tőketörlesztés a türelmi idő lejárta után indul.

Az UniCredit minősített fogyasztóbarát lakáshitelt is kínál használt lakás vásárlására vagy lakáshitel kiváltására. Ez a hitel is csak 10 éves kamatperiódus mellet vagy 6-20 éves végig fix futamidőre elérhető. A hitelösszeg itt 1-80 millió forint lehet.

Támogatott hitelek az UniCreditnél

Elérhető a bank kínálatában:

  • CSOK Plusz és
  • Babaváró hitel

A CSOK Plusz gyermekvállaláshoz kötött lakáscélú támogatott hitel, amelyet az UniCredit Bank 3 százalékos kamat mellett kínál. A CSOK Plusz keretében a vállalt és meglévő gyermekek számától függően 15, 30 vagy 50 millió forint igényelhető 10-25 éves futamidőre.

A Babaváró hitel szintén gyerekvállaláshoz kötött, ugyanakkor szabad felhasználású kölcsön, amelyet kamatmentesen törleszthetnek az igénylő házaspárok. A hitelösszeg 11 millió forint, a futamidő 20 év lehet.

A támogatott hitelekhez teljesíteni kell a jogszabályi előírásokat is.

A bank a támogatott hitelei mellé is kínál akciókat és díjkedvezményeket.

Lakáscélra számos hitel elérhető az Unicreditnél

UniCredit személyi kölcsönök

Az UniCredit Bank igen kedvező kamatok mellett nyújt személyi kölcsönöket. A kínálatban három kölcsön szerepel:

  1. Fix Kamat személyi kölcsön,
  2. Felújítási személyi kölcsön és
  3. Green személyi kölcsön

A személyi kölcsönök mellé szintén elérhetők kamat- és díjkedvezmények.

Az UniCreditnél igen nagy összeg, akár 12 millió forint is igényelhető személyi kölcsön keretében. Ezt rajta kívül csak egy bank kínálja.

A Felújítási személyi kölcsön a korábbi otthonfelújítási támogatás mintájára kialakított felújításra fordítható személyi kölcsön. Ezt a konstrukciót legalább a gyermeket nevelő vagy váró családoknak kínálja a bank.

A Green személyi kölcsön keretében a bank kedvező kamatot kínál az otthonába napelem felszerelését tervező ügyfeleinek. A kölcsönhöz 180 nap lehívási határidő is tartozik.

Simondán Eszter
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő
Linkedin
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő

Bár közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, később a humán tárgyak felé fordultam. Szerettem az irodalmat, műveket elemezni, kritikákat írni. Angol szakon végeztem, a diplomamunkámat amerikai drámákból írtam. Az egyetem után egy nagy cégnél helyezkedtem el, ahol visszacsöppentem a pénzügyek világába. Annyira beszippantott, hogy visszaültem az iskolapadba, és közgazdász lettem. Az írás szeretetét és a banki világ iránti érdeklődésemet végül a gazdasági tartalmak írásában sikerült egyesítenem. Szívesen mélyedek el egy-egy témában, és mutatom meg az olvasónak, hogy pénzügyi témákról olvasni nemcsak hasznos vagy szükséges, de érdekes is lehet. Szabadidőmben szívesen olvasok és szeretem a reneszánsz táncokat.