Simondán Eszter
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő
Linkedin
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő

Bár közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, később a humán tárgyak felé fordultam. Szerettem az irodalmat, műveket elemezni, kritikákat írni. Angol szakon végeztem, a diplomamunkámat amerikai drámákból írtam. Az egyetem után egy nagy cégnél helyezkedtem el, ahol visszacsöppentem a pénzügyek világába. Annyira beszippantott, hogy visszaültem az iskolapadba, és közgazdász lettem. Az írás szeretetét és a banki világ iránti érdeklődésemet végül a gazdasági tartalmak írásában sikerült egyesítenem. Szívesen mélyedek el egy-egy témában, és mutatom meg az olvasónak, hogy pénzügyi témákról olvasni nemcsak hasznos vagy szükséges, de érdekes is lehet. Szabadidőmben szívesen olvasok és szeretem a reneszánsz táncokat.

Simondán Eszter útmutatói

A szerző eddig 78 útmutatót írt

 • Kádár kocka ami felújításra szorul

  Kádár kocka felújítása 2024: ilyen hiteleket igényelhetsz egyszerűen

  A szakemberek szerint 5-10 évente minden házon érdemes egy nagyobb felújítást elvégeztetni. Az 1990 előtt épült Kádár kockák mostanra elavultak, így rájuk fér a korszerűsítés. Ennek azonban komoly költsége van, és sokan nem is tudják kifizetni hitel vagy támogatás nélkül. Mutatjuk milyen hitelek elérhetők lakásfelújításra, és a közelgő Otthonfelújítási támogatásról is találsz információt.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Elektromos autó ajtajában van a slusszkulcs

  Elektromos autót szeretnél? Mutatunk pár kedvező kölcsönt!

  Az elektromos autók – összhangban az uniós eladásokkal – egyre népszerűbbek Magyarországon, nem véletlenül. Ha te is szeretnéd megvásárolni a sajátodat, akkor 2024 a te éved lehet.

  frissítve: 2024. április 1.
 • Egy házaspár beszélget

  Néhány kattintás, és évi 150 ezer forintot kaphatsz egészségügyi kiadásaidhoz!

  Szeretnél kockázatmentesen akár évi 150 ezer forintot kapni az egészségügyi kiadásaidhoz? Akkor csatlakozz az OTP Egészségpénztárhoz, mellyel 20%-os adó-visszatérítést igényelhetsz a befizetett összegeid után, egyenlegedet pedig sokrétűen felhasználhatod számos patikában, rendelőben, optikában, drogériában. Ismerd meg a részleteket!

  frissítve: 2024. április 30.
 • Az egészségpénztárakban lehetséges az elektronikus ügyintézés

  Egészségpénztár megtakarítás nélkül – kösd össze a bankkártyáddal

  Az egészségpénztár előnyeit egyre többen ismerik fel. Sokan azok közül, akik egyébként költenek az egészségükre, azért nem használják az egészségpénztárat, mert nem tudnak nagyobb megtakarítást képezni az egészségük érdekében. Számukra különösen előnyösek a modern, bankkártyával összeköthető egészségpénztári kártyák. Megmutatjuk hogyan működnek és hogy melyik pénztárnál van ilyen.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Ez a férfi örül, mert megkapta az igényelt hitelt

  Hiteligénylés vállalkozóként – mikor melyiket igényeljem?

  Ha magánjellegű céljaidat – például költözés, korszerűsítés, autóvásárlás, nagyobb családi esemény lebonyolítása – szeretnéd megvalósítani, akkor többféle lakossági hitel közül választhatsz még akkor is, ha saját vállalkozásodban dolgozol. A választékban nincs ugyan különbség, de mikor melyik hitel a megfelelő, és miben más ezeket vállalkozóként igényelni?

  frissítve: 2024. március 18.
 • Ez a nő azon tűnődik, vajon milyen előnyökkel és kockázatokkal járna, ha lakáshitelt venne fel

  A hitelfelvétel előnyei és kockázatai

  Sokakat tölt el aggodalommal, ha hitelt kell felvenniük. És bár az óvatosság indokolt, a hitelfelvétel remek lehetőséget biztosít arra, hogy segítsen az utadon, és ha okosan csinálod, gyarapodhatsz is általa.

  frissítve: 2024. március 18.
 • Ez a férfi minden igénylési feltételt teljesített, így megkapta a kölcsönt

  Hogyan készülj fel a hitelfelvételre 4 lépésben?

  A hitelfelvétel komoly elhatározás, ezért nemcsak a lehetőségeidet kell átgondolnod, de előre fel is kell rá készülnöd. Azt javasoljuk, hogy szánd rá az időt, ne kapkodj, hozz inkább átgondolt, tudatos döntést. Mutatjuk, mire érdemes figyelned.

  frissítve: 2024. március 18.
 • Ez a pár autóhitelből vásárolt új autót

  Autóvásárlás önerő nélkül 2024-ben

  Ha autót szeretnél vásárolni, és ehhez nincs elég saját megtakarításod, akkor több lehetőség közül is választhatsz. A legnépszerűbb finanszírozási lehetőségek a személyi kölcsön és az autólízing. Mindkettőnek megvan a maga előnye, de mi most a személyi kölcsön mellett tennénk le a voksunkat. Mutatjuk miért.

  frissítve: 2024. március 5.
 • Ha teljesíted a feltételeket, akár 10 százalék önerővel is vehetsz fel lakáshitelt

  Lakáshitel 10 százalék önerővel? Megmutatjuk hogyan lehetséges

  Ha a lakáscéljaid megvalósításához lakáshitelt kell felvenned, akkor könnyen lehet, hogy a legnagyobb dilemmát számodra is az jelenti, hogy összeszedd a szükséges önerőt. Ez több millió forintos összeg, ami keveseknek van a bankszámlájukon. 2024-től azonban már 10 százalék önerővel is lehetséges hitelt felvenni. De kinek áll nyitva a lehetőség, és mit is jelent ez? Görgess lejjebb, megmutatjuk.

  frissítve: 2024. május 9.
 • A jegybank határozza meg az alapkamatot és bocsát ki pénzt

  Jegybanki alapkamat - minden amit tudni akarsz róla 2024-ben

  Az utóbbi időben, egész pontosan mióta az infláció jelentős emelkedésnek indult, sokkal többen hallottunk az inflációról és a jegybanki alapkamatról is. A gazdaság szereplői feszülten várták, hogy az MNB (Magyar Nemzeti Bank) vajon mikor és mennyivel emeli, vagy épp csökkenti a jegybanki alapkamatot. Figyeltük az árakat és a hitelkamatokat is, de vajon mi köze van ezekhez az alapkamatnak? Ebben az útmutatóban elmagyarázzuk.

  frissítve: 2024. február 27.
 • K&H Bank

  A K&H Bank története a kétszintű bankrendszer kialakulásáig nyúlik vissza Magyarországon. Nem csak belföldön tölt be erős pozíciót, de minden országban, ahol jelen van, a legnagyobbak közé tartozik. 100 százalékos tulajdonosa a belga KBC Csoport, amely hazájában is a piacvezető intézmények között van. A bank nevéhez számos újítás kötődik, kiemelten figyelnek az ügyfeleik igényeire, és a megbízható, stabil működésre.

  frissítve: 2024. április 7.
 • Lakástakarékból újítja fel a család a lakását

  Lakástakarékpénztár felújításra - minden, amit tudni akarsz róla 2024-ben

  Számos lakáscélra használhatók a kamattámogatott lakáshitelek és támogatások, de a jelenleg elérhető konstrukciók egyike sem tartalmazza a felújítást. A lakástakarékpénztári megtakarítás azonban továbbra is felhasználható meglévő ingatlan felújítására. Mutatjuk hogyan.

  frissítve: 2024. február 15.
 • UniCredit Bank

  Az UniCredit Bank számos tulajdonosváltáson volt már túl, mire az olasz UniCredit megvásárolta. Rögtön előkelő pozíciót tudhatott magának a magyar bankpiacon, amelyen azóta javítani is tudott. Az UniCredit különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ügyfeleit magas színvonalon szolgálja ki, és hatékonyan oldja meg a problémáit. Az UniCredit Csoport szeret magára egyetlen csapatként tekinteni, és fontos számára, hogy az ügyfelei ugyanolyan bánásmódban részesüljenek bármelyik országban járva, ahol a bank jelen van.

  frissítve: 2024. április 7.
 • Gránit Bank

  A Gránit Bank története alig több, mint tíz évre nyúlik vissza. Mégis rendkívül innovatív magyar tulajdonú bankként működik, az elektronikus ügyintézésre fókuszálva. Fiókhálózata nincs, így azok fogják igazán szeretni, akik elsősorban online csatornákon keresztül intézik az ügyeiket, és nem igénylik a személyes ügyintézési lehetőséget.

  frissítve: 2024. április 7.
 • Fundamenta lakáskasszában takarékoskodni jó

  Fundamenta Lakáskassza 2024

  2018 előtt négy lakástakarékpénztár működött az országban. 2018-ban aztán megszűnt a lakáskassza szerződésekhez kapcsolódó állami támogatás, amely nélkül a lakáscélra gyűjtők már nem találták olyan vonzónak ezt a terméket. A Fundamentánál azonban továbbra is volt lehetőség új szerződések kötésére. Lássuk, hogy milyen konstrukciókat kínál a Fundamenta!

  frissítve: 2024. április 4.
 • Ennyi pénzt lehet összegyűjteni az Erste Lakástakarékban

  Erste Lakástakarék 2024

  Elmondjuk, hogy mit értdemes tudnod a lakástakarékokról és bemutatjuk az Erste ajánlatait is.

  frissítve: 2024. február 15.
 • Raiffeisen Bank

  Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy hogyan jött létre Magyarországon a Raiffeisen Bank, milyen régóta folytat itt tevékenységet, mivel foglalkozott kezdetben és merre fejlődött. Elmondjuk, hogy miben erős, milyen innovatív megoldásokat kínál, és milyen szolgáltatások érhetők el a kínálatában.

  frissítve: 2024. április 7.
 • OTP lakástakarékkal könnyebb a házvásárlás

  OTP Lakástakarék 2024

  Az OTP Lakástakarékpénztár egyike azon három lakáskasszának, ahol az otthonodra gyűjthetsz. A lakástakarékban gyűjtött összeget felhasználhatod többek között építésre, lakásvásárlásra vagy felújításra is. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogy milyen konstrukciók érhetők el az OTP-nél.

  frissítve: 2024. április 4.
 • OTP Bank

  Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogyan és mikor jött létre az OTP Bank, milyen helyet foglal el a magyarországi bankpiacon és milyen szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleinek. Elmondjuk, hogy miben jobb, mint a versenytársai és milyen egyedi megoldásokat kínál.

  frissítve: 2024. április 7.
 • Bankkártya egy nő kezében vásárlás után

  Hamarosan itt vannak az ünnepek, így segíthet az MBH Bank

  Az üzletekben már megjelentek a karácsonyi dekorációk, és a sokáig őszbe nyúló jó időnek is vége. Előkerülnek a sapkák, sálak, nyitnak a korcsolyapályák. Lassan valószínűleg te is átgondolod, hogy ki mit kapjon karácsonyra, hogyan és hol telnek majd az ünnepek. Ilyenkor általában megemelkednek a kiadások, de a hiteleket érdemes okosan tervezni. Mutatjuk, hogyan lehetnek segítségedre az MBH Bank személyi kölcsön konstrukciói.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Egy magyar bank és a hozzá tartozó ATM-ek

  Magyar bankok

  Itt találod a Magyarországon működő bankok listáját. Tájékozódhatsz a hitelintézetek legfontosabb adatairól, találsz információt a bankfiókok és ATM-ek számáról, a bank méretéről, tulajdonosi szerkezetéről és az elérhetőségeiről. A Részletek fülön a bankok tevékenységével is részletesen megismerkedhetsz.

  frissítve: 2024. április 21.
 • Erste Bank

  Erste

  Itt részletesen megismerkedhetsz az Erste Bank történetével, helyével és tevékenységével a magyar bankpiacon. Elmondjuk, hogy miben erős, és milyen szolgáltatásokat kínál neked.

  frissítve: 2024. április 7.
 • Család örül, hogy CSOK Plusszal lakást vesz

  CSOK Plusz 2024 - kalkulátor és igénylési feltételek

  2024. január 1-jétől elérhető a családok otthonteremtését támogató új hitelprogram, a CSOK Plusz. A kamattámogatott hitelt a korábbi CSOK támogatással szemben csak vállalt gyermekekre vehetitek igénybe, viszont nagyobb családok számára akár egészen magas hitelösszeg elérhető. Útmutatónkból részletesen tájékozódhattok a CSOK Plusz szabályairól és igénylési feltételeiről.

  frissítve: 2024. április 17.
 • Az eladó mutatja a térképmásolatot a házhoz

  Térképmásolat – ne feledkezz meg róla lakáshitel igénylésekor

  Nemcsak a piaci lakáshiteleknél fontos a térképmásolat, de kiemelt jelentősége van a támogatásoknál, így a falusi CSOK-nál és a lakáscélú támogatott hiteleknél is, így a CSOK hitelnél és a CSOK Plusznál. Mutatjuk, hogy mit tehetsz, hogy ne bukd el a támogatást, és felvehesd a hitelt, amire egyébként jogosult lennél.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Ez a pár örül a lakáshitellel vásárolt új lakásának

  450 000 forint jövedelemmel ezek a legjobb lakáshitel ajánlatok

  Lakáshitelt szeretnél felvenni, és ehhez havi 450 000 forint jövedelmet tudsz igazolni? Mutatjuk, hogy milyen hitelt kaphatsz ezért a bankoknál, és milyen kedvezményekre leszel jogosult. Segítünk meghatározni, hogy mennyi hitelt érdemes felvenned, és milyen futamidőre.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Magas jövedelemmel ennyi kölcsön is igényelhető

  600 000 forint jövedelemmel ezek a legjobb személyi kölcsön ajánlatok

  Magas jövedelemmel szeretnél személyi kölcsönt igényelni? Talán tudod, hogy így nagyobb esélyed lehet arra, hogy megkapd a kölcsönt, amit szeretnél, és több kamatkedvezményt is kaphatsz. Mutatjuk, hogy milyen futamidők mellett milyen kölcsönöket kínálnak a bankok, és mekkora lesz a havi törlesztőd.

  frissítve: 2024. április 20.
 • A férfi személyi kölcsönt vett fel, és végre elkezdte a felújítást

  7 dolog, amit tudnod kell, mielőtt felújításra igényelsz személyi kölcsönt

  A felújítás egy tipikus lakáscél, és erre a bankok lakáshitelt is kínálnak. Miért akarnál akkor felújításra személyi kölcsönt felvenni, ráadásul sokkal drágábban? Pedig nagyon is meglehet a helye a kölcsönnek felújításkor. Mutatjuk, mit érdemes átgondolnod, mielőtt igényelnéd.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Nagy összegű személyi kölcsönt vett fel ez a lány

  5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt nagy összegű személyi kölcsönt igényelsz

  A személyi kölcsönöknél az igényelhető összeg felső határa elméletileg 10 millió forintnál van, de a legtöbb bank 7-8 millió forintnál magasabb kölcsönt sokáig nem adott. Ez mostanra változott, és van ahol már 12 millió forintot is igényelhetsz. Ekkora összegnél pár dolgot érdemes megfontolnod, ebben segítünk most.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Akár ennyi gyorskölcsönt is igényelhetünk

  6 dolog, amit tudnod kell, mielőtt gyorskölcsönt igényelsz

  A több mint egy éve tartó nehéz gazdasági helyzetben nem csoda, ha a te pénztárcád is kiürül minden hónap végére. Megoldás lehet ilyenkor a gyorskölcsön? Mutatjuk mit kell tudnod róla, mielőtt igényelnéd.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Egy férfi a kamatplafonos hitellel vásárolt új lakást

  Minden, amit tudni akarsz a kamatplafonról

  2023. október 9-től kezdve igényelhetők azok a lakáshitelek, amelyek megfelelnek a Gazdaságfejlesztési Minisztérium által kért kamatcsökkentés feltételeinek. A kormány arra kérte a bankokat, hogy kínáljanak az ügyfeleiknek olyan lakáshitelt, amelyek a THM-je nem magasabb 8,5 százaléknál. 2024-től pedig tovább csökkentek a kamatok, a maximális THM 7,3 százalék lesz. Mit jelent ez, és jól jársz-e vele?

  frissítve: 2024. március 6.
 • OTP és CIB Bank logó

  Az OTP vagy a CIB Bank személyi kölcsöne a jobb?

  A személyi kölcsön két különböző banknál olyan, mint a krumpli és a burgonya. Ugyanaz – gondolhatnád. Pedig minden bank személyi kölcsöne kicsit más. Van, ahol a kamatok jobbak, van, ahol az ügyintézés gördülékenyebb és van, ahol megfelelsz az igénylési feltételeknek, míg máshol nem. Összehasonlítottuk a CIB Bank és az OTP Bank személyi kölcsöneit, nézd meg, melyik való inkább neked.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Babaváró szerződéskötés után érkezett kisbaba eszik

  8 dolog, amit tudnod kell, mielőtt Babaváró hitelt igényelsz

  Ti is szeretnétek 2024-ben babaváró hitelt igényelni? Idén még van rá mód, hogy mentesüljetek az életkori szigorítás alól, ráadásul van olyan bank, amelyik 180 000 forint jóváírást is ad. Elmondjuk, mit kell tudnod igénylés előtt és az aktuális banki ajánlatokat is megmutatjuk.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Egy új lakás kulcsát fogja a tulajdonos a kezében

  8 dolog, amit tudnod kell, mielőtt lakáshitelt igényelsz

  Talán vettél már fel kisebb hiteleket, például áruhitelt vagy személyi kölcsönt, de a lakáshitel igénylés ezekhez képest bonyolultabb és hosszadalmasabb folyamat. Mutatjuk, hogy mit kell tudnod, és mire figyelj.

  frissítve: 2024. február 22.
 • Asszisztens időpontot foglal egy betegnek

  Már nincs pénzünk magánorvosra, de az egészségpénztár nem engedi el a kezünket

  A KSH adatai alapján a bruttó átlagkereset 15,2 százalékkal volt magasabb 2023 júliusában, mint egy évvel korábban. Ez akár jó hír is lehetne, de ezzel együtt az infláció továbbra is 16 százalék felett van. Hiába keresünk tehát többet, a pénzünk egyre fogy. Az áremelés a magánorvosi szolgáltatásokat sem kímélte, így egyre többen halasztják későbbre a tervezett vizsgálatokat. Mentőövet az egészségpénztáraknál elérhető, mindössze pár száz forintos egészségbiztosítás dobhat.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Fiatal házaspár az új lakásukban

  9 dolog, amit tudnod kell CSOK Plusz igénylés előtt

  A támogatott hitelek igénylése kemény diónak tűnhet, de ne aggódj, csak első látásra olyan bonyolult. Itt több mindenre kell figyelned, és több dokumentumra lesz szükséged, mint egy átlagos hiteligénylésnél, ezért adunk néhány tippet, ami megkönnyíti a dolgod.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Boldog férfi akinek jóváhagyták a személyi hitel igénylését

  350 000 forint jövedelemmel ezek a legjobb személyi kölcsönök

  Autót vennél, a lakásodat újítanád fel vagy egész másra kell a pénz? A személyi kölcsön igénylés gyors és egyszerű, de nem könnyű megtalálni a legjobb ajánlatot. Megmutatjuk, hogy mekkora hitelösszeget igényelhetsz, és hogy mik az igénylési feltételek. A kalkulátorban azt is kiszámolhatod, hogy mi a maximum hitelösszeg, amit 350 000 forintos jövedelemmel igényelhetsz.

  frissítve: 2024. április 21.
 • Kisbaba színes takaróban

  Babaváró kölcsön: érdemes várni még vele?

  Tavaly év vége óta nem tért magához a Babaváró kölcsön. A visszaesés okát csak találgatni lehet, pedig a támogatott hitellel még mindig jobban járhat egy családot tervező házaspár, mint bármilyen más konstrukcióval. A nemrégiben bejelentett változások pedig arra intik őket, hogy ne halogassák sokáig az igénylést.

  frissítve: 2024. április 4.
 • OTP és Kh bank logó

  Az OTP vagy a K&H személyi kölcsöne a jobb?

  Mindig kemény dió választani olyan dolgok között, amelyek között látszólag alig van különbség. Egy kicsit spoilerezek: mi sem fogunk győztest hirdetni. Méghozzá azért nem, mert ami az egyik embernek a legjobb, az a másiknak egyáltalán nem jó, sőt, neked sem minden élethelyzetben egy adott kölcsön a legmegfelelőbb. Helyette mutatunk néhány szempontot, ami alapján magabiztosan dönthetsz és utána a kalkulátorunkban láthatod a bankok ajánlatait is.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Férfi húszezreseket tart a kezében

  250 000 forint jövedelemmel ezek a legjobb személyi kölcsönök

  Személyi kölcsönre van szükséged, és ehhez 250 000 forint havi nettó jövedelmet tudsz igazolni? Megmutatjuk, hogy ekkora fizetéssel mennyi pénzt kaphatsz és hogy az egyes bankoknak milyen feltételei vannak.

  frissítve: 2024. február 15.
 • 5 millió forint készpénz tízezresekben

  Te mit vennél 5 millió forint személyi kölcsönből? Íme a bankok ajánlatai

  5 millió forint olyan összeg, ahol nem is annyira egyértelmű, hogy milyen kölcsönt vegyél fel rá. Ez az a határ, ahol már a jelzáloghitelt is érdemes lehet megfontolni, de a személyi kölcsönt is épp ilyen összegekre találták ki. Ebben az útmutatóban azt mutatjuk meg, hogy milyen törlesztőt kell fizetned, ha a személyi kölcsönt választod, és hogy mi mindentől függ a törlesztő nagysága.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Egyetemista vásárol a bankkártyája és a mobilja segítségével

  Elindult a verseny az iskolakezdésért – a nyertesek az egészségpénztári tagok lehetnek

  Lassan itt az augusztus, és bár a diákok még javában élvezik a nyári szünetet, hamarosan újra az iskolapadban ülnek majd, és a szülők feje már most fájhat az előttük álló tanszervásárlás miatt. Az egyetemekre bejutott hallgatók pedig megünnepelhették, hogy felvették őket, most azonban kezdődhet az albérletkeresés. Kicsi vagy nagy a gyerek, az iskolakezdés jelentős anyagi terhet jelent a családoknak, de jobban jár, aki idén sem feledkezik meg az egészségpénztárról.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Mosolygó banki ügyfélszolgálaton dolgozó hitelügyintéző

  2 millió forint személyi kölcsönt szeretnél? Íme a bankok ajánlatai

  Szükséged lenne 2 millió forintra, de vajon mi ehhez a legmegfelelőbb kölcsön? Egyáltalán milyen feltételeket kell teljesíteni, és mekkora jövedelem szükséges hozzá? Útmutatónkból megtudhatod, milyen kedvezményeket kaphatsz, milyen költségekre számíthatsz és egyáltalán hogyan tudsz személyi kölcsönt igényelni. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. április 30.
 • 2 társasház sok lakással és erkéllyel

  Türelmi idős lakáshitel - minden amit tudnod kell róla 2024-ben

  Olyan gazdasági környezetben, amikor magasak a hitelkamatok, drágák a lakások és a megélhetés is egyre több pénzbe kerül, érthető, hogy kevesebbet költünk, kevesebb lakáshitelt veszünk fel, és igyekszünk spórolni. De mi a helyzet, ha nem tudod halasztani a lakásvásárlást? Valóban megoldást jelenthetnek a türelmi idős lakáshitelek? Útmutatónkból megtudhatod.

  frissítve: 2024. április 15.
 • Nő a folyószámlahitel egyenlegét nézi a mobiltelefonján

  Folyószámlahitel 2024 - ezt érdemes róla tudnod

  Mit teszel, ha szükséged van némi plusz pénzre a fizetéseden felül? Személyi kölcsönt veszel fel? Esetleg folyószámlahitelt igényelsz a bankodnál? Vagy kérsz egy hitelkártyát? Az eredmény ugyanaz: meglesz a szükséges összeg, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen áron. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, mire jó a folyószámlahitel, és mikor érdemes ezt választanod.

  frissítve: 2024. január 1.
 • Szabad felhasználású hitel segítségével megvásárolható autó

  Szabad felhasználású hitelek 2024

  frissítve: 2024. május 23.
 • Mosolygó könyvelő aki az szja-visszatérítés ügyintézésben tud segíteni

  Szja-kedvezmény és szja visszatérítés - mit kell tudnod róla 2024-ben?

  Személyi jövedelemadót minden magánszemély fizet, aki dolgozik. Viszont több szja-kedvezmény és szja visszatérítési lehetőség is van, amelyek révén vagy sokkal kevesebbet kell adóznod, vagy komolyabb összeget is visszaigényelhetsz a már befizetett adódból. A kedvezményeket például az életkorodra való tekintettel, vagy a gyermekeidre vonatkozóan is kaphatod, az szja visszatérítések viszont különböző öngondoskodási, megtakarítási formák után járnak. Mutatjuk mikor mennyi adókönnyítést kaphatsz, és hogyan tudod őket érvényesíteni.

  frissítve: 2024. február 6.
 • Lakástakarék segítségével vásárolt családi ház bejárati ajtajában van a kulcs

  Lakástakarék – minden, amit tudni akarsz róla 2024-ben

  Sokáig úgy tűnt, a lakástakarékpénztár egy kihalóban lévő állatfajta, amelynek már alig maradt élő példánya az országban. Most mégis újjáéledni látszik a termék, mert a lakástakarékpénztárak új konstrukciókkal rukkoltak elő, méghozzá magasabb hozamokkal, amelyek újra vonzók lehetnek a lakásvásárlóknak. Most előkapjuk a nagyítónkat, hogy közelebbről is megvizsgáljuk a lakástakarékokat. Útmutatónk végére eldöntheted, hogy érdemes-e lakástakarékba (vagy ahogy sokan ismerik lakáskasszába, LTP-be) tenni a pénzed, vagy jobb helyen lenne máshol.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Pocakos kismama

  Születési támogatás – ne hagyd ki, ha gyermeked születik!

  Akár van már egészségpénztári számlád, akár most készülsz nyitni, mindenképpen tudnod kell, hogy gyermekek születésével kapcsolatban több szolgáltatást is ki tudsz használni, és mindegyikkel jól járhatsz. Ebben az útmutatóban a születési támogatás egészségpénztári szolgáltatással foglalkozunk bővebben, de ahhoz is nyújtunk segítséget, hogy minél több lehetőséggel élni tudj. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. április 30.
 • A jelzáloghitel elengedés erre az ingatanra is kérhető

  Jelzáloghitel-elengedés - minden, amit tudni akarsz róla 2024-ben

  Ha a családtámogatási programra gondolsz, akkor valószínűleg nem jut azonnal eszedbe a jelzáloghitel-elengedés. Ez nem meglepő, mert nem olyan gyakran emlegetett támogatásról van szó, mint a CSOK Plusz vagy a Babaváró hitel, pedig több millió forintot is nyerhetsz vele. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy jogosult vagy-e a támogatásra, és hogyan veheted igénybe.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Házaspár akik munkáltatói kölcsönt kaptak

  Munkáltatói kölcsön – minden, amit tudni akarsz róla 2024-ben

  Ha hitelre van szükséged, valószínűleg először te is a bankok ajánlatait kezded el böngészni. Ezzel nincs is semmi gond, de jó, ha tudod, hogy akár a munkáltatódtól is kaphatsz lakáscélú kölcsönt. Ez a munkáltatói vagy munkavállalói hitel, és ha a te munkahelyeden is van, akkor nagyon jól járhatsz vele. Ebben az útmutatóban megtudhatod, milyen kölcsönöket igényelhetsz a munkaadódtól és milyen feltételekkel igényelhetsz hitelt.

  frissítve: 2024. február 1.
 • Első házasok adókedvezményről beszélgetnek kávézás közben

  Első házasok adókedvezménye – minden ami elérhető 2024-ben

  Bizonyára te is tudod, hogy a családtámogatásnak több formája is elérhető Magyarországon. Ezért friss házasként, amikor a közös életeteket kezditek, több lehetőség is nyitva áll előttetek. Ebben az útmutatóban bemutatjuk, mi mindent vehetsz igénybe. Nagyjából időrendi sorrendben fogunk haladni.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Friss házaspár akik örülnek, hogy az első házasok kedvezményével pénzt kapnak

  Első házasok kedvezménye - minden, amit tudni akarsz róla 2024-ben

  A házasságkötés minden családban nagy esemény, a magánéletedet illetően a felnőtt életed első nagy lépése. A házastársaddal immár hivatalosan is külön család vagytok. Ha túl vagy az esküvőszervezés izgalmán, és kipihented a lakodalom fáradalmait, akkor érdemes egy kicsit a háztartásotokra is gondolni. Akár friss házasok vagytok, akár bejegyzett élettársi kapcsolatot létesítettetek, ne hagyjátok ki az első házasok kedvezményét.

  frissítve: 2024. január 9.
 • Tetőtér beépítés zajlik ezen a félkész házon a létrán álló mesterrel

  Tetőtér-beépítés és emelet-ráépítés - így lehet olcsóbb

  Úgy érzed, hogy kinőttétek az otthonotokat? A jelenlegi gazdasági körülmények között nem biztos, hogy a lakásvásárlás az első gondolatod. A tetőtér-beépítés vagy az emelet-ráépítés viszont jó módszer lehet arra, hogy megnöveljétek az élettereteket. De kinek éri meg és milyen támogatásokat vehettek igénybe hozzá? Megmutatjuk.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Magánkórházban született kisbaba

  Így lesz olcsóbb a magánkórházi szülés egészségpénztárból

  Magyarországon évek óta egyre több gyermek születik magánkórházban. Budapesten különösen nagyot nőtt a magánintézményben szülők száma, de a fővároson kívül is megfigyelhető a növekedés. A tendencia annak ellenére folyamatos, hogy a magánban történő szülés ára közben nagyot emelkedett. Ebben a helyzetben még fontosabb, hogy spórolni tudj a kiadásokon. Az egészségpénztár erre remek lehetőséget kínál. Az adó-visszatérítésen keresztül több, mint 100 000 forintot megtakaríthatsz, és az egészségpénztár kifejezetten a gyermekszületéshez kapcsolódóan is kínál szolgáltatást, amely akár a család többi tagjára is kiterjeszthető. Útmutatónkban megmutatjuk, hogyan segít a pénztár, ha bővül a család.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Házaspár a Vitamin Egészségpénztár képviselőjével tárgyal

  Vitamin Egészségpénztár - ezért válaszd őket

  Egyre gyakrabban jársz magánrendelésekre és érzed, hogy hosszú távon milyen megterhelő lehet ez anyagilag? Zavar, hogy egy téli megfázást sem tudsz megúszni a patikában tízezer forint alatt? Az egészségpénztárral mindez olcsóbb lehet, de ezen felül más szolgáltatásokat is igénybe vehetsz rajta keresztül. Segít, ha gyermeked születik, kezdődik a tanév vagy lakáshitelt törlesztesz. Mutatjuk, hogyan működik a Vitamin Egészségpénztár, és miért jársz jól vele.

  frissítve: 2024. január 3.
 • Életút Egészségpénztár számlára vesz pelenkát férfi

  Életút Egészségpénztár - Mikor válaszd őket?

  Szeretnéd kihasználni az egészségpénztár által igénybe vehető 150 000 forintos adókedvezményt és ehhez alacsony költségek mellett működő egészségpénztárat keresel? Független egészségpénztárhoz szeretnél csatlakozni, ahol nem keresnek meg más ajánlatokkal? Az Életút szolgáltatásai segíthetnek neked. Mutatjuk, hogyan használhatod ki a pénztár adta lehetőségeket!

  frissítve: 2024. január 3.
 • Ház aminek a lakáshitelét egészségpénztárból törlesztik

  Így törleszd a lakáshiteled egy részét egészségpénztárból!

  Lakáshiteled van, vagy épp készülsz felvenni? Ha nézegeted az ingatlanpiacot és a bankok hitelkínálatát, akkor bizonyára tudod, hogy magas lakásárakkal és egyre növekvő kamatokkal kell szembenézned. Jó hír viszont, hogy az egészségpénztárral némileg csökkentheted a terheidet. Mutatjuk, hogyan!

  frissítve: 2024. március 23.
 • Menedzserszűrés után a beteg kezet fog az orvossal

  Menedzserszűrésre mennél? Mutatjuk, hogy lehet sokkal olcsóbb!

  Ma már nagyítóval is nehezen találunk olyan embert, aki nincs kitéve a stressz negatív hatásainak. Ezek már rövid távon is megkeseríthetik az életünket, hosszú távon pedig jelentős egészségügyi kockázatot jelentenek. Hogyan védekezhetsz a stressz egészségkárosító hatásai ellen? A minket ért stressz mennyisége nem mindig csökkenthető, de a nagyobb egészségügyi kockázatot rendszeres és komplex szűrővizsgálatokkal lehet csökkenteni. A menedzserszűrés ma már nem csak a felsővezetők számára elérhető, de az áruk elég borsos. Megmutatjuk, hogyan tudsz a listaárnál sokkal olcsóbban elmenni menedzserszűrésre és még adó-visszaigénylést is kapni utána. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2023. június 4.
 • Kórház ahova közösségi egészségbiztosítással mehetsz

  Meglepően jó egészségbiztosításokat köthetsz havi pár száz forintért

  A Covid-járvány kezdete óta többen járnak magánorvoshoz mint előtte, és az új egészségpénztári tagok száma is jelentősen nőtt. Az öngondoskodás bármelyik fajtáját is választod, pénzbe kerül, bár koránt sem annyiba, mintha mindent zsebből fizetnél. Az viszont nem mindegy, hogy mennyibe, és ezért milyen szolgáltatást kapsz. Több egészségpénztár kínál közösségi szolgáltatáson alapuló egészségbiztosítást nagyon alacsony havi díj mellett. De vajon mit tudhat egy biztosítás pár száz forintért? Megmutatjuk!

  frissítve: 2024. január 3.
 • MBH Egészségpénztáron keresztüli orvosi kezelés

  MBH Gondoskodás Egészségpénztár - Ezért válaszd őket!

  Az állami egészségügyi rendszer leterheltsége és a hosszú várakozási listák többeket arra ösztönöznek, hogy akár kisebb dolgokkal is magánorvoshoz forduljanak. Ha te is ide tartozol, akkor valószínűleg azt is észrevetted, hogy ezek a kezelések sokba kerülnek, és közben a gyógyszerek ára is emelkedik. Az egészségpénztárban gyűjtött pénzedből mindezt fizetheted, de ennél jóval többet is. Elszámolhatod a gyerekek beiskolázásának költségeit, fizetheted innen a lakáshitel-törlesztőd egy részét vagy kiegészítheted az állami ellátásodat, amíg kisgyermekeddel otthon vagy. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, milyen előnyökkel jár, ha az MBH Gondoskodás Egészségpénztár tagja vagy.

  frissítve: 2024. január 3.
 • Iskolakezdési támogatást igénylő család gyerekekkel

  Iskolakezdés egészségpénztárral – Így lehet olcsóbb

  Nyár vége felé a gyerekek még gondtalanul élvezik a szünidőt, egyetlen gondolatot sem vesztegetve a közelgő óvodára, iskolára vagy új szemeszterre. A szüleik már aggódva figyelik a naptárat, tudva, hogy hamarosan itt az idő, amikor hosszú listával a kezükben bevetik magukat a füzetek, könyvek és más tanszerek közé. Az évkezdés sok szülő számára komoly anyagi megterhelést jelent. Ilyenkor érdemes keresni azokat a lehetőségeket, amelyekkel olcsóbb lehet az évkezdés. Ebben az útmutatóban egy ilyet mutatunk be, az egészségpénztárak nevelési év kezdési és tanévkezdési támogatás szolgáltatását.

  frissítve: 2024. január 3.
 • Férfi örül, mert Allianz Egészségpénztári számlát nyitott

  Allianz Egészségpénztár - ezért válaszd őket

  Nem bízol az állami orvosi ellátásban, vagy elriasztanak a hosszú várólisták? Drágának találod a gyógyszereket? Talán már hallottál róla, hogy ezeket az egészségpénztárban gyűjtött pénzedből is fizetheted, de az egészségpénztár nem csak erre jó. Megmutatjuk, hogyan csökkentheted vele a lakáshiteled, vagy számolhatod el a gyermeked beiskolázási költségeit, vagy vehetsz fel pénzt, ha gyermeked születik. Itt elolvashatod, miért jó, ha az Allianz Egészségpénztár tagja vagy.

  frissítve: 2024. január 3.
 • Generali egészségpénztár tagokat mutató bábúk

  Generali Egészségpénztár - ezért érdemes őket választani

  Ha magánrendelésre mennél, drágább beavatkozásra készülsz, vagy sokallod a gyógyszertári kiadásaidat, esetleg gyermeket tervezel vagy lakáshiteled van, akkor az egészségpénztárral csak nyerhetsz. Azon túl, hogy spórolhatsz az egészségügyi kiadásaidon, a pénztári befizetések után járó adó-visszatérítés révén akár 150 000 forintot is visszakaphatsz a személyi jövedelemadódból évente. A Generali Egészségpénztár egészségpénztári és önsegélyező szolgáltatásokat is kínál. Megmutatjuk, hogyan nyithatsz náluk számlát, hogyan és mire költhetsz, és miért jó őket választani.

  frissítve: 2024. május 15.
 • Izys egészségpénztárból kifizethető orvosi kezelés

  IZYS Egészségpénztár - Így hozd ki belőle a legtöbbet!

  Szeretnél gondoskodni az egészségedről, és az állami rendszer helyett inkább magánrendelésre mennél? Szerinted is drágák a gyógyszerek és a fogorvosok? Lakáshiteled van és jó lenne, ha 1-2 havi törlesztőrészletet az állam fizetne helyetted? Esetleg szeretnél egy komplett menedzserszűrést? Az IZYS egészségpénztár még ennél is több mindenre kínál megoldást, legyen az az egészséged, egy egészségbiztosítás vagy lakáshitel-törlesztés. Megmutatjuk mennyi mindenre használhatod, és azt is hogy hogyan igényelhetsz vele vissza évente 150 000 forintot az adódból. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. április 2.
 • Előzetes hitelbírálat: így lesz biztonságosabb a hitelfelvétel

  Lakást szeretnél venni, amihez hitelre van szükséged, de nem tudod mekkora összeget kaphatsz és milyen feltételek mellett? Félsz, hogy a hitel kamata emelkedik mire szerződést kötnél a bankkal? Vagy attól tartasz, hogy a kinézett lakást elviszi előled egy készpénzes vevő? Van megoldás! Tudtad, hogy a bankoktól előzetes hitelbírálatot kérhetsz, amivel ezt kivédheted? Megmutatjuk mit kell róla tudnod, és milyen előnyökkel jár számodra az előzetes hitelbírálat.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Az értékbecslés elkezdéséhez szükséges lakáskulcsot nyújtja egy lány

  Értékbecslés: ezeket kell tudnod róla lakáshitel igénylésnél 2024-ben

  Ha hitelből vennél lakást, vagy más célra igényelnél jelzáloghitelt, akkor a hitelfelvételnek mindig része az ingaltan értékbecslés. Enélkül nincs hitel. Az értékbecslést sok tévhit övezi, ami miatt sokan tartanak tőle. Útmutatónk végigvisz az értékbecslés folyamatán és elmondjuk azt is, hogy mire számíts. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. május 6.
 • Házaspár bankfiókban tárgyal a hiteligénylés menetéről

  A hiteligénylés 5+1 lépése, avagy így vedd meg a kinézett lakást hitelből

  Megtaláltad a tökéletes lakást, és nem maradt más hátra, mint a hitelfelvétel? De hogyan zajlik a folyamat? Ebből az útmutatóból megtudhatod, mire számíthatsz: végigviszünk a hiteligénylés lépésein az igényléstől a törlesztésig. Kezdjünk is neki!

  frissítve: 2024. február 22.
 • Lakáshitel önerő nélkül nehezen megy az ilyen tervrajzon létező ingatlanokra

  Lakáshitel önerő nélkül - lehetséges, mutatjuk hogyan

  Lakást szeretnél vásárolni, de nem tudod hogyan teremtsd elő az ehhez szükséges önerőt? Egyáltalán, miért kell a lakáshitelhez önerő, és a vételár mekkora rész legyen? Talán te is azt gondolod, hogy a lakáshitel önerő nélkül nem fog menni, mert a bankok egyre szigorúbbak. Szerencsére többféle megoldás is van. Összegyűjtöttük ezeket és lépésről lépésre elmagyarázzuk mindegyiket. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. május 6.
 • Az egészségpénztár segítségével pénzt lehet megtakarítani az orvosi kiadásokon is

  Egészségpénztár kalkulátor 2024

  Az egészségpénztár nemcsak arra jó, hogy legyen megtakarításod a későbbi egészségügyi kiadásaidra, hanem pénzügyi előnyökkel is járhat. A befizetéseid után ugyanis adó-visszatérítés jár a befizetett személyi jövedelemadódból. Ennek a mértéke 20 százalék, legfeljebb évi 150 000 forint lehet. Hogyan juthatsz hozzá, és milyen más kedvezményeket kaphatsz? Nem bonyolult az ügyintézés? És egyáltalán, hogyan válaszd ki, hogy melyik pénztárba lépj be? Segítünk.

  frissítve: 2024. április 2.
 • Férfi házakat néz és a lakáshitel önerő összegén gondolkodik ami kell majd a vásárláshoz

  Lakáshitel önerő: mennyi kell és hogyan teremtsem elő?

  A lakáshiteleknek – és minden jelzáloghitelnek – sarkalatos pontja az önerő. Ez a hitelfelvétel mumusa, az az adott esetben több millió forint, amit neked kell beletenned a hiteledbe. Miért van erre szükség egyáltalán? Honnan teremtsd elő? Mi lehet önerő és mi nem? Segítünk, hogy megvehesd a kinézett lakást és a lakáshitel önerő ne okozzon gondot.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Családapa mutatja kislányának az állami támogatásból épült házat

  Állami támogatás összefoglaló - elérhető támogatások 2024-ben

  Valószínűleg te is hallottál már a CSOK különböző változatairól, de családok, illetve a gyermeket tervező párok számára nem csak lakáscélra elérhetők támogatások és támogatott hitelek. Van néhány olyan támogatás, amelyet nem, vagy nem kizárólag lakáscélra használhatsz. Sőt, van néhány olyan kedvezmény is, amely gyermekektől függetlenül igényelhető. Ezek nem kapnak akkora figyelmet, mint a nagy lakáscélú támogatások, hisz általában kisebb összegűek. Sok kicsi viszont itt is sokra megy, és ha valamire jogosult vagy, nem érdemes az államnál hagynod. Ebben az útmutatóban ezeket a támogatási formákat mutatjuk be részletesen.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Hitelfedezeti mutatót tartalmazó dokumentumot ír alá a lakáshitel igénylő

  Hitelfedezeti mutató: Ilyen ingatlanodnak kell lennie 2024-ben, ha lakáshitelt szeretnél

  Lakáshitel felvételnél az ingatlanfedezet értékének 80 százalékánál magasabb összeget a bank nem adhat neked hitelként és a havi törlesztőrészlet nem lehet magasabb, mint jövedelmed bizonyos része. Miért vannak ezek a szabályok? Milyen egyéb feltételeknek kell megfelelnie az ingatlannak ahhoz, hogy fedezetként használhasd? Bemutatjuk, hogy miért kell odafigyelned a hitelfedezeti mutatóra.

  frissítve: 2024. február 22.
 • Otthonteremtési támogatások segítségével vásárolta ezt a házat a család

  Otthonteremtési támogatás összefoglaló - elérhető támogatások 2024-ben

  Ha lakást vagy házat szeretnél építeni vagy venni, felújítást tervezel vagy bővítenél, akkor érdemes megnézned, hogy van-e olyan otthonteremtési támogatás, amire jogosultak lehettek. A kormány jelenleg több támogatással is segíti a családok lakáshoz jutását. 2024-től jelentős változások történtek, ezért érdemes megnéznetek, hogy jogosultak vagytok-e valamelyik kedvezményre. Összeszedtük neked a legfontosabb támogatásokat, és azok feltételeit.

  frissítve: 2024. május 28.
 • Áruhitelből megvásárolható elektronikai termékek

  Minden, amit a 0%-os áruhitelről tudni akartál, és az üzletekben nem mondják el

  Ha vásárolni szeretnél egy nagyobb értékű árut, és már eldöntötted, hogy hitelből fogod megvenni, felmerül a kérdés, hogy milyen hitelt válassz hozzá. Az áruhitel ma már gyakorlatilag minden áruházban könnyen és gyorsan hozzáférhető. A nagyobb boltok szerződést kötnek egy vagy több pénzintézettel, és az általuk kínált áruhitelek közül választhatsz. A hitelfelvételt az áruházi hitelügyintézőn keresztül helyben el lehet intézni. Mindössze egy munkáltatói igazolás és személyes okmányok szükségesek hozzá, és a hitelbírálat is gyorsan megvan. De vajon tényleg ezzel jársz a legjobban?

  frissítve: 2024. április 30.
 • Ideges férfi aki most kérdezte le a khr státuszát és aktív státusszal van fent

  KHR lista és lekérdezés – minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  A KHR, azaz Központi Hitelinformációs Rendszer egy olyan adatbázis, amely nyilvántartja a bankok és más hitelezéssel foglalkozó pénzügyi intézmények ügyfeleinek hitelfelvétellel kapcsolatos adatait. Negatív státusszal olyan ügyfelek adatai szerepelnek benne, akik korábban már rossz adósok voltak, azaz késedelmesen fizették a hitelük törlesztőrészleteit, vagy csalást követtek el. Ha ezen szerepelsz, az megnehezítheti, vagy akár lehetetlenné is teheti, hogy később hitelt kapj. De a KHR nem csak a rosszul fizető adósok nyilvántartására szolgál. Van egy pozitív listája is, amely azokat a szerződőket tartja nyilván, akik pontosan törlesztenek. Ha a pozitív listán szerepelsz, az előnyt jelenthet neked egy következő hitel igénylésénél. Útmutatónkból megtudhatod, hogyan működik a negatív és pozitív KHR lista, hogyan kerülsz fel rá, hogyan kérheted le, hogy rajta vagy-e és egyáltalán jó-e az neked, ha szerepelsz rajta.

  frissítve: 2024. március 8.
 • Pénzügyi tanácsadóval beszélget egy házaspár hitelekről

  Mikor melyik hitel a legjobb választás számomra? Segítünk dönteni

  Szeretnél valamit vásárolni, de nincs rá elegendő pénzed? Nem tudod, hogy személyi kölcsön, autóhitel, hitelkártya vagy lakáshitel az, ami erre a legjobb? A hitelfelvétel az egyik legfontosabb pénzügyi döntés az életünkben, melynek hatásai hosszú évekre elkísérhetnek bennünket törlesztőrészletek és egyéb költségek formájában. Számít, hogy mire szeretnéd fordítani a felvett összeget, illetve, hogy egyszerre van szükséged nagyobb összegre, vagy kisebb részletekben kellene, hogy a pénz elérhető legyen. A bankoknak számos ajánlata van, melyek útvesztőjében könnyű eltévedni, ezért fontos lehet alaposan megismerned ezeket, és átgondolni a céljaidat, lehetőségeidet.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Hiteligénylők tárgyalnak bankfiókban arról, hogy mennyi hitel fér bele a jövedelmükbe

  Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) - erre figyelj, hogy annyi hitelt kaphass, amennyit szeretnél

  Talán te is olyan típus vagy, aki hitelfelvétel előtt alaposan körüljárja a témát, és szeret biztosra menni. Vagy már egyeztettél a banki ügyintézővel, és most derült ki, hogy a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató miatt nem kaphatsz annyi hitelt, amennyire szükséged van? Adunk pár tanácsot, hogy el tudd intézni, hogy megkaphasd az igényelt hitelösszeget. Azt is megmutatjuk, hogy milyen jövedelmeket és hiteleket kell számításba venni a JTM kiszámolásánál.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Bevásárlóközpontban hömpölyögnek a vásárlók

  Érdemes áruhitellel vásárolnom, vagy jobban járok a személyi kölcsönnel?

  Előfordulhat, hogy olyan terméket szeretnél megvenni, ami túl drága ahhoz, hogy beleférjen az aktuális havi költségvetésedbe. Ilyenkor kerülhet képbe az áruhitel vagy a személyi kölcsön. Áruhitelt szinte minden nagyobb bevásárlóközpontban, műszaki üzletben, bútorboltban vagy lakberendezési boltban fel tudsz venni, sok helyen akár azonnal. A hitelhez jutás gyors és egyszerű, de vajon megéri ezt választanod? Ebben az útmutatóban azt járjuk körül, hogy mikor célszerű a vásárláshoz áruhitelt felvenned, és mikor személyi kölcsönt.

  frissítve: 2024. április 30.