Szakértői útmutatók a stresszmentes döntésekhez

Olvasd el szakértőink tanácsait fontos pénzügyi kérdésekről, hogy magabiztosan dönthess!

Útmutató
 • Az otthonfelújítási támogatásból nyílászárócsere is támogatható
  Hírek

  Így módosulnak az új otthonfelújítási támogatás feltételei

  Az Energiaügyi Minisztérium közleményében 2024. június 17-e délutánra ígérte a régen várt új Otthonfelújítási program részletes igénylési feltételeinek megjelenését. A program több ponton változott, amely az igénylőknek kedvez majd.

  frissítve: 2024. június 17.
 • Labdarúgás kapura
  Hírek

  A bankok is drukkolnak a labdarúgó válogatott sikeréért

  Nagyon megdobná a magyar labdarúgó válogatott németországi sikere az áruhitelezést – épp ezért a kereskedők és a bankok is szurkolnak azért, hogy a magyar válogatott kiköszörülje a svájci bicska okozta csorbát Németország ellen – vélekedik Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője a sorsdöntő mérkőzés előtt.

  frissítve: 2024. június 17.
 • Prémium bankkártyák vannak egy laptopon
  Hírek

  Egy presztízs bankkártyával kinyílik a világ

  Egyre több izgalmas szolgáltatást nyújtanak idehaza is a presztízs bankkártyák, főleg mióta közel 10 éve megjelent a Gránit Platinum Mastercard bankkártya. Ezek közelebb hozzák a kiemelt banki szolgáltatásokat a mindennapi pénzügyekhez, méghozzá egyre elérhetőbb áron.

  frissítve: 2024. június 14.
 • Zöld hitelből ilyen ház is megvásárolható
  Hírek

  Nagyon beindultak a zöld lakáshitelek

  Átlépte a 200 milliárd forintot a zöld lakáshitel állomány. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint akár 2 millió forint is spórolható a fenntarthatóságot preferáló banki zöld hitel kamatkedvezménnyel. A bankok konstrukcióival kiegészíthető a júliusban induló otthonfelújítási program is.

  frissítve: 2024. június 14.
 • Gránit Bank mobilbalkalmazását mutatja egy pár
  Hírek

  Bejött az ügyfeleknek a Gránit Bank díjnyertes 30 perces online babaváró hiteligénylési folyamata

  A babaváró hitelezés terén 2024-ben tovább nőtt a Gránit Bank piaci részesedése. A kihelyezett hitelek összege ötször akkora mértékben nőtt, mint a piaci állomány. A piaci térnyerésben jelentős szerepe van annak, hogy a Gránit Bank az év végi csúcs előtt élesítette a továbbfejlesztett, end-to-end digitális babaváró hiteligénylési folyamatát. A népszerű hitelt így még élményszerűbben és gördülékenyebben, akár 30 perc alatt lehet igényelni, amivel idén az ügyfelek több mint 92 százaléka élt.

  frissítve: 2024. június 13.
 • A Lightyear befektetéseket kínál külföldön magyar ügyfeleknek
  Fintechek

  Lightyear befektetés: TBSZ-t is nyithatsz külföldön

  A Lightyear egy fintech befektetési platform, mely magyar nyelven, forint számlával is várja a magyar ügyfeleket, európai uniós szabályozással. Sokféle befektetés áll rendelkezésedre, melyet a weben vagy mobilalkalmazással érhetsz el. Nagyon kedvezők a költségek a magyar értékpapírszámlákhoz képest, és a Lightyearnél akár TBSZ-ed is lehet. Ebben az útmutatóban minden fontos információt összeszedtünk neked a Lightyearről.

  frissítve: 2024. június 11.
 • 18 év alatt a diákszámlához is tartozhat bankkártya
  Bankszámla

  Bankkártya gyerekeknek - Ilyen bankkártyák elérhetők 18 év alatt

  Már az általános iskolai kor kezdetétől igényelhető bankkártya a gyerkekeknek, de a számlanyitáshoz jelen kell lennie a szülőnek is, hiszen jogilag csak nagykorú személy nyithat számlát. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy milyen választék áll ma rendelkezésedre, ha bankkártyát szeretnél a gyermekednek.

  frissítve: 2024. június 9.
 • Az egészségpénztári akciók az egészségünket is szolgálják
  Egészségpénztár

  Akciókkal tarolnak az egészségpénztárak

  Bankszámlát vagy lakáshitelt már el sem tudunk képzelni jóváírási vagy egyéb akciók nélkül, és ehhez az akciózási lendülethez felzárkózni látszanak az egészségpénztárak. A legnagyobb pénztárak gyakorlatilag folyton kedveskednek valamilyen kedvezménnyel új és leendő tagjaik számára, és Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint ezt jól is teszik.

  frissítve: 2024. június 9.
 • Diáklány szemüvegben és az iskolai cuccaival
  Bankszámla

  Ezért fontos a gyermeknek a diákszámla

  Már gyermekkorban is érdemes bankszámlát nyitni, mert sok mindenben képes segíteni a gyermekeknek is a mindennapokban. A pénzügyi tudatosság és a pénz kezelésének fejlesztése, önfejlesztése kulcsfontosságú lesz majd később a gyermekek felnőtt élete során. Egy diákszámla ráadásul még olcsó is, ami segít könnyebben begyakorolni a felnőtt korban amúgy is elkövetkező napi pénzügyeket.

  frissítve: 2024. június 7.
 • Házaspár egy új lakásban növényekkel
  Hírek

  Kell az ügyfél a bankoknak – tovább tart a lakáshitelek kamatversenye

  Folyósított összegben már csúcsközelben van a lakáshitelezés, a szerződések számában viszont még komoly az elmaradásunk. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint épp ezért zajlik továbbra is komoly kamatverseny a bankok között az ügyfelekért.

  frissítve: 2024. június 7.
 • A kedvezményes devizaváltással sokat spórolhatsz
  Bankszámla

  Devizaváltás olcsóbban - így spórolhatsz rajta 2024-ben

  A devizaváltás kérdésköre a nyaralásokon szokott elsősorban előkerülni. Pedig hasznos lehet akkor is, ha rendszeresen vásárolsz külföldi webáruházakban vagy akkor is, ha devizában szeretnél takarékoskodni. Azt mi sem tudjuk megmondani neked, hogy mikor tudsz a legkedvezőbben devizát váltani, de azt igen, hogy pillanatnyilag hogyan tudsz a legjobb feltételekkel devizához jutni. Olvasd el ezt az útmutatót, és kezdj el sokat spórolni a devizaváltáson!

  frissítve: 2024. június 9.
 • Arany hitelkártyával vásárol mobilon egy férj
  Hírek

  Soha még nem volt ekkora a hitelkártya-tartozás

  Soha még ilyen magas nem volt az egy hitelkártyára jutó adósság: egy-egy kártyaadós átlagosan 142 ezer forinttal tartozik a bankjának, a teljes tartozás 12 éves csúcson van - számolta ki a BiztosDöntés.hu. Gergely Péter szerint a kamatok szépen csökkennek, az átlaghitel kamatától 20 százalékra van az uzsoraplafon, de azért igazán az jár jól a hitelplasztikok használatával, aki időben visszafizeti havi költéseit és kihasználja a banki jóváírásokat.

  frissítve: 2024. június 5.