Szakértői útmutatók a stresszmentes döntésekhez

Olvasd el szakértőink tanácsait fontos pénzügyi kérdésekről, hogy magabiztosan dönthess!

Útmutató
 • Ez a pár autóhitelből vásárolt új autót
  Személyi kölcsön

  Autóvásárlás önerő nélkül 2024-ben

  Ha autót szeretnél vásárolni, és ehhez nincs elég saját megtakarításod, akkor több lehetőség közül is válaszhatsz. A legnépszerűbb finanszírozási lehetőségek a személyi kölcsön és az autólízing. Mindkettőnek megvan a maga előnye, de mi most a személyi kölcsön mellett tennénk le a voksunkat. Mutatjuk miért.

  frissítve: 2024. március 4.
 • Férfi laptopon összehasonlítja a biztosítások árait
  Mindennapi pénzügyek

  Lakásbiztosítási kampány: az első napokban három biztosító vitte az új biztosítások több mint felét

  A lakásbiztosítási kampány első három napjának adatai szerint viszonylag koncentrált a verseny az új lakásbiztosítási szerződésekért: az Insura.hu biztosításközvetítő adatai szerint a KÖBE, az Alfa és a Generali biztosítóknál kötötték az összes új szerződés 52 százalékát. Az eddig megrendelt szerződések átlagdíja 35 400 forint volt, ami 27 százalékkal alacsonyabb, mint tavaly közvetített szerződések 48 700 forintos átlagos éves díja.

  frissítve: 2024. március 4.
 • A kötelező biztosítás fizeti az általad okozott kárt
  Mindennapi pénzügyek

  Kötelező biztosítás - minden amit tudni akarsz róla 2024-ben

  A kötelező biztosítást mindenkinek fizetnie kell, akinek a forgalomba állásra alkalmas gépjárműje van. A rendőrség a közúti ellenőrzéskor ezt is ellenőrizheti és megbüntethet, ha nincs érvényes köteleződ. Lássuk, melyek a legfontosabb ismeretek a kötelező biztosítás kiválasztásához!

  frissítve: 2024. március 3.
 • Nagyon sokféle biztosítást köthetsz
  Biztosítás alapfogalmak

  Biztosítás 2024 - Tudj meg mindent róla!

  Ma már szinte mindenre köthetsz biztosítást, de az élet fő kockázati területeire mindenképpen. Így többek közt az egészségeddel, a nyugdíjaddal, az autóddal, a lakásoddal, a hiteleddel vagy épp a remélhetőleg soha be nem következő munkanélküliségeddel kapcsolatban. Az alábbiakban eligazítunk a legfontosabb ismeretekkel kapcsolatban, tarts velünk!

  frissítve: 2024. március 3.
 • Online biztosítási összehasonlító portált néz egy lány laptopról
  Biztosítás alapfogalmak

  Ezek a biztosítók adják a legkedvezőbb díjakat a lakásbiztosítási kampány elején

  Kis túlzással akár óránként is változhatnak a márciusi lakásbiztosítási kampányban a biztosítók díjai – véli Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a kampány indulásakor (és február végén már látható változások alapján) nagybiztosító is van a legalacsonyabb díjat kínáló társaságok között.

  frissítve: 2024. március 1.
 • Ez a férfi már biztonságban autózhat, mert kötött cascót
  Gépjárműbiztosítás

  Casco kalkulátor és részletes tudnivalók - érdemes megkötni?

  A casco biztosítás sokkal többet segíthet neked, mint a kötelező biztosítás, melyet arra találtak ki, hogy a másik autósnak segítsen, akinek kárt okoztál. Ennyiből kedvezőtlen, hogy célszerű mindkét biztosítást fizetned, de így lehetsz csak teljes biztonságban. A casco kalkulátor segítségével viszont megkeresheted a legkedvezőbb opciót. Olvasd el az útmutatónkat arról, hogy mire figyelj a casco biztosítással kapcsolatban!

  frissítve: 2024. február 29.
 • Díjkalkuláció és lakásbiztosítási ajánlat néhány kattintással a Gránit eBank applikációban
  Bankszámla

  Díjkalkuláció és lakásbiztosítási ajánlat néhány kattintással a Gránit eBank applikációban

  A Gránit Bank eBank applikációjába épített lakásbiztosítás-kalkulátorral percek alatt lehet kedvezményes lakásbiztosítási ajánlatot kalkulálni, majd az ajánlatot azonnal be is lehet küldeni a Gránit Biztosítónak. Az ügyfél ezt követően a szerződéskötéshez, illetve a meglévő lakásbiztosítás felmondásához szükséges összes dokumentumot, beleértve a lakásbiztosítási kötvényt is, e-mailben megkapja, így ki sem kell mozdulnia otthonról egy új lakásbiztosítás kötéséhez vagy a meglévő lecseréléséhez. A díjszámítás és az ajánlat beküldése online, a bank weboldalán is elvégezhető a Gránit Biztosító Házmester lakásbiztosítására. Az app-on belüli és az online kalkulációval megállapított díj is 15 százalékos kedvezményt tartalmaz a Biztosító alapdíjához képest. Az app-ba épített lakásbiztosítás-kalkulátor egyszerűsíti a tájékozódást és megkönnyíti az új lakásbiztosítás megkötését azok számára, akik idén márciusban - élve az új szabályozás adta lehetőséggel - költségmentesen felmondanák, és egy kedvezőbb díjazásúra cserélnék lakásbiztosításukat.

  frissítve: 2024. február 29.
 • Az UniCredit kiemelkedően teljesített a Euromoney kereskedelemfinanszírozási felmérésén – a régióban és Magyarországon is
  Bankszámla

  Az UniCredit kiemelkedően teljesített a Euromoney kereskedelemfinanszírozási felmérésén – a régióban és Magyarországon is

  A Euromoney 2024-es kereskedelemfinanszírozási felmérésében, a piaci szereplők szavazatai alapján az UniCredit lett az első számú választás a kereskedelemfinanszírozás terén Olaszországban, a Közép- és Kelet-Európa régióban és egyénileg kilenc országban – így Magyarországon is.

  frissítve: 2024. február 28.
 • Lakásbiztosítási szerződés aláírása családi házra
  Lakásbiztosítás

  Lakásbiztosítás 2024: ezért köss a saját ingatlanodra

  A lakásbiztosítás egy elengedhetetlen kelléke a lakásodnak, hiszen sehogyan sem tudod egyedül, fizikailag megvédeni a lakásodat egy olyan kártól, amely aztán felemésztheti a megtakarításaidat részben, vagy akár egészben is, sőt még adósságba is verhet. Ez ellen segít egy kedvező otthonbiztosítás, melynek havi díja eléggé alacsony, így nem fogja nagyon megterhelni a pénztárcádat. Lássuk, mire érdemes figyelni a lakásbiztosítás kiválasztásával kapcsolatban!

  frissítve: 2024. február 28.
 • OTp Egészségpénztár bankkártya
  Egészségpénztár

  Pszichológushoz jársz? Így kaphatsz hozzá 150 ezer Ft támogatást!

  Egészségpénztári tagként nem csupán a gyógyszereidhez és az orvosi kiadásaidhoz kaphatsz jelentős támogatást. Hanem a pszichológiai, pszichiátriai kiadásokra vagy a pszichoterápiára is több forrásod lehet pénztártagként. Ismerd meg, hogyan juthatsz akár közel 150 ezer forinthoz pusztán némi odafigyeléssel, és az OTP Egészségpénztárral.

  frissítve: 2024. február 28.
 • Átvert befektető néz ki az ablakon szomorúan
  Megtakarítás

  Így viszik el a pénzed a csaló befektetések, ha nem figyelsz!

  Ma adsz nekem 100 ezret, én a jövő héten visszaadok neked 200 ezret! Ismerős? Valószínűleg igen, hiszen a befektetési csalások sajnálatosan gyakori jelenségek a pénzügyi világban. Pedig nem olyan nehéz felismerni ezeket önmagában a magas hozamról. Ebben az útmutatóban megismerkedhetsz a legfontosabb ilyen csalásokkal, melyek mellé megtörtént eseteket is hozunk.

  frissítve: 2024. február 27.
 • Kisgyerekek lábai a szülők kezében
  Babaváró hitel

  Baba-boom még nem, de Babaváró-boom lesz 2024-ben

  Nagyot ment az életkori szigorítás miatt előrehozott igénylések száma a Babaváró 2023-as piacán. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint ugyanakkor 2024 eleje 3 okból is egész biztosan a legnépszerűbb családtámogatási termékről fog szólni.

  frissítve: 2024. február 29.