Szakértői útmutatók lakás eladás előtt állóknak

Összegyűjtöttük neked a tudásanyagot a sikeres és stresszmentes lakáseladáshoz.

 • Egy ingatlanos bemutat egy házat érdeklődőknek

  Lakáseladáskor milyen típusú megbízást kössek az ingatlanközvetítővel?

  A lakáseladás sosem könnyű, hiszen egyedül és tapasztalat nélkül nehéz megtalálni azt a vevőt, aki hajlandó jó áron megvásárolni az ingatlant. Rengeteg papírmunka jár az adás-vétellel. Ki kell találni a lakás kínálati árát és könnyen lehet, hogy fogalmad sincs, hogy mennyit engedj belőle, ha az érdeklődők nagyon alkudoznak. Ingatlanügynökséghez is fordulhatsz segítségért, ám nem mindegy, hogy milyen szerződést kötsz velük. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mire érdemes figyelni a megbízáskor, akkor ez az útmutató jó kiindulópont lehet számodra.

 • Eladó ház egy kézben

  Ezért ne árazd túl az ingatlanod eladáskor

  Szeretnéd egyedül eladni a lakásod? Hiába hirdeted a házat az ingatlanos oldalakon, alig akad érdeklődő? Könnyen előfordulhat, hogy túláraztad az otthonod. Csak hasraütés-szerűen állapítottad meg az árát, és nem vetetted össze az ingatlant más, hasonló paraméterű lakásokkal? Ha a válasz erre is igen, akkor még valószínűbb, hogy túl magas áron kínálod a lakásodat. Megmutatjuk, hogy milyen problémákat okozhat a túlárazás és a gyors eladást segítő tippeket is összegyűjtöttünk.

 • Férfi dobozokkal költözik

  Így lehet olcsóbb a költözés

  Egy ingatlan megvásárlása vagy a bérleti díj már önmagában is nagy kiadás. Érthető tehát, hogy nem szeretnél sok pénzt áldozni még a beköltözésre is. Ha érdekel, hogy hogyan tudnál minél kevesebb pénzből költözni, arra ebben az útmutatóban kipróbált taktikákat találhatsz.

 • A költözés ilyen dobozokkal a legegyszerűbb

  Költözés: ezeket a hibákat követik el a legtöbben

  A költözést már csak a filmek alapján sem úgy képzeli el a legtöbb ember, mint kellemes vasárnap délutáni programot. A kavarodás, az idegeskedés és a váratlan események sora sokszor nem is áll messze a valóságtól. Bemutatjuk a leggyakrabban elkövetett hibákat, és útmutatónk segítségével gördülékenyebben vezényelheted majd le a költözést.

 • Eladó családi ház mellette a kulcs

  Lakáseladásnál hogyan válasszak vevőt?

  Elméletben mindenki tudja, hogy nem rögtön érkezik meg az ingatlan valódi vevője. A gyakorlatban azonban hajlamossá válhatsz arra, hogy rögtön az első érdeklődőt komolyan vedd és biztos legyél az eladás sikerében. Sajnos azonban nem mindenki akar vásárolni, sok a nézelődő vagy a komolytalan lakásturista. Ha szeretnéd egy korrekt vevőnek eladni a lakásodat és megkímélni magad a kellemetlen csalódásoktól, akkor segítünk.

 • Ingatlanhirdetésben lévő étkező

  Megmutatjuk, milyen egy jó ingatlanhirdetés

  Egy jól összerakott ingatlanhirdetés az eladás első pontja, ezt rontják el a legtöbben. Mindössze pár másodperced van, hogy megragadd az érdeklődők figyelmét. Ha továbbgörgetnek, akkor nem a te lakásodat fogják megnézni. Olyan gyakorlatias tanácsokat szedtünk össze, amiket ha betartasz, akkor sokkal többen fogják elolvasni a hirdetésedet. Így több érdeklődő is lesz a lakásodra és te tudsz majd válogatni közülük.

 • Lakásbemutató előtti szobafestés

  Lakáseladáskor így mutasd meg a lakásod, hogy megvegyék

  Ha úgy döntöttél, hogy eladod a lakásodat, megírtad a hirdetést és már vannak érdeklődők is, akkor itt az ideje, hogy elkezdj a lakásbemutatásra koncentrálni. Az első benyomás a hirdetésed volt, itt az ideje, hogy személyesen is jó benyomást tegyél. Ha mindent jól előkészítesz, akkor sokkal nagyobb esélyed van rá, hogy a te lakásodba szeressenek bele. Így gyorsabban is el tudod adni és kevesebbet kell az irányárból engedned. Hasznos tanácsokkal segítünk, hogy minél többet ki tudj hozni a lakás bemutatásából.

 • Családi ház szép kerttel

  Ezért nem ér annyit az ingatlanod, amennyit gondolsz

  Mi jut eszedbe elsőként, ha a lakásodra gondolsz? Hogy milyen jó az elosztása és milyen fényes a nappalid? Talán ezek is idővel, de nem elsősorban. Valószínűleg arra a sok élményre gondolsz, ami a lakáshoz kapcsolódik és arra a sok munkára, amíg elérted, hogy belakd. Vagyis azokra, amik hozzád kötődnek, amitől otthonnak érzed a lakásodat. De ezek mennyire befolyásolják a lakás értékét? Útmutatónk végére tisztábban fogod látni a helyzeted, és segítünk abban is, hogy lakáseladásnál hogyan tudsz több pénzt kérni ingatlanodért.

 • Profi fényképezőgép ingatlanfotózáshoz

  Ingatlanfotózás - gyakorlatias tippek, hogy neked legyenek a legjobb fényképeid

  Az ingatlaneladás nem egyszerű feladat, főleg, ha piaci áron felüli árat szeretnél kapni a lakásodért. Az ember legtöbbször azt se tudja, hol kezdje, mire figyeljen, mely részletek fontosak. Egy jó ingatlanhirdetésnek fontos része a megfelelő fényképek készítése is, ezzel kapcsolatban pedig rengeteg kérdése merül fel. Milyen megvilágításban csináljam, mi legyen a képen, mégis hányat töltsek fel és pontosan miről? Mindebben segítségedre lesznek az alább összegyűjtött tanácsok.

 • Gazdát cserél az ingatlan

  Minden, amit tudnod kell, hogy felkészülten és jó áron eladhasd az ingatlanodat

  Az ingatlaneladás talán az egyik legnagyobb, legfontosabb pénzügyi döntés az életedben. Nemcsak anyagi, de érzelmi hatása is van rád és meglehetősen stresszes feladat. Nem kell felkészületlenül belevágnod. Segítünk, hogy ne kövesd el a leggyakoribb hibákat, és hogy sokkal gyorsabban és magasabb áron el tudd adni az ingatlanodat.