Szakártői útmutatók lakás kiadáshoz és bérléshez

Segítünk, hogy megtaláld kinek érdemes kiadni a lakásodat és hogyan válassz jó albérletet.

 • Kiadó lakásnak az ajtaja rajzzal

  Vegyek vagy béreljek ingatlant? Bemutatjuk mindkettő előnyeit és hátrányait

  Habár sokak célja a saját lakás, de nem biztos, hogy mindig ez a legjobb választás. A döntésben szerepet játszik az, hogy mennyi ideig tervezel ott lakni, mennyit tudsz most erre szánni és még sok más szempont. Segítünk ezek átgondolásában, hogy jó döntést tudj hozni. Kitérünk arra is, hogy bérlésnél hogyan állapodj meg a főbérlővel.

 • Férfi mosolyog aki ki akarja adni a lakását

  Lakáskiadás: Hogyan adjam ki hosszú távra a lakásom?

  A köztudatban az ingatlankiadás képe úgy él, mint a legjobb módja a passzív bevételnek. Persze ebből gyakran kimarad a kiadással járó felelősség és teendők. Ha gondolkoztál már lakáskiadáson, de nem tudod, hogy mi ennek a legjobb módja, és kíváncsi vagy rá, hogy milyen költségeket jelent számodra a kiadás, akkor jó helyen vagy. Bemutatjuk, hogyan válaszd ki a legjobb albérlőt és azt is, hogy mik a leggyakoribb hibák, amikkel sokat bukhatsz.

 • Egy nő a költözés utáni dolgokat intézi laptopról

  Költözés: ezekről gondoskodj miután beköltöztél az új lakásodba

  Már évek óta gyűjtögetsz álmaid lakására, ami most végre a tiéd? El sem hiszed, hogy sikerült beköltöznöd? A lakásválasztás, a költözés és a berendezkedés izgalma sokszor válik felejthetetlen emlékké. Mi az, amire érdemes figyelni ebben az időszakban? Mindenki szeretne jól indítani egy új helyen, és sokan szoronganak a költözéssel járó ismeretlentől. Gyorsabban hozzászokhatsz az új lakáshoz, és könnyebben veszed majd az akadályokat egy kis felkészüléssel. Útmutatónkban számos tanácsot gyűjtöttünk össze.

 • Férfi dobozokkal költözik

  Így lehet olcsóbb a költözés

  Egy ingatlan megvásárlása vagy a bérleti díj már önmagában is nagy kiadás. Érthető tehát, hogy nem szeretnél sok pénzt áldozni még a beköltözésre is. Ha érdekel, hogy hogyan tudnál minél kevesebb pénzből költözni, arra ebben az útmutatóban kipróbált taktikákat találhatsz.

 • A költözés ilyen dobozokkal a legegyszerűbb

  Költözés: ezeket a hibákat követik el a legtöbben

  A költözést már csak a filmek alapján sem úgy képzeli el a legtöbb ember, mint kellemes vasárnap délutáni programot. A kavarodás, az idegeskedés és a váratlan események sora sokszor nem is áll messze a valóságtól. Bemutatjuk a leggyakrabban elkövetett hibákat, és útmutatónk segítségével gördülékenyebben vezényelheted majd le a költözést.

 • Profi fényképezőgép ingatlanfotózáshoz

  Ingatlanfotózás - gyakorlatias tippek, hogy neked legyenek a legjobb fényképeid

  Az ingatlaneladás nem egyszerű feladat, főleg, ha piaci áron felüli árat szeretnél kapni a lakásodért. Az ember legtöbbször azt se tudja, hol kezdje, mire figyeljen, mely részletek fontosak. Egy jó ingatlanhirdetésnek fontos része a megfelelő fényképek készítése is, ezzel kapcsolatban pedig rengeteg kérdése merül fel. Milyen megvilágításban csináljam, mi legyen a képen, mégis hányat töltsek fel és pontosan miről? Mindebben segítségedre lesznek az alább összegyűjtött tanácsok.

 • Eladás előtt home stagingel berendezett nappali

  Home Staging - így készítsd fel a lakásodat eladás előtt

  Manapság egyre többet lehet hallani itthon is a home staging kifejezést, de sokan nem tudják pontosan, mit is takar ez az elnevezés. Leginkább úgy fordíthatnánk magyarra, hogy a lakás felkészítése az eladásra. Célja pedig, hogy gyorsabban és jobb áron el tudd adni az ingatlanodat. Ha bérlőknek szeretnéd kiadni a lakást, akkor is ugyanúgy segíteni fog. Ezeket követve biztosan ki fogsz tűnni az ingatlanos oldalakon a sok hasonló hirdetés között. Vágjunk is bele.

 • Bérelt lakás ajtaja

  40+ hasznos tanács, ha lakást akarsz bérelni 2022-ben

  Az ingatlanvásárlás manapság egyre nehezebb a dráguló árak miatt, ám ezzel párhuzamosan a lakásbérlés népszerűsége megugrott. A bérlésnek is megvannak a maga buktatói, és mielőtt kiválasztod, hol és milyen lakás mellett döntesz, érdemes minél több szempontot figyelembe venned. Íme 40+ hasznos tanács, hogy a lehető legjobb döntést hozd meg.