Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

Gergely Péter útmutatói

A szerző eddig 267 útmutatót írt

 • Bankkártyát tart a férfi a kezében miközben a laptopról vásárol

  Egyre többet költünk ott, ahol bankkártyával fizethetünk

  Egy-egy kereskedőnél átlagosan napi 450 ezer forintot fizetünk bankkártyával, és már csak az elfogadó kereskedők harmada az, ahol azért küzdenek, hogy napi átlagban legalább 1000 forintos plasztik forgalmat fel tudjanak mutatni. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint bár a forgalom koncentrálódik, a legnagyobb kereskedők átlagos napi forgalma 14 százalékot esett az elmúlt 2 évben.

  frissítve: 2024. május 29.
 • Banki ügyfél elaludt a banki kamatok nézegetése közben

  Már nem elég egy beetető ajánlat a legjobb betéti kamathoz

  Van még kétszámjegyű betéti ajánlat a magyar bankpiacon – kár, hogy már nemcsak, hogy beetető ajánlatról van szó, hanem az is, hogy a feltételeinek az emberek elenyésző része tud megfelelni – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. Ugyanakkor van bank, ahol még emeltek is a betéti ajánlaton.

  frissítve: 2024. május 26.
 • Egyetemista malacperselyt és diplomát tart a kezében

  Így csökkentheted egyetemista/főiskolás gyermeked tandíját

  Jól jönne évente 40 000 forint támogatás gyermeked felsőoktatási kiadásaihoz, például a tandíjhoz vagy akár az albérlethez, kollégiumhoz? Az OTP Egészségpénztári számla ebben is segít!

  frissítve: 2024. május 23.
 • Bőröndöket húz két túrista a repülőtéren

  Már nem kell a valutaváltókat megrohanni pénzváltásért

  Érdemes kihasználni az erős forintot a nyaralást tervezőknek – a nyári hónapokban rendre gyengülni szokott a magyar fizetőeszköz – figyelmeztet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu szakértője szerint érdemes kihasználni azt, hogy a bankok a Revolut támadására válaszul ma már kedvezményes díj mellett váltanak forintot.

  frissítve: 2024. május 21.
 • Építkezésen a kivitelező megmutatja az építtetőknek a munkát

  Semmi nem ment meg minket: egyre több pénzzel tartozunk majd a bankoknak

  Újabb csúcsra jutott a lakosság fennálló lakáshitel-állománya és az állomány bővülése is. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a következő hónapokban az alacsony kamatozás mellett elérhető akár 50 millió forintos CSOK Plusz által hajtott hitelkereslet-bővülés, valamint az ingatlanárakban prognosztizálható emelkedés felgyorsíthatja a hitelállomány bővülését.

  frissítve: 2024. május 19.
 • Stabilitás, biztonság és most garantált jóváírás az új ügyfeleknek az OTP Nyugdíjpénztárnál!

  Az OTP Nyugdíjpénztár Magyarország piacvezető önkéntes nyugdíjpénztára: jelenleg 266 ezer tagja van és összesen 436 milliárd forintnyi vagyont kezel.

  frissítve: 2024. május 26.
 • Banki ügyfél csodálkozva nézi a mobilján a magas banki díjakat

  Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

  frissítve: 2024. május 16.
 • Minden ötödik számla a Gránit Banknál nyílt 2023-ban

  A Gránit Bank 2023-ban több, mint 1.200 milliárd forint mérlegfőösszeggel, egyedileg 19 milliárd forintos, konszolidált szinten 21,6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta az évet, ezzel pedig ma már a nyolcadik legnagyobb univerzális bank. A bank tulajdonosai az adózott eredményt teljes egészében visszaforgatták, amelynek következtében a Bank saját tőkéje konszolidált szinten megközelíti a 80 milliárd forintot. A közgyűlés megerősítette a bank igazgatósági és a felügyelő bizottsági tagjainak mandátumát is, azaz a bank vezető testületei változatlan összetételben dolgoznak tovább, ami az MNB hozzájárulását követően válik hatályossá. A Bank az elmúlt év során is számos piacvezető innovációt vezetett be, többek között a Fair Payt, amely az öt másodpercen belül megvalósított fizetési kérelmen alapul, illetve a piaci középárfolyamon történő devizaváltást, az azonnali devizaszámla-nyitással, devizakártya igényléssel egybekötve, illetve az öt percen belül megvalósuló szelfis számlanyitást.

  frissítve: 2024. május 14.
 • 30 éves állapotos anyag a kisfiával aki Babavárót igényelt

  Babaváró: ketyeg az óra az átmeneti időszaknál, meg is ugrott a szerződések száma

  Közel másfélszeresére nőtt az első negyedévben a babaváró kölcsön új szerződéseinek száma, amit az általános hitelpiaci fellendülés mellett az is magyarázhat, hogy az év végével lejár a 30 év feletti igénylőknek fenntartott átmeneti időszak. A megemelt maximális hitelösszeg adta lehetőséget pedig láthatóan kihasználják az adósok.

  frissítve: 2024. május 10.
 • Tízezres köteg

  Bitang drága ez a hitel, mégis viszik mint a cukrot – vajon melyik az?

  Dörzsölhetik a markukat a bankok: bár csak minimális mértékben csökkentették az elmúlt év során a személyi hitelek kamatait, tavaszra történelmi rekordra futott az ügyfelek által igényelt kölcsönösszeg. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakártője szerint így nincs érdemi nyomás a bankokon vonzó kamatajánlatokra – de azért találni pénztárcabarát kondíciókat is.

  frissítve: 2024. május 9.
 • Csok pluszból vásárolt lakásban pakolja ki a dobozokat ez a boldog házaspár

  Itt a CSOK Plusz újabb hatása: már tizenötmilliót igényel egy átlagos lakáshiteles

  Óriási ugrást hozott az első negyedév a lakáshitelek átlagos összegénél: a jegybanki adatok szerint már 15 millió forint felett jár a piac, ami jóval több mint a másfélszerese az egy évvel korábbi értéknek. Viszont a lakáshitelek iránti kereslet még messze jár a csúcstól: a március végéig megkötött, 17,4 ezer szerződés egyáltalán nem számít kiugrónak az előző évek adataival összevetve.

  frissítve: 2024. május 10.
 • Kitart a minőségi növekedés az UniCreditnél

  Rendkívül erős alapokkal indította az évet az UniCredit. A 6,3 milliárd eurós nettó bevétel (+7% yoy) mellett a bankcsoport 2,6 milliárd euró adózott eredményt (+24% yoy) ért el az év első negyedében. A költség/bevétel arány is tovább javult: a 36,2%-os érték rendkívül alacsonynak számít a bankszektorban.

  frissítve: 2024. május 7.
 • Egy üveg pénz mellett áll egy bábú háttérben egy házzal

  Hihetetlen, de igaz: nem kínált hiteltípus tarol a lakáshitel piacon!

  Miközben a bankok zöme nem is kínál változó kamatozású lakáshitelt, 2024. márciusában minden 5. szerződés és 10-ből 3 forint hitel ilyen konstrukcióban került az ügyfelekhez. Az ellentmondás feloldását Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a rendkívül jól induló CSOK Pluszban kell keresni.

  frissítve: 2024. május 5.
 • Ideges férfi nem tudta az átutalási limitet beállítani a bankjánál

  Ezekkel az átutalási korlátozásokkal futnak a csalók után a hazai bankok

  Drámai mértékben megnövekedett az átutalásos csalások mértéke, amelyben az ügyfelet megtévesztve vonják be a visszaélésbe, így sokszor saját maga utalja el a lopott pénzt a bűnözőknek. A bankok legkésőbb szeptember 1-jén vezetik be a csalások visszaszorítására szolgáló átutalási limiteket, de néhány bank már előbb is lépett. Mivel az ügyfelek sokszor nem ismerik fel ezeket a visszaéléseket, a csalások megelőzésében most minden perc számít.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Internetes vásárlás bankkártya adatok megadásával

  Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

  A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

  frissítve: 2024. április 29.
 • Fogászati kezelésen van egy beteg

  Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

  Fogászati ellátásra szinte mindenkinek szüksége van. Sokan magánfogászati rendelőt választanak, ami jelentős kiadással jár. Azonban szerencsére van egy megoldás, ami 150 ezer Ft pluszt adhat az egészségügyi „kasszádhoz”, ráadásul a családtagjaidnak is segíthetsz vele.

  frissítve: 2024. április 25.
 • Boldog házaspár akik örülnek a kamatcsökkentésnek

  Nem érdemes tovább várni a lakáshitel-igényléssel

  Bár a jegybanki alapkamat újra csökkent, nem éri meg tovább várni annak, aki lakáshitel-felvételben gondolkodik, a mostani kamatszinteknél alacsonyabb kamatok nem várhatóak az év hátralévő részében – véli Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. április 27.
 • MasterCard touch card

  Az UniCredit a látássérült ügyfelei igényeihez alakított Mastercard Touch Card™ kártyára vált

  A Mastercarddal való partnerség részeként az UniCredit minden – betéti, hitel- és prepaid – kártyáját Mastercard Touch Card™ kártyára cseréli, amely megkönnyíti a bankolást a vakok és gyengénlátók számára.

  frissítve: 2024. május 2.
 • Házaspár kifesti az új lakása falát

  Szabolcsban lakásra, máshol nagyobb nappalira elég az átlagbérre felvett lakáshitel

  A bérek növekedése, a hitelkamatok csökkenése és az ingatlanárak növekedésének megtorpanása miatt 30 százalékkal több négyzetméter finanszírozható a helyi átlagbérre felvett hitelből, mint egy évvel korábban – summázta a BiztosDöntés.hu felmérését Gergely Péter, a portál pénzügyi szakértője, jelezve, hogy vármegyénként drasztikus eltérések vannak.

  frissítve: 2024. április 18.
 • Kicsi ház családtagokkal

  Egy megdöbbentő kétharmad - ezúttal a lakáshitel piacon

  Egy év alatt kétharmadával ugrott meg, és történelmi csúcsra, 15,5 millió forint fölé emelkedett a felvett lakáshitelek átlagos összege. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a növekedésnek egyértelműen az év elején jól debütáló CSOK Plusz az oka. A magasabb kölcsönök nagyobb arányban fedezik a lakás vételárát, ráadásul a fiatal igénylők esetében egyre több banknál elég 10 százalékos önerő felmutatása a hiteligényléskor.

  frissítve: 2024. április 11.
 • Az UniCredit stabil növekedést jósol Közép- és Kelet-Európában

  Az EU bővítési lendülete felgyorsul

  frissítve: 2024. május 2.
 • Társasház amire biztosítást köt a legtöbb lakó

  Így zárult a 2024-es lakásbiztosítási kampány – Insura

  Idén jelentősen átrendeződött a lakásbiztosítási piac: 2024-ben először a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek nemcsak az évforduló előtt, de március hónapban is egységesen felmondhatták biztosítási szerződésüket. A húsvéti ünnepek miatt idén március 31. helyett április 2-ig volt lehetőség a lakásbiztosítások átkötésére – nézzük, milyen számokkal és érdekességekkel zárult a kampány!

  frissítve: 2024. április 11.
 • Díjeső az UniCreditnél: a magyar bank két private banking díjat is elnyert a Euromoney megmérettetésén

  Az UniCredit bankcsoport számos elismerést kapott az elmúlt hetekben az EMEA Finance, a Global Finance és a Euromoney magazinok megmérettetésein. A díjak kiemelik a csoport kiváló teljesítményét és elkötelezettségét ügyfelei, részvényesei és közösségei iránt.

  frissítve: 2024. május 2.
 • Boldog férfi örül a kamatoknak

  Az akciós bankbetét lesz az új állampapír?

  Üzletpolitikai megfontolások alapján több bank is kétszámjegyű éves kamatot kínál a lakossági ügyfeleknek 3-6 hónapos megtakarításokra, de aki hosszú távra – akár 2 évre - is nélkülözni tudja a pénzét, az a jövőre várt 3 százalékos inflációs szint dupláját, azaz masszív reálkamatot is bezsebelhet egy egyszerű betétlekötéssel.

  frissítve: 2024. április 7.
 • Kórházban egy beteg nyakát vizsgálják meg

  Könnyű lenne hozzájutni ehhez az állami támogatáshoz, mégis sokan veszni hagyják

  Az egészségpénztári befizetéseik után akár 150 ezer forint adóvisszatérítést is igényelhetnek a tagok minden évben. Sokan járnak magánorvoshoz, mégis veszni hagyják ezt a támogatást. Már megtekinthetők az adóbevallások a NAV rendszerében, így az egészségpénztári tagok már rendelkezhetnek az adó-visszatérítésükről. Nem érdemes az állam zsebében hagyni ezt a pénzt - figyelmeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. március 31.
 • Húszezres készpénz

  Végre a személyi kölcsönöknél is beindult a kamatletörő verseny

  Minden idők 4. legmagasabb havi összegét vették fel a családok személyi kölcsönből idén januárban. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője arra figyelmeztet, hogy a megugrott folyósítás lényegében az inflációnak köszönhető: több pénz kell a tervbe vett beruházás finanszírozására. A szakértő szerint tavasszal – ha a lakáshitelpiachoz képest késve is -, de még jobban beindulhat a kamatverseny a személyi hitelek piacán.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Boldog férfi aki olcsó lakásbiztosítást kötött

  Díjkorrekciókkal indult a kampányfinis a lakásbiztosításoknál

  A várakozásoknak megfelelően kismértékű díjkorrekcióval fordultak a kampány utolsó hetére a biztosítók, most még többet lehet spórolni – mondta Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu szakértője szerint bár az április 2-ai határidő csak a felmondásokra vonatkozik, érdemes azonnal elküldeni az új ajánlatot is, nehogy biztosítás nélkül maradjon otthonunk májustól – ez a hiteleseknek komolyan fájhat.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Bankkártya adatok leolvasása netes vásárlás során

  Ezt nem gondoltuk volna: még segít is a hazai webshopoknak a Temu

  Minden ötödik itthon bankkártyával fizetett forintot az interneten költünk el, egy-egy fizetés során az átlagos kosárérték 45 százalékkal magasabb, mint a fizikai bankkártyás fizetéskor – hívja fel a figyelmet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint az ultraolcsó ázsiai webshopnak is köszönhető, hogy a neten elköltött pénzek egyre nagyobb része hazai kereskedőket gazdagít.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Fáradt nő fekszik a kanapén és fogja a fejét

  Leáldozott a lakáshitel-kamatcsökkentéseknek

  Márciusban már nem kell minden nap kapkodnunk a fejünk az újabb és újabb lakáshitel-kamatcsökkentésektől: a piaci kamatszintek megmerevedtek, aminek oka, hogy a referenciakamatok közelében vannak, ráadásul a kereslet is élénkülni látszik – értékelte a piaci folyamatokat Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Ügyfelek tárgyalnak és bezárnak bakszámlát bankfiókban

  Debrecen és Kecskemét teljes lakosságának megfelelő ügyfél tűnt el a bankokból a válság alatt

  Két év alatt 318 ezerrel csökkent a bankokban élő betéti- és hitelszerződések száma – lakossági oldalon kecskemétnyi, a hiteleknél Debrecen lakosságánál is komolyabb mértékű számlaállomány-csökkenést láthatunk – hozott ijesztő példát az ügyfélfogyás méretére Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Lakásbiztosítást kalkulál laptopon egy házaspár

  Lakásbiztosítás: versenyeztesd az ajánlatokat, és keresd meg a nyerőt!

  A lakásod valószínűleg a legnagyobb értékű tulajdonod, amit valaha is vásárolsz. Gyakran nem is tudod megvásárolni saját erőből, hanem bankhitelt veszel fel hozzá. Míg azonban a lakáshitelt jó eséllyel nagy gonddal választod ki, ez nem feltétlenül igaz a lakásbiztosításra, pedig erre minden lehetőséged megvan. Mutatjuk, hogyan.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Férfi meglepődik a drága lakásbiztosítási ajánlatokon

  Labdába sem rúg a fogyasztóbarát biztosítás a kampányban

  Bár az alulbiztosítottság ellen a leginkább a fogyasztóbarát biztosítások védenék az ügyfeleket, a díjversenyben a futottak még közé kerülnek ezek a termékek és a díjhirdetési szabályok merevsége miatt a lakásbiztosítási kampány idején nem is lesz változás – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Társasházak amiken van lakásbiztosítás

  Így válaszd ki a tökéletes lakásbiztosítást

  A lakásbiztosítás fontosságát gyakran csak akkor ismerjük fel, amikor már késő. Pedig a jól megválasztott lakásbiztosítás nemcsak anyagi biztonságot nyújt, de lelki nyugalmat is biztosít. Mutatjuk, hogyan tudod kiválasztani a neked leginkább megfelelő lakásbiztosítást, és azt is megtudhatod, hogyan és mikor válthatsz, ha elégedetlen vagy a jelenlegivel.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Mobilappot használ egy banki ügyfél

  Kedvezmények sora az UniCreditnél idén is

  Sokféle kedvezményt kínál a 2024-es évben is az UniCredit Bank. A napi bankolást több kedvezmény is segíti, az új ügyfelek pedig még jóváírást is kaphatnak a számlanyitásért, méghozzá nem is keveset. Ismerd meg a részleteket!

  frissítve: 2024. április 4.
 • Férfi laptopon összehasonlítja a biztosítások árait

  Lakásbiztosítási kampány: az első napokban három biztosító vitte az új biztosítások több mint felét

  A lakásbiztosítási kampány első három napjának adatai szerint viszonylag koncentrált a verseny az új lakásbiztosítási szerződésekért: az Insura.hu biztosításközvetítő adatai szerint a KÖBE, az Alfa és a Generali biztosítóknál kötötték az összes új szerződés 52 százalékát. Az eddig megrendelt szerződések átlagdíja 35 400 forint volt, ami 27 százalékkal alacsonyabb, mint a tavaly közvetített szerződések 48 700 forintos átlagos éves díja.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Online biztosítási összehasonlító portált néz egy lány laptopról

  Ezek a biztosítók adják a legkedvezőbb díjakat a lakásbiztosítási kampány elején

  Kis túlzással akár óránként is változhatnak a márciusi lakásbiztosítási kampányban a biztosítók díjai – véli Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a kampány indulásakor (és február végén már látható változások alapján) nagybiztosító is van a legalacsonyabb díjat kínáló társaságok között.

  frissítve: 2024. március 27.
 • OTp Egészségpénztár bankkártya

  Pszichológushoz jársz? Így kaphatsz hozzá 150 ezer Ft támogatást!

  Egészségpénztári tagként nem csupán a gyógyszereidhez és az orvosi kiadásaidhoz kaphatsz jelentős támogatást. Hanem a pszichológiai, pszichiátriai kiadásokra vagy a pszichoterápiára is több forrásod lehet pénztártagként. Ismerd meg, hogyan juthatsz akár közel 150 ezer forinthoz pusztán némi odafigyeléssel, és az OTP Egészségpénztárral.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Kisgyerekek lábai a szülők kezében

  Baba-boom még nem, de Babaváró-boom lesz 2024-ben

  Nagyot ment az életkori szigorítás miatt előrehozott igénylések száma a Babaváró 2023-as piacán. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint ugyanakkor 2024 eleje 3 okból is egész biztosan a legnépszerűbb családtámogatási termékről fog szólni.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Társasházi lakások amikre lakásbiztosítást kötöttek

  Hitel mellé kötöttél lakásbiztosítást? A kampány neked hozhat a legtöbbet a konyhára!

  Nemhogy nem zárja ki a korábban lakáshitel felvétel mellé kötött lakásbiztosítások tulajdonosait a biztosításokra feljegyzett hitelfedezeti záradék a márciusban induló lakásbiztosítási kampányból, hanem ellenkezőleg: az átlagos lakásbiztosítással bíró ügyfeleknél talán ebben a körben a legfontosabb a korábbi biztosítási szerződések áttekintése. A lakásbiztosítások újrakötésével az érintettek tízezreket spórolhatnak, ráadásul komoly mértékben javíthatják a család vagyonának biztosítási kondícióit – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu szakértője.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Ilyen kis házra nem lehet lakásbiztosítást kötni

  Lezárult az INSURA lakásbiztosítási kutatása: az otthonok fele alulbiztosított lehet

  Bár az ingatlanok háromnegyedét lakásbiztosítás védi, a szerződések fele potenciálisan alulbiztosított – többek között ez derült ki az INSURA lakásbiztosítási kutatásából, amelyben több mint nyolcezren vettek részt. A közelgő lakásbiztosítási kampány miatt különösen aktuális az alulbiztosítottság témaköre, mi azonban nem csak erre voltunk kíváncsiak – nézzük az eredményeket!

  frissítve: 2024. április 4.
 • Társasház

  Ma már „büntetőkamat” a thm-plafon

  Januárban még csodaszámba ment, ma már lényegében büntetőkamatnak számít, ha valaki a bankok és a kormány által kötött megállapodás 7,3 százalékos thm-plafonján kap lakáshitel-ajánlatot a bankjától. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a következő hetek még ádáz kamatcsökkentési lázat hoznak majd, így aki ki tud várni, havonta több ezer forintot, a futamidő egészében pedig milliókat tud spórolni.

  frissítve: 2024. március 27.
 • MagNet Bank

  Tudod, hogy mitől közösségi egy bank? Esetleg elképzelted már, milyen lehet egy becsületkasszás bankszámlavezetés? Netán azzal tisztában vagy, hogy a MagNet Bankkal megduplázhatod a törvényi 150 ezres ingyenes készpénzfelvételi limitedet minden hónapban? Ha bármelyik kérdésre nem tudod a választ, vagy csak a MagNet ajánlatairól érdeklődsz, akkor jó helyen vagy.

  frissítve: 2024. április 7.
 • Törlesztőrészletet néz laptopon férfi csodálkozva

  Újra itt a hiteltörlesztési moratórium!

  Míg korábban a kormány döntése értelmében kellett bevezetniük, most az ügyfelekért zajló egyre komolyabb verseny miatt saját üzletpolitikai érdekek alapján jelent meg a banki kínálatban, az MBH Banknál a fizetési moratórium: a hitelfelvevőknek hónapokkal később kell csak megkezdeniük kölcsönük törlesztését – hívta fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Ezeket az elektronikai termékeket vásárolják sokan áruhitellel

  Még hogy válságban a kiskereskedelem? – egy adat, ami mindezt cáfolja

  Soha még ekkora összeget nem folyósítottak a bankok áruhitelből, mint tavaly év végén: a kiskereskedelmi forgalom közel 8 százalékos zuhanása ellenére 2023-ban 8,5 százalékkal nőtt az ügyfelek által felvett áruhitelek összege – hívja fel a figyelmet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője arra is figyelmeztet, hogy a 0 százalékos akcióknak köszönhetően ma kisebb átlagkamaton elérhetőek az áruhitelek, mint amilyen kamatot egy-egy személyi kölcsönért fizetni kell.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Banki betétet köt le laptopról kávézás közben ez a nő

  Berobbant a reálkamat a bankbetéteknél

  Bár másfél éves mélypontra esett vissza a lekötött bankbetétek átlagos kamata, a korábbinál jóval kisebb infláció felett az ajánlatok kedvezőbbek. Ráadásul Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint az akciós betétek között szép számmal találunk komoly reálkamatot kínáló konstrukciókat is.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Boldog férfi aki most költözött be az új otthonába

  Fordulópont közeli a helyzet a lakáspiacon – érdemes sietni a vétellel

  A jegybanki alapkamat-csökkentés várt felgyorsulása még lejjebb viheti a lakáshitel-kamatokat, ám az olcsóbb hitelek és főleg a CSOK Plusz maximum 3 százalékos kamatszintjén elérhető hitelforrás keresletélénkítő hatása hamar megjelenik majd az ingatlanok árában is. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a lakásvásárlásban és hitelfelvételben gondolkodóknak érdemes a közeli hetekben hozzáfogni a kereséshez, hogy még optimális megoldást találjanak.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Lakáshittel adósság miatt aggódó férfi

  5000 milliárd forinttal adósodtunk el a lakhatás miatt

  Bár gyenge év volt banki szempontból, soha még ekkora összeggel nem tartoztak a bankoknak a lakáshitel-adósok, mint 2023 végén. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint 2024 sokkal komolyabb eredményeket hozhat – a növekedés egyik húzóereje a CSOK Plusz lehet.

  frissítve: 2024. március 27.
 • OTP Egészségpénztári kártyák

  Mostantól még könnyebben gyarapíthatod forrásodat az OTP Egészségpénztárral

  Az egészségpénztár legfőbb előnyéről, a 20% adó-visszatérítésről már biztosan hallottál. De arról talán még nem, hogy a „Kártyaösszekötés” funkciónak hála sokkal egyszerűbben juthatsz az „ajándék” forráshoz, ami évente akár közel 150 000 Ft is lehet, és amit felhasználhatsz egészségügyi kiadásokra, például szemüvegre, fogászatra, gyógyszerre. Próbáld ki te is! Legyél az OTP Egészségpénztár tagja, és kösd össze online a bankkártyádat az OTP Egészségpénztári kártyáddal!

  frissítve: 2024. április 4.
 • Tízezres papírpénz

  Beindult a kamatcsökkentési verseny a személyi hiteleknél

  Tavaly a folyósított lakossági kölcsönök harmada személyi kölcsön volt, miközben a lakáshitelpiac harmada eltűnt, a személyi hitel kihelyezés meghaladta a 2022. évit. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint idén a bankok egymás közötti versenyének köszönhetően végre a személyi kölcsönök kamatai is nagyot csökkenhetnek – januárban már látszanak ennek jelei.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Házaspár megnézi számítógépen a megtakarításait

  Az infláció szépíti a lakosság banki megtakarításait

  Első ránézésre csak a lekötött forint betéteknél van gond a lakossági banki megtakarítások esetében, ám a hónapok óta tartósan 7000 milliárd forint körül mozgó forint folyószámla állomány reálértéken 18 százalékos visszaesést jelent – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. A devizabetét állomány alakulását nagyban befolyásolja majd, hogy az új lekötéseknek magas bázissal kell felvenniük a versenyt.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Hitelkártyák egy számítógép billentyűzetén

  Újabb adat bizonyítja: elfogyott a családok tartaléka

  Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 000 forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint az, hogy november végére héthavi mélypontra esett a hitelkártya-tartozás összege, nem feltétlenül jelent fordulatot – a trendek szerint a novemberi „megpihenést” erőteljesebb karácsonyi eladósodás követi.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Testvérek megpuszilják egymást

  Olyan Babaváró rally indulhat, amire még nem volt példa

  Az elmúlt évben legalább 45 százalékkal visszaesett a Babaváró iránti kereslet, 2024-ben viszont főnixként szárnyalva kezdheti az évet ez a családtámogatási termék – véli a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. Gergely Péter szerint, aki CSOK Plusz felvételében is gondolkodik, érdemes a lakásvásárlás önerejére felhasználható, immár a maximum 11 millió forintos Babavárót már az év elején igényelnie.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Magas banki díjakon idegeskedik egy lány

  Drasztikus drágulás jön a bankokban – de kikerülhető

  Közel ötödével drágulhat áprilistól a bankolás, ennyivel emelhetik díjaikat a bankok a szabályok szerint. A BiztosDöntés.hu szakértői szerint az átlagos ügyfelek az Alapszámlára váltással, a többet bankolók a kedvezményes csomagok választásával és az sms-szolgáltatás push-üzenetre cserélésével ennek ellenére több ezer forinttal csökkenthetik a banki költségeiket az idén.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Egy nő megálljt mutat a kezével

  Egyszerűen is lehet védekezni a kártyás csalások ellen

  Az adathalászati támadások nagyon népszerűvé váltak a bűnözők körében, ennek megfelelően a másik oldalon sok ügyfél pénze bánja ezt a változást. Ami jó hír azonban mindezzel kapcsolatban, hogy viszonylag könnyű védekezni ellene: elég, ha egészségesen gyanakvó és éber vagy.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Testvérek fekszenek az ágyon

  Nagyot esett a Babaváró kamata – siessen, aki kedvezményt akar

  Januártól már 11 millió forintot igényelhetünk Babaváróként, ám mivel a kamatelszámolás változott, szűkült a terméket akciós feltételekkel kínáló bankok köre. Aki 150-180 ezer forint ingyenpénzt akar a számlájára, annak érdemes sietnie és kihasználni a még meglévő lehetőségeket – hívta fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Pénzügyi tanácsadó laptopon megmutatja az egészségpénztár előnyeit

  Magasabb összegű egészségpénztári szolgáltatásokat hoz az új év

  A minimálbér emelése mindig örömhír az alkalmazottként dolgozóknak. Az emelés ráadásul egy sor egyéb változást is magával hoz, hisz a minimálbér összegétől függhetnek egyes banki és egyéb díjak, kedvezmények. Nincs ez másként az egészségpénztáraknál sem, ennek pedig bizonyára örülnek majd az öngondoskodók.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Kicsi ház modellek

  Öveket becsatolni – 2024-ben újra 1000 milliárd forintos lehet a lakáshitel-piac

  Az idei év teljesítményét megduplázhatja a lakáshitel-piac, a családok újra 1000 milliárd forint felett vehetnek fel lakáscéljaik megvalósítására kölcsönt 2024-ben – derül ki a BiztosDöntés.hu elemzéséből.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Online vásárol a bankkártya segítségével egy nő

  Ezermilliárd forintot fizethettünk bankkártyával év végén az online boltokban

  Teret vesztett a bolti forgalommal szemben az idei évben az online kereskedelem a bankkártyás fizetések adatai szerint. Ugyanakkor a BiztosDöntés.hu szakértőinek várakozása szerint a IV. negyedévben az online bankkártyás költés átlépte az 1000 milliárd forintos álomhatárt.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Csalás malacperselybe pénzt rak

  Lépj december 31-ig, hogy akár 150 000 forinttal növelhesd a családi kasszát

  Létezik egy olyan rizikómentes megtakarítási mód, mellyel 20%-kal gyarapíthatod a forrásodat. Ez az egészségpénztár, amivel évente akár közel 150 000 forinttal is növelheted a megtakarításodat. Lépj év végéig! Ne maradj le a lehetőségről! Ráadásul most nyereményjátékban is részt vehetsz, amivel akár további 150 000 forinthoz juthatsz!

  frissítve: 2024. április 4.
 • Házaspár az év végi megtakarításaikat nézik át

  Karácsonyi hajrában a megtakarítások is

  Bár több bank nem várta meg a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntését, ám a gyorsan lépőknek még szép, infláció feletti kamatok elérhetőek. A BiztosDöntés.hu összeállításából az is kiderül, milyen egyéb lehetőségek adódnak év végén pénzünk fialtatására.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Újépítésű lakás oldalról fényképezve

  Az új otthon még álom marad 2024-ben

  Januártól ugyan felélénkítheti a lakáshitelek iránti keresletet, hogy a 7,3 százalékos thm-plafon miatt a 6 százalékos bűvös határ közelébe csökkenhet a lakáshitelek kamata, ám az új lakások építésében (és finanszírozásában) még hónapokig eltarthat, amíg a piac magára talál. Közel évtizedes mélyponton van a kiadott lakásépítési engedélyek száma – emlékeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Férfi laptoppal és hitelkártyával vásárol az interneten

  Mennyi pénzt kereshetek az UniCredit Bank hitelkártyáival?

  Sokan gondolkodnak azon, hogyan csökkentsék a közelgő karácsonyi vásárlások terheit. A hitelkártya egy jó lehetőség lehet erre, hiszen segítségével megtérülhet a vásárlásra fordított összeg egy része a hitelkártyához kapcsolódó pénzvisszatérítésnek köszönhetően. Vannak azonban komoly buktatói is a hitelkártyás vásárlásoknak, melyekre érdemes figyelni.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Emberek bevásárlóközpontban

  Nem kezdünk ész nélkül vásárolni az év végén sem

  A személyi hitelek folyósítása hathavi mélypontra jutott, ám az év első 10 hónapjában így is emelkedést mutat a statisztika a harmatgyenge tavalyi teljesítmény miatt. Az áruhitelezés ugyanakkor profitál a visszafogott költésekből – az emberek csak azt az eszközt veszik meg, amire tényleg szükségük van –, igaz az infláció miatt jóval drágábban, mint tavaly - kommentálta az MNB adatait Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Állapotos kismama fogja a hasát

  Záródnak a kapuk: indul a véghajrá a Babaváró hitelekért

  Már csak szűk 3 hetük maradt a Babaváró hitel igénylésének elindítására azoknak a házaspároknak, ahol a feleség életkora 30 és 40 év között van, és amelyek szeretnék még kihasználni az öt éves türelmi időt a gyermekvállalásra. 2024. január 1-jétől ők már csak akkor jogosultak a kamatmentesen törleszthető hitelre, ha legalább 12 hetes várandósságot igazolnak – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakportál.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Megkezdett építkezés csok plusz segítségével

  Drasztikusan csökken a CSOK Plusz kamata – ennek az állam örül a legjobban

  Több, mint 3 százalékponttal kisebb kamattal indul majd a CSOK Plusz a januárig érvényben lévő CSOK hitelhez képest – ez döntően a szerződésben szereplő kamat és az ügyfél által fizetett 3 százalékos kamat közötti különbséget kamattámogatásként kifizető költségvetésnek jelent majd számottevő könnyebbséget – kommentálta a csütörtök éjjel megjelent CSOK Plusz kormányrendeletet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Számla lefényképezése mobillal

  Egészségpénztárral megtakarítani egyszerűbb, mint gondolnád

  Sokan vannak úgy, hogy hallottak ugyan arról, hogy megéri anyagilag egészségpénztáron keresztül rendezni az egészségügyi kiadásokat, legyen szó egy új szemüvegről vagy egy fogászati kezelésről, de mégsem vágnak bele, mert bonyolultnak érzik az ezzel kapcsolatos ügyintézést. Így viszont elesnek évente akár közel 150 ezer Ft pluszforrástól! Ezért most megmutatjuk, hogy milyen egyszerű az OTP Egészségpénztárral az élet! Ráadásul most 2 nyereményjátékkal is kedvez tagjainak a Pénztár!

  frissítve: 2024. április 4.
 • Nyugdíjpénztári befizetések átbeszélése tanácsadóval tablet segítségével

  Sorsfordító hetek állnak a nyugdíjpénztárak előtt

  A munkaerő-megtartás miatt a kedvezményes kulcsú cafeteria idejéhez hasonló arányban vállalják a munkáltatók azt, hogy a dolgozóik öngondoskodását önkéntés nyugdíjpénztári befizetésekkel is segítik – hívta fel a figyelmet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu szakértője szerint a befizetések ennek ellenére messze az infláció alatt maradnak, utoljára 2014-ben érkezett ilyen kevés új tag a pénztárakba, ráadásul a kifizetések immár harmadik negyedéve meghaladják a bevételeket.

  frissítve: 2024. február 15.
 • Pénzt rakosgat egy befektető egymásra

  Néhány hétig még van infláció feletti betétkamat

  Tavaly októberben megjelentek, idén novemberben eltűnhetnek a banki betétlekötési ajánlatokból a két számjegyű kamatok. Ugyanakkor a BiztosDöntés.hu szakértői szerint év végén nagy eséllyel lesz olyan bank, amely az infláció feletti (reál)kamatot ajánl ügyfeleinek.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Már a MagNet Banknál is fizethet Apple Pay-jel, és ezzel a BAGázs Egyesület munkáját segíti

  A szolgáltatás bevezetésével nem csak egy új, biztonságos, kényelmes fizetési mód vált elérhetővé a bank ügyfelei számára Apple készülékeikkel, hanem egyúttal a sikeresen végrehajtott kártyadigitalizációval egy olyan, az Edisonplatform program által díjazott szervezet munkáját támogathatják a bank pénzén, amely a hátrányos helyzetű gyermekek digitális felzárkóztatásáért dolgozik.

  frissítve: 2024. május 2.
 • Mobilbankon vált devizát az ügyfél

  Újabb innováció a Gránit Bank mobilapplikációjában: azonnali devizaváltás középárfolyamon díj- és költségmentesen

  A piacon legkedvezőbb árazással vezette be azonnali devizaváltási szolgáltatását mobilbanki applikációjában a Gránit Bank. Az új szolgáltatást az app-ban azonnal igényelhető és használható EUR és USD alapú devizakártya egészíti ki. Az új funkció bevezetéséhez kapcsolódva a mobilapplikációban a bankban már forintszámlával rendelkező ügyfelek három kattintással, az új ügyfelek pedig a forintszámla nyitással együtt egy szelfivel, vagy Videóbankon keresztül is kényelmesen nyithatnak devizaszámlát. A bank deviza értékajánlatát kedvező devizautalási díjak és a versenytársakhoz képest vonzó devizabetét-kamatok teszik teljes körűvé.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Elektronikai termékek egy áruházban

  Kamatmentes hitelekkel mentenék a karácsonyt a kereskedők

  Minden eddiginél nagyobb arányban segítik majd kedvezményes, 0 százalékos THM-mel bíró hitelajánlatokkal a kereskedők a karácsonyi bevásárlást, hiszen az elmúlt hónapok drasztikusan visszaeső értékesítése után nagyon fontos lesz a karácsonyi időszak a kiskereskedelemnek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a mostani helyzet nagyban kedvez majd a régi klasszikusnak, az áruhitelezésnek, az egyetlen olyan hiteltípusnak, ahol az idei év első kilenc hónapjában emelkedést mutatnak az adatok. Az infláció viszont itt is masszívan megmutatkozik: 2 éves átlagban negyedével nőtt az átlagos áruhitel összege.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Bejött az ügyfeleknek a Gránit Bank „Egy fa helyett kettő” fenntarthatósági kezdeményezése 12 szeresére nőtt az Öko Kalkulátorban vásárolt fák száma

  A klímaváltozás elleni harcban még többet tehetnek most a Gránit Bank környezettudatos ügyfelei. A bank ugyanis november 19-ig megduplázza a Gránit eBank applikáció Öko Kalkulátorában, a kártyás vásárlások CO2 kibocsátásának csökkentésére – az ügyfelek által - vásárolt fák számát. A megvett facsemeték közösségi ültetés keretében kerülnek földbe a 10 millió Fa Alapítvány közreműködésével. A két hete elindult társadalmi kezdeményezés rendkívül kedvező visszhangot váltott ki a bank ügyfélkörében, naponta átalagosan 12-szer több fát vásárolnak az Öko Kalkulátorban kimutatott ökológiai lábnyomuk csökkentésére, mint korábban.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Állapotos kismama hasát simogatja a férje

  Baba(váró)-boomot okozhat az új CSOK Plusz az év elején

  A CSOK Plusz bevezetése miatt a következő hónapokban várhatóan ismét visszaesik majd a Babaváró miatti amúgy is visszafogottabb kereslet – véli a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. Gergely Péter szerint ennek csak egyik oka, hogy jövőre 10-ről 11 millióra emelkedik a Babaváró igényelhető maximuma, a másik ok, hogy a CSOK Plusz új szabályai szerint a Babaváró mellé nem kell majd külön önerőt tenni az első lakás megvásárlásakor – feltéve, ha a család megfelelő jövedelemmel rendelkezik.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Új funkció a Gránit Bank mobilappjában a kártyás vásárlásokról

  Mostantól még több információval követhetők a bankkártyás vásárlások a Gránit Bank mobilalkalmazásában is, ahol a piacon másodikként a Mastercarddal közös szolgáltatás révén megjelenik az egyes költések pontos helye és a kereskedő logója is. Az új funkció segíti a költések beazonosítását és növeli a kártyahasználat biztonságát.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Egészségpénztárral szűrővizsgálatra is mehetünk

  Most lépjen, ha szeretne minél többet visszakapni az adójából!

  Az év vége az egészségpénztárak életében mindig nagy hajrával telik. Ilyenkor kell még egy kicsit felrázni és cselekvésre bírni a tagokat, hogy minél előbb fizessék be a pénztárba, amit idén oda szántak, és számolják el a fiókban pihenő számláikat. Az aktivitás a pénztári tagoknak is érdeke, hisz akár 150 ezer forint visszakapott adóról beszélünk - hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi összehasonlításokat végző portál szakértője.

  frissítve: 2024. március 27.
 • A bankkártya nélküli készpénzfelvétel titkai az UniCreditnél

  Az első ATM 1967-es londoni üzembeállítása óta megszokhattuk, hogy az ATM-ből történő készpénzfelvételhez bankkártya kell. Magyarországon 22 év múlva, 1989-ben helyezték üzembe az első ATM-et. Hazánkban az UniCredit Bank hozta el a bankkártya nélküli készpénzfelvételt 2019-ben, melyhez a bankkártya helyett elég egy okostelefon.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Boldog pár lelkezik akik most költöztek be az új lakásukba

  Még olcsóbbak lehetnek a lakáskölcsönök – visszaesett a hitelfelvételi kedv

  Hiába a lassuló inflációról érkező adatok, hatalmas meglepetésre szeptemberben visszaesett a lakossági hitelkereslet az augusztushoz képest. A BiztosDöntés.hu gyorselemzése szerint ugyanakkor a következő hetekben bizonyosan tovább csökkenhet a jelzáloghitel kamatplafon mértéke.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Egy pár színkódról választja ki az új nappali színét

  Újítsd fel a lakásod MBH személyi kölcsönből! Íme a kedvezmények!

  Egy lakásfelújítás komoly kiadással járhat, de ha jól csinálod, akkor annyit nyersz a másik oldalon, hogy személyi kölcsönből is megérheti elvégeztetni a munkálatokat. Mutatjuk, hogy milyen költségekkel kell számolnod, és az MBH Bank milyen megoldást kínál a felújításhoz szükséges anyagi háttér megteremtésére.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Kicsi család figurákkal és családi házzal

  Akár önerő sem kell, de nem lesz kisebb a hitelteher a CSOK+ esetében

  Továbbra is tervezhetnek – ráadásul a támogatásokat együtt kihasználva immár akár önerő nélkül is - a városban családot alapítani akaró fiatalok. Az első ránézésre hiperkedvező CSOK+ induláskor összességében nem kedvezőbb, mint a jelenleg még elérhető megoldás, ám a 2. és 3. gyermekek megszületésével ez változik – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Lakás vásárlást tervező fiatal pár

  Így kerülhetsz közelebb a saját otthonod megvásárlásához

  A saját otthonban megkezdett új élet mérföldkő az ember életében. Ám a jelenlegi ingatlanárak mellett kihívás ezt megvalósítani. Ezért mutatunk egy megbízható anyagi segítséget: az egészségpénztári tagságot!

  frissítve: 2024. április 4.
 • Ennek a nőnek szépek a fogai, mert az egészségbiztosítása erre is nyújt fedezetet

  2 egészségbiztosítás, amely fogászati ellátást is tartalmaz

  A magánorvosi szolgáltatások költségei igen magasak lehetnek, nem is beszélve a különböző fogászati beavatkozásokról. Az egészégbiztosítás remek módja az öngondoskodásnak, de kevés olyan egészségbiztosítási csomagot találni, amelyben benne van a fogászati ellátás is. Útmutatónkból megtudod miért van ez így, és mutatunk két olyan biztosítást, ami a fogászati problémákra is fedezetet nyújt.

  frissítve: 2024. február 14.
 • Az orvos második szakvéleményt ad erről a röntgenképről

  2 egészségbiztosítás, amely tartalmaz második orvosi szakvéleményt

  Szeretnél biztos lenni abban, hogy a megfelelő kezelést fogod kapni? Ellenőriznéd, hogy kétségtelenül helyes-e a diagnózis, amit felállítottak? A benned felmerülő kételyekre fontos, hogy választ kapj. Ezt magánorvosi keretek között is kérheted, de a költségét nem tudod mindegyik egészségbiztosítás keretében elszámolni.

  frissítve: 2023. október 20.
 • Ebbe az üvegbe fog pénzt gyűjteni ez ez a kislány

  Nem jött el a bankbetét alkonya – az állampapírral versenyeznek

  A szocho bevezetése ellenére augusztusban már ötödével több pénzt kötöttek le bankbetétben a lakossági ügyfelek, mint egy hónappal korábban, ráadásul a legújabb ajánlatok már infláció feletti kamatozást ígérnek, sőt az állampapírhozamokkal is versenyre kelnek – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Ez a pár a nyugdíjaskorára gondol

  5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt önkéntes nyugdíjpénztári számlát nyitsz

  Ha szeretnél nyugdíjcélú megtakarítást építeni, de nehezen éred el a hosszú távra kitűzött pénzügyi céljaidat, és nem igazán szeretnél foglalkozni a befektetéseddel, akkor az önkéntes nyugdíjpénztár neked való lehet. Mielőtt nyitsz egy számlát, érdemes átgondolni pár dolgot, hogy tudd, valóban ez számodra a legjobb megtakarítási forma. Ezek közül mutatjuk most meg a legfontosabb ötöt.

  frissítve: 2024. február 15.
 • Az orvos a mellkasröntgent magyarázza a páciensnek

  5 egészségbiztosítás, ami szűrővizsgálatokat is tartalmaz

  Az egészségmegőrzésben fontos és hatékony szerepe van a rendszeres szűrővizsgálatoknak. Ha magán egészégbiztosításon keresztül szeretnél magánorvoshoz járni, beleértve a szűréseket is, akkor szembesülhetsz azzal, hogy sok csomagban nincsenek ilyen vizsgálatok. Most összegyűjtöttünk neked öt olyan egészségbiztosítást, amelyben szűrések is vannak.

  frissítve: 2023. október 18.
 • Egy lakás konyhájában van egy család

  Elég lehet-e évtizedes sebek gyógyítására a kamatplafon?

  A hiteladósok 40 százaléka tűnt el a bankfiókokból egy évtized alatt – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. A korábban megégett ügyfelek kapcsán nagy kérdés, elég lehet-e a mostani kamatplafon arra, hogy az évtizedes negatív csúcsok után megforduljon a trend a lakáshitel-piacon, vagy még győz a bizalmatlanság.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Boldog öregkor a nyugdíjbiztosításnak köszönhetően

  5 dolog, ami tudnod kell, mielőtt nyugdíjbiztosítást kötsz

  Szeretnéd anyagi biztonságban tölteni a nyugdíjas éveidet, de aggódsz, hogy erre nem lesz elég az állami nyugdíjad? A nyugdíjbiztosítás segítségével garantálhatod a pénzügyi stabilitásodat, és kiegészítheted az állami nyugdíjadat! Megmutatjuk hogyan.

  frissítve: 2024. március 1.
 • Egy tanuló az osztálypénz számla egyenlegét ellenőrzi netbankban

  Osztálypénz számla: minden amit tudni kell róla 2024-ben

  Az osztálypénz számla leveszi a gondot az osztálypénzt kezelő szülő válláról. Ráadásul megoldja a pénzgyűjtés jogi problémáját is, ehhez ugyanis engedély szükséges. Hozzáférhetnek többen a szülők közül és több gyerek csatlakozásával díjkedvezményt is adnak a bankok. Ismerd meg az osztálypénz számla előnyeit és működését, melyet részletesen bemutatunk ebben az útmutatóban.

  frissítve: 2024. február 28.
 • Nyugdíjas boldog, mert van nyugdíj-megtakarítása

  5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt nyugdíj-előtakarékossági számlát (NYESZ) nyitsz

  Értesz a befektetésekhez, és szívesen hozol pénzügyi döntéseket? Inkább a saját szerencséd kovácsa vagy, és nehezen engeded ki a kezedből az irányítást? Kitartóan haladsz az általad felállított célok felé? Ha a válaszod igen, akkor a nyugdíj-előtakarékossági számla lehet a neked való megtakarítási forma nyugdíjas éveidre. Mutatunk pár fontos szempontot, ami segít a választásban.

  frissítve: 2024. február 29.
 • Házaspár tárgyal a Magyar Államkötvénybe való befektetésről

  Magyar Államkötvény: akár nagyot is kaszálhatsz

  A Magyar Államkötvény többféle futamidejű, valamint változó és fix kamatozású értékpapírt takar, melyet alapvetően nem a lakosságnak találtak ki, de a lakosság is vásárolhat belőle. Egyes papírok közülük még kamatmentesek is. Viszont másképp működnek, mint a népszerű lakossági állampapírok, így az átlagnál nagyobb hozam mellett az átlagnál nagyobb veszteséget is összeszedhetsz velük. Segítünk ezt elkerülni.

  frissítve: 2024. május 22.
 • A kamatplafon-ajánlásnál jóval kedvezőbb lakáshitel-kamatokat tett közzé a Gránit Bank, feltételek nélkül

  A Gránit Banknál a piacon kiemelkedőnek számító 7,14 százalékos éves kamattal - 7,50 százalékos teljes hiteldíjmutató (THM) mellett - igényelhetnek piaci jelzáloghitelt a lakásvásárlást tervezők. Az Bank október 9-től az akció visszavonásáig további jelentős kedvezményeket ad, így például nem számít fel folyósítási jutalékot és a hitel folyósításakor visszatérít a hiteligényléshez kapcsolódó több egyszeri költséget. Ezen felül a piaci lakáshitel igénylését digitálisan benyújtók 10 ezer forint jóváírást kapnak a hitel folyósításakor.

  frissítve: 2024. május 2.
 • Bevásárlóközpont emberekkel

  Ezek azok a hitelek, amelyeknek nem árt a válság

  A kormány azokon a területeken várja el a hitelezés kamatsapkákkal történő beindítását, ahol ennek jelei nem látszanak. A személyi hitelek és kiváltképp az áruhitelek esetében erre nincs szükség – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Fogászati kezelés

  Szeretnél 150 000 Ft támogatást a fogászati kiadásaidhoz? Itt a megoldás!

  Arról talán hallottál már, hogy egy egészségpénztár tagjaként jelentős összeget kaphatsz az egészségügyi kiadásaidhoz. És azt tudtad, hogy a különböző fogászati kiadásokra is több forrásod lehet pénztártagként? Például fogtömésre, fogimplantátumra vagy fogszabályozóra. Mutatjuk, hogyan juthatsz akár közel 150 000 forinthoz pusztán némi odafigyeléssel, és az OTP Egészségpénztárral.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Ideges ügyfél akinek ellopták a pénzét kiberbűnözők

  Napi 75 milliót lopnak a csalók a kibertérben

  Naponta 75 millió forintot tettek zsebre a digitális tér kalózai a bankkártyákat és a számlákat támadó csalásokkal az idei II. negyedévben. A visszaélésekben érintett pénzek több, mint 70 százaléka, közel 5 milliárd forint a bankszámlákról tűnt el – emlékeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Egymásra rakja a fém aprópénzeket egy megtakarító

  Így segítik a bankok, hogy elkezdjünk félretenni

  A felmérések azt mutatják, könnyebb takarékoskodni, ha konkrét célra teszünk félre pénzt. Gyerekkorban szinte mindenki egy-egy célért kezdi el tölteni a malacperselyt. A lehetőség ma már a digitális világban is adott, ráadásul több banknál egyszerre több célra gyűjthetünk „felcímkézett” pénzt – mondja Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Márk aki boldogan mutat a kezével a mobiltelefonjára

  Így telik Márk egy napja az UniCredittel, amikor csak mobillal fizet

  Történetünk főszereplője Márk, egy 29 éves fiatal, akinek a mindennapi pénzügyei egy napján követtük nyomon. Arra voltunk kíváncsiak, volt-e olyan igénye a pénzügyeiben, amit nem tudott elintézni egyetlen mobiltelefonnal a zsebében úgy, hogy még a bankkártyáját sem vitte magával.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Bevásárlóközpont lifttel és sok vásárlóval

  Erre nem számítottunk - megtorpant az online kiskereskedelem

  Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

  frissítve: 2023. november 29.
 • A Gránit Bank Magyarország leggyorsabban növekvő digitális bankja

  A „Leggyorsabban Növekvő Digitális Bank Magyarországon 2023” díjat ítélte a Gránit Banknak a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review Magazine. Az indoklásban külön értékelték: „a Bank nemzetközi színtéren is kiemelkedő ütemű fejlődését, az eBank mobilapplikáció folyamatos fejlesztését, és a fenntarthatóságot támogató digitális megoldásokat”.

  frissítve: 2023. december 24.
 • Garmin Pay fizetésre alkalmas okosóra egy lány csuklóján

  Így használd a Garmin Pay-t fizetésre

  Az okosórás fizetések a csúcsát jelentik a gyors fizetéseknek, ráadásul egyben a legkönnyebben hordozható eszközökről beszélünk, hiszen néhány grammos teherként rögzülnek a csuklódon. Ebben az útmutatóban bemutatjuk a Garmin okosórák fizetési rendszerét, a Garmin Pay-t és azt, hogy milyen egyedi szabályok mentén működik.

  frissítve: 2024. január 12.
 • Új lakás nappalija

  Akár 5 milliót is spórol az MNB a lakáshiteleseknek

  Az MNB hozzányúlt a fogyasztóbarát lakáshitel feltételeihez, így megteremtette a lehetőséget arra, hogy az ügyfelek a futamidő alatt egyszer díjmentesen kérhessék bankjuktól a hiteleik kamatának csökkentését – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Iskolás lány bepakol a táskába

  Leveszi a terhet a szülők és a tanárok válláról az osztály pénzügyeinek kezelésére szolgáló számla – most az osztályoknak is segít céljaik megvalósításában!

  Az OTP Class számla általános és középiskolai osztályoknak – és szüleiknek – segít a tanév során összegyűjtött pénzt egyszerűen és biztonságosan kezelni. A rugalmas ügyintézés mellett számos kedvezményes lehetőséget is biztosít, például minél többen rendelkeznek OTP Junior számlával az osztályban, annál nagyobb díjkedvezmények járnak. Szeptemberben az OTP Class pályázat révén ráadásul 4 osztály nyertesenként 500.000 Ft-ot is kaphat közösségépítésre vagy az iskola környezetének fejlesztésére.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Diákok beszélgetnek az egyetem előtt

  Felvették egyetemre vagy főiskolára a gyermeked? Így csökkentheted a tandíját és az egyéb kiadásokat!

  Egy gyermek felsőfokú tanulmányai jelentős kiadást jelenthetnek a családnak, gondoljunk csak a tandíjra, az albérletre vagy kollégiumra. Azonban van egy kevesek által ismert megoldás, ami mérsékeli ezeket a költségeket. Egészségpénztári tagként ugyanis nem csupán az egészségügyi kiadásokra lehet több forrásod, hanem gyermeked tanulmányi kiadásaira is, például a tandíjra, 2023-ban maximum 232 000 Ft/év/gyermek összegben.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Számítógépen utalást indít egy titkárnő

  Öt másodperc alatt vehetünk hétvégi házat péntektől

  Hiába bonyolódik 10 átutalásból 6 már az AFR rendszeren, a fizetési forgalom összegét tekintve még csak 4,4 százalékos részt mondhat magáénak az azonnali fizetés. Péntektől ugyanakkor már akár 20 millió forintot is küldhetünk 5 másodperc alatt partnerünknek – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Lakáshitel kamatváltást számolja ki egy hiteligénylő

  Milliókat adhatnának a bankok az ügyfeleknek a kamatváltás bevezetésével

  A jelenlegi magas kamatszintek távol tartják a hitelfelvevőket, akik nem akarnak a mostani rekordközeli kamatok miatt 10-20 évig magas törlesztőrészletet fizetni. A BiztosDöntés.hu szerint alternatíva lehet az 5 éves fix konstrukciók választása, de még jobb megoldást hozhatna, ha minden bank bevezetné a futamidő alatt legalább egyszeri díj- és költségmentes kamatváltás lehetőségét, így mentesítve az ügyfeleket több millió forintnyi felesleges kiadástól.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Boldog hiteligénylő nézi a kamatokat a számítógépén

  Lakáshitel: milliókat lehetett spórolni a kivárással

  Több, mint 2 millió forintot spórolhatnak azok a családok, akik ki tudtak várni, s január helyett csak augusztusban vesznek fel lakáshitelt. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a bankok ősszel kampányt kezdenek az új ügyfelekért, ám a kamatkedvezmények mértéke a pénzpiaci kamatok változása miatt kisebb lehet, mint amire akár csak egy hónappal ezelőtt is számíthattunk.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Üres zsebű hiteligénylő

  A válság elhozta az áruhitel-feltámadást

  A gazdasági válság, az apadó pénztárcák és az óvatosabb hitelfelvétel elhozta az áruhitelek reneszánszát. A folyósítás többéves rekordokat döntöget, az emberek keresik az akciókat, amiknek oroszlánrésze van abban, hogy ma kisebb áruhitelkamatot mutat ki a jegybanki statisztika, mint amilyen átlagkamaton személyi kölcsönt vesznek fel az emberek – mondja Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Újépítésű társasház fákkal és járdával

  Kamatakciók várják majd a lakást vásárló fiatal családokat ősszel

  Két év után emelkedett 1 százalék fölé a 10 évre fixált jelzáloghitelek átlagos kamatfelára. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint emiatt a bankok ősztől komolyabb lakáshitel-akciókba kezdhetnek – a jövőre változó CSOK és Babaváró támogatást ősszel igénylőkre bizonyosan kedvező ajánlatok várnak majd.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Bőrönd kalappal a tengerparton

  DCC – így lehet rémálom a nyaralás

  Magyarok vagyunk, forintban számolunk. Ezzel az alapigazsággal nehéz vitatkozni, ám Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője arra hívja fel a figyelmet, hogy igenis vannak olyan helyzetek, amikor a kőbe vésett alapigazságokat is zárójelbe kell tennünk. Ilyen eset a külföldön, forintban történő bankkártyás fizetés, amikor egészen biztosak lehetünk abban, hogy számottevő veszteséget okoz nekünk.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Boldog mosolygó család ölelkezik

  Pénzügyi öngondoskodás egész életünkben? Így is lehetséges!

  Az elmúlt évek váratlan eseményei sok mindenre ráébresztettek bennünket, többek között a pénzügyi öngondoskodás fontosságára. Életünk különböző szakaszaiban természetesen más és más lehet az anyagi cél, egy dolog azonban mindig fontos: az egészség megóvása. Ezért ezúttal egy olyan „befektetési formát” ajánlunk, amivel épp ehhez kaphatsz pluszforrást, évente akár közel 150 ezer forintot!

  frissítve: 2024. április 4.
 • Húszezer forintos köteg

  Pislákoló remény egy drámai félév után a lakossági hitelpiacon

  A válságok előtti nagyságrendű szerződést kötöttek személyi kölcsönre a bankok idén júniusban – ez az egyetlen dolog, ami optimizmusra ad okot a történetében 7 évet visszalépő lakossági hitelpiacnak – jelezték a BiztosDöntés.hu szakértői.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Gránit Bank e-bank applikáció mobiltelefonon

  Újabb innováció a Gránit Banktól: állampapír-vásárlás néhány kattintással az eBank applikációban

  A VideóBank mellett a Gránit Banknál már értékpapírszámlával rendelkező ügyfelek mostantól mobilapplikációjukban is vásárolhatnak állampapírokat néhány kattintással, kényelmesen. A megvett Prémium és Bónusz Magyar Állampapírok pedig akár már másnap megtekinthetők az app „Vagyonom” menüpontjában - ismertette a bank új innovációját Jendrolovics Péter, vezérigazgató-helyettes. Az az ügyfél, akinek még nincs értékpapírszámlája, az appból indított VideóBank hívásban azonnal meg is nyithatja azt. Az értékpapírszámla nyitása és az állampapír vásárlás díjmentes – hangsúlyozta a bank Lakossági Divíziójának vezetője.

  frissítve: 2023. október 10.
 • Diákok bankszámlákat néznek laptopon

  Óriási kedvezmények várják az egyetemistákat a Diákhitel Számlát kínáló bankoknál

  A felsőoktatásba most felvett hallgatók új rendszerben igényelhetnek Diákhitelt. A pályázaton számlavezetésre kiválasztott pénzintézetek egymással komoly harcot vívnak, a számos kötelező kedvezményen felül extra konstrukciókat is kínálnak, amelyek nemcsak a diákéveket, de a családalapítást, az új otthon megteremtését is segíthetik - hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Új lakás nappalija

  Komoly kamatesőt hozott az uborkaszezon

  Kedden a várakozások szerint újabb 100 bázisponttal, 15 százalékra csökkentheti az irányadó kamatot az MNB Monetáris Tanácsa. Ezzel már 300 bázisponttal lehet alacsonyabb a kamatszint, mint amit tavaly októbertől megszokhattunk. A bankok számára az újabb mérséklés okot adhat a lakáshitel-kamatok további óvatos csökkentésére – véli Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Egyetemista fiú írja a házidolgozatát

  Utalványok, kedvezmények diákoknak

  A hagyományos őszi szezontól eltérően már tavasszal és nyár elején is kampányolnak a bankok a diákokért, köztük a főiskolás és egyetemista gólyákért.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Férfi tankol a benzinkúton

  Nagy a baj - egyre több családban elfogy a pénz a hónap végére

  Egyre kilátástalanabb helyzetet jeleznek a Magyar Nemzeti Bank statisztikái a lakosság pénzügyi erejéről. Miközben ugyanis az extra magas kamatok távol tartják a lakosságot a klasszikus hitelfelvételtől, addig a mindennapi megélhetés miatt kényszerből igénybe vett folyószámla- és hitelkártya-tartozások csúcsokat döntenek – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Kisfiú egy babával fekszik az ágyon

  Komoly jóváírási akció mellett kaphatsz Babaváró kölcsönt

  A Babaváró kölcsön az egyik legkedveltebb családtámogatási elem. Nem csoda, a kamatmentes kölcsönnel ugyanis jelenleg semmi sem szállhat versenybe. A Babaváró kölcsön igénylési feltételeit jogszabály rögzíti, így akár azt is gondolhatnád, mindegy melyik banknál veszed fel. Ez azonban nem egészen így van. De akkor mégis hogyan válassz közülük?

  frissítve: 2024. április 4.
 • Üres kórházi váróterem

  Nagyobb biztonságra hajtanak az egészségpénztári tagok

  Hiába a magánorvosi szolgáltatásoknál tapasztalható áremelés, a lakosság növekvő mértékben támaszkodik a magánegészségügyre, köszönhetően az állami ellátórendszer gyengeségeinek. Ezzel együtt nő az öngondoskodás szerepe is, és a páciensek növekvő mértékben fizetnek egészségpénztáron vagy egészségbiztosításon keresztül. Ugyanakkor a felhasználásban egyre óvatosabbak.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Világ felülről

  CEE Quarterly: „Gyorsabb növekedés külső ellenszélben”

  Az UniCredit közgazdászai szerint a közép- és kelet-európai uniós tagországok, valamint a Nyugat-Balkán gazdasága esetében 2023-ban átlagban 1,6% körüli, 2024-ben pedig 3,1%-os növekedés várható. Magyarország esetében a GDP növekedése idén 0,2 százalékos lehet, míg az éves átlagos infláció 17,4 százalékon alakulhat.

  frissítve: 2024. május 14.
 • Boldog befektető kihúzza magát értékpapírszámla megnyitása után

  Értékpapírszámla: ezért érdemes neked is nyitnod

  Az értékpapírszámla hasonló egy bankszámlához, de erről nem klasszikus pénzmozgásokat tudsz indítani, hanem értékpapír-vásárlásokat. Értékpapír viszont szinte bármi lehet, ami egy olyan követelést testesít meg, melynek értéke van, például egy kötvény vagy részvény formájában. De lehet ez egy befektetési jegy, devizabefektetés, nyersanyagvásárlás is, vagy ezek valamilyen kombinációja, amelyekről a befektetési szolgáltatód már előre összeállított egy befektetési csomagot. Különböző kockázatú konstrukciókba is befektethetsz, nem feledve azt az összefüggést, hogy a minél nagyobb hozam lehetősége azzal is párosul, hogy azzal arányosan a befektetett tőkédet, vagy annak egy részét is elveszítheted. Figyelj arra oda, hogy minél jobban megoszd a befektetésed értékét az egyes konstrukciók között, illetve ne dőlj be a múltbeli hozamok csábításának, mivel ezek csak korlátozott következtetést engednek a jövőre nézve. Lássuk a részleteket!

  frissítve: 2024. április 19.
 • Örül ez a nő, mert elkerült egy új adót

  Már csak néhány napjuk maradt azoknak, akik elkerülnék a szochót a kamatokban

  A befektetőknek most igazán érdemes sietniük, hiszen a kamatadó levonása után megmaradó összeggel számolva 18 százalékkal több nettó kamatot kapnak a 13 százalékos szociális hozzájárulási adó 2023. július 1-jei bevezetése miatt, ha még 2023. június 30-ig lekötik betéteiket, akár hosszú távra is.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Boldog család öleli egymást

  Forrásnövelő tipp családoknak!

  Sok édesanya és édesapa nem is sejti, hogy évente közel 150 000 Ft támogatást kaphatna a családi kiadásokhoz egészségpénztáron keresztül. Ha pedig mindketten élnek e lehetőséggel, az dupla előnyt jelentene a családnak: közel 300 000 forintot. Ismerd meg, mire és hogyan kaphattok támogatást!

  frissítve: 2024. április 4.
 • Új építésű társasház

  Tetszhalott terméket von vissza a kormány a CSOK szabályozással

  A lakossági lakáshitel-kereslet visszaesése miatt a CSOK-folyósítás is mélypontra jutott ezekben a hónapokban, ráadásul az elérhető konstrukciók közül a falusi CSOK egyre komolyabb részt hasított magának – emiatt születhetett most a hagyományos CSOK megszüntetéséről szóló döntés a BiztosDöntés.hu szakértői szerint.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Lakáskulcsot tart egy férfi a kezében

  Így keresd meg a neked való lakáshitelt!

  Lakáshitelt választani nem feltétlenül egyszerű. Annál is inkább, mert ez talán életed legnagyobb, leghosszabb időre szóló elköteleződése egy bank mellett. Ha jól választasz, elégedett leszel, és ráadásul milliókat spórolhatsz. Ha nem, akkor viszont az anyagi veszteség mellett sok bosszúság is érhet. Mutatunk néhány szempontot, amit figyelembe vehetsz a választáskor.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Boldog nő, aki a vásárlásaival félre tudott tenni pénzt

  Észrevétlenül is el lehet érni komoly megtakarítást, miközben vásárolunk

  A még mindig magas infláció sokakat arra sarkall, hogy kifejezetten olcsóbb termékeket vásároljanak meg, vagy bizonyos vásárlásaikat elhalasszák. Azonban a MagNet Bank kitalált egy még jobban hangzó megtakarítási lehetőséget. Ez olyan, mintha minden bankkártyás vásárláskor borravalót adnál – saját magadnak! Lássuk, hogyan is működik ez!

  frissítve: 2024. április 4.
 • Hátradől egy házaspár miután 12 milliós személyi kölcsönt igényeltek

  Szintet lépett a személyi kölcsön – akár 12 millió forint is elérhető

  Hiába csökken a lakáshitelek iránt az érdeklődés, a személyi kölcsönök népszerűsége töretlen. Nem véletlen, hiszen szabad felhasználású, fix kamat mellett igényelhető hitelről van szó. Ráadásul most már egészen magas, akár 12 millió forintos hitelösszeg is elérhető a piacon.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Mobiltelefonos fizetés bolt pénztárnál

  Még mindig az infláció hajtja a bankkártyás költéseket

  Az idei első negyedéves bankkártyás adatokban még masszívan érezhető az inflációs hatás – az átlagos kosárérték annak ellenére nőtt 12 százalékkal, hogy más pénzforgalmi adatok azt jelzik, hogy fogyóban az emberek pénze – kommentálta a legfrissebb statisztikákat Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Bábu aprópénz mellett egy kis autóval és házzal
 • Házaspár laptopon keres információt a kedvezményes banki utalásokról

  Hogyan lehet ingyen utalni ma Magyarországon?

  Sokan vannak, akik nagyon gyakran használják a bankszámlájukat, köztük sokszor utalnak pénzt, és innen fizetik a rezsiszámláikat is. Bosszantó, hogy miközben a kártyás fizetések díjmentesek, az átutalásokért fizetni kell. De vajon elkerülhető valahogy az átutalásokért fizetett díj?

  frissítve: 2024. április 4.
 • Fiatal lány mosolyogva nézi a mobilján a bankja költségelemzését

  Így segít a banki mobilappod kiadásfigyelője a gyermekednek

  A bankszámláról elköltött pénz egyre könnyebben osztható felcímkézett zsebekbe, érdemes megtanulni, hogyan lehet ezt jól kihasználni. De hogyan beszélgessünk a pénz kezeléséről a gyermekünkkel? Sok hasznos tippel segítünk és megmutatjuk.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Kisbaba cumizik és alszik

  Demográfiai katasztrófa vagy kivárás? Egyre kevesebben vesznek fel Babaváró hitelt

  Akár az infláció okozta demográfiai katasztrófát is előre jelezhetne, ám a BiztosDöntés.hu szakértői szerint inkább a fiatal családok tudatosságát jelzi az, hogy az idén több, mint 60 százalékkal zuhant a Babaváró igénylése a bankoknál.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Készpénz kilóg egy nadrág zsebéből

  Nagyon keményen dolgozott tavaly a bankóprés

  Az elmúlt évek lassuló dinamikájához képest az infláció felpörgette a bankjegynyomtatást, a forgalomban lévő bankjegyek értéke átlépte a 8000 milliárdos határt. A pénzromlásnak köszönhetően a készpénzállomány bővülésében nyomasztó a húszezresek térnyerése – hívta fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu szakértője.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Mosolygó lány a mobiltelefonját és a bankkártyáját fogja a kezében

  Ingyenes számlavezetéssel az infláció ellen

  Nemcsak takarékoskodással, a megtakarítások fokozásával, de az egyre olcsóbb, akár nullás bankköltség kialakításával is lehet harcolni az infláció ellen. Bemutatjuk, hogyan.

  frissítve: 2024. április 13.
 • Meglepett férfi olvassa a mobilján, hogy már kamatadót is fizetnie kell a megtakarításai után

  A kamatadó mellett milyen adóterhek terhelik a kamatot?

  Amikor egy befektetést mérlegelsz, fontos szempont a jövedelmezőség. A jövedelmezőségnél azonban nemcsak a hozam, a kamat az érdekes, hanem az is, hogy ebből mennyit von le az állam (és nyilván az is, hogy mennyire kockázatos egy befektetés). Mint látni fogod, viszonylag kevés opciód van, ha ki akarod kerülni a kamatadót és a többi elvonást. Ebben az útmutatóban bemutatom neked, hogy milyen lehetőségekkel élhetsz.

  frissítve: 2024. február 15.
 • Cetelem betéti kamatok 2024

  A Magyar Cetelem Banknál eltér a lekötött betétek kezelése, mint ahogy azt más banknál megszokhattad. Mivel ők alapvetően hitelezéssel foglalkoznak, nincs náluk klasszikus bankszámlavezetés. Van viszont megtakarítási számlájuk, melyről le tudsz kötni betétet is. A megtakarítási számlának magas a kamata, alig marad el a lekötött betét kamatától, így akár lekötés nélkül is kaphatsz magas kamatot a pénzedre, ami nagyobb döntési szabadságot jelent. Ebben az útmutatóban a Magyar Cetelem Bank forint alapú megtakarítási konstrukcióiról olvashatsz.

  frissítve: 2024. április 7.
 • Fiú mutatja papíron egy tüdőt
 • Oberbank betéti kamatok 2024

  Az Oberbanknál más bankokhoz képest előnyösebben tudod elhelyezni a pénzed, hiszen a lekötött betétekre szemmel látható kamatot kínálnak, még ha az nem is éri el az infláció mértékét. Az igazán jó kamat eléréséhez azonban más bankokhoz képest jóval magasabb összeget kell elhelyezned! A betétlekötésre és szükség esetén a feltörésére mobilalkalmazást nem használhatsz. Az Oberbanknak kevés bankfiókja van Magyarországon, nincsenek is jelen minden vármegyeszékhelyen. De ez nem baj, mert van náluk videobankos ügyintézés.

  frissítve: 2024. május 24.
 • MBH Személyi Kölcsön 2024 - kalkulátor és feltételek

  Az MBH Banknál van bankszámlád és érdekel, hogy milyen kölcsönöket kínálnak? Kíváncsi vagy hogyan intézheted náluk online a hitelfelvételt és hogy kaphatsz-e hitelt? Megmutatjuk, hogy milyen MBH személyi kölcsön ajánlatok vannak, és hogy milyen feltételek mellett és hogyan tudod őket felvenni online.

  frissítve: 2024. április 30.
 • MBH Lakáshitel - kalkulátor és feltételek 2024

  Az MHB Bank az ország egyik vezető pénzintézete. 2023 tavaszától az MKB Bank és a Takarékbank egyesülése nyomán az MBH a második legnagyobb bank az országban, a legtöbb ATM-mel országszerte. Minden lakáscélra igényelhetsz náluk lakáshitelt, és ha a pénzt korszerűsítésre veszed fel, akkor a megadott energetikai jellemzőkre vonatkozó feltételek teljesülése esetén ECO kedvezményt is kaphatsz. Több induló díjkedvezmény van, és ha jövedelem-jóváírást vállalsz, akkor kamatkedvezményt is kaphatsz. Útmutatónk végére tudni fogod, hogy számodra melyik a legjobb MBH lakáshitel.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Lakás tulajdonos beköltözik és dobozt hoz a kezébe

  Szűkül az alkudozás tere a lakáshitel-piacon

  Még mindig viszonylag könnyen lehet piaci alkudozáshoz hasonló módon komoly kamatkedvezményt elérni a bankoktól a lakáshitel-felvétel előtt, ám az alkuban elérhető kedvezmény mértéke zsugorodik – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Kismama az apukával fekszik az ágyon

  Szeretnél többet adni a gyermekednek? Akkor nyiss OTP Egészségpénztári számlát!

  Pénztártagként közel 150 ezer forinttal költhetsz többet gyermekedre! Ha baba érkezik a családodba, érdemes egészségpénztári számlát nyitnod, hiszen innen többet költhetsz, mint amennyit befizettél rá, évente közel 150 ezer forinttal! A feltöltött összeget épp arra használhatod fel, amire a pici várása, érkezése és nevelése során a legnagyobb szükség van: az anyuka szülészeti-nőgyógyászati ellátásától kezdve, a baba pelenkáin át egészen a tápszerig, és ha ugrunk egyet az időben, akkor egészen a tandíjig. Lépj be most az OTP Egészségpénztárba, hogy több forrásod legyen a családodra!

  frissítve: 2024. április 4.
 • Kicsi ház egy társasház előtt

  Alaposan ráver a lakáshitelekre a korábbi évek mumusa

  Az első negyedévben a devizahitel-válságban sok család vesztét okozó szabadfelhasználású jelzáloghitel-szerződések átlagos összege 70 százalékkal múlta felül a lakáscélú hitelszerződések 10 millió forint alá csúszó szerződéses összegét. A lakáshitel piac összezuhanását a szabadfelhasználású hitelek minimális zsugorodással megúszták, ami a BiztosDöntés.hu szerint azzal magyarázható, hogy a nagyobb összegű beruházások finanszírozást ez a termék veszi át a jelentősen megdrágult személyi kölcsönöktől.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Pénzváltáshoz nézi egy nő az árfolyamokat a képernyőn

  Ez is inflációs hatás: megrohanták az emberek a valutaváltókat

  Komoly mértékben vásároltak a magyarok valutát, kihasználva az év elején bekövetkezett forinterősödést - derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból. A jegybanki statisztikák szerint az év első két hónapjában 48,7 milliárd forint értékben vásároltak a valutaváltóknál eurót, 11 milliárd forint értékben pedig dollárt az emberek.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Boldog befektető aki végre érti, hogy mi az a kötvény

  Kötvény - ezt érdemes tudni róluk 2024-ben

  A kötvények területe egy külön világ a befektetők szemében, valahol félúton a banki lekötött betét és a kockázatos részvény között. Sokféle kötvény van a piacon, közöttük a legfontosabb mérőszám a hozam, hiszen ez általában arányos a kockázattal is. Lehet kaszálni a kötvényekkel, de nem szabad ész nélkül befektetni. Mindig meg kell vizsgálni a kockázatokat és muszáj elosztani azokat több kötvény között – ezt diverzifikálásnak hívják. Tarts velünk és ebben az útmutatóban megismerheted a kötvények világát.

  frissítve: 2024. február 15.
 • Több ember használ befizető ATM-et egy pályaudvaron

  Befizető ATM - bankonként megmutatjuk hogyan működik

  Én igazából csodálkoztam, miért nyert teret ilyen későn az azonnali befizetős ATM, hiszen az utcai pénzváltó automaták már évtizedek óta nyújtják azt a technológiát, amire ez épül: felismerni egy bankjegyet, majd elfogadni az értékét. Talán a banki rendszerben történő azonnali jóváírás volt a fő akadály, talán nem, de mára megszületett az automata pénztáros teljes értékű változata, mely nemcsak azonnal kiad, de azonnal be is fogad készpénzt. Ebben az útmutatóban ezt járjuk körül.

  frissítve: 2024. február 14.
 • Társasházi lakás nappalija

  Elképesztőek a lakásbiztosítási díjkülönbségek a banki THM-mutatókban

  Májustól immár a lakásbiztosítások díját is tartalmaznia kell a jelzáloghitelek teljes hiteldíj mutatójának (THM). A BiztosDöntés.hu felmérése szerint a példaszámításokban teljesen eltérő fedezeti összegekkel és díjakkal számolnak a bankok. Ugyanakkor a biztosítási díjak THM-be emelése extrém magas fedezet esetén sem akadályozza a hitelnyújtást.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Régi pénztárgép

  Százezreket kaphat vissza az adójából – de ehhez nyilatkoznia kell!

  Az elmúlt évben a gyermekes családok szja-visszatérítése miatt nem volt olyan hangsúlyos, idén azonban ismét rendelkeznünk kell a tavaly befizetett öngondoskodási célú megtakarítások után járó adójóváírás összegéről. Akinek több pénztári befizetése volt, annak mindenképp jeleznie kell a NAV felé, hova kéri a 20 százalékos visszatérítést – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

  frissítve: 2023. november 29.
 • K&H betéti kamatok 2024

  A K&H Banknál a lekötött betét konstrukció az inflációs időszakot követően magas kamatozást nyújtó konstrukciókkal bővült. A banknál többféle megtakarítási számla is elérhető, köztük a fiatal ügyfelek is takarékoskodhatnak. Mindegyiket részletesen bemutatjuk ebben az útmutatóban.

  frissítve: 2024. május 24.
 • Család az orvosnál van vizsgálaton

  5 ok, amiért megéri egészségpénztári számlát nyitni

  Az anyagi öngondoskodás fontosabbá vált, mint valaha. A növekvő inflációs ráta mellett a gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök, egészséges élelmiszerek, sportszerek és a magánorvosi ellátás költségei is emelkedtek. Az egészségpénztár olyan szolgáltatás, amellyel a befizetések után akár 20 százalék adó-visszatérítést is igényelhetsz, így jelentősen csökkentheted a felmerülő költségeidet. Cikkünkben 5 okot mutatunk be, amiért érdemes egészségpénztári számlát nyitnod!

  frissítve: 2024. április 4.
 • CIB betéti kamatok 2024

  A lekötött betétek klasszikus és befektetéssel közösen kombinált konstrukciói is elérhetőek a CIB Bank kínálatában. Ezenkívül kétféle megtakarítási számla is elérhető náluk, ebből egyik csak a mobilalkalmazásban kezelhető. A betételhelyezés ráadásul a számlára történő belépés nélkül is megvalósítható. Minden információt egy helyen megtalálsz a CIB Bank kockázatmentes befektetési lehetőségeiről ebben az útmutatóban.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Új lakás falát rakja ki téglából a mester

  Már egy lakószobára sem elég az átlagbérrel felvehető hitel

  Februárban tizedével kevesebb új lakást finanszírozó hitelt vettek fel a családok, mint tavaly májusban. A BiztosDöntés.hu elemzése szerint a következő hónapokban az arányok tovább romolhatnak, hiszen tavaly tavasszal a zöld hitelek hihetetlen keresletet támasztottak a piacon, miközben ma a magas kamatok miatt az átlagbérből felvehető hitel már nem elegendő az építésügyi szabályoknak megfelelő méretű új építésű lakószoba megvásárlására sem.

  frissítve: 2023. november 29.
 • UniCredit betéti kamatok 2024

  A bankról azt tartja az ember, hogy az oda betett pénz általában gyarapodni szokott. Ez mostanság nem igazán felel meg a valóságnak az alacsony kamatok miatt, de előbb-utóbb a betétkamatok is az infláció nyomába erednek majd. Az UniCredit Banknál lekötött betétet és megtakarítási számlát is tudsz választani, mindkettő teljesen kockázatmentes 100 000 euróig, azaz mintegy 37 millió forintig. Mindkét konstrukciót bemutatjuk ebben az útmutatóban.

  frissítve: 2024. május 23.
 • Erste betéti kamatok 2024

  Az Erste Bank betétlekötési lehetőségei megnyitják az utat az előtt, hogy a pénzedet elkülönítsd a naponta használt egyenlegedtől. Ugyanannyi kamatot kapsz rá, mintha nem kötnéd le, de van egy nagyon fontos különbség: nem lehet bankkártyával hozzáférni. Ez a pénzed biztonsága szempontjából lehet fontos. Tarts velünk, és ismerd meg az Erste betéti kamatait, és hogy hogyan köthetsz le pénzt az Erste George mobilbankból.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Vállalkozó az Erste bankfiókban kezet fog az ügyintézővel

  Többszázezres megtakarítást ajánl induló cégeknek az Erste és a Telekom

  A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly július óta csökken a működő vállalkozások száma, idén február végén 523,7 ezer társas és 1,3 millió egyéni vállalkozó volt hazánkban. Egy évvel ezelőtt, 2022 februárjában 30 ezerrel több egyéni vállalkozó és 4 ezerrel több társas vállalkozás működött Magyarországon.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Férfi bankkártyát dug az ATM készülékbe

  Egyre több pénzt dugnak ide a magyarok

  Bár minden adat az elektronikus fizetés előretörését mutatja, továbbra is bevett szokás, hogy a hónap elején, fizetésnapot követően sorok kígyóznak az ATM-ek előtt. Ugyanakkor száz emberből 13 ma már azért látogatja meg ezeket a készülékeket, hogy pénzt fizessen be a számlájára – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Banki ügyintéző értetlenül felteszi a kezét

  Tovább zuhanhat a bankfiókok száma – ember nincs, aki hitelről akar tárgyalni

  Senkinek sem kellenek a lakáshitelek – utoljára 10 éve volt olyan alacsony a szerződések száma, mint idén februárban – havonta egy bankfiókban átlagosan kevesebb, mint 3 hitelszerződést kötnek az ügyfelekkel – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

  frissítve: 2024. március 27.
 • Energetikai tanúsítvány számolásának ellenőrzése számológéppel

  Energetikai tanúsítvány: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Ha lakást vásárolnál vagy bérelnél, akkor a választás egyik legfontosabb szempontja, hogy mekkora lesz majd a rezsi. Hogy ezt el tudd dönteni, tudnod kell, hogy mennyire energiahatékony az ingatlan. Ez eladóként és bérbeadóként is fontos, mert így drágábban tudod eladni vagy kiadni a lakásod. Az energetikai tanúsítvány erről ad neked információt. Útmutatónkból megtudhatod, hogy mit tartalmaz ez a fontos dokumentum, és azt is, hogy hol szerezheted be. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. április 23.
 • Fogászati vizsgálat miatt a beteg kinyitotta a száját

  Itt a megoldás, amivel több maradhat a családi kasszában a fogászati- és szemészeti kezelések után!

  Mennyire készülsz fel anyagilag a váratlan kiadásokra? Legyen szó akár egy háztartási gép elromlásáról, akár az autód meghibásodásáról vagy egy nem tervezett egészségügyi kiadásról. Szerencsére némi tervezéssel csökkentheted a családi kasszát érintő komoly anyagi terheket. Ismerd meg hasznos tanácsainkat a pénzügyi tervezéshez, és azt a megoldást, amivel jelentős megtakarítást érhetsz el a fogászati-, szemészeti és egyéb egészségügyi kiadásokon. Hogyan készülhetsz fel a váratlan családi kiadásokra?

  frissítve: 2024. április 4.
 • Kisfiú egy bankkártyát és mobiltelefont tart a kezében

  Bankszámla gyerekeknek 2024 – ezek közül választhatsz

  A gyermekeknek akár már a születés pillanatától kezdve is nyithatunk bankszámlát, de igazán 6-7 éves kortól érdemes. Ekkor már – szülői felügyelettel – maga tanulhatja meg a pénz kezelését a gyermek, köztük a kártyás fizetést, az ATM használatát vagy az egyenleglekérdezést. 14 éves kortól már a bank mobilalkalmazását is lehet használni. Megmutatjuk, hogy a hazai bankok mit kínálnak.

  frissítve: 2024. április 18.
 • Kézfogás lakáshitel szerződés aláírása után

  Panganak a bankfiókok – sokat kaszálhat, aki bátran alkuszik

  Idén januárban napi 1 000 lakossági hitelszerződést tudtak kötni a bankok: a Babaváró hitelek száma megtizedelődött, lakáshitelt közel egy évtizede nem igényelt ilyen kevés család. A BiztosDöntés.hu szakértői szerint ezekben a hónapokban kivételes alkalom nyílik mindenkinek, hogy egyedi hitelmegállapodást kössön bankjával, ha lakáskölcsönre van szüksége.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Nő bankkártyát érint a POS terminálhoz étteremben

  A bankkártyánk is érzi a vágtató inflációt

  Masszívan jelentkezik a megugró infláció a bankkártyás forgalomban is: a bankkártyás vásárlások értéke egy év alatt 32 százalékkal ugrott meg, miközben a kártyás vásárlások számának bővülése alig haladta meg a 17 százalékot – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu. A fogyasztási szokások átalakulását az online fizetés előretörése mutatja.

  frissítve: 2024. március 27.
 • E-kerékpáron ülő férfi mosolyog

  E-rollert vagy e-kerékpárt nyerhetnek most a MagNet Bank új ügyfelei

  Kell egy kis szerencse is ahhoz, hogy valaki e-rollert, illetve e-kerékpárt nyerhessen a MagNet Banktól. De akinél betalál a Fortuna, annak most egy bankszámla megnyitásáért lehet egy ilyen járgánya. Ha nem is nyersz végül, egy előnyös, rengeteg díjmentes tranzakciót tartalmazó bankszámlával mindenképpen jól jársz. Arról is szólunk, hogy melyik ez a konstrukció és bemutatjuk azt a bankkártyát, mellyel másokat támogathatsz a bank pénzéből. Sőt, a kártyahasználattól függetlenül ezt számlatulajdonosként egy külön programban is megteheted.

  frissítve: 2024. április 13.
 • Provident hitel 2024

  Ha szeretnéd tudni, hogy milyen kölcsönöket kínál a Provident, és mikor érdemes ezeket felvenned, jó helyen jársz. Mutatjuk, milyen kényelmi szolgáltatások elérhetők a kölcsönök mellé, és hogyan kaphatod meg az általad kért összeget a Providentnél. A tévéreklámokból talán tudod, hogy a Provident hitel rövid futamidejű, kis összegű és heti törlesztésű, de a kínálatukban nem csak ezek szerepelnek. Lássuk, mit tudnak!

  frissítve: 2024. január 1.
 • Orvos megbeszéli a beteggel a vizsgálat eredményeit

  Egy figyelmen kívül hagyott trükk a jelentős megtakarításhoz

  Az elmúlt időszakban mindannyian megtapasztalhattuk az átlag feletti infláció hatásait. A tartós árszínvonal emelkedés következtében nem csupán az élelmiszerek és a lakhatás, de az egészséges életvitelhez kapcsolódó termékek és szolgáltatások is jelentősen megdrágultak. Legyen szó gyógyszerről, gyógyászati segédeszközről vagy akár magánorvosi vizsgálatról és beavatkozásról, az infláció miatt jóval nagyobb költséggel számolhatunk, mint egy évvel ezelőtt. Szerencsére van egy sokak által igénybe vehető adókedvezmény, ami olcsóbbá tehet számos terméket és szolgáltatást, beleértve a magánorvosi ellátásokat is. Ismerd meg a részleteket!

  frissítve: 2024. április 4.
 • Bőrgyógyász egy anyajegyet vizsgál nagyítóval

  A Mesterséges Intelligencia nem a megváltó, de az orvos és nővér hiányra megoldás

  A ChatGPT nevű Mesterséges Intelligenciával működő chatbot pár nap alatt felforgatta a világot, lediplomázott az orvosi egyetemen, milliók beszélgetnek vele, és használják már rendszeresen munkájukban is. Azóta a csapból is a Mesterséges Intelligencia forradalmi erejéről szóló történetek folynak. Megjelentek a techno optimisták, akik a világ megváltását várják tőle, és a géprombolók, akik az emberiség végét, illetve tömeges munkanélküliséget vizionálnak. Az MI valójában, sok területét forradalmasítja az életünknek, de ez egy sokkal finomabb folyamat

  frissítve: 2024. május 2.
 • Nemzetközi sepa átutalás indítása mobiltelefonról

  Utalj külföldre is belföldi díjért SEPA átutalással!

  A SEPA átutalás egy nagyszerű találmány, hiszen az Európai Unió, illetve az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamaiba az IBAN számlaszám használatával ugyanúgy küldhetsz pénzt – és fogadhatsz is onnan –, mintha belföldre küldenéd. Beleértve a díjazást is: az említett országokba az átutalást belföldi díjazással tudod elküldeni. Ennek azonban vannak feltételei. Ezekkel ismerkedhetsz meg ebben az útmutatóban.

  frissítve: 2023. február 27.
 • Banki család áldozata csodálkozik hogy a bankkártyájáról loptak pénzt

  Két alapvető dolog, amivel elkerülheted, hogy csalók szerezzék meg a pénzed!

  Drámaian megugrott az elektronikus térben bekövetkezett csalások értéke az elmúlt hónapokban, ráadásul a legtöbbször maga a bankkártya- vagy számlatulajdonos adja meg adatait a csalóknak, így a keletkezett kárért ő felel. A BiztosDöntés.hu szakértői szerint néhány alapvető szabály megtanulásával elkerülhetjük, hogy bűnözőknek adjuk a pénzünket.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Zöld ház metszete

  Bankok, amelyek többet adnak, mint mások

  Sokféle szempont szerint lehet összehasonlítani a bankok bankszámla- és bankkártya konstrukcióit, de így mégis kevesen szokták: mit adnak a banki konstrukciók MELLÉ az ügyfeleknek?

  frissítve: 2024. április 4.
 • KHR listán meglepődött férfi

  Idén megnyúlik a banki adósok fekete listája

  Bár néhány éve még mindenki boldogan elfogadta volna azt, hogy a fennálló hitelállomány 1,5-4 százalékát teszi ki a legalább 90 napja nem fizetett lakossági hitelek aránya, ám a BiztosDöntés.hu arra figyelmeztet, hogy az általános moratórium lezárultával már megjelentek a fizetőképesség romlására utaló jelek, ráadásul az idén arányaiban biztos nőni fog a rossz adósok köre.

  frissítve: 2023. november 29.
 • VÁllalkozók kezet fognak megegyezés után

  Leveszik a kkv-kat a lélegeztetőgépről az állami hitelprogramok

  A Széchenyi Kártya MAX+ és a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram meghirdetésével összeállt az a termékkínálat, amely arra hivatott, hogy állami támogatás mellett biztosítsa a hazai kis- és középvállalatok finanszírozását – hívta fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

  frissítve: 2024. április 13.
 • Lakáshitelt törlesztesz? Így csökkentheted a törlesztőrészletet!

  Tudod, hogyan csökkenthetnéd lakáscélú jelzáloghiteled törlesztőrészletét? A megoldás az OTP Egészségpénztár! Pénztártagként törlesztőrészleted egy részét fizetheted ugyanis pénztári számládról, a Pénztárba befizetett összeg 20 százalékát pedig visszakaphatod adó-visszatérítésként.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Sajtóközlemény kép

  Zuhanó hitelkamatokkal indul a február a bankpiacon

  Az elmúlt hónapokban megszokott kamatemelésekkel ellentétben komoly kamatcsökkentésekkel futnak neki a februárnak a pénzintézetek – derült ki a BiztosDöntés.hu adataiból.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Alapszámla sajtóközleményt olvassák fiatalok

  Töredékére csökkenhetnek a banki költségek – nem csak az alapszámlásoknak

  A magyar lakossági banki ügyfelek döntő része számára olcsó bankolási alternatívát kínálhat a Gazdaságfejlesztési Minisztérium új javaslatával harmadára csökkenő havidíjú Alapszámla. A bankok számára az új díjazás komoly bevételkiesést jelenthet, ám épp ez katalizálhatja majd az ügyfelek számára fontos többletszolgáltatásokat kínáló csomagárazás általános elterjedését a magyar bankpiacon.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Az állampapír vásárlást otthonról egy kávé mellől intézi ez a befektető

  Állampapír vásárlás 2024 - így a legegyszerűbb

  Az állampapír egy másféle befektetés, mint a lekötött betét, így sokan talán ódzkodnak és nem fognak bele, pedig értékét tekintve sokkal jobb befektetésnek számít. Ebben az útmutatóban részletesen megmutatjuk az állampapír vásárlás lépéseit, sőt azt is, hogyan tudod megnyitni az államkincstári ügyfélszámlát.

  frissítve: 2024. április 19.
 • Épülő ház

  Egy év alatt 2,5 millió forintot vettek el a lakásvásárlásban gondolkodóktól

  Az izmos béremelkedés ellenére az infláció egy év alatt 2,5 millió forintot vett el a lakásvásárlásban gondolkodó családoktól. Ennyivel kisebb piaci lakáshitelre elég ugyanis a magyar polgárok felének keresete – derül ki a BiztosDöntés.hu számításaiból.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Új bank lépett a két számjegyű betéti kamatok világába

  Meglepően reagáltak a bankok a jegybanki kamatemelésre az elmúlt időszakban. A MagNet Magyar Közösségi Bank most kiemelkedő betétkamatot kínál a lekötött betétekre, mellyel a betéttulajdonosok a többi bank kínálatához képest jelentős hozamra tehetnek szert.

  frissítve: 2024. április 4.
 • Boldog befektető aki szereti a magas betéti kamatokat

  Bővült a két számjegyű betétkamatot kínáló bankok köre

  Meglepően kevés, mindössze 4 bank követte a bő egy éven át tartó jegybanki alapkamat-emelkedést a lekötöttbetét-kamataiban. Közülük most a MagNet Bank lépett be a két számjegyű betétkamatot kínáló bankok körébe. A betéttel egy kedvező díjazású bankszámla is párosul, mely jól jöhet a bankok idén várható brutális emelése ellen is.

  frissítve: 2024. február 15.
 • Kék ruhában lévő nő mutatja a mobiltelefonját

  Nem várt irányokból támogatja a kormány a banki ügyfeleket

  Elég mozgalmas negyedéven vagyunk túl a napi bankolás világában, amit olyan események fémjeleznek, mint egy újabb készpénzfelvételi lehetőség, illetve banki mobilapplikációval indítható átutalási lehetőség ingyenessé tétele a kormányzat részéről, vagy a 10 évig kitartó Koin személyes pénzügykezelő alkalmazás megszűnése. Azt pedig még mindig nem tudjuk, hogy a Revolut bejelentkezett-e a pénzügyi tranzakciós illeték hatálya alá.

  frissítve: 2024. március 18.
 • Raiffeisen lakáshitel - kalkulátor és feltételek 2024

  A Raiffeisennél találsz piaci kamatozású, minősített fogyasztóbarát lakáshitelt és CSOK Plusz hitelt is igényelhetsz. A hitelügyintézést online nem végezheted, de visszahívást kérhetsz, és egyeztethetsz időpontot az általad választott bankfiókba. A Raiffeisen előzetes hitelbírálatot és előzetes értékbecslést is végez. Segítünk megtalálni a legjobb Raiffeisen lakáshitel ajánlatot.

  frissítve: 2024. április 28.
 • Hátradől egy ügyfél aki elégedett az erste netbank szolgáltatásával

  Erste netbank – ezt érdemes tudnod róla 2024-ben

  Az Erste netbank szolgáltatása korszerű és biztonságos szolgáltatásokat nyújt, ráadásul mindezt átszínezhető, fiatalos stílusban. Ebben az útmutatóban megismerheted az Erste netbank, vagyis George (mert neve is van) legfontosabb funkcióit és azt, hogy ezeket hogyan éred el. Olyan funkciókról is szót ejtünk, melyek el vannak rejtve a menüben, így jó eséllyel nem is találnál rájuk a napi pénzügyek intézése közepette.

  frissítve: 2024. január 1.
 • Lakás kutyával

  Jelenleg nincs fogyasztóbarát lakáshitel az OTP-nél

  Az OTP Bank januártól felfüggesztette a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel értékesítését – ez a legkomolyabb év eleji változás a lakás- és személyi hitel kondíciókban – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából. A változásokból jól látszik, hogy a banki ügyfelek hitelkereslete drasztikusan visszaesett, ezért egyre több bank bizonyos akciós sávban már inkább kamatot csökkent.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Ijedt férfi

  Újabb válságjel: nettó hiteltörlesztővé válhatnak a családok a lakáshitel-piacon

  A gazdasági válságokban az emberek igyekeznek megszabadulni a felgyülemlett tartozásaiktól – a pandémia kezdete óta korábban nem látott magasságokban van a lakáshitelek előtörlesztése. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu hitelszakértője szerint az új hitelek iránti kereslet drasztikus csökkenése miatt év végére, jövő év elejére nyolc év után ismét nettó törlesztővé válhatnak a magyar családok a lakáshitel piacon.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Férfi MBH szép kártyát fog a kezében laptopos vásárlás közben

  MBH SZÉP Kártya – minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Az MBH SZÉP Kártyák a SZÉP Kártya családba tartoznak. Ezeket a plasztikokat több bank is kibocsátja azzal a céllal, hogy a munkavállalók ezekkel költhessék el kedvezményesen adózó célzott jövedelmüket. Ismerd meg a lehetőségeidet, hogy a lehető legjobban kihasználhasd az MBH SZÉP kártya előnyeit!

  frissítve: 2024. január 1.
 • Önkéntes nyugdíjpénztár megnyitásán gondolkodik ez a férfi

  Önkéntes nyugdíjpénztár: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  A nyugdíj-előtakarékosság egyre fontosabbá válik napjainkban. A mostani aktív dolgozók már nem számíthatnak arra, hogy az idősköri megélhetésüket teljes mértékben biztosítani tudja az állami nyugdíjrendszer. De vajon hogyan segíthet a megtakarításban az önkéntes nyugdíjpénztár? Útmutatónkból megismerheted ennek a terméknek a működését, a költségeit és a várható hozamát.

  frissítve: 2024. május 17.
 • Leállnak a bankok

  Három hétre leáll a lakáshitelezés a bankokban

  Bár idén a karácsony és a szilveszter hétvégére esik, az év végi bankfióki nyitvatartások így is okozhatnak meglepetéseket. A BiztosDöntés.hu szakértői szerint nagyobb gondot okozhat majd a január első hetéig tartó igazgatási szünet: az igazolások beszerzése megnehezül, a földhivatali munka szüneteltetése pedig lehetetlenné teszi a jelzálogjogok bejegyzését, így a lakáshitelek kiutalását is.

  frissítve: 2024. március 27.
 • OTP Lakáshitel - kalkulátor és feltételek 2024

  Az OTP Bank nemcsak Magyarország vezető pénzintézete, de a digitális megoldásokban is élen jár. A hiteligénylést online is intézheted náluk, és csak a szerződést aláírni kell bemenned a bankfiókba. Ha pedig személyes segítségre van szükséged és nem mennél be a bankba, az OTP mobilbankárai segítenek. OTP lakáshitel csak végig fix kamattal igényelhető és kínálnak CSOK Plusz és Falusi CSOK hitelt is. Az Évnyerő lakáshitelekkel lehetőséged van arra, hogy az első évben csak kamatot törlessz, és egyszer a futamidő alatt a hiteled kamatát is csökkentheted. Mutatjuk a feltételeket és az OTP lakáshitel kalkulátor segítségével pedig a törlesztőket is. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. március 24.
 • Sajtóközlemény fénykép

  A zöld hitel is felelős a lakáshitelpiac összezuhanásáért

  Abban, hogy idén októberre 9 éves mélypontra fékeződött a hazai lakáshitelpiac, a kamatok emelkedése mellett az is szerepet játszott, hogy az MNB zöld hitelének kihasználása miatt az új lakások építését előrehozták a beruházók – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu. Az új lakások építésének beindulását az segíthetné elő, ha a korábban beígérteknek megfelelően döntés születne a családtámogatási rendszer minden elemének meghosszabbításáról – a támogatások nélkül pusztán piaci kamatok mellett egyre nehezebb kigazdálkodni a lakásvásárlást.

  frissítve: 2023. november 29.
 • UniCredit lakáshitel 2024 - kalkulátor és feltételek

  Az UniCredit Bank piaci kamatozású lakáshiteleket, szabad felhasználású hiteleket és minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket is kínál. Ezenkívül kamattámogatott hiteleket is találsz náluk, így CSOK Plusz is elérhető. A hiteleket 5 és 10 éves kamatperiódussal, vagy végig fix kamatozással igényelheted. Ha a banknál számlát nyitsz, és oda havi jóváírást vállalsz, kamatkedvezményt is kaphatsz. Útmutatónkban elolvashatod, miért érdemes valamelyik UniCredit lakáshitel mellett döntened.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Sajtóközlemeny
 • Zöld hitelből felújítandó családi ház belseje

  Milliókat hozhat a számlára a zöld hiteleknél beinduló kamatverseny

  Az MNB gáláns zöld otthon hitelprogramja lezárását követően a bankok sorra jelentek meg saját, az energiatakarékosságot díjazó kölcsöneikkel. Az MNB jövő áprilistól a fogyasztóbarát hitelek zöld kiterjesztésével igyekszik még jobban erősíteni a versenyt. A BiztosDöntés.hu értékelése szerint a fő változás a kamatkedvezményekben elinduló verseny és az lesz, hogy az eddig visszatérítésként adott egyszeri kedvezmény beépül a hitelekbe, s így több millió forintos megtakarítást jelenthet majd az ügyfeleknek.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Erste lakáshitel 2024 - kalkulátor és feltételek

  Az Erste Bank többféle konstrukcióban kínál lakáshiteleket és szabad felhasználású jelzáloghiteleket. Van náluk piaci kamatozású lakáshitel 5 és 10 éves kamatperiódussal, de minősített fogyasztóbarát lakáshitelt és CSOK Pluszt is tudsz igényelni. Ha a bankhoz utaltatod a jövedelmed, további kedvezményekre számíthatsz. Lépésről lépésre végigvesszük, hogy mit érdemes a lakáshitelekről tudni, megmutatjuk az Erste lakáshitel törlesztőit és feltételeit is.

  frissítve: 2024. április 29.
 • Boldog ügyfél számlakivonaton olvassa, hogy milyen alacsony a készpénzfelvétel díja

  Készpénzfelvétel díja: így úszd meg a legolcsóbban

  Ha készpénzhez szeretnél jutni a bankszámládról, számtalan útvesztővel találkozol. Ez azért van, hogy lehetőleg ne tudd kivenni a pénzed készpénzben, vagy ha mégis, akkor az sok pénzedbe kerüljön. Megmutatjuk, hogy mikor melyik a legjobb készpénzfelvételi mód, és aztán bankonként azt is végigvesszük, hogyan lesz a legolcsóbb a készpénzfelvétel díja. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. május 2.
 • Személyi kölcsönből vásárolható mosógépek

  Akár 1 milliót is spórolhatunk karácsonyra, ha jó hitelt választunk

  A korábbi évek kamatakcióival ellentétben idén az is karácsonyi ajándékként fogható fel, hogy a bankok lassítottak a személyi hitelek kamatainak emelésénél. A BiztosDöntés.hu kalkulátora szerint az átlagember akár közel 1 millió forintot maga is megspórolhat egy 3 és 5 milliós hitelen, ha a legkedvezőbb ajánlatot választja.

  frissítve: 2023. október 10.
 • Üres pénztárca amiből még az adósság öröklése miatt is kell fizetni

  Adósság öröklése: minden, amit tudnod kell 2024-ben

  Az örökösöket sokszor kellemetlen meglepetésként éri az adósság öröklésének lehetősége. Vajon tényleg lehet tartozást örökölni? Mi történik, ha nem fizetek az örökhagyó helyett? Útmutatónkból választ kaphatsz a kérdéseidre, ráadásul azt is megtudhatod, hogy hogyan előzhető meg a tartozás hátrahagyása.

  frissítve: 2024. január 1.
 • MagNet lakáshitel - kalkulátor és feltételek 2024

  A MagNet Bank egy közösségi bank. Ez jól hangzik, de mit jelent? Egy közösséghez tartozni általában jó, de ha ezzel segíthetsz másokat, sőt, a lakáshiteledet is olcsóbbá teheted, akkor meg különösen jó. A lényeg, hogy legyenek olyan betétesek, akik a pénzüket felajánlják egy általuk választott célra, vagy egy nekik szimpatikus hiteligénylőnek, és olyan hitelfelvevők, akik elmondják, mire szeretnének hitelt, és miért érdemes őket támogatni. De ha csak egy lakáshitelre van szükséged, akkor a MagNetnek jó ajánlatai vannak. Megmutatjuk ezeket és az elérhető kedvezményeket is.

  frissítve: 2024. március 18.
 • Férfi nézi laptopon a megtakartásait

  Évi 20 százalékos hozam a megtakarításokra? Van ilyen!

  Miközben az elmúlt évtizedben sokat veszített vonzerejéből az öngondoskodási célú megtakarítások után járó adókedvezmény, s a biztosítók-pénztárak ügyfelei az szja-visszatérítés miatt 2021-ben roppant csekély mértékben tudták csak növelni az öregkorra félretett pénzüket, idén év végén felpöröghet az adóoptimalizáló befizetések piaca. A BiztosDöntés.hu szerint az öngondoskodóknak fontos üzenet lehet, hogy a 20 százalékos adójóváírás inflációkövető hozamot biztosít hosszú távú megtakarításaiknak.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Gránit Bank lakáshitel 2024 - kalkulátor és feltételek

  A Gránit Bank lakáshiteleket és szabad felhasználású jelzáloghiteleket is kínál. A hiteleket 10 éves kamatperiódussal kérheted. Minősített fogyasztóbarát lakáshitelt nem találsz náluk, CSOK Pluszt viszont igen, amit 12 hónap türelmi idővel törleszthetsz. A hiteligénylést intézheted otthonról is, csak a szerződéskötéshez kell személyesen megjelenned. Érdekelnek a részletes feltételek? Nézzük meg őket lépésről lépésre!

  frissítve: 2024. május 6.
 • Férfi számológéppel kiszámolja az örökösödési illeték összegét

  Örökösödési illeték: minden, amit tudnod kell 2024-ben

  Az öröklés szabályaival és eljárásával sokan csak akkor találkoznak először, amikor örökösökké válnak, így előfordulhat, hogy az illetékfizetés kellemetlenségével is csak ilyenkor szembesülsz. Vajon mi után keletkezik örökösödési illeték fizetési kötelezettség? Hogy néz ki a folyamat? Biztos, hogy minden esetben ki kell fizetni? Útmutatónkból mindezekre választ kapsz, és megmutatjuk, hogyan működik az adósság öröklése vagy kinek a feladata a vagyontárgyak összeírása. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. április 22.
 • Két boldog lány aki örül a kamatcsökkentésnek

  Jöhet a kamatcsökkenés a lakáshitelpiacon!

  Rég látott hozamesés következett be a hátunk mögött hagyott hét végén a bankközi pénzpiacon, ami megállíthatja, sőt vissza is fordíthatja a lakáshitelek egyre gyorsuló kamatemelkedését. A BiztosDöntés.hu szerint a következő hetekben még nagyobb tere nyílhat az egyedi kamatmegállapodásoknak.

  frissítve: 2023. november 29.
 • KH lakáshitelből vásárolt mini ház egy férfi kezében

  K&H lakáshitel 2024 - kalkulátor és feltételek

  A K&H Banknál többféle lakáshitelt is találsz. Az 5, 10 éves kamatperiódusú és a végig fix hiteleket minősített fogyasztóbarát hitel formájában és zöld hitelcélokra is kínálják. Van náluk CSOK Plusz is. A lakáshitelt egészen a szerződéskötésig online is intézheted náluk, ha pedig hozzájuk érkezik a jövedelmed, akkor alacsonyabb kamatot érhetsz el. Megmutatjuk, hogy mennyire jók a K&H lakáshitel ajánlatok!

  frissítve: 2024. május 6.
 • Befektetéseket keres nő laptopon

  Melyik a legjobb befektetés? Segítünk választani

  Akik befektetési lehetőséget keresnek, gyakran gondolják úgy, hogy valaki mondja meg nekik a tutit és ők majd követik. Bár ma már így is be lehet fektetni – például az eToro esetében -, a valós helyzet inkább az, hogy mindenkinek saját magának kell kiválasztania a számára legjobb befektetést. Segítünk átlátni többféle befektetés előnyeit és kockázatait. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. április 13.
 • CIB lakáshitel 2024 - kalkulátor és feltételek

  A CIB Banknál találsz végig fix lakáshitelt, amelynek a kamata a futamidő végéig változatlan marad. Kínálnak minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket 10 éves kamatperiódussal, és felvehetsz náluk CSOK-ot és a hozzá tartozó CSOK hitelt is. Választhatsz szabad felhasználású jelzáloghiteleket 10 éves kamatperiódussal, és végig fix kamattal is. Ráadásul folyamatosan több akciót és kamatkedvezményt is kínálnak. Megmutatjuk miért jársz velük jól.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Családi ház

  Rémisztő kamatokat hozott a Halloween!

  Igazi Halloween hangulat uralkodik a lakossági hitelpiacon: korábban nem látott mértékű kamatemelésekkel indítják a novembert a bankok. Sajnos ez nem csupán ijesztgetés: lényegesen drágábban tudunk majd kölcsönhöz jutni mind a lakás- mind a személyi kölcsön piacon. Ráadásul egyre több banknál szűkül a kínálat – egyértelmű, hogy a bankok a végig fix hitelek felé igyekeznek nyomni a lakáshitel felvevőket – derül ki a BiztosDöntés.hu összegzéséből.

  frissítve: 2023. november 29.
 • OTP mobilbank applikációt nyomogatja férfi a telefonján

  OTP mobilbank - megmutatjuk hogyan érdemes használni

  Az OTP mobilbank egy mobiltelefonos alkalmazás, melyről sok olyat összegyűjtöttünk, ami megkönnyíti a használatát. Régebben azonban évtizedekig mobilbanknak hívták a banki SMS szolgáltatást is, így ennek használatára is kitérünk, hátha ezt keresed. Lépésről lépésre megmutatunk mindent az OTP Bank két elektronikus szolgáltatásáról. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. május 13.
 • Egy kutya aminek az orrán egy ház van

  Kétszer akkora hitel kell egy lakáshoz, mint öt éve – megújul a THM

  Míg 5 éve kevesebb, mint 7, manapság már 14 millió forintot vesz fel egy átlagos lakáshitel-adós a bankoktól. Az emelkedő trendet látva a jogalkotók a realitásokhoz igazították a THM kimutatást is.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Diákok beszélgetnek

  Mit okozhat, ha egy helyre terelné a kormány a diákhiteleseket?

  Csak annak folyósítanák jövő nyártól a szabad felhasználású Diákhitelt, aki egy meghatározott banknál nyit számlát - derült ki egy rendelettervezetből. A BiztosDöntés.hu szakértői szerint ez még egyáltalán nem jelenti a szabad bankválasztás végét a diákok számára. Igaz, megbonyolítja a fiatalok tudatos pénzügyi tervezését.

  frissítve: 2023. november 29.
 • MagNet Bank személyi kölcsön 2024 - kalkulátor és feltételek

  A MagNet Banknál nemcsak hitelt vehetsz fel, de ha számlát vezetsz vagy betétbe teszed a pénzed, akkor támogathatsz is másokat. Megmutatjuk, hogy milyen feltételek és költségek mellett találsz náluk személyi kölcsönt, és a kölcsönbe kapott pénzt mire használhatod.

  frissítve: 2024. május 15.
 • Két fiatal a magnet bank betéti kamataival tervezi a jövőt

  MagNet Bank betéti kamatok 2024

  Ebben az útmutatóban bemutatjuk a MagNet Bank lekötött betéteit. Elmondjuk, melyiket érdemes lekötni szerintünk és melyiket nem. Megmutatjuk azt is, hogy mobiltelefonon hogyan működik a lekötés. Ha a MagNet Bank lekötött betéteire vagy kíváncsi, a legjobb helyen jársz, olvass tovább!

  frissítve: 2024. május 22.
 • OTP Szép kártya van a fiatalok kezében egy étteremben

  OTP SZÉP kártya: minden információ egy helyen róla 2024-ben

  Az OTP SZÉP kártyával igénybe veheted az egyedi adókedvezményeket, amennyiben a munkáltatód kínál ilyen lehetőséget az ún. cafeteria juttatások keretében. Ha van ilyen kártyád, a szabályok figyelembevételével a bankkártyához nagyon hasonlóan költhetsz vele olyan szolgáltatóhelyeken, ahol elfogadják azt. Ismerd meg a lehetőségeidet, hogy a lehető legjobban kihasználhasd az OTP SZÉP kártya előnyeit!

  frissítve: 2024. február 17.
 • Prémium Euró Magyar Állampapír árfolyamát mutatja a tábla

  Prémium Euró Magyar Állampapír (PEMÁP) - Állj több lábon!

  Ha euróban van a megtakarításod, vagy euróban kapsz olyan jövedelmet, amiből megtakarítanál, akkor kitűnő választás lehet a Prémium Euró Magyar Állampapír (PEMÁP), mely az eurózóna inflációjához kötött kamattal szolgál 6 éven át. Ha esetleg további forintgyengüléstől tartasz, vagy egyszerűen szereted, ha a megtakarításaid nem csak forintban vannak, akkor ez szintén jó módja lehet a biztonságos befektetésnek. Mutatjuk a részleteket és azt is, hogy mivel legyél óvatos.

  frissítve: 2024. május 22.
 • Házaspár Egyéves Magyar Állampapír vásárlásról beszélget

  Egyéves Magyar Állampapír: magas hozam adók nélkül

  Nem könnyű választani manapság azoknak, akik jó befektetést keresnek. A bankoknál kamatadó, szocho és pénzügyi tranzakciós illeték sújtja a befektetéseket és a pénzmozgásokat. Az állampapírok között pedig csak néhány hónapra szólnak a magas garantált kamatok, utána csak lassan követik az inflációt az értékpapírok. Ilyen környezetben megfontolandó lehet az állam Egyéves Magyar Állampapír ajánlata. Nézzük meg, mit érdemes tudni róla, és mikor érdemes ezt választanod!

  frissítve: 2024. május 22.
 • Raiffeisen személyi kölcsön 2024 – kalkulátor és feltételek

  Megmutatjuk, hogy milyen feltételek mellett kaphatsz Raiffeisen személyi kölcsönt, és milyen esetekben kaphatsz kamatkedvezményeket. A kalkulátorban azt is láthatod, hogy mennyire jók a Raiffeisen személyi kölcsön ajánlatok más bankokhoz képest, és mekkora törlesztőrészletet kellene fizetned, ha őket választod. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. március 13.
 • Cetelem személyi kölcsön 2024 – kalkulátor és feltételek

  Tudtad, hogy a Cetelemnél nemcsak áruhitelt vehetsz fel, de a bank személyi kölcsönöket, köztük fogyasztóbarát személyi kölcsönt is kínál? Itt elolvashatod, hogy milyen feltételek mellett elérhetők, és kiválaszthatod a legszimpatikusabb Cetelem személyi kölcsön ajánlatot. Azt is megmutatjuk, hogyan igényelheted a kölcsönt online.

  frissítve: 2024. február 20.
 • Erste ATM készpénzfelvétel

  Erste ATM: Így használd olcsóbban a bankautomatákat

  Az Erste Banknál elérhető egy korlátlan készpénzfelvételi csomag, aminél – a csomagdíj mellett - csupán a pénzügyi tranzakciós illetéket kell kifizetni. Hazánkban egyedüliként az Erste ATM-eken címletet is választhatsz, továbbá kedvenc pénzfelvételi összeget is megjelölhetsz. Az Erste ATM-ek érintéses bankkártyával a kártya fizikai behelyezése nélkül is használhatók és mobillal, okosórával is fel tudsz venni készpénzt. Ebben az útmutatóban az Erste Bank magyarországi és külföldi ATM hálózatáról, kedvezményeiről és használatáról lesz szó, beleértve a befizetéshez és a kifizetéshez egyaránt kapcsolódó kényelmi funkciókat is.

  frissítve: 2023. december 3.
 • Férfi a bankkártyáját letiltja mobiltelefonról

  Bankkártya letiltás: így csinálhatod meg a mobilodról

  A nyolc hazai nagybankból ötnél van lehetőség a bankkártya letiltás gyors elvégzésére a mobilapplikáción keresztül, a többinél fel kell hívni a bankot, hiába van a kezedben okostelefon. Sőt, ebből az ötből sem igazán letiltani lehet a bankkártyát, csak felfüggeszteni. Megmutatjuk képekkel, hogy mit csinálj és hogy hol találod meg a menüben.

  frissítve: 2023. július 16.
 • Vasutas egészségpénztári dolgozó üres pénztárcával

  Vasutas Egészségpénztár - Ezért jó náluk tagnak lenni

  Előnyben részesíted a magánrendelések kényelmét az állami egészségügy hosszú várólistái helyett? Vagy egyszerűen szeretnéd, ha kevesebbet kellene fizetned az orvosért és a gyógyszerekért? Az egészségpénztár lehetőséget kínál arra, hogy spórolj az egészségügyi kiadásaidon. A Vasutas Egészségpénztár nem csak ebben segít, de akkor is jól jön, ha gyermeket vársz, lakáshitelt törlesztesz vagy elveszíted a munkádat. Mutatjuk, hogyan működik, és mennyit nyerhetsz vele!

  frissítve: 2024. január 3.
 • Házaspár laptopon befizeti a biztosításait

  Ezért nem pénzkidobás a biztosítás

  A biztosításokra sokszor csak pénzkidobásként tekintünk. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy velünk úgysem történik semmi rossz. Mások azt hiszik, hogy a biztosítók mindig megtalálják a kiskapukat, és sosem fizetik ki a biztosítottnak járó összeget. Utánajárunk annak, hogy miért gondoljuk így, és kiszámoljuk, hogy megéri-e biztosítást kötni. Azt is megtudhatod, hogy milyen megtakarításos biztosítások léteznek, és mennyire népszerűek a biztosítások Magyarországon. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. február 27.
 • Szemüveg akciót keres a férfi távcsővel

  Megmutatjuk hogy lesz az akciós szemüveg még olcsóbb egészségpénztárral

  Talán hallottál már az egészségpénztárakról és arról is, hogy ha ezen keresztül vásárolsz, akkor az adódból évente 150 000 forintot is visszaigényelhetsz. Szerencsére a gyógyszerek és magánorvosok mellett a szemüveget, keretet és a kontaktlencsét is elszámolhatod a pénztárban. Sőt, sokan kifejezetten azért nyitnak egészségszámlát, hogy a szemüvegüket innen fizessék. De miért jó ez? Milyen szemüvegeket számolhatsz el és hogyan? A szemüveg akciókra is vonatkozik az adóvisszaigénylés? Megmutatjuk, hogyan spórolhatsz!

  frissítve: 2023. április 16.
 • Diszkont kincstárjegy vásárlás utáni kézfogás

  Diszkont Kincstárjegy: kedvező állampapír 3, 12 hónapra

  Az állampapírok általában hosszú időtartamra szóló befektetések, az állam ugyanis szereti hosszú időre kölcsönvenni a pénzed. Mégis van olyan állampapír befektetési lehetőség, mely rövid időre is kihasználható. Ennek neve Diszkont Kincstárjegy. Ebben az útmutatóban megismerheted ezt a lehetőséget és utána összevetheted ezt más rövid lejáratú befektetési formával, például a bankbetéttel.

  frissítve: 2024. május 22.
 • Kincstári Takarékjegy kamata ennyi százalék

  Kincstári Takarékjegy: így kaphatsz magas kamatot 1 vagy 2 évre

  Az állampapír-befektetések több előnnyel is rendelkeznek, de általában több évig tart, mire a befektető visszakapja a tőkéjét. A Kincstári Takarékjegy egy belátható időn belül is megtérülő befektetés, mely a postákon kapható. Megmutatjuk, hogy kinek és miért érdemes ezt az állampapírt választani.

  frissítve: 2024. május 22.
 • A magyar Állampapír Plusz biztonságos mint egy malacpersely

  Magyar Állampapír Plusz: mindig tudod, mennyi kamatra számíthatsz

  A sokáig tartó alacsony inflációs időszakban nagyon népszerű befektetés volt a Magyar Állampapír Plusz. Ha a kamatok a földön járnak, ez egy jó befektetés lehet, hiszen a pénzpiactól függetlenül fizet biztos kamatot. Útmutatónkban bemutatjuk, mikor érdemes ezt választani.

  frissítve: 2024. május 22.
 • Férfi nagyítóval nézi a Prémium Magyar Állampapír kamatát

  Prémium Magyar Állampapír (PMAP): így lesz infláció feletti kockázatmentes hozamod

  Már 1 forintos befektetéstől elérhető a magas inflációs időszakban egyik legnépszerűbb állampapír, a Prémium Magyar Állampapír (PMÁP). Útmutatónkban bemutatjuk, miért olyan népszerű ez most a befektetők körében, és hogy miért inkább ezt az állampapírt választják sokan a régebbi szuperállampapír helyett.

  frissítve: 2024. május 22.
 • Nyugdíjkorhatár emelésről beszél két ember

  Így védekezz a nyugdíjkorhatár emelése ellen!

  A közelgő nyugdíjkatasztrófáról sokat lehet hallani a hírekben. Vannak, akik nem veszik komolyan a nyugdíjkorhatár emelésének problémáját, míg mások annyira megrémülnek a helyzettől, hogy inkább nem is gondolkodnak a megoldáson. De vajon milyen tényezők állnak a nyugdíjjal kapcsolatos gondok hátterében? Mi lehet a megoldás? Útmutatónkból választ kaphatsz a kérdéseidre és a nyugdíjcélú megtakarítások előnyeit és működését is megismerheted.

  frissítve: 2024. január 29.
 • OTP időpont foglalás után örül egy férfi

  OTP időpontfoglalás: így tudod elintézni a legegyszerűbben

  Már elmúlt az a kor, amikor bosszantó módon be kellett állni egy hosszú sor végére, ha banki ügyet akartál intézni. Szerencsére az OTP Banknál mindig is elérhető volt a legmodernebb technika, így már régóta tudsz kényelmesen időpontot foglalni a bankfiókba az interneten. Hasznos lehet tudni, hogyan kell ezt elintézni.

  frissítve: 2024. február 17.
 • Prémium Egészségpénztár nyitásán gondolkodó kismama

  Prémium Egészségpénztár - ezért válaszd őket

  Ha te is törődsz a saját és családod egészségével és pénzügyileg is tudatos vagy, akkor az egészségpénztár jó módszer arra, hogy csökkentsd az egészségügyi kiadásaidat. A pénztáron keresztül nem csak a magánorvos és a gyógyszerek lehetnek olcsóbbak, de az akár 150 000 forintos adó-visszatérítés egy olyan állami támogatás, amelyet nem szabad kihagynod, ha személyi jövedelemadót fizetsz. A Prémium Egészségpénztárban gyűjtött pénzed pedig széles körben felhasználhatod. Bemutatjuk, hogy milyen előnyökkel jár számodra az egészségszámla, és milyen szolgáltatásokat használhatsz.

  frissítve: 2024. január 3.
 • Épülő családi ház, amit meg lehet venni

  Minden, amit a házvásárlásról tudnod kell

  Gondolkozol, hogy házat vennél? Már esetleg ki is néztél egyet, de nem tudod, hogy vágj bele? Nem vagy benne biztos, hogy vásárolj vagy csak bérelj? Kipróbált tanácsokkal segítünk, hogy már az adásvétel előtt fel tudj készülni a házvásárlásra, és megalapozott döntést hozhass.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Családi ház, ami után kell fizetni ingatlan eladási adót

  Ingatlan eladás adózás: minden, amit tudnod kell 2024-ben

  Az ingatlaneladásról sok minden eszedbe juthat. A legtöbb ember rögtön a problémás vevőkre, az adminisztrációs terhekre vagy a takarítás, illetve a költözés fáradalmaira gondol. Keveseknek jut eszébe, hogy egy lakás eladása nemcsak bevételt, hanem kiadást is jelenthet. Ráadásul nem könnyű kiszámolni az ingatlan eladás esetén fizetendő személyi jövedelemadó pontos összegét. Ez több milliós tétel is lehet, de mutatunk pár legális adózási kiskaput, amikkel sokat spórolhatsz. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. január 1.
 • K&H személyi kölcsön 2024 - kalkulátor és feltételek

  Mutatjuk, hogy milyen személyi kölcsönök vannak a K&H Banknál, és melyik mire jó. Megtudhatod azt is, hogy melyik kölcsönnek milyen feltételei vannak, és a kalkulátorban azt is láthatod, milyen havi törlesztőrészlettel számolhatsz. Ha már a bank ügyfele vagy, akkor online is igényelhető bármelyik K&H személyi kölcsön. Megmutatjuk hogyan, és segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. március 11.
 • Férfi készpénzt vesz fel OTP ATM-ből

  OTP ATM: Így használd olcsóbban az OTP-s bankautomatákat

  Az OTP ATM-ek használata egyáltalán nem bonyolult, mint azt bizonyára régen megtanultad már. Az már korántsem biztos azonban, hogy minden funkcióját ismered és kipróbáltad, például a bankszámlára történő befizetést. Ebben az útmutatóban mindent egy helyen megtudhatsz ezekről a funkciókról. Megmutatjuk azt is, hogy havonta mennyi pénzt vehetsz fel ingyen és azt is, hogy van-e olyan OTP-s bankszámla, amivel még többet spórolhatsz.

  frissítve: 2024. március 30.
 • Az Új Pillér segít, hogy ennyi pénzt félretehess

  Új Pillér Egészségpénztár - ezért válaszd őket

  Előnyben részesíted a magánegészségügyet az állami rendszerrel szemben? Rendszeresen vásárolsz gyógyszereket és viszonylag sokat költesz a patikában? Nagyobb önsegélyező szolgáltatást szeretnél igénybe venni? Nézd meg mit tud az Új Pillér Egészségpénztár! Az egészségszámládon nagyobb összeget is felhalmozhatsz, onnan költhetsz, és a befizetéseid után megkaphatod az akár 150 000 forint adó-visszatérítést. Megmutatjuk, milyen szolgáltatásokat kínál az Új Pillér, mindez mennyibe kerül, és hogyan léphetsz be a pénztárba.

  frissítve: 2024. január 3.
 • Boltban fizetés mobiltelefonnal

  A kártyás vásárlási kedvezmények felé fordul a bankvilág

  A hazai banki mobilapplikációk közül már kettő is nyújt egyénileg beállítható bankkártyás vásárlási kedvezményeket, ebből az egyik az előző negyedévben jelent meg. Két másik fintech cégnél is választhatnak hasonló kedvezményt a magyar ügyfelek, így szélesedni látszik a paletta a korábbi, szinte kizárólag hitelkártyával elérhető kedvezmények világához képest. Ez a négy lehetőség ugyanis már azzal a bankkártyával is elérhető, amelyet a bankszámlájukhoz kapcsolnak az ügyfelek, azaz nem kell semmilyen külön bankkártyát kiváltani hozzá. A kedvezmények iránti fogyasztói érdeklődést a magasabb fokozatra kapcsolt infláció is hajthatja. Cikkünkből kiderül, hogy az idei második negyedévben milyen újdonságokkal bővült a hazai pénzügyi mobilapplikációk köre.

  frissítve: 2023. augusztus 30.
 • Kockázati életbiztosítás megkötése után egy férfi

  Kockázati életbiztosítás: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Sajnos időként előfordulnak váratlan halálesetek. Ezek a szerencsétlenségek általában nemcsak a hozzátartozók fájdalmát hagyják maguk után, hanem súlyos anyagi problémákat is. Ha el szeretnéd kerülni, hogy a családod pénzügyi nehézségekkel küzdjön, akkor egy kockázati életbiztosítás megkötésével gondoskodhatsz a biztonságukról.

  frissítve: 2024. április 2.
 • Patika Egészségpénztár befizetéshez így is lehet gyűjteni pénzt

  Patika Egészségpénztár - ezért válaszd őket

  A munkahelyedtől kapsz egészségpénztári támogatást, de nem tudod pontosan, mihez kezdhetnél vele? Magánrendelésre szeretnél járni, vagy nagyobb beavatkozásra készülsz, de nem tudod, hogy hogyan lehetne mindez olcsóbb? A Patika Egészségpénztár megoldást kínálhat, és akkor is jól járhatsz vele, ha családot tervezel vagy lakáshitelt törlesztesz. Az egészségpénztárban gyűjtött pénzedet az egészségeddel és a megélhetésed javításával kapcsolatos dolgokra költheted, és a befizetéseid után akár évi 150 000 forintot is visszakaphatsz a személyi jövedelemadódból. Megmutatjuk, mikor jó választás a Patika Egészségpénztár, és hogyan nyithatsz náluk számlát.

  frissítve: 2024. január 6.
 • Revolutos ügyfél aggódik a tranzakciós adó miatt

  Még egyáltalán nem biztos, hogy fizetnek majd tranzakciós illetéket a revolutosok

  A kormány 2022. július 1-től a határon átnyúlóan Magyarországra szolgáltató külföldi fintech cégekre is kiveti a pénzügyi tranzakciós illetéket, egyben kicsit meg is emeli annak maximum értékét. De még egyáltalán nem biztos, hogy a Revolut ügyfeleinek is meg kell fizetniük ezt az állami elvonást. Nézzük meg részletesebben, hogy miről van szó, és hogy ez revolutosként érinteni fog-e téged!

  frissítve: 2023. január 28.
 • Mobilbank felhasználónak újlenyomatos olvasás

  Ha ezeket betartod, nagyobb biztonságban lesz a bankszámládon a pénz

  Szeretsz az interneten vásárolni és a neten fizeted be a számláidat is? Habár a bankban tartott megtakarítások jóval nagyobb biztonságban vannak, mintha otthon rejtegetnél nagy mennyiségű készpénzt, de ennek ellenére nem árt néhány óvintézkedést tenni. A modern megoldások sem nyújthatnak 100 százalékos védelmet, de ha odafigyelsz a biztonságos kártya- vagy internetbank-használatra, akkor jelentősen lecsökkentheted a kockázatot. Segítünk, hogy biztonságban legyél.

  frissítve: 2024. április 14.
 • Az OTP egészségpénztár segítségével támogatott kisbaba

  OTP Egészségpénztár - ezért éri meg ezt választani

  Szívesen jársz magánrendelésre az állami helyett, de drágának találod a magánorvosokat? Különösen télen sokat költesz vitaminokra és gyógyszerekre? Emellé egészségbiztosítást is szeretnél? Van lakáshiteled vagy családot tervezel? Nem vagy egyedül. Az OTP Egészségpénztár komplex megoldást kínál az egészségmegőrzéssel, az életminőséged javításával kapcsolatban. Az egészségpénztári és önsegélyező szolgáltatások révén sokat spórolhatsz az ilyen jellegű kiadásaidon. Megmutatjuk, miben tud neked segíteni az OTP Egészségpénztár, és hogyan igényelhetsz vissza pénztári számlád használatával a befizetett személyi jövedelemadódból akár 150 000 forintot.

  frissítve: 2024. február 27.
 • Befektető az EBKM értékét olvassa a banki tájékoztató levélen

  EBKM - Mit jelent és mire nem jó?

  Neked is meg szokott gyűlni a bajod a bankok befektetési ajánlataival, számaival és az olyan rövidítésekkel, mint az EBKM? Eszedbe jutott már, hogy bárcsak lenne egy univerzális szám, ami megmutatja, hogy melyik a legjobb lekötött betét? Habár sajnos ilyesmi még nem létezik, de nagyon megkönnyítheti a döntést, ha megismerkedsz az EBKM mutatóval. Útmutatónkból kiderül, hogy mennyi minden tudható meg ebből a számból. A hátulütőit és hiányosságait is elmondjuk. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. április 14.
 • Nő vásárol ruhát moneyback kedvezménnyel

  Erste Moneyback - Így kaphatsz vissza pénzt a vásárlásaid után

  A bankok által támogatott vásárlásösztönző alkalmazások egészen új irányt vettek 2022 májusától, amikor elindult az Erste Bank Moneyback nevű kedvezményrendszere. Ez a bankkártyás vásárlások után nemcsak a korábban megszokott hitelkártyás vásárlások esetében térít vissza, hanem a folyószámlához kapcsolódó, betéti bankkártyás vásárlások után is. Útmutatónkból megismerheted a részleteket.

  frissítve: 2024. május 14.
 • Fal előtt nyil

  Egy új szolgáltatást fejlesztenek a bankok tömegesen

  Nap mint nap rengetegszer kézbe vesszük a mobiltelefonunkat, akár szórakozásból, akár ügyes-bajos dolgainkat intézzük vele. Emellett a pénzügyeinket is. Talán nem mindenki tudja, de kizárólag internetbankból vagy okostelefonon küldve megy át a pénz egyik magyar bankszámláról egy másikra 5 másodperc alatt, még éjjel és hétvégén is. A bő 800 000 magyar regisztráltat nyilvántartó Revolut is teljes körűen eleve csak okostelefonon használható, még laptopon sem. A mobilra épülő szolgáltatások gyors fejlődése arra ösztönzött minket, hogy górcső alá vegyük a hazai banki mobilappokat.

  frissítve: 2024. január 12.
 • Erste Személyi Kölcsön 2024 - kalkulátor és feltételek

  Itt megtudhatod, hogy milyen személyi kölcsönöket kínál az Erste Bank, és hogyan, milyen feltételek mellett tudod ezeket igényelni. Ha már ismered a bankot, esetleg van már náluk futó kölcsönszerződésed, akkor megmutatjuk, hogy mivel tudod ezt kiváltani. Az Erste személyi kölcsön online is igényelhető a bank új internetbanki és mobilbanki szolgáltatásán, a George-on keresztül.

  frissítve: 2024. február 26.
 • CIB személyi kölcsön 2024 - kalkulátor és feltételek

  A CIB Bank ügyfele vagy, és személyi kölcsönt vennél fel? Vagy arra vagy kíváncsi, hogy jobb ajánlatai vannak-e mint a te bankodnak? Megmutatjuk, hogy milyen CIB személyi kölcsön ajánlatok vannak, és hogy milyen feltételek mellett és hogyan tudod őket felvenni. Segítünk eldönteni, hogy megfelelő-e számodra a bank kínálata, és milyen előnyei lehetnek számodra.

  frissítve: 2024. február 26.
 • Cofidis személyi kölcsön 2024 - kalkulátor és feltételek

  Bemutatjuk, milyen személyi kölcsönöket igényelhetsz a Cofidisnél, és melyiket mire használhatod. Megtudhatod, hogy miben térnek el egymástól az egyes Cofidis hitelek, így könnyebben ki tudod választani a neked megfelelőt. Azt is megmutatjuk, hogyan igényeld a hitelt náluk online.

  frissítve: 2024. február 20.
 • UniCredit személyi kölcsön 2024 - kalkulátor és feltételek

  Megmutatjuk, hogy milyen személyi kölcsönöket találsz az UniCreditnél, és mik ezeknek a fő jellemzői. Megtudhatod, milyen feltételek mellett kínálja őket a bank, így könnyebben választhatod ki közülük a neked megfelelő konstrukciót. Megtudhatod azt is, hogy hogyan igényeld a kölcsönt online. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. március 1.
 • OTP személyi kölcsön 2024 - kalkulátor és feltételek

  Ebben az útmutatóban megnézheted, hogy a digitális szolgáltatásokban élenjáró OTP-nek milyen személyi kölcsönei vannak és milyen feltételek mellett juthatsz hozzájuk. Segítünk eldönteni, hogy melyiket válaszd, és több OTP személyi kölcsön törlesztőjét is kiszámoljuk. Végül pedig megnézzük, hogyan zajlik az online hitelfelvétel az OTP Banknál, ha nincs még náluk számlád, és a honlapjukról indítod az igénylést. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. április 16.
 • Ennél több pénzt is lehet a gyorskölcsön segítségével igényelni

  Gyorskölcsön kalkulátor 2024

  Elromlott az autó, vagy beázott a lakás? Vagy más, előre nem látható kiadásod támadt és nem tudod miből fizesd ki? Megoldást jelenthet a gyorskölcsön, ami egy azonnal felvehető hitel. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogy miben más ez, mint egy normál személyi kölcsön. És vajon jól jársz vele? Ebben is segít dönteni ez az útmutató.

  frissítve: 2024. január 1.
 • Lekötött betét által kamatozott pénz

  Lekötött betét 2024 - kalkulátor és feltételek

  Újra a lekötött betétek korát éljük, a magas jegybanki alapkamat miatt ma már több bank is kínál szemmel látható kamatokat. Megmutatjuk, hogy melyik bankoknak vannak vonzó betéti ajánlatai és azt is, hogyan tudod a legegyszerűbben lekötni a pénzed. A kamatozási módokat példákon keresztül, érthetően elmagyarázzuk, hogy senki se tudjon zavarba hozni, és átlásd a befektetésedet. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. május 22.
 • Telefonszámra vagy e-mail címre utalnál pénzt? Megmutatjuk, hogyan segít a másodlagos azonosító!

  2020. március 2-án elindult az azonnali fizetési rendszer, vagyis bármely magyarországi banknál is vagy, ha az utalásod megfelel a kritériumoknak (20 millió forintnál alacsonyabb összeget küldesz, illetve nem rendszeres, havonta, hetente ismétlődő utalásról van szó), akkor az pár másodpercen belül a címzetthez kerül. Ha te sem szoktad megjegyezni a bankszámlaszámokat, akkor jó hír, hogy most már e-mail cím vagy akár telefonszámra is utalhatsz. Megmutatjuk hogyan!

  frissítve: 2024. március 30.
 • Egy nő azt latolgatja, vajon mi a referenciakamat

  Mitől függ, hogy mennyi a hitelem kamata? – Referenciakamat és kamatfelár

  Te is kaptál már a bankodtól levelet, amiben a törlesztőrészlet változásnál valami referenciakamatra hivatkoztak, de inkább átugrottad? Vagy szeretsz mindennek utánanézni, és tudod, hogy a hitelek törlesztője változhat a futamidő alatt, de azt már nem, hogy miért? Ha szeretnéd érteni, hogy a bankok hogyan határozzák meg a hiteleik kamatát, akkor jó helyen vagy. A téma elég szakmai, és pár alapfogalmat át kell vennünk mielőtt elérünk a referenciakamathoz, de igyekszünk érthetően elmagyarázni. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. február 21.
 • Nő örül, mert tudja mennyi hitelt kaphat

  Mennyi hitelt kaphatok 2024-ben?

  Hitelt szeretnél felvenni, de nem tudod milyen összeget kaphatsz a jövedelmed alapján, és hogyan jön a képbe a fedezet? Vagy személyi kölcsönre lenne szükséged, de nem tudod, hogy a béred és a munkaviszonyod megfelelő-e? Szeretnéd tudni, hogy mire elég a 2024-es minimálbér, vagy 25 év alatti vagy, és érdekel, hogy mik a lehetőségeid? Egyáltalán, mennyi hitelt érdemes felvenni? Ezekben a kérdésekben nyújtunk segítséget. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. május 6.
 • Fogyasztóbarát személyi hitelt igényel egy lány a mobiltelefonjáról

  Fogyasztóbarát személyi kölcsön 2024

  Pénzre lenne szükséged, lehetőleg gyorsan és ingatlanfedezet nélkül? Akkor a személyi kölcsönök között kell keresgélned. De mi az, hogy fogyasztóbarát személyi hitel? Miben más ez, mint egy sima személyi kölcsön, és mikor éri meg ezt választani? Segítünk eligazodni, és azt is megmutatjuk, melyik banknál milyen feltételek mellett igényelheted online. Olvass tovább, itt mindent megtudhatsz!

  frissítve: 2024. február 22.
 • Fogyasztóbarát lakáshitel segítségével vásárolt lakást ünnepel egy pár

  Fogyasztóbarát lakáshitel 2024

  Ha lakást szeretnél vásárolni, és ehhez hitelt keresel, akkor találkozhattál már a minősített fogyasztóbarát lakáshitel kifejezéssel. De mi az, hogy fogyasztóbarát? Miben más ez, mint a többi hitel? És milyen kedvezményeket kaphatsz zöld hitelcélokra? Lépésről lépésre elmondjuk a feltételeit, előnyeit és segítünk átgondolni, hogy megéri-e. Összegyűjtöttük neked azt is, hogy melyik bank milyen feltételekkel kínálja. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. február 26.
 • Férfi földön fekszik lakásfelújítás után

  Felújítási hitel - kalkulátor és feltételek

  Ha a lakásfelújításhoz jelzáloghitelt keresel, akkor jó helyen jársz. Megmutatjuk, hogy milyen feltételekkel kaphatod meg a hitelt, és mire kell odafigyelned.

  frissítve: 2023. október 25.
 • Zöld hitellel vásárolt ház

  Zöld hitel 2024

  2021. októberében kezdték folyósítani a bankok a zöld hitelt a Növekedési Hitelprogram (NHP) részeként. Rendkívül kedvező lakáshitel konstrukcióról volt szó, és ez az első olyan, a lakosság számára kínált hitel, amely az energiahatékony megoldásokat közvetlenül támogatta. A zöld hitel olyannyira népszerű volt, hogy a programra szánt 200, majd még 100 milliárd forintos keret pár hónap alatt kimerült. A bankok, felismerve az ügyfelek igényeit, később maguk is kezdtek zöld akciókkal megjelenni. Útmutatónk elején ezeket mutatjuk be, a végén pedig megtalálod a korábbi NHP zöld hitel eredeti, részletes feltételeit.

  frissítve: 2024. február 27.
 • Lakáshitel kalkulátor segítségével ennek a háznak a törlesztőrészletét is ki lehet számolni

  Lakáshitel - kalkulátor és feltételek

  Használt lakás vásárlásakor jó megoldás lehet a lakáshitel, főleg ha az állami támogatásokat már kihasználtad, és még mindig pénzre van szükséged. Megmutatjuk a bankok által kínált lakáshiteleket és támogatott hiteleket is.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Új lakás

  Lakásvásárlási hitel új lakásra - kalkulátor és feltételek

  Ha új lakást tervezel vásárolni, akkor érdemes kihasználni az összes állami támogatást és egy kedvező lakáshitelt felvenni, aminek minél hosszabb ideig fix a futamideje és alacsony a törlesztője. Elmondjuk a feltételeket és megmutatjuk a kedvező ajánlatokat is.

  frissítve: 2024. május 16.
 • A hosszú idejű futamidőnél a THM is több lesz

  Teljes Hiteldíj Mutató - minden, amit tudnod kell a THM-ről 2024-ben

  Bármilyen hitelt tervezel felvenni, mindenhol szembejön veled a THM, azaz a Teljes Hiteldíj Mutató - de miért fontos ez? Azért, mert a THM a kamatnál pontosabb képet ad arról, hogy végül is mennyibe fog neked kerülni a hitel, ugyanis más, a hitelfelvétellel kapcsolatos költségeket is tartalmaz. Itt megtudhatod, hogy mit mutat meg és mit nem, és arra is választ kapsz, hogy mit érdemes még a THM mellett nézned a legjobb ajánlat kiválasztásához.

  frissítve: 2024. május 28.
 • Meglévő hitelszerződéseiket nézi át egy házaspár

  Adósságrendező hitel

  Ha több hiteled is van egyszerre, és szeretnéd őket kiváltani egy olcsóbb hitelre, akkor jó helyen jársz. Megmutatjuk, hogyan és milyen típusú hiteleket érdemes egybe gyúrni és azt is, hogy mire figyelj oda hitelfelvételnél.

  frissítve: 2023. október 11.
 • Falusi CSOK-ból felújítandó ház

  Falusi CSOK hitel és feltételek 2024 – egy helyen minden tudnivaló

  Vidéken valósítanád meg a lakáscéljaidat, és ehhez állami támogatást is igényelnél? Akkor valószínűleg találkoztál már a falusi CSOK támogatással. A falusi CSOK 2019-ben indult, de azóta átesett már néhány módosításon, legutóbb 2024 január 1-től. Útmutatónkból megtudhatod, hogy hogyan változtak a szabályok, és a jelenleg érvényes feltételekről is olvashatsz.

  frissítve: 2024. május 28.
 • Lakáshitel igénylők kezet fognak a itelközvetítővel

  Lakáshitel igénylés - mikor kérd hitelközvetítő segítségét?

  Amikor lakáshitelt szeretnél felvenni, és elkezded böngészni a bankok ajánlatait, hamar szembesülsz azzal, hogy a kapott információkkal egy kisebb regényt is meg lehetne tölteni. Ráadásul ahhoz, hogy választhass közülük, még mindezt rendszerezni is kellene, hogy összehasonlíthatók legyenek. Pedig a hiteligénylés nem ördöngösség, különösen ha hitelszakértő segítségét veszed igénybe és kalkulátorral számolsz.

  frissítve: 2023. szeptember 26.
 • Babaváró hitel segítségével megszületett kisbaba fekszik az apa hasán

  Babaváró hitel 2024

  Lakásvásárlásnál a CSOK mellett a Babaváró hitel az, amit nem szabad kihagynotok, ha házastársak vagytok, és legalább egy gyermeket terveztek. A Babaváró hitellel 11 millió forinthoz juthattok, amit akár teljes egészében elenged az állam. A legjobb az, hogy nem kell előre megmondani, hogy hány gyermeket szeretnétek, ráadásul a pénzt is bármire elkölthetitek. Ki veheti igénybe, és vajon jogosultak vagytok rá? Segítünk megtudni, hogy megkaphatjátok-e a 11 milliós támogatást.

  frissítve: 2024. április 13.
 • Egy ingatlan tulajdoni próbálja megérteni egy idős nő

  Tulajdoni lap 2024 - Lakásvásárlás előtt ezért nézd meg

  Elsőre talán nem is gondolnád, hogy a tulajdoni lap mennyi fontos információt rejt és mennyire lényeges, hogy pontosan értsd, hogy mi van benne. Jól jöhet, ha már az első lakásvásárlás előtt tudod, hogy mit hol keress rajta. Ezzel hónapokat megspórolhatsz és megvezetni is sokkal nehezebben tudnak majd. Lakáseladásnál is előnybe kerülhetsz, ha előre ellenőrzöd a lakásod tulajdoni lapját és rendbe teszel mindent a stresszmentes eladáshoz. Segítünk, hogy fel tudj készülni és sikeres legyen az ingatlan adásvételed.

  frissítve: 2024. január 1.
 • Két nő beszélget építési hitelekről

  Építési hitel - kalkulátor és feltételek

  Ha új lakást vagy családi házat építenél, amihez az állami támogatásokon és a saját pénzeden kívül még hitelre is szükséged van, akkor erre építési hitelt tudsz igényelni. Ez egy kicsit máshogy működik, mint egy sima lakásvásárlási hitel. Elmondjuk a különbségeket, segítünk ajánlatot választani és elmondjuk, hogy min szoktak mások elcsúszni.

  frissítve: 2024. január 24.
 • Adósok számolják, hogy hitelkiváltással mennyit spórolhatnak

  Személyi kölcsön hitelkiváltásra - kalkulátor és feltételek

  Hitelkiváltásnak nevezzük, amikor egy kedvezőbb kamatozású, olcsóbb hitelre cseréled a már meglévő, drága tartozásodat. Ennek több módja is van. Felvehetsz személyi kölcsönt, vagy adósságrendező jelzáloghitel segítségével összegyúrhatod a többféle, már meglévő hiteledet egy összességében kedvezőbb konstrukcióvá. Ha van egy régebben felvett hiteled, és úgy érzed, hogy sokkal többet fizetsz érte, mint kellene, akkor érdemes elgondolkoznod a hitelkiváltáson. Nem kell hosszabb futamidővel számolnod, csupán a költségek lesznek alacsonyabbak. Nézzük meg hogyan!

  frissítve: 2024. április 18.
 • Autóhitel felvétele után a kereskedőtől átvette kézfogással az új tulajdonos az autót

  Autóhitel - kalkulátor és feltételek

  Az autóhitel kifejezést csak a köznyelv használja az autóvásárlásra felvett szabad felhasználású személyi kölcsönre. Korábban jellemző volt, hogy kifejezetten autóvásárlás céljából felvehető kölcsönök is voltak a bankok kínálatában, de ma már ilyet nem fogsz találni. Szerencsére a szabad felhasználású személyi kölcsönök tökéletes alternatívaként szolgálnak. Kedvező feltételekkel és díjakkal szerezhetők meg, ráadásul sem önerő, sem ingatlanfedezet nem kell hozzájuk. Lépésről lépésre elmondjuk a feltételeket és azt is megmutatjuk, hogyan válaszd ki a legjobb ajánlatot.

  frissítve: 2024. április 18.
 • Otthonfelújítási támogatás segítségével végzett szigetelés a padláson

  Otthonfelújítási támogatás 2024 - ezt kell tudnod róla

  Az energiaügyi államtitkár 2024. március 26-án jelentette be az új Otthonfelújítási támogatás indulását, és azóta megjelent a jogszabály tervezete is. A támogatás jelentősen eltér majd a korábban népszerű lakásfelújítási támogatástól, így érdemes megismerni a részleteket. Az új támogatási program lakóházak energetikai korszerűsítését célozza, és 108,24 milliárd forintos keretösszeg áll majd rá rendelkezésre. Mutatjuk a részleteket.

  frissítve: 2024. április 30.
 • CSOK támogatás és hitel segítségével vett lakást ez a 2 fiatal

  CSOK: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  A CSOK, vagy Családok Otthonteremtési Kedvezményére vonatkozó rendeletek 2016-ban jelentek meg, és évekik segítették a gyermeket nevelő vagy tervező családokat az otthonhoz jutásban. 2023. végével a városokban a normál CSOK nem igényelhető tovább, helyette egy kamattámogatott hitel, a CSOK Plusz elérhető gyermeket vállaló házaspárok számára. A CSOK preferált kistelepüléseken igényelhető változata, a falusi CSOK továbbra is él, méghozzá emelt összegekkel. Az útmutatóban röviden írunk a változásokról, majd az eredeti CSOK feltételeket olvashatod.

  frissítve: 2024. április 30.
 • Lakáshitel kiváltás költségeit számolja ki egy adós számológéppel

  Lakáshitel kiváltás - kalkulátor és feltételek

  Régebben vettél fel egy olyan lakáshitelt, amit most már lecserélnél egy kedvezőbbre? Netán a mostani hitel kamata nemsokára emelkedni fog és szeretnéd befixálni magad jó pár évre? Segítünk! Megmutatjuk, hogy most hitelkiváltásra milyen hiteleket kínálnak a bankok és a kedvezményes ajánlatok feltételeit is elmondjuk.

  frissítve: 2024. május 6.
 • Személyi kölcsön segítségével megvásárolható háztartási gépek

  Személyi kölcsön - kalkulátor és feltételek

  Ha gyorsan pénzre van szükséged autóvásárláshoz, felújításhoz vagy bármi máshoz, akkor a személyi kölcsön jó megoldás lehet. Megmutatjuk, hogy milyen törlesztőre és kezdeti költségekre számíts és a kedvezményes ajánlatok feltételeit is elmondjuk.

  frissítve: 2024. április 13.